20 yılı dolanlar

Kodla Büyü
Şuan bulunduğum okulda ilk senem zaten, çocukları zeki bir okul o yüzden fazla ümitli geldim sanırım. Geldim ki bizim dersler olsun istenmiyor hatta alt sınıflarda Edebiyat dersine bile gereksiz gözüyle bakılıyor ve zorunlu dersler bile başka derslere çevrilmiş öğretmenlerin çoğu da buna razı burada oturuyorum işte diyor. Ben ise bunu yapmak istemedim ve sene başında çok savaştım sonunda girdim çıktım dersime çoğu zaman, lakin bilişim sınıfı yok ve sene sonu oldu şimdi yine bahanelerle ders isteniyor. Dersi vermek neyse diyorum bazen de yasal alarak alsalar bari, lakin deftere de dersi işlemiş gibi göstertiyorlar ve bunu il ve ilçe de biliyor.
Geçen arkadaşın biri görevlendirme okul ayarladı kendine okulun müdürü bizimkini aramış orada memnun değilmiş bana geliyor diye bir ton tantana çıktı müdürler arasında gizli bir anlaşma varmış birbirlerinden öğretmen almazlarmış rızası yoksa.
Resmen kast sistemi var ve biz en son sıradayız yüzümüze de açıkça söyleniyor zaten. Derdim bağcıyı dövmek değil üzüm yemek ne gidebiliyorum ne kalabiliyorum her yerin ayrı bir derdi var. Halbuki dersime girip çıktığımda yarışmalarla şunla bunla gayet mutluyum ben. Nasıl bir döneme denk geldik, tahtada ders anlatmaya dahi razıyken neden böyle bir olayın içine düştük buradan nasıl çıkılır neden huzurlu olmak bu hayatta bu kadar zor. Neden 20 yıldır sürekli hepimizin eşit olduğu çabasıyla savaşmak zorunda kaldım. Adalet neden bu ülkede bu kadar sıkıntılı bu bir imtihan ama neden bitmiyor, Madem bütün dersler eşit değil okurken neden bu bilgi bize verilmedi, ben bu paradokstan her şey daha da kötü olmadan nasıl çıkacağım.
Hocam kendim de çok beceremedim ama birşey daha diyeyim.

Olgu ile değil algı ile uğraş.

Yağmura bakma şemsiye kullanmaya bak.
Hırsıza takılma kapıyı iyi kilitle.

Ve bilirsin ama tekrar hatırlatayım

Kontrol edemediğimiz bu hayatın sahibi ALLAH'TIR, O na havale et.
Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler de.
Başkalarının imtihanını omuzlama.

hocam sizin idareci olma zamanınız gelmiş, önce idareci olun, sonra öğretmenliğin ne güzel bir şey olduğunu hatırlayacaksınız.
duygularıma tercüman olmuşsunuz, bence de 1 yıl görevlendirme idarecilik yapın da görün dünya kaç bucak :))) sonra öğretmenlik çok güzel gelecek :)

Bana istifa et diyenler olabilir, bulunduğum ilçede, ilçe emrinde 30 bilişimci var, çocuklarımın servis işleri vs falan derken zorunluluk sebebiyle devam ediyorum, yine de fırsat kolluyorum...

duygularıma tercüman olmuşsunuz, bence de 1 yıl görevlendirme idarecilik yapın da görün dünya kaç bucak :))) sonra öğretmenlik çok güzel gelecek :)

Bana istifa et diyenler olabilir, bulunduğum ilçede, ilçe emrinde 30 bilişimci var, çocuklarımın servis işleri vs falan derken zorunluluk sebebiyle devam ediyorum, yine de fırsat kolluyorum...
Onu da yaptım Hocam 1 yıl

Sağolun hocalarım hepinize teşekkür ederim lakin prim konusuna cevap istiyorum aslında ben

Başka geliriniz olmadan böyle bir şey zor. Prim ödeyip 25 yıllı tamamlayıp istifa etseniz bile sağlık sigortanız olmayacak. 60 yaşına kadar sağlık sigortası ödemesi yapmak zorundasınız. Üstelik devlette sağlık randevuların aylar sonrasına verildiğini de göz önünde bulundurmalısınız.

Son düzenleme:
Memurluk o kadar içimize islemis ki risk edemiyoruz. Adam ilkokul mezunu maceraya atılıyor müteahhit oluyor parayı götürüyor

Başka geliriniz olmadan böyle bir şey zor. Prim ödeyip 25 yıllı tamamlayıp istifa etseniz bile sağlık sigortanız olmayacak. 60 yaşına kadar sağlık sigortası ödemesi yapmak zorundasınız. Üstelik devlette sağlık randevuların aylar sonrasına verildiğini de göz önünde bulundurmalısınız.
Hocam özelsağlık sigortam var 12 yıldır hep onu kullandım devlet hastanesinde 1 günde iş halletmek bulunduğum yerde mümkün değil zaten. İşte primi dışarıdan ödemek mümkün mü fiili olarak çalışmak mı gerekiyor

Benim de 19 yıl doldu yaş 41. Kuran bilmiyordum. Öğretmen arkadaşımdan okumayı öğrendim. Şimdi de okuduğumu anlamak için sayfa sayfa kelimeleri öğreniyorum. İnanın Kuran okumanın hazzı, okuduğunu anlayınca çok güzel oluyor. Hayran kalıyorsun. Şaşırıyorsun.O kadar meal var ne gerek var öğrenmeye diyebilirsin ama öğrendikçe Kurandaki eşsiz sanata şahit oluyorsun. (Yeteriz anlatımım için Allah affetsin.) Öğretmenliği amacım olmaktan çıkardım. Ne kadar yetiyorsa o kadar çalışıyorum. Okuldan çıkınca defteri kapatıyorum. Allah inananlara hem dünyada hem ahirette afiyet versin.

Valla hocam kafanızda yapacağınız bir plan program varsa ,1 senelik ücretsiz izin alip şansınızı deneyin.hemen istifa etmeyin.
Misal bir zümrem green card ile abd ye gitti, önce 1 senelik ücretsiz izin aldı, düzen kurup işleri oturunca geldi bastı istifayı. Yaş 40 41.
Veya youtube da denk gelmişsinizdir Isparta da para babası Said yalım, din kültürü öğretmeni, adam istifa edip galericilik ve fenomenler yapıyor.
Hani gerçekten mutsuzsaniz, hayatta seçenekler var bir şekilde ama neye ilginiz var ,hevesiniz var ,nasıl para kazanacaksınız bunlar sizin özeliniz.

Yoksa belirli bir yıldan sonra herkeste mesleki bir bıkkınlık, tükenmişlik yaşanıyor tabiati gereği.
Hele bizim branşta sürekli kendini yenileme çabası yorucu oluyor.
Çocuklarıma kesinlikle bilgisayar, yazılım vs.. bir alan yazdırmayı düşünmüyorum.

Herkes kendi görüşünü söyleyebilir saygı duyarım.
Ben iman konusu eksik oldukça dünyada hiç bir zevk alınacağını düşünmüyorum.
Aile akraba sevdiklerinizle yakın olmak, başkalarına yardım etmek kısacası Allah'ın istediği gibi bu hayatı yaşamak.
Secdeye gitmeden Allah'ı anmadan huzur bulunmaz.
Herkes birilerini toprağa gömmüş tür bu olay bile ders almak için yeterli.

Abartmayın ya! Sizin yerinizde olmak için günde 18 saat ders çalışan 350 bin insan var. Valla maasinizin yarısına çalışacak şuan 2 milyon insan var yeter ki bir duyuru yapılsın. Hayatınızda özel sektörde çalışmadiginiz için böyle yapıyorsunuz. İki kere rapor alın üçüncüye işe gidemezsiniz mesela. 2 gün işe geç kalın maaşınız kesilir vs.
Bunalma sebebiniz yer değişikliği yapmamanız. 16 senede 8 şehir 10 okul değiştirdim. Kimseye katlanmak zorunda değilsin. Türkiye'nin çok güzel şehirleri var bas git değişiklik olsun. Ha şimdi diyeceksiniz ki nere gidiyorsun her yer norm fazlası! Kafanda İzmir Muğla Çanakkale'de başka yer yoksa tabi her yer dolu. Van, Mardin, Artvin, Nevşehir, Hatay hepsi cennet şehirler. İkişer üçer sene çalış hem ülkeyi gez gör hem kültürleri insanları tanı hem de çalış. Bak bakalım stres kalıyor mu? Allah'ın ayeti var sanki aynı okulda 10 sene 20 sene çalışanları görüyorum suratlarinda nur kalmamış çürümüş hepsi. Valla Allah kısmet ederse emekli olana kadar 20 şehir 50 okul hedefim var bakalım inşallah başarırım. İlici ildisi mazeret normfazlasi ne bulursan gideceksin hemen hiç düşünme yok. Bu mesleğin en güzel yanı bu. Kimseye hiç bir şehre zorunlu değilsin. Bence kıymetini bilin, dünyada eşi olmayan bir meslekten bahsediyoruz. Hiç bir ülkede de bu meslek bu kadar imkan sunmaz insana bilesiniz
Şaşırdım . Evli misiniz bekar mı . Çünkü evli çocuklu bir insanın her gittiği şehirde tekrar tekrar düzen kurması zor olmuyor mu

Türkçeden olduğunu biliyorum da bilişimse komisyon var mı hocam?

Branşın çok önemi yok aslında.
Sizin ilgi-alan yeteneğinize göre elbet bir komisyonda yer alırsınız.
Kitap komisyonu, e-içerik geliştirme, alan bazlı bir çok yerde İl/ilçe müdürlükler öğretmen görevlendirmesi yapmaktadır.

Herkes kendi görüşünü söyleyebilir saygı duyarım.
Ben iman konusu eksik oldukça dünyada hiç bir zevk alınacağını düşünmüyorum.
Aile akraba sevdiklerinizle yakın olmak, başkalarına yardım etmek kısacası Allah'ın istediği gibi bu hayatı yaşamak.
Secdeye gitmeden Allah'ı anmadan huzur bulunmaz.
Herkes birilerini toprağa gömmüş tür bu olay bile ders almak için yeterli.
Hocam söyledikleriniz bence de doğru fakat bu düz bakış bence. Ben de 5 vakit kılan, 36 yaşında hacca gitmiş biriyim ama çok şey yaşadım, psikolojim rahat değil, namazdaki huzurumu bile kaybettim kısmen. Psikolojinin tarifi yok yaşamayan bilmez. Hocam için demiyorum kendim için diyorum bunları.

Branşın çok önemi yok aslında.
Sizin ilgi-alan yeteneğinize göre elbet bir komisyonda yer alırsınız.
Kitap komisyonu, e-içerik geliştirme, alan bazlı bir çok yerde İl/ilçe müdürlükler öğretmen görevlendirmesi yapmaktadır.
Peki bu duyurular nerede çıkıyor Hoxam nasıl haberdar olacağım

Peki bu duyurular nerede çıkıyor Hoxam nasıl haberdar olacağım

O komisyonlarda görev yapan bir kişi bulunuz, elbet sizede duyurulardan hızlı bilgi gelecektir.

Taslak Kitap olarak bu hafta bir kitabı inceledim.
E-İçerik bölümünü bir bilişmcinin yapmadığı her tarafından belli. 3-5 slayt ile güya e-içerik hazırlamış.

BBNET
Geri