Ali cengiz oyundan başka bir şey çıkmaz. Eğitimin içine ettiler. Bu sendikaya üye olan arkadaşlar geldiğiniz noktadan mutlu musunuz.
Memur-Sen'in 2026 Yılı Talepleri
- Birinci 6 ay: 10 bin TL taban aylığa zam, yüzde 10 refah payı, yüzde 25 oransal zam
- İkinci 6 ay: Yüzde 20 oransal artış
Dini Bayramlarda İkramiye Talebi
Memur-Sen, memurlara dini bayramlarda 23 bin 400 TL ikramiye verilmesini de talep etti.
YokYetkili sendikanın gerçekten hak talep edeceğine ve bunu alabileceğine hala inanan var mı gerçekten. Hayretler içerisindeyim
Ben de bu ikramiye ve ek ödemeler(giyim, kırtasiye vb.) meselesini anlamlandıramıyorum. Sen maaşımı hakkıyla ver ben alacağımı da harcayacağım yeri de bilirim...Memur-Sen'in 2026 Yılı Talepleri
- Birinci 6 ay: 10 bin TL taban aylığa zam, yüzde 10 refah payı, yüzde 25 oransal zam
- İkinci 6 ay: Yüzde 20 oransal artış
Dini Bayramlarda İkramiye Talebi
Memur-Sen, memurlara dini bayramlarda 23 bin 400 TL ikramiye verilmesini de talep etti.
Talep edilen zam ;2026 zammı 3.5+3.5 + enflasyon
2027 zammı 2.5+2.5 + enflasyon
En fazla bu olur
O zaman %3,5 + %4,5 ile sonuçlanır.Talep edilen zam ;
Tüik Enflasyon oranı + % oran (refahP.)
şeklinde olmalı ve olmak zorunda. Aksi halde geçmişte olduğu gibi her ayın 3’ünde saat 10’da TÜİK’ i üzülerek izleriz.
Çünkü enflasyon zaten verilen zam üzerinde kalıyor. Dikkat ettiyseniz her ayın son günü (ayın 1’den geçerli olmak üzere )benzin ya da doğal gaz vb. zam kararları açıklanıyor.
Yetkili sendika İşveren tarafına yaptığı teklifte%88’den kapıyı açmış diyorlar
Bu durum işçi sinifinda yok mu sanıyorsun! Ben ilk göreve başlarken işçi olan (yakın akrabam o dönem abartısız 3 mislim maaş alıyordu. 4x4 jipi, 2 katlı bahçeli evi ve daha bilmediğim yatırımları vardı. Yine de az diyordu, yetmiyor diyordu.Maaşlar yarın 100 bin TL yapılsın yüzde 70 kitle itiraz edip neden 120 bin TL değil diyecektir. Adım gibi bildiğim tek şey , memur asla mevcut ile ikna olmaz ve daha fazlasını ister. Nereden biliyorsun derseniz 20 seneye yakın süredir memurların içinde çalışıyorum maalesef. Okulda bir gün 2 dairesi, 2 arabası , 1 yazlığı ve 3 arsası olan bir öğretmen, açlık sınırında yaşıyoruz bu ülkede yaşanmaz dediğinde geçen sene anladım ki bu işin gelirle giderle bir ilgisi yok, ahlakla ilgisi var ve ahlaksız bir toplumda her türlü çaba nafiledir. . not: hiç bir partiye oy vermiyorum , kimsenin adamı değilim sadece toplumun genel durumunu analiz edebilmiş biri olarak düşüncelerimi yazıyorum
Bir kiside ev araba olmasi genelin o durumda olduğunu gösterir mi bizde de yuzde 90 arkadaşlar kiraci simdi nasil olacakMaaşlar yarın 100 bin TL yapılsın yüzde 70 kitle itiraz edip neden 120 bin TL değil diyecektir. Adım gibi bildiğim tek şey , memur asla mevcut ile ikna olmaz ve daha fazlasını ister. Nereden biliyorsun derseniz 20 seneye yakın süredir memurların içinde çalışıyorum maalesef. Okulda bir gün 2 dairesi, 2 arabası , 1 yazlığı ve 3 arsası olan bir öğretmen, açlık sınırında yaşıyoruz bu ülkede yaşanmaz dediğinde geçen sene anladım ki bu işin gelirle giderle bir ilgisi yok, ahlakla ilgisi var ve ahlaksız bir toplumda her türlü çaba nafiledir. . not: hiç bir partiye oy vermiyorum , kimsenin adamı değilim sadece toplumun genel durumunu analiz edebilmiş biri olarak düşüncelerimi yazıyorum
Türkiye'deki öğretmenlerin yüzde 90 i ev sahibi. Bunu size ispatlamak da zor değil. Son üç dört senedir ev almak zorlaştı öncesinde herkes ev aldı. Alamayan ya sorumsuzluktan alamadı ya da akilsizliktan. Faizler yüzde 0.6 Lara kadar düşmüştü ve insalar ikinci üçüncü evini daha aldı. Ödemeler çok kolaydı vs. Asgari ücretle çalışan arkadaşlarım akrabalarım bile ev aldı o dönem. Yani iddianız sırf muhalefet olmak için yapılmış bir yorumdan ibaret. Gerçegi asla yansıtmıyor. yine söylüyorum yine söylüyorum. Sizin gibilerin maaşını 100 bin yapsınlar neden 120 bin değil diye itiraz eder. Hiç şaşmaz . Ekteki paylaşımı da okursanız aslında biraz daha anlamanız mümkün olabilirBir kiside ev araba olmasi genelin o durumda olduğunu gösterir mi bizde de yuzde 90 arkadaşlar kiraci simdi nasil olacak
Bana ispatlayabilir misiniz? Ben böyle bir çalışma görmedim ama biliyorum ki ülkemizde genel ev sahibi olma oranı 55% civarında.Türkiye'deki öğretmenlerin yüzde 90 i ev sahibi. Bunu size ispatlamak da zor değil.
Boşuna konuşuyorsun hocam.Türkiye'deki öğretmenlerin yüzde 90 i ev sahibi. Bunu size ispatlamak da zor değil. Son üç dört senedir ev almak zorlaştı öncesinde herkes ev aldı. Alamayan ya sorumsuzluktan alamadı ya da akilsizliktan. Faizler yüzde 0.6 Lara kadar düşmüştü ve insalar ikinci üçüncü evini daha aldı. Ödemeler çok kolaydı vs. Asgari ücretle çalışan arkadaşlarım akrabalarım bile ev aldı o dönem. Yani iddianız sırf muhalefet olmak için yapılmış bir yorumdan ibaret. Gerçegi asla yansıtmıyor. yine söylüyorum yine söylüyorum. Sizin gibilerin maaşını 100 bin yapsınlar neden 120 bin değil diye itiraz eder. Hiç şaşmaz . Ekteki paylaşımı da okursanız aslında biraz daha anlamanız mümkün olabilir
Türkiye'deki öğretmenlerin yüzde 90 i ev sahibi. Bunu size ispatlamak da zor değil. Son üç dört senedir ev almak zorlaştı öncesinde herkes ev aldı. Alamayan ya sorumsuzluktan alamadı ya da akilsizliktan. Faizler yüzde 0.6 Lara kadar düşmüştü ve insalar ikinci üçüncü evini daha aldı. Ödemeler çok kolaydı vs. Asgari ücretle çalışan arkadaşlarım akrabalarım bile ev aldı o dönem. Yani iddianız sırf muhalefet olmak için yapılmış bir yorumdan ibaret. Gerçegi asla yansıtmıyor. yine söylüyorum yine söylüyorum. Sizin gibilerin maaşını 100 bin yapsınlar neden 120 bin değil diye itiraz eder. Hiç şaşmaz . Ekteki paylaşımı da okursanız aslında biraz daha anlamanız mümkün olabilir
Stockholm SendromuGelirimiz düştükçe üye sayıları artıyor. Seviyoruz acıyı.