YEĞİTEK Okul Sorumlusu

Kodla Büyü

bu kadar basit
çok güzel anlatmış da işte olay senin ne anlattığın değil karşıdaki ne kadar anlıyor orda bitiyor. Anlıyorlar ama anlamak istemiyorlar tüm sendikalar dava açtı süreç devam ediyor 2.döneme kadar sonuçlanmazsa arayıp bulsunlar kendilerine yeni yos.

Tübitak 4006 için egzersiz yapıyordum ekstra o kadar çok şey öğrettim ki çocuklara Ardunio, Mblock,thinkercat,proje yazımı (teknofest,tübitak projeleri için çalışmalar) planın dışında çok şey öğrettim fazlasıyla hakettiğim bir ücretti ama ne yazık ki bize çok görüyorlar neyse açıkcası okul bitiyor evime gidiyorum oh mis gibi dinleniyorum kendileri kaybetti. (Biz zaten kendi çalışma saatlerimizde formatörlük yapıyorduk. Okul çıkışında öğrencilerle ekstra ilgileniliyordu neyse dediğim gibi kimse bana artık kurs aç nöbet tut demiyor zaten değeri de yokmuş o yüzden keyfime bakarım )

bu kadar basit
Bir bakanlık bu kadar iş bilmezin elinde oyuncak olamaz.

Çalıştığım okulda 5 kişi var bu işi yapan 3 ü 2.dönem görev almayacak. Zaten aldığın vergiye gidiyor. Anlamsız bu şekilde görev almak.

Görev almadım. Bize her angaryayı uygun görüp değersizleştiren bu sistem devam ettikçe görev almayı düşünmüyorum artık

"Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün 29.08.2025 tarih ve E-30706984-903.07-139292068 sayılı "YEĞİTEK Okul Sorumlusu Görevlendirmesi” konulu düzenlemesi uygulamaya konulmuştur.Hak kayıplarına neden olacak, içeriği ve çerçevesi belirsiz, ölçüsüz yetkiler içeren, eşitlik ilkesine aykırı hükümler barındıran düzenlemeye karşı sendikamızca dava açılmıştır.Sürecin takipçisi olmaya devam edeceğimizi ilan ediyoruz."

kaynak

Mensubu olduğum eğitim-iş sendikası da bu konuyla ilgili dava açmış. Diğer sendikaların da benzer davalar açması durumunda belki yos şartlarında olumlu yönde düzeltmeler olur diye umuyorum.

"Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün 29.08.2025 tarih ve E-30706984-903.07-139292068 sayılı "YEĞİTEK Okul Sorumlusu Görevlendirmesi” konulu düzenlemesi uygulamaya konulmuştur.Hak kayıplarına neden olacak, içeriği ve çerçevesi belirsiz, ölçüsüz yetkiler içeren, eşitlik ilkesine aykırı hükümler barındıran düzenlemeye karşı sendikamızca dava açılmıştır.Sürecin takipçisi olmaya devam edeceğimizi ilan ediyoruz."

kaynak

Mensubu olduğum eğitim-iş sendikası da bu konuyla ilgili dava açmış. Diğer sendikaların da benzer davalar açması durumunda belki yos şartlarında olumlu yönde düzeltmeler olur diye umuyorum.
ben sizin sendika ile beraber sendikanın daha açtığı dava metinini gördüm hocam sosyal medyada . elbet sonuçlanacak ama ne zaman bilinmez

Arkadaşlar geçtiğimiz yıllarda BTR görevlendirmesinde olduğu gibi ek ders yönetmeliğinin16.2 maddesi kapsamında görevlendiriliyoruz. Değişen birşey yok. Okullara bu konuda gelen resmi net bir yazı da yok. Asli görevin ne olup ne olmadığı ve çalışma saatleri BTR sürecinde zaten netleşmişti.

Yos görevi son ders bitişiyle sona erer. Sonrasında egzersiz, belletmenlik, kulüp vs alamıyorsanız resmi olarak neden verilmediğini sorun ve dayanağını göstersinler. Bu 16.2 madde yeni değil. Ayrıca görüş yazısı keyfiyet içerir.

"Asli görevi için ayrıca ek ders ödenmezc ifadesinden öğretmenin asli görevi öğretmenliktir ve öğretmenin fayfalanabileceği başka hiçbir ücretten faydalanamaz ifadesi hatalıdır.

Bir mesleğin asli görevi o meslektir denemez. Ancak o mesleğin yapabileceği görevleri arasındakilerin bazıları için asli görev dile getirilebilir.

O sebeple geçen sene olup bu sene net bir resmi yazı olmadığından dolayı sebepsiz yere alamadığımız her bir hak ücret için idareye sebebini resmi olarak sormalıyız. Onlar da yukarı sorsunlar ki ilerde davalar sonuçlanınca hak kaybına uğradığımızı kanıtlar elimizde bir cevap olsun.

Ayrıca bilgi edinme kanunu kapsamında önceki yıllarda BTR olarak yine 16.2 madde kapsamında görevlendirilip bu ücretleri nasıl aldığımız ve bu sene neden alamadığımıza dair sebebini sormak hakkımızdır ki varsa bir dayanağı ortaya çıksın.

Umarım anlatabilmişimdir.

Son düzenleme:
ilksms
Geri