Yağız atlar kişnedi, meşin kırbaç sakladı. 2025 ZAM MASASI

Kodla Büyü

Memur-Sen'in 2026 Yılı Talepleri​

• Birinci 6 ay: 10 bin TL taban aylığa zam, yüzde 10 refah payı, yüzde 25 oransal zam
  • İkinci 6 ay: Yüzde 20 oransal artış

Dini Bayramlarda İkramiye Talebi​

Memur-Sen, memurlara dini bayramlarda 23 bin 400 TL ikramiye verilmesini de talep etti.

Memur-Sen'in 2026 Yılı Talepleri​

• Birinci 6 ay: 10 bin TL taban aylığa zam, yüzde 10 refah payı, yüzde 25 oransal zam
  • İkinci 6 ay: Yüzde 20 oransal artış

Dini Bayramlarda İkramiye Talebi​

Memur-Sen, memurlara dini bayramlarda 23 bin 400 TL ikramiye verilmesini de talep etti.
Ben de bu ikramiye ve ek ödemeler(giyim, kırtasiye vb.) meselesini anlamlandıramıyorum. Sen maaşımı hakkıyla ver ben alacağımı da harcayacağım yeri de bilirim...

Benim elimde güç olsa bu sendikaya öğretmen olan herkesin tazminati öder öğretmenlikten ayırırım. Kendi haklarını korumayı birak böyle yapıya destek olan bir kişi öğretmen olamaz. Gecmistede %20 zam isteyi %3.5 8mza attığını adı 3.5 aliye çıktı. Bu alini aydik cebine toplam kaç lira maaş gidiyordur 500 bin olabilir mi

Gözümüze takmışlar ideolojik gözlükleri.
Bu gözlüklerden kurtulmadığımız sürece taleplerimizin bir karşılığı olamaz.
bir milyon öğretmeniz ama etkimiz diğer bakanlıklardaki 50 bin çalışan kadar olamıyor.

2026 zammı 3.5+3.5 + enflasyon
2027 zammı 2.5+2.5 + enflasyon
En fazla bu olur
Talep edilen zam ;
Tüik Enflasyon oranı + % oran (refahP.)
şeklinde olmalı ve olmak zorunda. Aksi halde geçmişte olduğu gibi her ayın 3’ünde saat 10’da TÜİK’ i üzülerek izleriz.

Çünkü enflasyon zaten verilen zam üzerinde kalıyor. Dikkat ettiyseniz her ayın son günü (ayın 1’den geçerli olmak üzere )benzin ya da doğal gaz vb. zam kararları açıklanıyor.
💹💹💹💹💹💹💹💹💹💹💹💹💹
Yetkili sendika İşveren tarafına yaptığı teklifte%88’den kapıyı açmış diyorlar

Son düzenleme:
Talep edilen zam ;
Tüik Enflasyon oranı + % oran (refahP.)
şeklinde olmalı ve olmak zorunda. Aksi halde geçmişte olduğu gibi her ayın 3’ünde saat 10’da TÜİK’ i üzülerek izleriz.

Çünkü enflasyon zaten verilen zam üzerinde kalıyor. Dikkat ettiyseniz her ayın son günü (ayın 1’den geçerli olmak üzere )benzin ya da doğal gaz vb. zam kararları açıklanıyor.
💹💹💹💹💹💹💹💹💹💹💹💹💹
Yetkili sendika İşveren tarafına yaptığı teklifte%88’den kapıyı açmış diyorlar
O zaman %3,5 + %4,5 ile sonuçlanır.

Sonuç: Maaşımız her yıl olduğu gibi gerçek enflasyon ile tüik enflasyonu arasındaki fark kadar eksiye gidecek.

Maaşlar yarın 100 bin TL yapılsın yüzde 70 kitle itiraz edip neden 120 bin TL değil diyecektir. Adım gibi bildiğim tek şey , memur asla mevcut ile ikna olmaz ve daha fazlasını ister. Nereden biliyorsun derseniz 20 seneye yakın süredir memurların içinde çalışıyorum maalesef. Okulda bir gün 2 dairesi, 2 arabası , 1 yazlığı ve 3 arsası olan bir öğretmen, açlık sınırında yaşıyoruz bu ülkede yaşanmaz dediğinde geçen sene anladım ki bu işin gelirle giderle bir ilgisi yok, ahlakla ilgisi var ve ahlaksız bir toplumda her türlü çaba nafiledir. . not: hiç bir partiye oy vermiyorum , kimsenin adamı değilim sadece toplumun genel durumunu analiz edebilmiş biri olarak düşüncelerimi yazıyorum

Maaşlar yarın 100 bin TL yapılsın yüzde 70 kitle itiraz edip neden 120 bin TL değil diyecektir. Adım gibi bildiğim tek şey , memur asla mevcut ile ikna olmaz ve daha fazlasını ister. Nereden biliyorsun derseniz 20 seneye yakın süredir memurların içinde çalışıyorum maalesef. Okulda bir gün 2 dairesi, 2 arabası , 1 yazlığı ve 3 arsası olan bir öğretmen, açlık sınırında yaşıyoruz bu ülkede yaşanmaz dediğinde geçen sene anladım ki bu işin gelirle giderle bir ilgisi yok, ahlakla ilgisi var ve ahlaksız bir toplumda her türlü çaba nafiledir. . not: hiç bir partiye oy vermiyorum , kimsenin adamı değilim sadece toplumun genel durumunu analiz edebilmiş biri olarak düşüncelerimi yazıyorum
Bu durum işçi sinifinda yok mu sanıyorsun! Ben ilk göreve başlarken işçi olan (yakın akrabam o dönem abartısız 3 mislim maaş alıyordu. 4x4 jipi, 2 katlı bahçeli evi ve daha bilmediğim yatırımları vardı. Yine de az diyordu, yetmiyor diyordu.

Ee bunu memurlukla alakası yok. Her statü ve çalışma grubunda tatminsiz insanlar vardır.

Bence esas adaletsizlik niteliksiz diplomasiz, araya adam koyarak işçi olup, 20 yıl okuyan insanlardan çok daha fazla ücret almasıdır.

Son düzenleme:
Bir kiside ev araba olmasi genelin o durumda olduğunu gösterir mi bizde de yuzde 90 arkadaşlar kiraci simdi nasil olacak

Bir kiside ev araba olmasi genelin o durumda olduğunu gösterir mi bizde de yuzde 90 arkadaşlar kiraci simdi nasil olacak
Türkiye'deki öğretmenlerin yüzde 90 i ev sahibi. Bunu size ispatlamak da zor değil. Son üç dört senedir ev almak zorlaştı öncesinde herkes ev aldı. Alamayan ya sorumsuzluktan alamadı ya da akilsizliktan. Faizler yüzde 0.6 Lara kadar düşmüştü ve insalar ikinci üçüncü evini daha aldı. Ödemeler çok kolaydı vs. Asgari ücretle çalışan arkadaşlarım akrabalarım bile ev aldı o dönem. Yani iddianız sırf muhalefet olmak için yapılmış bir yorumdan ibaret. Gerçegi asla yansıtmıyor. yine söylüyorum yine söylüyorum. Sizin gibilerin maaşını 100 bin yapsınlar neden 120 bin değil diye itiraz eder. Hiç şaşmaz . Ekteki paylaşımı da okursanız aslında biraz daha anlamanız mümkün olabilir

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-07-30-10-13-24-28_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.webp
    Screenshot_2025-07-30-10-13-24-28_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.webp
    52.6 KB · Görüntüleme: 55
Türkiye'deki öğretmenlerin yüzde 90 i ev sahibi. Bunu size ispatlamak da zor değil. Son üç dört senedir ev almak zorlaştı öncesinde herkes ev aldı. Alamayan ya sorumsuzluktan alamadı ya da akilsizliktan. Faizler yüzde 0.6 Lara kadar düşmüştü ve insalar ikinci üçüncü evini daha aldı. Ödemeler çok kolaydı vs. Asgari ücretle çalışan arkadaşlarım akrabalarım bile ev aldı o dönem. Yani iddianız sırf muhalefet olmak için yapılmış bir yorumdan ibaret. Gerçegi asla yansıtmıyor. yine söylüyorum yine söylüyorum. Sizin gibilerin maaşını 100 bin yapsınlar neden 120 bin değil diye itiraz eder. Hiç şaşmaz . Ekteki paylaşımı da okursanız aslında biraz daha anlamanız mümkün olabilir
Boşuna konuşuyorsun hocam.
Bir kere bütün genellemeler yanlıştır.
İkincisi İstanbul da iyi semtlerde öğretmen maaşıyla 3+1 ev al da göreyim ben seni.
Bu iktidar döneminde Anadolu daki halk gerçekten ihya oldu.Ama İstanbul a bir faydası olmadı.

Bu mesaj için teşekkürler. Sizin gibilerle bırak aynı ortamda olmayı, aynı havada oksijen tüketmeyi bile istemiyorum. Mümkünse bir daha denk gelmeyelim.

Önemli olan maaşın miktarı değil. Alım gücü. Bundan 10-15 yıl önceki alım gücümüzün yarısına düştük. Sürekli tüik enflasyonu kadar zam aldık. Tüik e güvenene göre alım gücümüz düşmedi tabi. 12 yıl önce 60 maaş miktarı ile aldığım evi şimdi 120 maaş bile yetmez. Faizler düşerse şuanda yerinde sayan ev fiyatları tekrar tırmanır. Şu anki çift maaşlı bir ailenin alım gücü geçmişteki tek maaşlı bir ailenin alım gücüne eşit. Durumu anlamak için kıyaslamayı burdan yapabiliriz.

Gerçekten partizanlık kötüdür sırf insan oy verdiği partisi kötü görünmesin eleştirilmesin diye küçülmemeli yalan söylememeli bariz gerçekleri çarpıtmamalıdır... Tekrar ediyorum partizan olmak kötüdür...

Bu millet nasıl yaşıyor bilmem
Siz sıfır arabayi tek bir öğretmen maaşı ile nasil alıyorsunuz evi geçtim. Oysa dünyanın herhangi Bi ülkesine gidin birde oradaki ogretmenin alım gcune bakın. Ama yok bunlar alışmış şükredin diye peki yukqrdskielr şükrü etmek yerine niye temsilde tasarruf olmaz diye milyonlar lüzumsuz organizasyonda harcıyor. His gerçek enflasyon kadar maasinizin attığını düşünüyor musunuz. 25 yıl önce ogretmen ması ile kac cegrek altin arıyordunuz şimdi kaç.

ilksms
Geri