YEĞİTEK Okul Sorumlusu

Kodla Büyü
Yeğitek Okul Sorumlusu Tübitak yürütücüsü olabiliyor mu? Başka görev verilemez kısmı bunu kapsıyor mu?

Yeğitek Okul Sorumlusu Tübitak yürütücüsü olabiliyor mu? Başka görev verilemez kısmı bunu kapsıyor mu?
2 yıldır deniyordum, okul başvuru sayfasında son aşamada hata veriyordu.
Farklı okulda btr görevim vardi. Görevlendirmem olduğu için son aşamada kayıt yapılamıyordu. Başvuru yapacak kişinin kadrosunun bulunduğu okulda "tam zamanlı görev yapıyor olması gerekiyor" diye bir kural vardı sanırım bu yüzden btr gorevlendirmesi olan kişinin başvuru yapma hakkı yok.
Sorduğunuz sorunun cevabı, YOS yönergesinde açıkça yazmasa da yine aynı durum olacaktır diye tahmin ediyorum.

Hocam bu başlığı baştan sonra bir okuyalım lütfen. Çünkü 40 sayfayı aşmış ki bizler bazı sıkıntıları burada tartışıyor istişare etmeye anlam vermeye çalışıyoruz. Yeğitekin bazı dayanıksız kısıtlamaları ve resmi olmayan görüşleri oldu. Okuyunca sizde anlayacaksınız neden bu kadar tartışılıyor. Neyi alıp alakayacağınız gibi konulara cevaplar var.
Hocam haklısınız. Ben ek dersi hazırlıyorum. İdareciyim ilk defa Yeğitek Okul Sorumlusunun ek dersini hazırlayacam. Bir görüş yazısı buldum nöbet ödenir diyor. Habib Ocağın webde öğren kanalı nöbet ödenmez diyor. Bazı idareciler ödenir bazıları ödenmez diyor. Konu allak bullak.

Arkadaşlar meb personel genel müdürlüğü daha önce ekders 16.2 ye göre görevlendirilen müdür yardımcıları için ekders ve nöbet görevi için görüş yazısı yayınlamıştı bu yazıya göre onlara ödeniyorsa bizede ödenmesi gerekir zaten şuanda ödenmeyeceğine dair herhangi açık bir yazı yok. Ödemeyen idareciler daha sonra sıkıntı yaşayacaktır. Nöbet ücretleri toplu sözleşme hükümleri gereği ödenmekte olup ekders yönetmeliği ile bir ilgisi yoktur. Diğer belletmenlik ve kurslar ile kulüp görevleri asli görev değildir ve ders saatleri dışında yapılmaktadır. Ücretini ödemeyen idareciyi il teftiş kurulu başkanlığına direkt şikayet ederek işlem tesis ettiriniz.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-09-23 at 12.45.37 PM.webp
    WhatsApp Image 2025-09-23 at 12.45.37 PM.webp
    148.9 KB · Görüntüleme: 50
Hocam haklısınız. Ben ek dersi hazırlıyorum. İdareciyim ilk defa Yeğitek Okul Sorumlusunun ek dersini hazırlayacam. Bir görüş yazısı buldum nöbet ödenir diyor. Habib Ocağın webde öğren kanalı nöbet ödenmez diyor. Bazı idareciler ödenir bazıları ödenmez diyor. Konu allak bullak.
Trajik Durum Hocam. Habib Bey kendisi veriyor öyle kararları sanırım. Dikkate almayın hocam. Ama geçtiğimiz yıllarda ders dışı olan herşeyi ödeniyordu ilgili arkadaşların varsa nöbet, kulüp, belletmenlik, dyk , egzersiz vb ücretleri.
Bu yıl sadece bir whatsapp mesajıyla duyuru yaptılar hiçbir resmi yazı ve kanuni dayanak ve tereddüt edilen husus yayınlanmadı resmi kanaldan. Sendikalar tarafından dava açıldı buna. Bu nedenle allak bullak.
Görevlendirme esaslarında ekders yönetmeliğinin ilgili maddesinde asli görevinden dolayı alması gereken ücret haricen ödenmez gibi bir ibare olduğu için çok bilmiş bazıları bunun içine nöbeti de , kulübü de , dyk yı da, belleticiliği , egzersiz asli görev olarak koyalarak bu ücretleri alamaz diye yorumladı durumu.
Evet kişinin bilişimci olmadığını farzedelim görevlendirildikten sonra 21 saat dersi varsa burada 15 saatten sonrası olan 6 saat ekdersi ve 2 saat planlamasını haricen almaması gerekiyor. Çünkü 18 saat ekders alacak bu görev için. Ama gel gelelim kulübünü varsa nöbetini haricen alamaz gibi bir duruma sokmuşlar işi sadece 18 saat ekders yazılır diyor yani. 4 3 4 3 4 şeklinde. ama alması gerekiyor. DYK + Belletmenlik + Kulüp + Egzersiz ders dışı fiili faaliyettir. Yos ders zili çaldığında biter. Nöbet ücreti zaten yos/btrnin yazıldığı güne yazılamaz! aynı günde iki görevden dolayı ücret alamaz. bunun için geçtiğimiz yıllar bu 18 saat nöbet tutanlarda ayrı günlere yazılıyordu.

Son düzenleme:
Habip Ocak'ı şikayet edeceğim, hazırlık yapıyorum. Kendisi megoloman olduğu için burayı da okuyordur eminim. Kendisi buradan ikaz ediyorum mesai saatlerinde telegramdan insanlara cevap yazmak asli görev midir diye soracağım cimerden, buna yönelik savunmanı hazırla Habipciğim. Şimdi tedbir almaya başla ben yazmadım asistanım yazıyor diğer telegram arkadaşlarım yazıyor diye savunma yapacak ama gün gün ekran resmi aldım, direk kendisinin yazdığı da belli.

Sen bize bulaştın biz de sana bulaşacağız öyle yağma yok. Tutunduğun torpiller vardır eminim ama unutma koca daire başkanları bile değişiyor senide alırlar beyefendi.

ilksms
Geri