yeni müfredatta bilişim yok mu?

Kodla Büyü
Ne yazık ki, ben de yukarıda yazmış olan arkadaşlara katılıyorum. Bizim branşın dersleri için pek güzel haberler gelecek gibi görünmüyor. Yeni müredatla ilgili yapılan haberlerden bizi ilgilendirenler şöyle:

Yeni Müfredatta Matematik Derslerinde "Algoritma-Bilişim" Odakta Olacak

"Teknoloji Bağımlılığı" İle "Siber Zorbalık" Konuları Yeni Müfredatta Sosyal Bilgiler Dersinde

Ders sayısı ve süreleri değişecek mi?

Bu haberler ışığında bizim ders diğer derslerin içeriğine yedirilmiş gibi görünüyor :(

Geçen gün matematik öğretmeni sordu bana "Hocam bu konuları nasıl anlatacağız?" diye. "Hocam kitabı oku internetten bak anladığın kadarını anlatırsın" dedim.

Son düzenleme:
Geçen gün matematik öğretmeni sordu bana "Hocam bu konuları nasıl anlatacağız?" diye. "Hocam kitabı oku internetten bak anladığın kadarını anlatırsın" dedim ben de.
akıl alır gibi değil zaten bizim konuların bir çoğu sosyal bilgiler dersinde. Bazen ortak sınavlara denk geliyorum okulda telif hakkı, internetten alışveriş, güvenli şifre gibi birçok konu sosyal bilgiler sınavında var. Birde bu konular eklendi. Bizim dersi sosyal bilgiler içine koydular iyice adamların anlatacak konusu yoksa ders saatini azaltın ya bizim konuları neden veriyorsunuz :mad::mad:

tabi tabi 3d tasarımıda teknoloji tasarıma koysunlar, big data ve yapay zekayıda sosyal bilgiler atsınlar oh ne ala memleket, Fen bilimleri dersi Fen veya matematiğe algoritma ve blok kodlama koydun mu tamamdır :mad::mad:

Anlatabililer mi sizcce açıkcası özel olak ilgi duymuyorlarsa zor ama şu açıdan bakarsak o konu olduğu sırada bilgisaar dersinde de ayn kon işlenirse disiplinler arası yaklaşım açısından iyi olur mesela bu yıl 9larda algoritma ve akış diyagramı vardı . Bu nedenle çocuklar daha ilgili davrandılar

Geçen gün matematik öğretmeni sordu bana "Hocam bu konuları nasıl anlatacağız?" diye. "Hocam kitabı oku internetten bak anladığın kadarını anlatırsın" dedim.
Yeni nesil sorular diye tabir edilen sorular tamamen bizim dersimizin konuları ile ilgili... (Problem Çözme Kavramları ve Yaklaşımları)

5.sınıflarda son konularda Algoritma konusu var, matematik öğretmenimiz de bu konuda fikir alışverişinde bulunduk ama onlar için de yeni bir konu olduğu için havada kalıyor. Büyük ihtimalle 3 sene sonraki LGS sınavında soru çıkar algoritmadan.

aman artık ne olacaksa olacak diyorum ben. Nasılsa zümre olarak sahip çıkmıyoruz dersimize. Olacak olanda hepimize olacak. Bir şekilde istihdam ediliriz. Yapacak bir şey yok. Herkes nasıl anlatırsa da anlatsın yani biz de sonradan neler öğrendik. Yıllarca aynı şeyleri anlatıyorlardı az da onlar uğraşsın.

BBNET
Geri