20 yılı dolanlar

Kodla Büyü
Sevdiğim bir söz vardır hocam... başarılı insanlar çözüm yolları, başarısız insanlar bahaneler üretir diye . Sen evlilik bahanesine başvurdun, başkası cocuklarin okulu bahnesine, bir başkası anam babam burda vs vs... Evet evliyim ve evliyken ve çocuklarım varken de çok kez yer değiştirdim. Bunu eş ve çocuklarım da çok sevdi keza aynı şehirde kalıp curumek yerine yeni yeni şehirler görüp özellikle çocukların vizyon ve kültürü gelişti. Karadeniz'de doya doya doğayi yaşadılar , Akdeniz'de denizin bolca keyfini sürdüler , İstanbul'da tiyatro sinema vs doydular, ic Anadolu'da peribacasi yeraltı şehri sürekli gezdiler vs vs. Biz kendi korkakligimiza eş ve çocukları veya başkaca insanları bahane etmeyelim bence , çok insan tanıyorum ev taşımak bile kabus geliyor. Bunun da kolayını buldum. Çok az eşya. Hem ciddi manada huzur veriyor az eşya hem de taşınırken bir günde topluyorsun evi.
Giden insan akan su gibidir kir tutmd
kafama takılan tek soru: çoğu yer dolu ve insanlar norm fazlası olurken nasıl kolayca yer değiştirebiliyorsunuz?

kafama takılan tek soru: çoğu yer dolu ve insanlar norm fazlası olurken nasıl kolayca yer değiştirebiliyorsunuz?
Çoğu yer dolu değil herkesin istediği belli başlı yerler dolu. Ayrıca şimdiden bahsetmiyorum 16 yıllık bir süreçten bahsediyorum ki 10 sene önce Antalya merkeze 85 puanla gittim mesela normal il dışı ile. Ayrıca şuan sürü psikolojisi ile hareket edip İzmir Muğla Çanakkale takintisindan vazgecerseniz yüzlerce okul var olduğunu görebilirsiniz örneğin İstanbul komple boş , Mardin Diyarbakır Van vs de öyle. Ama hepiniz ege de çalışmak zorunda olduğunuz için heryer dolu demeniz normal😂

Herşeyi ile güzel bir iş aile sosyal ortam dünyada hiçbir yerde yok hocam. Sorunlar engeller problemler var ve olacak da ama şunu unutma ki yarınlar bugünlerden maalesef daha da kötü oluyor. Planlama hayal etme uzak hedefler koyma olmuyor maalesef.

Gaziantep'teyim. Malumunuz son 5 yıla baktığımız zaman deprem, koronavirüs görmüş insanlarız. Nacizane tavsiyem, sana verilen görevlerini yap ama mesai dışı bir hayatın olsun ve içinde bulunduğun zamanı en güzel şekilde değerlendir. Anı yaşa yani Carpe Diem diye bir söz var bence bu söz gelmiş geçmiş en büyük evrensel mesajdır.

İlçe milli eğitimde çalıştım 5 6 yıl, bana o kadar çok şey kattı ki hala 5 yıl geçmesine ragmen onun meyvesini yiyorum diyelim. 3-4 defa elime fırsat geçti yurt dışında bir tanıdığın yanında garsonluk yaptım restoranda, bana o kadar çok şey kattı ki biz nasıl güzel ve değerli bir iş ortamında çalışıyoruz.

Benim ki biraz gevezelik oldu ama hocalarım zaten özetlemiş hayattan nasıl lezzet alacağımızı, Sancaktepe hocamı dinle Cennet vatanımızı gez dolaş, ad81 hocamızı dinle al 2 3 ay izin git alakasız mesleklerde görev al en basiti git bir cafede çalış farklı işler bulup deneyimle, omd hocamı dinle git küçük bir yere kendi özüne dön hatta birkaç dönüm uğraşacak toprak da geçti mi eline senden kralı yok hocam :)
Yazılan onca çözüm önerisine rağmen hocamiz hala yeni bahaneler üretmeye devam ediyor anlaşılan o ki hocamızın tek sorunu kendisi öğretmenlik vs değil:)

Çoğu yer dolu değil herkesin istediği belli başlı yerler dolu. Ayrıca şimdiden bahsetmiyorum 16 yıllık bir süreçten bahsediyorum ki 10 sene önce Antalya merkeze 85 puanla gittim mesela normal il dışı ile. Ayrıca şuan sürü psikolojisi ile hareket edip İzmir Muğla Çanakkale takintisindan vazgecerseniz yüzlerce okul var olduğunu görebilirsiniz örneğin İstanbul komple boş , Mardin Diyarbakır Van vs de öyle. Ama hepiniz ege de çalışmak zorunda olduğunuz için heryer dolu demeniz normal😂
Sayın Hocam, kaygılarınızın olmaması iyi gibi duruyor, konu sahibinin de aşırı kaygıları var ama bence her şey kararında güzeldir.

Sayın Hocam, kaygılarınızın olmaması iyi gibi duruyor, konu sahibinin de aşırı kaygıları var ama bence her şey kararında güzeldir.
İşte soru burda zaten hocam. O kararı belirleyen şey ne ? Herşey kararında güzel derken neyi kriter aldınız. Mesela 3 senede bir yer değişikliği mi kararında yoksa 5 senede bir mi yoksa her sene mi? Bunu belirleyen şey insanın içinde bulunduğu ruh halidir. Ben kalmaktan nefret ediyorum fırsat verseler her sene giderim bir başka okula lakin bazı insanda ölene kadar aynı okulda çalışmayı tercih eder ki (benim gözümde zaten o bir ölü) onun için kararında olan da o . Bunu belirleyen sabit bir kriter yok. Biz arkadaşa öneride bulunuyoruz. Denenmiş başarılı olmuş şeyler. Fakat herkeste başarılı olmayabilir o da ayrı konu. Denemeden bilemez. Bildiğimiz tek şey şuan arkadaş ve benzer durumda olan arkadaşlar yer değişikliğini kesinlikle denemelidir ki sonucun işe yarayıp yaramadığıni anlayabilsin. Deneyen onlarca insan tanıdım işe yaradı. Beni mahveden o okulmuş, o sehirmis vs cümlelerini çok duydum

https://www.memurlar.net/haber/1120303/memurlara-ek-iste-calisma-yolu-aciliyor.html şöyle bir haber gördüm hocam. nedir ne değildir bilmiyorum. bunalmanızı çok iyi anlıyorum. meslek hayatımda 20 yılı devireli birkaç yıl oldu. Bu sene biraz rahatım derse girmediğim için. maaş karşılığı proje sorumlusu oldum. Belki nispeten daha yoğun ama stres anlamında çok daha hafif oldu. İnşallah doğru ve güzel kararlar verirsiniz. Kolaylıklar dilerim.

meslekte 20 . yılımı deviriyorum nerdeyse kafanıza takmamayı, s. etmeyi öğrendiğiniz ve sizi ilgilendirmeyen işleri yapmaya kalkmadığınız gün neresi olursa olsun başınız ağrımaz.

Görende Suriye de , ırak da Afganistan da, Gazze , afrikaz Doğu Türkistan da yaşadığını zanneder. Yerimizde olmak isteyen en az 7 milyar insan var. Ne diyelim . Üste bakmayın alta bakın ki, ne kadar nimet içinde olduğunuzu anlayın

Görende Suriye de , ırak da Afganistan da, Gazze , afrikaz Doğu Türkistan da yaşadığını zanneder. Yerimizde olmak isteyen en az 7 milyar insan var. Ne diyelim . Üste bakmayın alta bakın ki, ne kadar nimet içinde olduğunuzu anlayın
Sayın hocam eski postlarınıza bakınca olayı siyasi bir gözle değerlendiriyor olabileceğinizi düşündüm nedense. Öyle bir durum için açmadım ama postu dümdüz duygularımı yazdım, yani duyguları olan insanlar ile mekanik bakanlar farklı farklı ele alıyor

https://www.memurlar.net/haber/1120303/memurlara-ek-iste-calisma-yolu-aciliyor.html şöyle bir haber gördüm hocam. nedir ne değildir bilmiyorum. bunalmanızı çok iyi anlıyorum. meslek hayatımda 20 yılı devireli birkaç yıl oldu. Bu sene biraz rahatım derse girmediğim için. maaş karşılığı proje sorumlusu oldum. Belki nispeten daha yoğun ama stres anlamında çok daha hafif oldu. İnşallah doğru ve güzel kararlar verirsiniz. Kolaylıklar dilerim.
Nerede oldunuz Hıcam okulunuzda mı? Böyle bir kadro mu var okullarda? Sanırım kurumumda benden beklenen de bu ancak yasal olarak böyle bir şey var mı? Bir de ben sıkıntıyı çok çok şükür çocuklarla yaşamadığımı düşünüyorum sanki. Derse girdiğimde içime bir huzur geliyor onlara takılmak şakalaşmak, uğraştıklarını görmek bana mutluluk veriyor. Lakin mevzuat dışı işlerin bana dayatılması, okuldaki kast sistemi ve benim en altta olmam sonucu görmezden gelindiğimi düşünmek ve buna itiraz ettiğimde buranın düzeni böyle şeklinde bir miktar topluluk tarafından buna maruz bırakılmak beni bıktırdı. Bir de yetkililerin buna yıllardır göz yummuş olması adalet inancımı sarstı. Ben adil bir hayat sürmek istiyorum, adil bir ortamda çok çalışmak zaten insana koymaz. Zaten ömürler kısa onda da sinmiş umudu yitmiş zaman doldurup ömür geçiren olarak yaşamak istemiyorum, hayat bir gün o da bugün. Çok üst düzey isteklerim yok hayattan, senin yerinde olmak isteyenler var otur sabret hopppp ömür bitti sabırla geçti gitti. Allah hepimize en kaliteli yaşam şeklini sürmeyi nasip etsin. Bu arada sinirli kızgın vs bir ruh hali içinde değilim proaktif olarak çözüm üreteye çalışıyorum sadece, ne istediğimden eminim nasıl mutlu olacağımı biliyorum ve çözüm üretme çabasındayım

Son düzenleme:
Nerede oldunuz Hıcam okulunuzda mı? Böyle bir kadro mu var okullarda? Sanırım kurumumda benden beklenen de bu ancak yasal olarak böyle bir şey var mı? Bir de ben sıkıntıyı çok çok şükür çocuklarla yaşamadığımı düşünüyorum sanki. Derse girdiğimde içime bir huzur geliyor onlara takılmak şakalaşmak, uğraştıklarını görmek bana mutluluk veriyor. Lakin mevzuat dışı işlerin bana dayatılması, okuldaki kast sistemi ve benim en altta olmam sonucu görmezden gelindiğimi düşünmek ve buna itiraz ettiğimde buranın düzeni böyle şeklinde bir miktar topluluk tarafından buna maruz bırakılmak beni bıktırdı. Bir de yetkililerin buna yıllardır göz yummuş olması adalet inancımı sarstı. Ben adil bir hayat sürmek istiyorum, adil bir ortamda çok çalışmak zaten insana koymaz. Zaten ömürler kısa onda da sinmiş umudu yitmiş zaman doldurup ömür geçiren olarak yaşamak istemiyorum, hayat bir gün o da bugün. Çok üst düzey isteklerim yok hayattan, senin yerinde olmak isteyenler var otur sabret hopppp ömür bitti sabırla geçti gitti. Allah hepimize en kaliteli yaşam şeklini sürmeyi nasip etsin. Bu arada sinirli kızgın vs bir ruh hali içinde değilim proaktif olarak çözüm üreteye çalışıyorum sadece, ne istediğimden eminim nasıl mutlu olacağımı biliyorum ve çözüm üretme çabasındayım
hocam çocuklarla sorun yoksa gerisi hikaye gerçekten hikaye. bizim işimiz çocuklar. bence siz işiniz olmyan yüklerle ilgileniyorsunuz. mesela beni en çok öğrenci zorluyor. yoksa ne müdür ne hiçbirşey önemli değil. adaletsizlik yapan çok ama siz neden ilgileniyorsunuz ki.

Ey İnananlar! Siz kendinize bakın; doğru yolda iseniz sapıtan kimse size zarar veremez. Hepinizin dönüşü Allah'adır, işlemekte olduklarınızı size haber verecektir.
Mâide Suresi 105. Ayet

hocam çocuklarla sorun yoksa gerisi hikaye gerçekten hikaye. bizim işimiz çocuklar. bence siz işiniz olmyan yüklerle ilgileniyorsunuz. mesela beni en çok öğrenci zorluyor. yoksa ne müdür ne hiçbirşey önemli değil. adaletsizlik yapan çok ama siz neden ilgileniyorsunuz ki.

Ey İnananlar! Siz kendinize bakın; doğru yolda iseniz sapıtan kimse size zarar veremez. Hepinizin dönüşü Allah'adır, işlemekte olduklarınızı size haber verecektir.
Mâide Suresi 105. Ayet
Ucu bana dokunıyor çünkü hocam son 2 aya kadar dokunmamıştı çünkü işin içinde yoktum, ucu bana dokununca kızıyorum. Dersime gidiyorum bir bakıyorum hiç tanımadığım biri ders bilmemkime verilmiş 1 oluyor 2 oluyor 3-4-5-6 konuşuyorum ediyorum yok. Bir şeye karar veriyoruz başka biri başka bir şeye karar veriyor askeriye gibi sistemde o üst sıradaysa bize haber bile verilmeden bizim dediğimiz iptal oluyor. O an öğreniyoruz. Yoksayılmak da insanın gücüne gidiyor. Öğrenci de bunu fark ediyor malum yeni nesil zeki. Pat diye söyleyiveriyor bir süre sonra bunun sözünü takan yok zaten kafasıyla sana gelmiyor bile. Sonra verilen söze güvenemez oluyorsun şimdi olur dedi ama başkasıyla kesişmezse tabi diyorsun.

Şu an hepimiz zincirle bağlıyız sisteme.Allah göstermesin olumsuz bir durum olsa meslekten atılma var.Babam 42 yaşında erken emekli.Sokakta kaldırımda herseyi satti Şu an deniz kenarında evi, altında 3 yaşında arabası var.
Meşhur sözü şudur.Bordrodan kim zengin olmuş ki benim bir sürü sağlık sorunlarım var.Babam şimdi 76 yaşında huzurlu sağlıklı.Kesin ama kesin ileride bizim ülkede emeklilik yaşı 72 olur ekonomik durumlardan dolayı.
Yarın ek dersleri ücretleri kaldırılsın meslekten kaçışlar başlar. Yenilere yer açacaklar.Su anda kimse erken emekli olmak istemiyor.

Ucu bana dokunıyor çünkü hocam son 2 aya kadar dokunmamıştı çünkü işin içinde yoktum, ucu bana dokununca kızıyorum. Dersime gidiyorum bir bakıyorum hiç tanımadığım biri ders bilmemkime verilmiş 1 oluyor 2 oluyor 3-4-5-6 konuşuyorum ediyorum yok. Bir şeye karar veriyoruz başka biri başka bir şeye karar veriyor askeriye gibi sistemde o üst sıradaysa bize haber bile verilmeden bizim dediğimiz iptal oluyor. O an öğreniyoruz. Yoksayılmak da insanın gücüne gidiyor. Öğrenci de bunu fark ediyor malum yeni nesil zeki. Pat diye söyleyiveriyor bir süre sonra bunun sözünü takan yok zaten kafasıyla sana gelmiyor bile. Sonra verilen söze güvenemez oluyorsun şimdi olur dedi ama başkasıyla kesişmezse tabi diyorsun.
Dersime gidiyorum bir bakıyorum hiç tanımadığım biri ders bilmemkime verilmiş bu ne demek hocam ders programı size tebliğ edilmiyor mu önceden

Dersime gidiyorum bir bakıyorum hiç tanımadığım biri ders bilmemkime verilmiş bu ne demek hocam ders programı size tebliğ edilmiyor mu önceden
Ediliyor Hocam ders benimken başka biri oluyor zaten, ders bilişim speaking dersi yapmaya karar verilmiş mesela yeni öğretmen alınmış ama tanımıyoruz, lütfedip haber verilmemiş, izin istenmemiş elimde laptop bir giriyorum biri ders anlatıyor siz kimsiniz ben bilmem kim. Başka bir gün başka bir Hoca yine, sonra düzenli olarak almak istiyorlar derslerin bir kısmını, onaylamıyorum uyumsuzsun oluyorum. Tamam alın ama resmi olarak alın defteri bana imzalatmayın o zaman diyorum öyle bir şey yok imzalayacaksın deniyor vs. vs.
En son rehber öğretmen müdürüe "siz ol dersiniz ve olur kimsenin rızasını almak zorunda değilsiniz dedim, size danışmasına gerek yok bence" dediğinde, başka bir hoca benim de dersimin yarısını alıyorlar ne güzel burada oturuyorum tek takıldığım konu bana yatan ek dersi çekip vermek kötü oluyor dediğinde, müdür yardımcısı ne kadar meraklısın derse girmeye al benim derslerime de sen gir o zaman dediğinde, yabancı dil dersleri cimere şikayet edildi diye çözümü ders sayısını artırmakta bulan idare kalabalığın içinde çocuklar dedi ki bilgisayar dersinin verimi düşük zaten lab.da yok kuracağız ama dediğinde, önümüzdeki sene derslerime girebilecekmiyim yine neye zorlanacağım acaba düşüncelerine girip hiçbir şey yapamaz hale geldiğimde VAZGEÇTİM...

Ediliyor Hocam ders benimken başka biri oluyor zaten, ders bilişim speaking dersi yapmaya karar verilmiş mesela yeni öğretmen alınmış ama tanımıyoruz, lütfedip haber verilmemiş, izin istenmemiş elimde laptop bir giriyorum biri ders anlatıyor siz kimsiniz ben bilmem kim. Başka bir gün başka bir Hoca yine, sonra düzenli olarak almak istiyorlar derslerin bir kısmını, onaylamıyorum uyumsuzsun oluyorum. Tamam alın ama resmi olarak alın defteri bana imzalatmayın o zaman diyorum öyle bir şey yok imzalayacaksın deniyor vs. vs.
En son rehber öğretmen müdürüe "siz ol dersiniz ve olur kimsenin rızasını almak zorunda değilsiniz dedim, size danışmasına gerek yok bence" dediğinde, başka bir hoca benim de dersimin yarısını alıyorlar ne güzel burada oturuyorum tek takıldığım konu bana yatan ek dersi çekip vermek kötü oluyor dediğinde, müdür yardımcısı ne kadar meraklısın derse girmeye al benim derslerime de sen gir o zaman dediğinde, yabancı dil dersleri cimere şikayet edildi diye çözümü ders sayısını artırmakta bulan idare kalabalığın içinde çocuklar dedi ki bilgisayar dersinin verimi düşük zaten lab.da yok kuracağız ama dediğinde, önümüzdeki sene derslerime girebilecekmiyim yine neye zorlanacağım acaba düşüncelerine girip hiçbir şey yapamaz hale geldiğimde VAZGEÇTİM...
Hocam böyle şey mi olur, bu ne. İlçe milli eğitim biliyor mu bu durumu

bu yaşlarda insan değişik arayışlara giriyor her anlamda. Nomral bir durum. Anlık yaşamak en güzeli

Abartmayın ya! Sizin yerinizde olmak için günde 18 saat ders çalışan 350 bin insan var. Valla maasinizin yarısına çalışacak şuan 2 milyon insan var yeter ki bir duyuru yapılsın. Hayatınızda özel sektörde çalışmadiginiz için böyle yapıyorsunuz. İki kere rapor alın üçüncüye işe gidemezsiniz mesela. 2 gün işe geç kalın maaşınız kesilir vs.
Bunalma sebebiniz yer değişikliği yapmamanız. 16 senede 8 şehir 10 okul değiştirdim. Kimseye katlanmak zorunda değilsin. Türkiye'nin çok güzel şehirleri var bas git değişiklik olsun. Ha şimdi diyeceksiniz ki nere gidiyorsun her yer norm fazlası! Kafanda İzmir Muğla Çanakkale'de başka yer yoksa tabi her yer dolu. Van, Mardin, Artvin, Nevşehir, Hatay hepsi cennet şehirler. İkişer üçer sene çalış hem ülkeyi gez gör hem kültürleri insanları tanı hem de çalış. Bak bakalım stres kalıyor mu? Allah'ın ayeti var sanki aynı okulda 10 sene 20 sene çalışanları görüyorum suratlarinda nur kalmamış çürümüş hepsi. Valla Allah kısmet ederse emekli olana kadar 20 şehir 50 okul hedefim var bakalım inşallah başarırım. İlici ildisi mazeret normfazlasi ne bulursan gideceksin hemen hiç düşünme yok. Bu mesleğin en güzel yanı bu. Kimseye hiç bir şehre zorunlu değilsin. Bence kıymetini bilin, dünyada eşi olmayan bir meslekten bahsediyoruz. Hiç bir ülkede de bu meslek bu kadar imkan sunmaz insana bilesiniz

……

Son düzenleme:
Bunlar cimere yazılsa tecrübesi olan arkadaşlar sizce süreç nasıl gelişir? Hocamızın durumuna faydası olur mu yoksa zararı mı dokunur?

Pollyannacılık oynamaya gerek yok. Hepimiz öğrencinin elinde oyuncak olmuş durumdayız, sebep aramaya gerek yok. Pdr, beden vs. hariç diğer branşlar da az çok aynı durumda. Konuyu açan arkadaş bunları düşünmekte bence haklıdır.

@Enterprise hocam bahsettiğiniz durumlardan sizin de başınız ağrır burası kesin, girmeyin bu işlere. Daha önce de bu konudan yazmıştiniz okula atanırken yine hala aynı durumdasınız. O zamanda denilmişti bugün de aynısı diyoruz.

BBNET
Geri