Alan Değişikliği Geldi (BT-BÖTE)

Kodla Büyü
BÖTE Mezunlarının dava açmasını engellemek için zorla branşlarını değiştirtmek için mi yapılmış bu onay sistemi. BÖTE mezunları dava açmalı derim BT öğretmeni BT öğretmenidir.
böte liler şuan tef lilerin boşaltacağı yerlere gideriz hayalleri kuruyorlar, diğer olaylar umurlarında değil ancak bir kısım tef li alan değiştirip yerinde kalacak, bir kısım da benim gibi tef te kalacak. okulumda norm fazlasıyım ama okulumun da atamaya açılacağını düşünmüyorum çünkü her tef linin yanına böte ci verirlerse ciddi kamu zararı oluşacaktır. (atamaya açılabilir iki kişi olursak btr başvurusu yaparız puan ya da yüksek lisanstan kim üstte olursa o okulda kalır diğeri başka okula btr olur)

böte cilerin asıl sorunu tef liler değil, sayıları artan dil ağırlıklı ortaokullardır. dil ağırlıklı eğitime geçen her okuldan böteci norma düşecektir. belki ileride tamamı dil ağırlıklı eğitime geçecek asıl sorun o zaman başlayacak.

Son düzenleme:
Yalnız Mesleki Ortaokullar işi netlik kazanmadan şu yapılan iş tam bir kazık atmadır. Neyin ne olacağı belli olmadan insanlara bu dönülmez tercihi yaptırıyorlar. Şahsi düşüncelerim :
-Seçmeseniz de onlar seçecek daha sonra dava açılamayacak.
-Amaç Mesleki Ortaokullara sadece Meslek lisesinde görev yapanları almak. İyi de bunu baştan da söyleyebilirler farklı şekilde de yapabilirlerdi. Sene ortasında 2 günlük seçim hakkı, yangından mal kaçırmak.
-Evet yeni bir mağduriyet yaratacaklar ancak şu an hangi grup belki de iki taraf da çok mağdur olacak bu işten. Nasıl olsa MEB bizim branş için iyi bir şey yapmaz diyip yaradana sığınmak lazım. Mesleki ortaokullar açılır ben meslekte kalayım desen 3 ilde açar vezgeçerlerse bir anlamı olmaz. Her proje çalışmasa da yıllarca devam eden ülke de bilişim konulu işler çabuk unutuluyor veya vazgeçiliyor. Bilişimle Üretim her okula yayılsaydı şimdi bizim branşın durumu bu noktada olmayabilirdi.

2005-2006 yılında sene ortasında ortaokullarda Bilgisayar dersi 2 saatten 1 saate düşmedi mi? O 5. sınıf kolejlerdeki dersler de değişebilir. Onlar değişmez diye bir durum da yok.

7. maddeden anladığım, tercih yapmayan BT öğretmeni hangi okuldaysa o okulun alanına geçecek. Ortaokuldaki TEF öğretmeni, BÖTE alanına bakanlıkça geçirilecek.

BÖTE VE BT AYRIMI BAŞTAN AŞAĞI YANLIŞTI.
Kimin aklına gelmiş böyle bir şey anlamadım.
Bence bilgisayar öğretmeni bilgisayar öğretmenidir.
Bir böteci meslek lisesinde hakeza çalışabilir burada sorun ne anlayamadım. Keşke bu ayrımı kaldırsalardı.
Bir gün o da olur inşallah.

Lisansı BÖTE fakat yüksek lisansı Bilgisayar Mühendisliği olan öğretmen BT seçebilir mi? Atama sadece lisansa göre fakat yan alan olarak atama yapılabilir mi? Not: Tercih ekranında sadece Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri alanı çıkıyor. Sizce bilişim teknolojilerinin eklenmesi için dilekçe vermeye gerek var mı?

Lisansı BÖTE fakat yüksek lisansı Bilgisayar Mühendisliği olan öğretmen BT seçebilir mi? Atama sadece lisansa göre fakat yan alan olarak atama yapılabilir mi? Not: Tercih ekranında sadece Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri alanı çıkıyor. Sizce bilişim teknolojilerinin eklenmesi için dilekçe vermeye gerek var mı?
BT seçemezsiniz. Yüksek lisans Mezuniyeti atama alanına etki etmiyor.

Boteli genc kardesler biraz uyanik olun yok ders geri gelsin yok 7_8 lerde zorunlu ders olsun yok btr kadrosu gelsin derken meslek ortaokullari elinizden alinacak. Akranlariniz yuzde 8 zamli maas alirken ,huzur hakki alirken ,sizin fahri olarak aldiginiz bt sınıfı sorumlulu icin 12 saat ucret alirken , yok stajdi yok isletmeydi diye uc evrak doldurup 18 saat ucret alirken siz okul okul gezersiniz . Maas karsiligi icin. Ustelik meslek lisesinde 53 saat derse girdim haftada ortaokuldaki 18 saat kadar yormadi.is isten gecmeden saldirin bu ise. Teknik egotimmis zartmis zurtmus cizelgeymis bos isler bunlar .hersene daha guncel olman gereken dinamik bir alanda 25 yol onceki tasdikname ile tasnif yapilmaz
Sayın hocam tef mezunlarına saldırarak mi kazanmayı düşünüyorsunuz bu hakları? illa bir tef mezunu da size karşılık mi versin yani. Hak bence böyle aranmaz.

Evet tamamı şuan böte statüsünde.
Peki bir sorum daha olacak kadrolu gidemediğimiz bir yere görevlendirme gitmeye izin verirlermi

Bunun hakkında pek bilgi okumadım hiç bu yoluda kapatırmı bakanlık

Bir böteci meslek lisesinde hakeza çalışabilir burada sorun ne anlayamadım. Keşke bu ayrımı kaldırsalardı.
Bir gün o da olur inşallah.
İnşallah hocam bende aynı mantıktayım.

Boteli genc kardesler biraz uyanik olun yok ders geri gelsin yok 7_8 lerde zorunlu ders olsun yok btr kadrosu gelsin derken meslek ortaokullari elinizden alinacak. Akranlariniz yuzde 8 zamli maas alirken ,huzur hakki alirken ,sizin fahri olarak aldiginiz bt sınıfı sorumlulu icin 12 saat ucret alirken , yok stajdi yok isletmeydi diye uc evrak doldurup 18 saat ucret alirken siz okul okul gezersiniz . Maas karsiligi icin. Ustelik meslek lisesinde 53 saat derse girdim haftada ortaokuldaki 18 saat kadar yormadi.is isten gecmeden saldirin bu ise. Teknik egotimmis zartmis zurtmus cizelgeymis bos isler bunlar .hersene daha guncel olman gereken dinamik bir alanda 25 yol onceki tasdikname ile tasnif yapilmaz
Bu nasıl bir üslup Allah aşkına.
Akranlarınız yüzde 8 zamlı maaş alırken demişsiniz. Neyden bahsediyorsunuz. Neyden dolayı yüzde 8 farklı maaş alınıyor.

Haftada 53 saat derse girdiğinden bahsetmişsin. İşletmeyi işin içine koyduğumuzda bile bu imkansız oluyor. Günlük 10 saatten fazla dersi nerede, ne zaman verdin.

Lütfen yalan yanlış bilgi verme. Görenlerde gerçek zannedecek. Senden bu yazdıklarını düzeltmeni veya doğru diyorsan açıklamanı rica ediyorum.

Bilmediğim birşeyler var demek ki. Sayende öğrenmiş olurum

sisteme girip bakın tef mezunları özellikle, formum otomatik onaylanmış ben işlem yapmadım tercih yapmamıştım sizde de öyle mi ? :rolleyes:

Bu nasıl bir üslup Allah aşkına.
Akranlarınız yüzde 8 zamlı maaş alırken demişsiniz. Neyden bahsediyorsunuz. Neyden dolayı yüzde 8 farklı maaş alınıyor.

Haftada 53 saat derse girdiğinden bahsetmişsin. İşletmeyi işin içine koyduğumuzda bile bu imkansız oluyor. Günlük 10 saatten fazla dersi nerede, ne zaman verdin.

Lütfen yalan yanlış bilgi verme. Görenlerde gerçek zannedecek. Senden bu yazdıklarını düzeltmeni veya doğru diyorsan açıklamanı rica ediyorum.

Bilmediğim birşeyler var demek ki. Sayende öğrenmiş olurum
Hocam söylediği tümü yanlış kulaktan dolma bilgiler. Çok kızgınım

Eğer okulda Bilişim Teknolojileri Alanı varsa BT öğretmenleri için meslek lisesidir. Ama böyle bir okul yok. Yani tüm imam hatipler ve proje imam hatipler BÖTE oldu.
İmam hatip liseleri din öğretimi genel müdürlüğüne bağlı, meslek liseleri mesleki eğitim genel müdürlüğüne. Ben böyle biliyorum hocam

Meslek Ortaokulları açılıyor diye duyumlar var ve sadece Tefliler çalışacak. Tefli olup Böteye geçenler iyice dumur olacaklar.

Bende de otomatik onaylandı, tef mezunuyum, Anadolu Lisesinde çalışıyorum, bote olarak onaylanmış

Gurupta BTE derneği üyelerinin talim terbiye kuruluna sunum yaptığı ve bu kararı aldırdığı, derneğin de ağırlıklı böte mezunu arkadaş olduğu konuşuluyor.

Doğru mudur bilmiyorum ama bu işin birilerinin talim terbiye ya da bakanlığa birşeyler demesi sonucu ortaya çıkmış olabileceği konusunda baştan beri aklıma gelen bir şeydi.

Bu kadar insanı zor durumda bırakan, aldıkları eğitimi zorla değiştirmeyi istemesinin vebalini nasıl ödeyecekler bakalım.

Son düzenleme:
Mebbis şifremi bilmiyorum, şifre unuttum seçeneğini kullanamıyorum eski telefon numarası CE Mail adresi var onlarda aktif değil. E-devlet şifresi ile giriş yaptığımda alan değişikliği ile ilgili bölüme nasıl ulaşırım

Mebbis şifremi bilmiyorum, şifre unuttum seçeneğini kullanamıyorum eski telefon numarası CE Mail adresi var onlarda aktif değil. E-devlet şifresi ile giriş yaptığımda alan değişikliği ile ilgili bölüme nasıl ulaşırım

MEBBİS şifresi şart.
Okul idarenizden yeni şifre alabilirsiniz.
Tabi öncelikle e-Personel’den telefonunuzu değiştirsinler.

Mebbis'e edevlet ile girip telefon ve emaili değiştirebilirsiniz. E-devlet ile girince sol menüden şifre de değiştirilebiliyor sanırım.

Mebbis'e edevlet ile girip telefon ve emaili değiştirebilirsiniz. E-devlet ile girince sol menüden şifre de değiştirilebiliyor sanırım.
hocam telefon numarası çok eskiden kullandığım bir numara görünüyor. güncelle dediğimde şifre o tleefona gidiyor. ama mebbiste görünen aktif telefon numaram. anlamadım.
müdürden aldım yeni şifre teşekkürler

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar bir sorum olacaktı ortaokuldayım bt seçtim bundan sonraki süreçte bizden bir sonraki norm atamalarında mı tercih yapmamızı isteyecekler?

BBNET
Geri