Alan Değişikliği Geldi (BT-BÖTE)

Kodla Büyü
Bakanlığın bu kararının yerinde olduğunu ve kimseye haksızlık yapılmadığını düşünüyorum.
hocam haksızlık nasıl yok? biz 20 yıl önce sınava girerken tef seçmeyi düşünerek girdik. memlekette bote varken sırf tef okumak için başka memlekete gittik. boşuna mı başka memlekete gidip çile çektim ben? hani sonradan verilmiş bir hak olsa anlarım. BİZ DAHA ÜNİVERSİTEYE GİRMEDEN BİLİYORDUK TEF-BÖTE AYRIMINI. TEKRAR EDİYORUM. SONRADAN VERİLMİŞ BİR HAK DEGİL Kİ SİMDİ ELİMİZDEN ALINSIN. OLMAZ OLAMAZ. ta sınava girerken bile bize hocalarımız tef seçin her okulda çalışırsınız demişti.

CEVABİNİZİ BEKLİYORUM HOCAM. Amacım kavga etmek değil. Adalet diye bahsediyorsak adil davranmalıyız.

Madem ben yaptım oldu diyor bakanlık, o zaman en azından düz liseler ortak olsun, ortaokula gidemeyelim. Aksi halde ben hakkımı helal etmem. Bir sürü insan iller arası tayin isterken mağdur olacak. Çünkü her ilde bir iki tane meslek lisesi var ama bir sürü Anadolu lisesi var.

Sayın Hocam sürekli tef mezunu arkadaslarin okuduğu bölümü aşağılayan ifadeler duymak rahatsız ediyor açıkçası özellikle bunu meslekdaşlarimizin yapıyor olması dahada uzucu.
Yukarıda Allah var sabah 8:25 okula girdim 17:15 çıktım öğle arası 15 dk da yemek yedim ve öğrenciler ile atölyede çalışmaya devam ettim. Ayakta duramıyorum şu an ve sürekli böyle günlerimiz. Koordinatörlüğüm var yarın sabah lafdan anlamayan ukala cahil(katil ederler adamı) iş yeri sahiplerine imzaya gideceğim. Öğleden sonra okulda devam.
Meslek lisesinde çıkan kavgaları aramalarda silah yakaladığımız öğrencileri okuldan atamadigimizi. Öğretmenin üstüne yuruyen öğrencilerden velilerden bahsetmiyorum bile.
Ha arabanizida kameralı biryere Park edeceksiniz tekerler patlak bulabilirsiniz.
Ha mesleğimi ve yerimi seviyorum orası ayrı ama çıkıp birisi ya ne var ki meslek lisesinde diyince Sabri sinaniyor insanın.
İki bölümünde kuruluş amacı farklı. Böte ile TEF tabii ki kıyaslanamaz bu gerçeği göz ardı etmememiz gerekir. Ancak iki branşta aynı işi yapabilir. Bu durumu yıllardır anlatamadık. Hepimiz öğretmeniz kırıcı olmaya gerek yok.

Kocaeli üniversitesi 2004 mezunu
Elktronik uygulamalar 1
elektronik uygulamalar 2
Mikrodenetleyiciler
Lojik devre analizi
Robotik ve yapay zeka(seçmeli)
C programlama
Nesneye yönelik programlama
Diferansiyel denklemler
İstatistik
V.s. v.s.
Aldığım derslerden sadece bazıları hocam

Hep meslek lisesinde çalıştım. Üstüne koyarak devam ettim.

Şu an meslek lisesi müfredatından girdigim bazı dersler;
Yapay zeka
Blok zincir
Mobil programlama(Android studio)
Mikrodenetleyiciler
Elektronik uygulamalar
Oyun programlama (3d oyun motoru ile)
Btu(solidworks)
Robotik

Böte ye bakalım;

Ben okurken meslek lisesine atanacağını bilerek gittim.
Kardeşim 2010 samsun böte mezunu orta okula atanacağını bilerek gitti
böte de beden eğitimi müzik falan bile gördü açıkçası.
Şimdi şu sonuca varabilirmiyiz sizce sayın hocam.
Çok iyi bilgisayardan anlayan 2 yıllık programcilik mezunu arkadaşlar var kadrolu olarak ( ücretli ile karıştırmayın lütfen) deselerki biz bunları 2 aylık formasyon verip atayacagiz.
Ne dusunurdunuz?
Bir branşın bir başka branşa üstünlüğünü iddia etmek tuhaf. Böte(L)+Tef(YL)+ Bil Müh(DR) okumuş bir arkadaşınız olarak yazıyorum, ne okuduğunuz değil ne yaptığınız önemlidir. Lisansta geceler boyu uyumadık projeleri yetiştirebilmek için. Sabah 07.45'te başlardı derslerimiz, bazen 22.00'de çıkardık lablardan. Evet lisansta elektronik ve mantık devreleri dersi görmedik, ama 41/45 matematik netiyle girenlerin zor geçtiği Matematik I ve II dersleri, yine fule yakın Fizik neti yapanların feleğini şaşırtan Fizik I ve II dersleri, önce dersini görüp sonra dijital ders materyalleri hazırladığımız Kimya I ve II dersleri gördük. Bunların yanında elbette bütün bilgisayar derslerini(donanım, programlama temelleri, web+ dinamik web, animasyon+A. Script, Basic-Pascal-Delphi, veritabanı ilk aklıma gelenler) aldık. Tef'in de kalitesini biliyorum Mühendisliğin de. Okuduk bitti sidik yarıştırmanın bir anlamı yok. Sınıfımızda yatan elemanlar yok muydu, vardı, TIP dahil her alanda vardı. Dolayısıyla şunu okudun bunu okudun bırakılmalı herkesin istediği yere atabildiği tek ve güçlü bir branş ortaya konulmalı. Birilerinin iç çatışma fitillemek için hazırda beklettiği bu ayrım artık bitmeli derim.

Dikkat ediyorum herkes kendine yontuyor bu konuyu ortak menfaat düşünen hiç yok. Neden böyle daginigiz anlayamadim
Aslında çok basit sayın hocam
1 - orta okul robotik ve yapay zeka her kademe için seçmeli fakat her kademe için 2 saat zorunlu bilişim dersi.
2- her okula meslek liseleri dahil bilgisayar öğretmeni olup olmamasina bakılmaksızın ayrı bir BT kadrosu. Fakat BT kadrosuna sadece bizim bransimiz atanabilecek.
3-meslek orta okulları.
4- hem lerde bransimiza yönelik derslerin güncellenmesi ve artırılması.
5-meslek liseleri bilgisayar bölümü ile ibaret değildir. Diğer bölümlerin zorunlu derslerine bote li arkadaşların girebileceği dersler eklenerek BT kadrosu oluşturulması
6- özel eğitim meslek sınıflarının norm hesabının düzenlenmesi ve sınıf bazında ayrıştırılması.

Eklenebilir birsuru madde olabilir. Yada gereksiz görülenler çıkarılabilir.

Ne okuduğunun bir önemi yok isteyen istediği yere atansın, kendini geliştirmek önemli diyen arkadaşlar var. O zaman şunu söyleyeyim o kadar netlerle sayısal puan türü ile üniversiteye girip lisansta bu dersleri okuyan herkes matematik dersi verebilir o zaman niye oralara atanamıyor. Önemli olan mezuniyetine esas olan diploma bilgileridir.
Böte ve tef kuruluş amaçları ve fakülteleri farklı iki bölüm. Dolayısıyla atanabildikleri okul türlerinin de farklı olması işin doğası gereğidir.

Ne okuduğunun bir önemi yok isteyen istediği yere atansın, kendini geliştirmek önemli diyen arkadaşlar var. O zaman şunu söyleyeyim o kadar netlerle sayısal puan türü ile üniversiteye girip lisansta bu dersleri okuyan herkes matematik dersi verebilir o zaman niye oralara atanamıyor. Önemli olan mezuniyetine esas olan diploma bilgileridir.
Böte ve tef kuruluş amaçları ve fakülteleri farklı iki bölüm. Dolayısıyla atanabildikleri okul türlerinin de farklı olması işin doğası gereğidir.
o zaman 20 yıl önce biz üniversiteye girmeden bunu demelilerdi hocam. biz de tef okuyacağız diye başka memlekete gidip çile çekmezdik. kervan her zaman yolda düzülmez.

hocam haksızlık nasıl yok? biz 20 yıl önce sınava girerken tef seçmeyi düşünerek girdik. memlekette bote varken sırf tef okumak için başka memlekete gittik. boşuna mı başka memlekete gidip çile çektim ben? hani sonradan verilmiş bir hak olsa anlarım. BİZ DAHA ÜNİVERSİTEYE GİRMEDEN BİLİYORDUK TEF-BÖTE AYRIMINI. TEKRAR EDİYORUM. SONRADAN VERİLMİŞ BİR HAK DEGİL Kİ SİMDİ ELİMİZDEN ALINSIN. OLMAZ OLAMAZ. ta sınava girerken bile bize hocalarımız tef seçin her okulda çalışırsınız demişti.

CEVABİNİZİ BEKLİYORUM HOCAM. Amacım kavga etmek değil. Adalet diye bahsediyorsak adil davranmalıyız.

Madem ben yaptım oldu diyor bakanlık, o zaman en azından düz liseler ortak olsun, ortaokula gidemeyelim. Aksi halde ben hakkımı helal etmem. Bir sürü insan iller arası tayin isterken mağdur olacak. Çünkü her ilde bir iki tane meslek lisesi var ama bir sürü Anadolu lisesi var.
Hocam mağduriyete bakacak olursanız, 2007 yılına kadar BÖTE öğretmeni de Meslek lisesine atanabiliyordu. 2007den sonra hakları ellerinden alındı. 2007 öncesi üniversitede okuyanlar da mağdur edilmiş oldu. Devlette şartlar hangi düzenlemeyi gerektirirse ona göre düzenleme yapılır.

Hocam mağduriyete bakacak olursanız, 2007 yılına kadar BÖTE öğretmeni de Meslek lisesine atanabiliyordu. 2007den sonra hakları ellerinden alındı. 2007 öncesi üniversitede okuyanlar da mağdur edilmiş oldu. Devlette şartlar hangi düzenlemeyi gerektirirse ona göre düzenleme yapılır.
hocam o zaman 2007 öncesinde atananlarin o hakkını korusun sonrakilere böyle yapacağız desin. kimse hak kaybına uğramasin. yoksa ben bote meslek lisesine atanmasin demiyorum. herkes kazanılmış hakkı neyse onu istesin. bunda beis yok.

Yanlış bilgi hocam böte 2000 yılı dahil hiç bir zaman meslek lisesine atanamadı. Talim terbiye kararını gösterin lütfen. Ben 2000 yılı kararını burada başka bir başlıkta paylaştım yine atayım buraya. 2000 yılı böte daha ilk mezun vermeden bu karar alınmıştı.
Ekteki çizelgenin 3. Sırasına bakın lütfen. Bu şekilde atanabilir diye karar gösteremezsiniz, çünkü yok.

Ekli dosyalar

Bir hatalı bilgiye kendini inandırman kolay da niye inatla başkalarını inandırmaya çalışıyorlar anlamak mümkün değil. İspatla 5 defa gösterdiler yok. Ben BÖTE li olarak meslek lisesinde çalıştım (bakanlık atamasıyla) 2008de KENDİ İSTEĞİMLE ortaokula geçtim. Geçmeyen arkadaşıma bir tefli şikayet etti diye müfettiş okul değişikliği verdi 2009 öncesi atandığı için mahkeme kararıyla geri geldi halen meslek lisesinde çalışıyor.
2007-2009 arası o meşhur “*” atama kararnamesinden kaldırıldı. Atananlar YASAL olarak orada çalıştı çalışmaya devam ediyor. Ancak bu değişiklik sonrası bir daha oraya atanamaz veya norm fazlası olarak tayini çıkar. Tabi buda ortaokul-lisede kalacak tef lerin durumuna bağlı. onlara kalma hakkı verilirse eşitlik ilkesi gereği meslek liselerindeki Böte illerde kalır.

Yanlış bilgi hocam böte 2000 yılı dahil hiç bir zaman meslek lisesine atanamadı. Talim terbiye kararını gösterin lütfen. Ben 2000 yılı kararını burada başka bir başlıkta paylaştım yine atayım buraya. 2000 yılı böte daha ilk mezun vermeden bu karar alınmıştı.
Ekteki çizelgenin 3. Sırasına bakın lütfen. Bu şekilde atanabilir diye karar gösteremezsiniz, çünkü yok.
Doğru Bilgi: 2004 Yılı 119 Sayılı TTBK Kararı

2000'de üniversiteye girdim. Yurtta 2 tane böte'li arkadaşım vardı. Visual Basic dersleri vardı. Biz kodlama yaparken onlara da yardımcı oluyorduk. Bir tanesi hiç programlamada işim olmaz zaten ortaokulda çalışacağım orada programlama mı anlatacağım gerek yok diyordu. O zaman bile atanamayacaklarını biliyorlardı.

Atanma konusuna gelince
O zaman atanıyordu evet dayanağı da Bilgi ve iletişim teknolojileri diye bir ders vardı her bölümde. Ortak dersler arasında idi. Alan derslerine giremiyor bu derslere girebiliyordu.
Bu dersler bölümlerden kaldırıldı ve bötenin işi meslek lisesinde bu yüzden bitti.

Ben mezun olunca ilköğretime atandım. Müfettişler senin ilkokulda ne işin var hocam dediler. Neden ne oldu ki, il buraya verdi dedim. Resmi gazeteyi buldu baktı tamam hocam sorun yokmuş dedi.

O zaman da o kararın tam olarak ne olduğunu öğrenmiş oldum.

Yani 2007 olayını kim demişse yanlış bilgi vermiş size hocam.

Liseden arkadaşım 2006 yılında böte bitirdi ve çpl ye verdiler. İl mem bakanlıktan görüş aldı atamasını il"e verip görevlendirme yaptılar öyle çalıştı sonra ortaokula geçti.

Son düzenleme:
Konunun geregi kalmadi kitlensin artik kavga etmek icin adam ariyoruz
Öğretmenlerin düşüncelerini düzgün bir uslüpla dile getirmesi neden sizi rahatsız ediyor. Banlayarak ya da Konuları kapatarak çözüm mü bulacağınızı zannediyorsunuz. Öğretmenler haddi aşmadan forum ortamında tartışmayacaksa, düşüncelerini söylemeyecekse???

Bir hatalı bilgiye kendini inandırman kolay da niye inatla başkalarını inandırmaya çalışıyorlar anlamak mümkün değil. İspatla 5 defa gösterdiler yok. Ben BÖTE li olarak meslek lisesinde çalıştım (bakanlık atamasıyla) 2008de KENDİ İSTEĞİMLE ortaokula geçtim. Geçmeyen arkadaşıma bir tefli şikayet etti diye müfettiş okul değişikliği verdi 2009 öncesi atandığı için mahkeme kararıyla geri geldi halen meslek lisesinde çalışıyor.
2007-2009 arası o meşhur “*” atama kararnamesinden kaldırıldı. Atananlar YASAL olarak orada çalıştı çalışmaya devam ediyor. Ancak bu değişiklik sonrası bir daha oraya atanamaz veya norm fazlası olarak tayini çıkar. Tabi buda ortaokul-lisede kalacak tef lerin durumuna bağlı. onlara kalma hakkı verilirse eşitlik ilkesi gereği meslek liselerindeki Böte illerde kalır.
Hocam o yıldızın kalktığı kararı paylaşır mısın sana zahmet

Hocam burada da atanamayacağı yazıyor zaten. Bilgisayar bölümüne atölye ve lab. Öğretmeni olarak atanamaz diyor doğru. Bu da sizi yanlışlıyor
Hocam, burada o dönem BÖTE 9. sınıftaki bilgisayar derslere girebiliyordu. Atolye derslerine giremiyordu. Yani Mesleki okula atanabiliyordu. Dikkat ederseniz 2007de çıkan karardan sonra Mesleki okullara atanamaz yazar. Bu kararda ise atolye ve labaratuvar öğretmeni olarak atanamaz yazıyor.

Hocam, burada 9. sınıftaki derslere girebiliyordu. Atolye derslerine giremiyordu. Dikkat ederseniz sonraki kararlarda Mesleki okullara atanamaz yazar. Burada ise atolye ve labaratuvar öğretmeni olarak atanamaz yazıyor.
Hocam atölye dersine girmeyince zaten meslek lisesine atanma nın bir anlamı yok. Meslek öğretmeni olamıyordu sonuçta. Size saygılı fikir teatisinden dolayı teşekkür ederim.
Öğretmenlerin düşüncelerini düzgün bir uslüpla dile getirmesi neden sizi rahatsız ediyor. Banlayarak ya da Konuları kapatarak çözüm mü bulacağınızı zannediyorsunuz. Öğretmenler haddi aşmadan forum ortamında tartışmayacaksa, düşüncelerini söylemeyecekse???
Bu mesajınıza da katılıyorum. Burada hem fikiriz. Kendinize iyi bakın.

Hocam atölye dersine girmeyince zaten meslek lisesine atanma nın bir anlamı yok. Meslek öğretmeni olamıyordu sonuçta. Size saygılı fikir teatisinden dolayı teşekkür ederim.

Bu mesajınıza da katılıyorum. Burada hem fikiriz. Kendinize iyi bakın.
Hocam sonuçta anlatmak istediğim, bir dönem BÖTE öğretmenleri daha önceki kararlarla ortaokul, meslek lisesi vs atanabiliyorken, karar değişikliğiyle atanacağı alan kısıtlanmış oldu. Şuan da günün gereği olarak böyle bir karar alındı. O günle bugün arasında fark yok. Anlatmak istediğim devlet günün şartların göre karar değiştirebiliyor ve bu karar bazılarını mağdur edebiliyor.

Tef li öğretmen arkadaşlara hak veriyorum. Aldıkları eğitim gereği hem meslek liselerine, hem ortaokullara, hem bilseme, hem heme, hem de silikon vadisine atanmalarının önünü açmak gerekmektedir. Meslek liseleri ile silikon vadisi arasında kurdukları köprüleri diğer kurumlar ile de kurmalarına fırsat vermeliyiz. Eğitimini aldıkları alanları kapsayan okullarda derse girme zorunluluklarını ben de anlamlandıramadım. Başka hiçbir branşta da böyle bir durumla karşılaşmadım. Kendilerine başarılar diliyorum. Doktor - hemşire, öğretmen iki yıllık mezunu gibi kıyaslamalar yapıp bizlere durumu örneklerle açıklayan ve kendini haklı çıkaran çok değerli hocalarımıza sen diye hitap etmeyi de yakışıksız bulduğumu belirtmeliyim. Siz kıymetli öğretmenlerimize zahmet verdik 5 yıllık üniversite okuttuk, ne alakaysa yazılımla ilgili bazı dersleri zorunlu tuttuk, boynumuz bükük. Karşılığında anaokullarında da tef li arkadaşlar için kadro açılması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca yetmez fen ve anadolu liseleri tarih alanı da tef ve tarih okuyan öğretmenlerimiz için ortak olmalı. teşekkürler, hayırlı forumlar.

Hocam sonuçta anlatmak istediğim, bir dönem BÖTE öğretmenleri daha önceki kararlarla ortaokul, meslek lisesi vs atanabiliyorken, karar değişikliğiyle atanacağı alan kısıtlanmış oldu. Şuan da günün gereği olarak böyle bir karar alındı. O günle bugün arasında fark yok. Anlatmak istediğim devlet günün şartların göre karar değiştirebiliyor ve bu karar bazılarını mağdur edebiliyor.
Şuna katılıyorum, kalabalık bir kitle ile ilgili aldığınız bir karar herkesi memnun etmez tabii ki. Mağduriyet veya memnuniyetsizlik mutlaka olur maalesef.

Tef li öğretmen arkadaşlara hak veriyorum. Aldıkları eğitim gereği hem meslek liselerine, hem ortaokullara, hem bilseme, hem heme, hem de silikon vadisine atanmalarının önünü açmak gerekmektedir. Meslek liseleri ile silikon vadisi arasında kurdukları köprüleri diğer kurumlar ile de kurmalarına fırsat vermeliyiz. Eğitimini aldıkları alanları kapsayan okullarda derse girme zorunluluklarını ben de anlamlandıramadım. Başka hiçbir branşta da böyle bir durumla karşılaşmadım. Kendilerine başarılar diliyorum. Doktor - hemşire, öğretmen iki yıllık mezunu gibi kıyaslamalar yapıp bizlere durumu örneklerle açıklayan ve kendini haklı çıkaran çok değerli hocalarımıza sen diye hitap etmeyi de yakışıksız bulduğumu belirtmeliyim. Siz kıymetli öğretmenlerimize zahmet verdik 5 yıllık üniversite okuttuk, ne alakaysa yazılımla ilgili bazı dersleri zorunlu tuttuk, boynumuz bükük. Karşılığında anaokullarında da tef li arkadaşlar için kadro açılması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca yetmez fen ve anadolu liseleri tarih alanı da tef ve tarih okuyan öğretmenlerimiz için ortak olmalı. teşekkürler, hayırlı forumlar.
Hocam yanlış bulduğun mesajları ironi yaparak eleştirmişsin, ama yaptığın da alaya almak oluyor ki bu da bana eleştirilmesi gereken bir tavır olarak geliyor

Arkadaşımızın anlatmak istediği 2007 Ekim TTKB Kararı:

Hocam burada aynı şimdi olduğu gibi branş ayrılmıştı. Üstte baktığınız bilgisayar şimdiki böte gibi burada meslek liseleri yok. 2 sayfa aşağıda meslek lisesi branşlarında bilişim var orada böte yok zaten. Yani şimdiki gibi atanamıyor. O yıl meslek lisesi branşını ayırdılar sonra birleştirdiler tekrar
Evet burada Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri diye ayrıma gidildi. Ancak arkadaşın açıklamasına göre galiba BÖTE meslek liselerinin alan olmayan dersleri nedeniyle(9. Sınıf) atanabiliyordu.

BBNET
Geri