Sözde ekonomimiz süperdi... Çok hızlı büyüyorduk... Taaaa ki memurlara zam verilene kadar...
yuca' Alıntı:Bu senenin yarısına geldik zaten, bu vereceklerini de hiç vermesinler daha iyi, hiç olmazsa milletin ağzına sakız olmayız.
Bu zam oranı şaşırtıcı değilde, konuştukları zaman, "memurumuzu emeklimizi ezdirmiycez, hep onları düşündük... vs. vs,.." derken dikkat ediyorum yüzleri bile kızarmıyor,
evet kimseye ezdirmiyorlar bizzat kendileri eziyor
yuca' Alıntı:BAŞBAKAN : Verdiğimiz zamları da her zaman enflasyonun üzerinde vermişizdir. Türkiye'yi bir bütün olarak ele almak zorundayız ve bu ülke eğer bir zaafa uğrarsa, bizim akıbetimiz de Yunanistan, İspanya'nın akıbetine uğrar. Biz Türkiye'yi, böyle bir akıbete düçar bırakamayız. Şu anda bir mali disiplin içinde yürüyorsak, eğer ekonomik büyümemiz şu anda başarılı bir şekilde sürdürülüyorsa, bu, hesaplar iyi yapıldığı içindir. Yoksa sendikalar, anlar olmuştur ki, yüzde 30, yüzde 50, yüzde 100 zam istemiştir. Şu anda bu işin ekonomik sorumluluğunu, yükünü kendileri hissetmesi lazım. Eğer bunu hissetmezlerse, bu ülkeye de yanlış yaparlar. Onun için burada aklı selimi öne çıkarmak suretiyle, karşılıklı görüşmelerle 9.5 seneyi nasıl yönettiysek, bundan sonrasını da böyle yöneteceğiz.''
SENDİKALAR NE ZAMAN %30,40,100 ZAM İSTEMİŞ. EN FAZLA İSTEYEN DES ti ODA %20 DEMİŞTİ.
HÜKÜMET AĞIZ BİRLİĞİ ETMİŞ.
only61' Alıntı:Benim şahsi kanaatım devlete ait işletmeler satışa çıkarılınca ve satılınca da ekonomi biraz nefes aldı...
Bunda Kemal Dervişin ekonomi politikasının da etkisi var...hükümet bunu aynen devam ettirdi...
Ama şimdi satılacak birşey kalmayınca balon misali ekonomi şişmeye başladı...
gördüğüm ve duyduğum kadarıyla çoğu kesim kredi kartıyla yaşıyor ve sadece asgari borcunu ödeyebiliyor...
bu arada halkın büyük bir çoğunluğunun ya ihtiyaç kredisi ya da ev kredisi var....
halkın diğer kesmini sormaya gerek yok...asgari ücretle yaşayanlardan bahsediyorum...
onlar sadece yaşıyorlar o kadar...yani bi nevi aç kalmıyorlar o kadar....gerisi yok
Son olarak şöyle bir mantık sorusu sorabiliriz?
madem dünyanın büyüyen ekonomilerinden biriyiz neden memura yapılan yüzde 1 zam bile yunanistan gibi olmamıza neden oluyor?
ve bir soru daha
bu ülkenin asıl kaymağını yiyen 1.sınıf insanlarına yani milletvekilleri,subaylar,danışmanlar,emniyet amirleri nerdeyse yüzde 100'e varan
zamlar yapılırken bütçe neden zorlanmıyor....hadi zorlanmıyor diyelim peki adalet bunun neresinde....memur:%3...milletvekili : %60
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, hükümetin memur zammı önerisini eleştirdi ve Memur-Sen kahraman kesiliyor ama 3 gün sonra imza atacak dedi
Aldatıcı olmuştur. 3+3 ile oyalamakla daha fazla talep elde edebilmeleri için memurları kendilerinin etrafında yaşamaya mecbur bırakmayı tercih etmektedir, bu iktidarın sonu demektir"
:alkis: :alkis: :alkis:only61' Alıntı:Benim şahsi kanaatım devlete ait işletmeler satışa çıkarılınca ve satılınca da ekonomi biraz nefes aldı...
Bunda Kemal Dervişin ekonomi politikasının da etkisi var...hükümet bunu aynen devam ettirdi...
gördüğüm ve duyduğum kadarıyla çoğu kesim kredi kartıyla yaşıyor ve sadece asgari borcunu ödeyebiliyor...
bu arada halkın büyük bir çoğunluğunun ya ihtiyaç kredisi ya da ev kredisi var....
halkın diğer kesmini sormaya gerek yok...asgari ücretle yaşayanlardan bahsediyorum...
onlar sadece yaşıyorlar o kadar...yani bi nevi aç kalmıyorlar o kadar....gerisi yok
madem dünyanın büyüyen ekonomilerinden biriyiz neden memura yapılan yüzde 1 zam bile yunanistan gibi olmamıza neden oluyor?
ve bir soru daha
bu ülkenin asıl kaymağını yiyen 1.sınıf insanlarına yani milletvekilleri,subaylar,danışmanlar,emniyet amirleri nerdeyse yüzde 100'e varan
zamlar yapılırken bütçe neden zorlanmıyor....hadi zorlanmıyor diyelim peki adalet bunun neresinde....memur:%3...milletvekili : %60
Başbakan memurların sayesinde aldığı %58 ve %49 a güveniyor. Kendisi gelecek dönemde başbakanlığa aday değil. 2015 e kadar yeni milletvekili seçimi de olmayacağı için bir kaygısı da yok.only61 yazdı:
Benim şahsi kanaatım devlete ait işletmeler satışa çıkarılınca ve satılınca da ekonomi biraz nefes aldı...
ve bir soru daha
refleto' Alıntı:muhalefet'in liderleri bugün bir kaç kelime söylediler ancak ben olsam hakkaten hiç ses çıkamazdım çünkü başka konularda ne söyledilerse bozguncu muamelesi gördüler bu zümreden...
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, hükümetin memur zammı önerisini eleştirdi ve Memur-Sen kahraman kesiliyor ama 3 gün sonra imza atacak dedi
Aldatıcı olmuştur. 3+3 ile oyalamakla daha fazla talep elde edebilmeleri için memurları kendilerinin etrafında yaşamaya mecbur bırakmayı tercih etmektedir, bu iktidarın sonu demektir"
4 ve 5. resimlerde gayet güzel açıklıyor hocam. ayrıca 5. resme koptum çok güzel gülmüş tayyip beygakgoskentli' Alıntı:Google amcaya "durmak yok yola devam yazın" görsellerde aratın çıkan ikinci resim bu durumu .NET olarak açıklamaktadır.Saygılarımla
serkanholep' Alıntı:ebs li olarak memura %100 zam verilse de öğretmene ek ödeme verilmediğinde istifa edeceğim