YEĞİTEK Okul Sorumlusu

Kodla Büyü
1 yıldır okulumuza yenilikçi sınıf kuruluyor ve yegitekle veya il koordinatörleri ile iletişim/eğitim halindeyiz. Yegitek gerçekten aktif bir yapılanmaya gitti ve eğitime web 2.0 ve eğitimde kullanilan yapay zeka araçları gibi dijital teknolojileri okullara entegre etmeye kararlı. Burada uç beyi olarak bizi görüyorlar. Ben önemli bir adım olarak görüyorum. Hem egitimde bu donusume cok ihtiyac var, cocuklar teknolojide aldi basini gidiyor dikkat suresi azaldı ama ogretmenler klasik yontemde kaldi. Ogretmen ogrenci arasi uçurum artıyor, Eğitim sistemi tıkandı ilerlemiyor artık. Hem de norm fazlası yığılmasının önüne geçilebilir belki.

Bize Fatih Projesi BT Rehberliği ile ilgili başvuru yazısı geldi. Bu pilot uygulama şeklinde belli başlı illerde mi olacak? Ben İstanbuldayım BTR şeklinde bizde yazı

Son düzenleme:
Neden her sene bir heyecan, bir bilinmezlik yaşıyor bizim bölüm anlamıyorum. İlla bir yerini kurcalıyor köklü değişiklikler yapıyorlar, genelde de kötü oluyor. Hayır yani, hedef biz miyiz Tayfun.

Rehber öğretmenlere bir kez daha gıpta ettim. Bu bakan bile onlara dokunamadı, mesela bir "okul psikoloji sorumlusu" olmadılar. Görevimizdeki rehber sıfatını kaybederek dokunulmazlık zırhımızı kaybettik gibi geliyor.

Bize Fatih Projesi BT Rehberliği ile ilgili başvuru yazısı geldi. Bu pilot uygulama şeklinde belli başlı illerde mi olacak? Ben İstanbuldayım BTR şeklinde bizde yazı
Yeni yönetmelik gelince iptal edilir hocam. Zamanın eski çalıştığım ilde formatörlük görevlendirmesi yapılmıştı 1-2 hafta içinde btr yönetmeliği çıkınca formatörlük görevlendirmeleri il genelinde iptal edilmiş ve btr görevlendirmesi yapılmıştı

İstanbul maşallah şaşırdım BTR yazısını yollamış telegramdan gördüm geri çeker mi bilmiyorum hocam. Bende İstanbuldayım henüz koordinatörden bize haber gelmedi.

İzmir geri çekti başvuru yazısını

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-08-19-09-52-16-596_cn.wps.xiaomi.abroad.lite-edit.webp
    Screenshot_2025-08-19-09-52-16-596_cn.wps.xiaomi.abroad.lite-edit.webp
    70.8 KB · Görüntüleme: 256
Yeni yönergede btr yok dahası yeğitek okul sorumlusu diye bir kavramda yok. İnşallah sıkıntılı bir durumla karşılaşmayız

Son düzenleme:
Yeni yönergede btr yok dahası yeğitek okul sorumlusu diye bir kavramda yok. İnşallah sıkıntılı bir durumla karşılaşmayız
Hiç karşılaşır mıyız? Btr ya da teknolog gibi bir şey olup kadro alacağız. Sonra, kızgın kumlardan serin sulara atlayacağız her gün. Bizim branş bitmiştir, 21 senede olumlu tek şey olmadı; patron düşünsün, bizi ne yapacağını, bu moddayım. Takmayın sizde.

Bayadır konuşuluyordu şimdi görevlendirme zamanı geldi yetişmediyse bizim görevlendirme tarihi uzarsa ek ders, ders saati dolduramama vs vs. sıkıntısı yaşayacağız. Normal süreçte bile en erken ekim ayında belli oluyordu görevlendirmeler, kasım ayına sarktığı bile olmuştu.

"Sorumlu" ifadesi çok şeye gebe. Düşüncelerimi dillendirip akıllarında yoksa karpuz kabuğu olmasını da istemiyorum. İnşallah yanılırım. Ama içimizde gözleri aşktan kör olanlar, ne olacak canım elime mi yapışırcılar baya fazla olduğu için yanılacağımı düşünmüyorum. Hayırlısı olsun diyelim...

Daha norm sorununu çözmeyen bakanlık isim değiştirerek hiçbir sorunu çözemez. Rehber öğretmenler gibi bizim bakanlık düzeyinde iyi bir lobimiz olmadığı müddetçe işimiz çoookkk zor :(
O lobi hiçbir zaman olmayacak hocam. Takım terbiye kurulu başkanı boteli akademisyen ama durum ortada. Ders kalmadı. Herkes norm fazlası

Ayda ~11 bin liraya okul sorumlusu diyerek yeğitek bizden ne bekleyecek, idareciler bundan ne anlayacak?
İnşallah bir öğretmen sadece bir okula sorumlu olur ve okul sorumlusu olan öğretmene başka okulda ders görevi verimez.

O lobi hiçbir zaman olmayacak hocam. Takım terbiye kurulu başkanı boteli akademisyen ama durum ortada. Ders kalmadı. Herkes norm fazlası
Böte mezunu bir başkanın olduğu yerde dersimiz azalıyorsa hocamın dediği gibi arkamızda duran kimse olmaz.

ilksms
Geri