20 yılı dolanlar

Kodla Büyü
Sevdiğim bir söz vardır hocam... başarılı insanlar çözüm yolları, başarısız insanlar bahaneler üretir diye . Sen evlilik bahanesine başvurdun, başkası cocuklarin okulu bahnesine, bir başkası anam babam burda vs vs... Evet evliyim ve evliyken ve çocuklarım varken de çok kez yer değiştirdim. Bunu eş ve çocuklarım da çok sevdi keza aynı şehirde kalıp curumek yerine yeni yeni şehirler görüp özellikle çocukların vizyon ve kültürü gelişti. Karadeniz'de doya doya doğayi yaşadılar , Akdeniz'de denizin bolca keyfini sürdüler , İstanbul'da tiyatro sinema vs doydular, ic Anadolu'da peribacasi yeraltı şehri sürekli gezdiler vs vs. Biz kendi korkakligimiza eş ve çocukları veya başkaca insanları bahane etmeyelim bence , çok insan tanıyorum ev taşımak bile kabus geliyor. Bunun da kolayını buldum. Çok az eşya. Hem ciddi manada huzur veriyor az eşya hem de taşınırken bir günde topluyorsun evi.
Giden insan akan su gibidir kir tutmd
kafama takılan tek soru: çoğu yer dolu ve insanlar norm fazlası olurken nasıl kolayca yer değiştirebiliyorsunuz?

kafama takılan tek soru: çoğu yer dolu ve insanlar norm fazlası olurken nasıl kolayca yer değiştirebiliyorsunuz?
Çoğu yer dolu değil herkesin istediği belli başlı yerler dolu. Ayrıca şimdiden bahsetmiyorum 16 yıllık bir süreçten bahsediyorum ki 10 sene önce Antalya merkeze 85 puanla gittim mesela normal il dışı ile. Ayrıca şuan sürü psikolojisi ile hareket edip İzmir Muğla Çanakkale takintisindan vazgecerseniz yüzlerce okul var olduğunu görebilirsiniz örneğin İstanbul komple boş , Mardin Diyarbakır Van vs de öyle. Ama hepiniz ege de çalışmak zorunda olduğunuz için heryer dolu demeniz normal😂

Herşeyi ile güzel bir iş aile sosyal ortam dünyada hiçbir yerde yok hocam. Sorunlar engeller problemler var ve olacak da ama şunu unutma ki yarınlar bugünlerden maalesef daha da kötü oluyor. Planlama hayal etme uzak hedefler koyma olmuyor maalesef.

Gaziantep'teyim. Malumunuz son 5 yıla baktığımız zaman deprem, koronavirüs görmüş insanlarız. Nacizane tavsiyem, sana verilen görevlerini yap ama mesai dışı bir hayatın olsun ve içinde bulunduğun zamanı en güzel şekilde değerlendir. Anı yaşa yani Carpe Diem diye bir söz var bence bu söz gelmiş geçmiş en büyük evrensel mesajdır.

İlçe milli eğitimde çalıştım 5 6 yıl, bana o kadar çok şey kattı ki hala 5 yıl geçmesine ragmen onun meyvesini yiyorum diyelim. 3-4 defa elime fırsat geçti yurt dışında bir tanıdığın yanında garsonluk yaptım restoranda, bana o kadar çok şey kattı ki biz nasıl güzel ve değerli bir iş ortamında çalışıyoruz.

Benim ki biraz gevezelik oldu ama hocalarım zaten özetlemiş hayattan nasıl lezzet alacağımızı, Sancaktepe hocamı dinle Cennet vatanımızı gez dolaş, ad81 hocamızı dinle al 2 3 ay izin git alakasız mesleklerde görev al en basiti git bir cafede çalış farklı işler bulup deneyimle, omd hocamı dinle git küçük bir yere kendi özüne dön hatta birkaç dönüm uğraşacak toprak da geçti mi eline senden kralı yok hocam :)
Yazılan onca çözüm önerisine rağmen hocamiz hala yeni bahaneler üretmeye devam ediyor anlaşılan o ki hocamızın tek sorunu kendisi öğretmenlik vs değil:)

Çoğu yer dolu değil herkesin istediği belli başlı yerler dolu. Ayrıca şimdiden bahsetmiyorum 16 yıllık bir süreçten bahsediyorum ki 10 sene önce Antalya merkeze 85 puanla gittim mesela normal il dışı ile. Ayrıca şuan sürü psikolojisi ile hareket edip İzmir Muğla Çanakkale takintisindan vazgecerseniz yüzlerce okul var olduğunu görebilirsiniz örneğin İstanbul komple boş , Mardin Diyarbakır Van vs de öyle. Ama hepiniz ege de çalışmak zorunda olduğunuz için heryer dolu demeniz normal😂
Sayın Hocam, kaygılarınızın olmaması iyi gibi duruyor, konu sahibinin de aşırı kaygıları var ama bence her şey kararında güzeldir.

Sayın Hocam, kaygılarınızın olmaması iyi gibi duruyor, konu sahibinin de aşırı kaygıları var ama bence her şey kararında güzeldir.
İşte soru burda zaten hocam. O kararı belirleyen şey ne ? Herşey kararında güzel derken neyi kriter aldınız. Mesela 3 senede bir yer değişikliği mi kararında yoksa 5 senede bir mi yoksa her sene mi? Bunu belirleyen şey insanın içinde bulunduğu ruh halidir. Ben kalmaktan nefret ediyorum fırsat verseler her sene giderim bir başka okula lakin bazı insanda ölene kadar aynı okulda çalışmayı tercih eder ki (benim gözümde zaten o bir ölü) onun için kararında olan da o . Bunu belirleyen sabit bir kriter yok. Biz arkadaşa öneride bulunuyoruz. Denenmiş başarılı olmuş şeyler. Fakat herkeste başarılı olmayabilir o da ayrı konu. Denemeden bilemez. Bildiğimiz tek şey şuan arkadaş ve benzer durumda olan arkadaşlar yer değişikliğini kesinlikle denemelidir ki sonucun işe yarayıp yaramadığıni anlayabilsin. Deneyen onlarca insan tanıdım işe yaradı. Beni mahveden o okulmuş, o sehirmis vs cümlelerini çok duydum

https://www.memurlar.net/haber/1120303/memurlara-ek-iste-calisma-yolu-aciliyor.html şöyle bir haber gördüm hocam. nedir ne değildir bilmiyorum. bunalmanızı çok iyi anlıyorum. meslek hayatımda 20 yılı devireli birkaç yıl oldu. Bu sene biraz rahatım derse girmediğim için. maaş karşılığı proje sorumlusu oldum. Belki nispeten daha yoğun ama stres anlamında çok daha hafif oldu. İnşallah doğru ve güzel kararlar verirsiniz. Kolaylıklar dilerim.

meslekte 20 . yılımı deviriyorum nerdeyse kafanıza takmamayı, s. etmeyi öğrendiğiniz ve sizi ilgilendirmeyen işleri yapmaya kalkmadığınız gün neresi olursa olsun başınız ağrımaz.

Görende Suriye de , ırak da Afganistan da, Gazze , afrikaz Doğu Türkistan da yaşadığını zanneder. Yerimizde olmak isteyen en az 7 milyar insan var. Ne diyelim . Üste bakmayın alta bakın ki, ne kadar nimet içinde olduğunuzu anlayın

BBNET
Geri