O ne demek hocam anlayamadımBu ay yani ağustosta maaşlar niye 3-4 bin fazla yatacak arkadaşlar?
gelir vergisinden kaynaklı, temmuz ayında ek dersiniz yok dolayısıyla gelir vergisi az kesilecekHocam idaremiz ağustos maaş çizelgesini göndermiş. Öğretmenlerimizin %80i temmuza göre 3-4 bin lira fazla alıyor maaşı.
Benim geçen ay aldığım 654XX ağustosta 685XX olmuş.
Doğrudur hocamgelir vergisinden kaynaklı, temmuz ayında ek dersiniz yok dolayısıyla gelir vergisi az kesilecek
ama işlemi aynı kurumdan yapıyorsun. hastaneler farklı değil. benim babam işçiydi devlet hastanesi bize bakmazdı, apartman dairesinden bozma ssk polikliniklerine giderdik çocukken hasta olunca. böyle saçmalıklar düzeltildi. bu vatandaşlar aynı devletin çalışanı niye ayrı hastanelere gidiyor diye sonradan birilerinin aklına geldi. Bu yazdığım çalışma şekli ve dolayısıyla sözleşme görüşmeleri de düzeltilmeli diyorum.Hocam sgk altında tek çatıya alındı gibi gözükmekle birlikte hala ayrı ayrı yürüyor işlemler. Adları SSK, emekli sandığı, Bağkur iken şimdi 4A, 4B, 4C oldu. Emeklilik hakları, maaş bağlanma vb hala farklı.
ama işlemi aynı kurumdan yapıyorsun. hastaneler farklı değil. benim babam işçiydi devlet hastanesi bize bakmazdı, apartman dairesinden bozma ssk polikliniklerine giderdik çocukken hasta olunca. böyle saçmalıklar düzeltildi. bu vatandaşlar aynı devletin çalışanı niye ayrı hastanelere gidiyor diye sonradan birilerinin aklına geldi. Bu yazdığım çalışma şekli ve dolayısıyla sözleşme görüşmeleri de düzeltilmeli diyorum.
Ekders ten 3-4 bin Vergi kesiliyor mu ya? Eklersin eti ne, budu ne?gelir vergisinden kaynaklı, temmuz ayında ek dersiniz yok dolayısıyla gelir vergisi az kesilecek
Hocam ek dersten vergi muafiyeti gereği vergi kesilmiyor ve tüm vergi maaştan kesiliyor. Temmuzda ek ders olmayınca vergi muafiyeti maaşa yansıyor ve maaş fazla gelmiş gibi oluyor. Toplamda 3-4 bin TL vergi kesiliyor tabii ki bizlerdenEkders ten 3-4 bin Vergi kesiliyor mu ya? Eklersin eti ne, budu ne?
Hocam 3600 ek göstergeyi öğretmenler aldı. Bu alamayan memurlar için isteniyor.3600 ek göstergede son durum... Memur-Sen, 8. Dönem Toplu Sözleşme taleplerini açıklamış ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın açıklamasında 3600 ek göstergekonusuna da yer vermişti. Yalçın, "Geçen toplu sözleşmede tutanak altına aldığımız fakat yerine getirilmeyen maddelerimiz var. Harcırah, yiyecek yardımı ve 1'inci dereceye 3600 ek gösterge, toplu sözleşme kararımıza rağmen halen beklemede. Çağrımız, kararın yerine getirilmesi, yıl sonuna kadar bu konuların bir an önce yasallaşmasıdır" demişti. Öte yandan dün de Yalçın, 1. dereceye 3600 ek göstergeyi önceki dönem toplu sözleşme görüşmelerinde tavsiye kararı olarak aldıklarını anımsatarak "Dönemin sonuna kadar çalışılması konusunda burada bir uzlaşı sağladık. Onun için 2025'in sonuna kadar bunun tamamlanma mecburiyeti var. Bunun bir an önce hayata geçmesi gerekiyor" diye konuşmuştu.
Son olarak 3600 ek gösterge ile ilgili bir kulis bilgisi geldi.
Ola ki eşi anne babası vs. Memur emeklisi olan vardır. onların maaşını da etkilerHocam 3600 ek göstergeyi öğretmenler aldı. Bu alamayan memurlar için isteniyor.
Ama yol ve yiyecek yardımı alırlarsa iyi olur tabii
Enflasyon farkı için bir açıklama yapılmadı mı ?
Verildi haziranda. Hep veriliyordu. Ama tuıke göre.Enflasyon farkı için bir açıklama yapılmadı mı ?
Hepsi bu hocam. Fedakar olun diyorlar.Enflasyon farkı için bir açıklama yapılmadı mı ?
Çok büyük tepki göstermiş. Zam teklifi hemen artar kesinAli Yalçın:
Memurun Emeğini Yok Sayan Teklifi Reddediyoruz;
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memurlar için ilk zam teklifini açıkladı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın hükümetin verdiği zam oranını değerlendirdi. Yalçın, Memurun Emeğini Yok Sayan Teklifi Reddediyoruz dedi.