sarı sendika pişmanlıktır tecrubeyle sabit...
Başta sarı sendika olmak üzere tüm sendikalara devletimizin lehimize verdiği kazanımlara aracılık ettikleri için teşekkür ve tebrik ederim. Fakat aleyhimize olan ne kadar hak kaybı varsa bu kul hakkında sendikanın olduğu kadar sendikaya üye olup onları söz sahibi yapan üyelerin de sorumluluğu var. Madem üye olup destek oluyorsun sorumluluğu kabullenmen gerekir. Çünkü kazanımlar nasıl sendikanın ve destek olan üyelerin övünç kaynağıysa, kayıplar da ortak sorumluluktur.sarı sendika pişmanlıktır tecrubeyle sabit...
Sizinle tanışıyor muyuz hocam benim itiraz edecegim kanısına nasil vardınız cok merak ettimTürkiye'deki öğretmenlerin yüzde 90 i ev sahibi. Bunu size ispatlamak da zor değil. Son üç dört senedir ev almak zorlaştı öncesinde herkes ev aldı. Alamayan ya sorumsuzluktan alamadı ya da akilsizliktan. Faizler yüzde 0.6 Lara kadar düşmüştü ve insalar ikinci üçüncü evini daha aldı. Ödemeler çok kolaydı vs. Asgari ücretle çalışan arkadaşlarım akrabalarım bile ev aldı o dönem. Yani iddianız sırf muhalefet olmak için yapılmış bir yorumdan ibaret. Gerçegi asla yansıtmıyor. yine söylüyorum yine söylüyorum. Sizin gibilerin maaşını 100 bin yapsınlar neden 120 bin değil diye itiraz eder. Hiç şaşmaz . Ekteki paylaşımı da okursanız aslında biraz daha anlamanız mümkün olabilir
Almanya ve Türkiye'de kaç öğretmen maaşıyla bir araba alabilirsin diye sorduğumuz zaman cevap aşağıda görselde çıkıyor. Bizim gibilerin isteği 120 bin TL ya da 250 bin TL maaş değil, bizim gibilerin isteği dünyanın diğer ülkelerindeki meslektaşlarımızla aynı veya onlara yakın alım gücü. Fakat bunu SİZİN gibilerin anlaması zor.Türkiye'deki öğretmenlerin yüzde 90 i ev sahibi. Bunu size ispatlamak da zor değil. Son üç dört senedir ev almak zorlaştı öncesinde herkes ev aldı. Alamayan ya sorumsuzluktan alamadı ya da akilsizliktan. Faizler yüzde 0.6 Lara kadar düşmüştü ve insalar ikinci üçüncü evini daha aldı. Ödemeler çok kolaydı vs. Asgari ücretle çalışan arkadaşlarım akrabalarım bile ev aldı o dönem. Yani iddianız sırf muhalefet olmak için yapılmış bir yorumdan ibaret. Gerçegi asla yansıtmıyor. yine söylüyorum yine söylüyorum. Sizin gibilerin maaşını 100 bin yapsınlar neden 120 bin değil diye itiraz eder. Hiç şaşmaz . Ekteki paylaşımı da okursanız aslında biraz daha anlamanız mümkün olabilir
sitede anket açılabilir. ülke genelinde dediğiniz gibi olabilir zira asgari ücretli oranı aşağı yukarı o oranlarda. öğretmenler arasında %80-90 olduğunu düşünüyorum. Zamanında alan aldı şu noktadan sonra tek maaşlı için biraz zor ev almak.Bana ispatlayabilir misiniz? Ben böyle bir çalışma görmedim ama biliyorum ki ülkemizde genel ev sahibi olma oranı 55% civarında.
bahsettiğiniz konulara temel olarak katılsamda 3. dünya ülkelerinde demokrasi bahsettiğiniz gibi işlemeiyor malesef sayın hocam ki ülkemiz demokrasi ile değil kapalı teokrasi ile yönetiliyor bence. . uzun uzun tartişmayada gerek yok bir sonuca varılmaz ki gün gelecek görecegiz günün savunucuları ibre döndüğünde en çok intikam sesi çıkaranlar olacak .Baştan belirteyim, üyesi olduğum sendikanın yetkili sendika olarak toplu sözleşme görüşmelerinde yer almamaktadır.
Bu ve buna benzer konularda onlarca kez "hakkımı helal etmiyorum" mesajı yazılmış. Hakkını helal etmeyen arkadaşlar aslında diyor ki, "benim tarafımda olmadığın için, benim gibi düşünmediğin için sana hakkımı helal etmiyorum". Konuyu siyaset malzemesi yapmak istemiyorum ama aynı şekilde "benim verdiğim partiye oy vermediğin için hakkımı helal etmiyorum" gibi bir düşünce var ortada. E o zaman demokrasi nerede kaldı? Demokrasinin amacı herkesin düşüncesini, fikrini belirtebilmesi ya da ortak fikre sahip insanlarla birlikte sendika gibi stk lar aracılığı ile saf tutabilmek değil mi? Herkes aynı şeyi düşünüyor olsaydı, işin özünde insan olmanın ne önemi kalırdı? Size ters olan düşünceye sahip insanların oluştuğu gruba hakaretler etmek, hakkını helal etmemek, vb yaklaşımlar o insanları o gruptan veya düşünceden koparmaz, aksine bağını artırır.
Sözün özü oy kullanmak, sendikalaşmak, çeşitli stk lara üye olmak bir tercih ise; insanları bu tercihlerinde dolayı yargılamak, hakaret etmek, kul hakkı gibi söylemlerle yaklaşmak toplumu ayrıştırmaktan başka neye yarar?
hocam robot muamelesi yapmaz iseniz daha güzel olur.Bu kadar hakaret içerikli mesaja niçin müsade ediliyor çok ayıp değil mi. Bu mesajlar bir öğretmene yakışıyor mu, forumumuza yakışıyor mu sayın @metafor
Hocam kusuruma bakmazsanız robot muamelesi derken ne demek istediğinizi anlayamadım. Bir hatam mı olduhocam robot muamelesi yapmaz iseniz daha güzel olur.
son zamanlarda forumda yazılanlara karşıt görüşleriyle cevap vermektense ki tartışmanın böyle faydası olur, hemen sen sucusun, sen bucusun, sen şu sendikadansın, senin siyasi fikrin bu gibi tartışma dışı cevaplar çoğaldı. Adam gibi tartışmaya her zaman varım ki bizi geliştirir bu. Ama verilecek cevabı olmayanlar hemen hakarete, bir takım yaftalamalara başlıyor. Forum yönetimi bu durumlara katı bir şekilde müdahale etmeli. Ceza puanı vs gibi bir sistem düşünülebilir. Bu cezayı tabiki forum yönetimi birlikte vermeli, forum üyeleri değil.hocam robot muamelesi yapmaz iseniz daha güzel olur.