Geçen hafta halk eğitm kursum vardı , cuma (17-18de)1 saat, pazar 5 saat, pazar görünüyor, cuma görünmüyor
Acaba hafta sonu olduğu için mi ödedi.haftaiçine bakıp yazar mısınız. bu mantıkla hafta sonu dyk ,egzersiz de öder o zaman sistem04 ekimdeki belletmenliğimi sistem bu sabah eklemiş otomatik arkadaşlar. belletmenlikte sorun yok.bir de hafta içi denicem.
elinize sağlık ben de okuluma vereceğim. bakalım dönülen cevaba göre aksiyon alırızDeğerli arkadaşlar YOS konusunda Personel Genel Müdürlüğü 18 saat dışında hiçbirşeyi ödemem diyor. Ama hem kanunen hemde fikrimce yapılan çalışmalardan ekstra ücret ödenenlere YOS'ta da ödenmesi gerekir. Bu sebeple öncelikle YEĞİTEK'ten çalışma esaslarımızda tereddüte düşülen kısımlarla ilgili bir dilekçe oluşturdum. Ben okuluma verdim. Gelen cevap yazısına göre Anayasanın 18. maddesine göre angarya suçtur hükmü gereğince ücret isteyeceğim. Sizlerde okulunuza verirseniz, YEĞİTEK genel bir yazı yayınlayıp tereddüte düşülen hususları açıklamak zorunda kalacaktır. Dosyayı buraya ekliyorum.
eninde sonunda ödenecek size katılıyorum. ancak dava sonuçlanana kadar geçen belli bir süre olacaktır elbette. herşey için tek tek dava mı açılsın bunlar için devletin mahkemeleri mi meşgul edilsin. en baştan bunu doğru dürüst hazırlamak varken. ha bir de şu var . dava sonucu olumlu çıkar 3 gün sonra bizim adımız yine başka bişey olur . dön başa ....nöbet görevi için ücret toplu sözleşme kanununa göre ödenir. ekders kararlarına göre kulüp sınıf rehberliği belletmenlik egzersiz halk eğitim dyk hep ödenir. üst yazıyla ödeme esasları belirlenemez. 16/2. madde ödemeye engel değildir. asli görevin ders görevi olduğu bellidir. yos öğretmenine mevzuatı gereği derse gireceksin dendiği sürece yos öğretmenin dersleri bir gün ful yapılıp nöbet ve kulüp ödenir. son dersten sonra kulüp zaten ödenir. toplantıda alınan kararlar mevzuat yerine geçmez. ekders modülünde ilgili yerleri kapatmaları birşey değiştirmez. ekders ödemesi için müdür yada yardımcısı gerçekleştirme görevlisi mutemet yardımcısı olarak kbs modülünde görevlendirilir. esas olan kbs modülüne ekdersin doğru girilmesidir. kbs modülünde hiç kimseye özel olarak ekders ile ilgili bir bölüm kapatılamaz yada açılamaz. yani tüm ekders ödeme kalemleri kbs modülünde açıktır. mebbis ekders modülünde girilmiyor diye kimse ödememezlik yapamaz. hiçbir mahkeme görüş yazısını kabul etmez. dolayısıyla eskisi gibi yos dışı saat ve günlerde usulüne uygun tüm görevler verilir ödemesi yapılır. sendikalar dava açmış zaten. mahkemeler ödenir diye karar verecektir hep birlikte göreceğiz
Çok güzel özetlediniz hocamben 3 hafta nöbet tutmuştum vermediler idarem aslında iyi niyetliydi son ana kadar bekledi manisa iline gelen görüş yazsını göstererek ödeyemeyiz dediler ben de bir şey demedim. Peki çözüme gelirsek biz bu süreçte ne yapalım bekleyelim mi ? Sendikamla görüşüp toplu dava açmalarını isteyeceğim.. Bireysel dava zaten o şahsi bağlar.nöbet görevi için ücret toplu sözleşme kanununa göre ödenir. ekders kararlarına göre kulüp sınıf rehberliği belletmenlik egzersiz halk eğitim dyk hep ödenir. üst yazıyla ödeme esasları belirlenemez. 16/2. madde ödemeye engel değildir. asli görevin ders görevi olduğu bellidir. yos öğretmenine mevzuatı gereği derse gireceksin dendiği sürece yos öğretmenin dersleri bir gün ful yapılıp nöbet ve kulüp ödenir. son dersten sonra kulüp zaten ödenir. toplantıda alınan kararlar mevzuat yerine geçmez. ekders modülünde ilgili yerleri kapatmaları birşey değiştirmez. ekders ödemesi için müdür yada yardımcısı gerçekleştirme görevlisi mutemet yardımcısı olarak kbs modülünde görevlendirilir. esas olan kbs modülüne ekdersin doğru girilmesidir. kbs modülünde hiç kimseye özel olarak ekders ile ilgili bir bölüm kapatılamaz yada açılamaz. yani tüm ekders ödeme kalemleri kbs modülünde açıktır. mebbis ekders modülünde girilmiyor diye kimse ödememezlik yapamaz. hiçbir mahkeme görüş yazısını kabul etmez. dolayısıyla eskisi gibi yos dışı saat ve günlerde usulüne uygun tüm görevler verilir ödemesi yapılır. sendikalar dava açmış zaten. mahkemeler ödenir diye karar verecektir hep birlikte göreceğiz
ben kendi adıma dava süreciyle uğraşmamaya, beklemeye karar verdim. şimdilik ekders bordrosunda ödenmediğini gördüğüm ekderslerimin ödenmesi diye dilekçe verdim. size nöbet kulüp pansiyon vb görev verilmez denirse ve ona göre liste yayınlanırsa tarafıma .... görevi verilmesi diye dilekçe yazabilirsiniz. üstelik yazıda görev verilmez demiyor. en azından şimdilik ücretini almadan o görevleri yapmayı göze alırsanız, mahkeme süreci olumlu sonuçlanınca geriye dönük yapmış olduğunuz görevlerin ücretini talep edebilirsiniz. idarenizi ikna ederseniz tercih size kalmış.Çok güzel özetlediniz hocamben 3 hafta nöbet tutmuştum vermediler idarem aslında iyi niyetliydi son ana kadar bekledi manisa iline gelen görüş yazsını göstererek ödeyemeyiz dediler ben de bir şey demedim. Peki çözüme gelirsek biz bu süreçte ne yapalım bekleyelim mi ? Sendikamla görüşüp toplu dava açmalarını isteyeceğim.. Bireysel dava zaten o şahsi bağlar.
hafta içi oluyorsa belletmenlikte bir sorun yok demektir.Hafta içi belletmenlik oluyor, e okuldan girince mebbis ekders modülüne doğrudan düşüyor,hafta içi hafta sonu ayrımı yok gibi görünüyor.
e okuldan belletmenliği girdikten sonraki hafta görünüyordu geçen ay ama bu ay güncelleme geldi ise bilmem.Biz denedik, haftaiçi belletmenliği kabul etmiyor
MEBBİS'ten el ile girişi denedik.e okuldan mı giriş yaptınız yoksa mebbis ten el ile mi denediniz ?
son durumu anlatayım. Şimdi hem hafta içini hem de haftasonunu denedik. Tek tek uğraştık. Hafta içi kesinlikle görev e okuldan girilse bile mebbis ekders modülüne yansımıyor. . Ama hafta sonunda e okuldan giriş yapıldığında görünüyor. Kesin bilgi hafta içi belletmenlik de yok maalesef.Güncelleme gelmiş.MEBBİS'ten el ile girişi denedik.
ek ders modülüne giriş olmazarkadaşlar hafta sonu halkeğitim kursum var. Ben alabilir miyim bunun ücretini idare alamazsınız demişti.
Mebbisde onaylanan ek dersin üzerine kbs’de fazla ek ders girilirse sorun olur.KBS'ye el ile girilmiyor mu?
Hocam arkadaşlar olmuyor demişler ama sizin nasıl oldu acaba sonradan silinmiş olmasın gene bir kontrol edebilirmisinizHafta içi belletmenlik oluyor, e okuldan girince mebbis ekders modülüne doğrudan düşüyor,hafta içi hafta sonu ayrımı yok gibi görünüyor.
hocam sadece eokula girmiştir o yüzden oluyor demiştir. eokuldan sonra mebbisten de veriyi çektirdiğiniz zaman ek ders hesapla o zaman vermiyor işte.Hocam arkadaşlar olmuyor demişler ama sizin nasıl oldu acaba sonradan silinmiş olmasın gene bir kontrol edebilirmisiniz
Sonraki mesajımda detaylı yazdım, güncelleme gelmiş, hafta içi olmuyor maalesefHocam arkadaşlar olmuyor demişler ama sizin nasıl oldu acaba sonradan silinmiş olmasın gene bir kontrol edebilirmisiniz