YÖNETİM:bbNET OKUL ŞABLONU V1.6

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hasari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Re: YÖNETİM:bbNET OKUL ŞABLONU V1_BETA

hasari' Alıntı:
erbaa600' Alıntı:
sayın hocam. ben site nasıl yapılır pek bilmem.ama gördüğüm siteler içinde en beğendiğim diyebilirim. Okulumuz için kullanabilirmiyiz.Teşekkürler
Tabi kullanabilirsiniz paylaşmadaki amacımız bu zaten. :)

stormcry2006' Alıntı:
Öncelikle teşekkür ederiz.. Ellerinize sağlık..... Haber manşet bölümünü nasıl değiştirebilirim... haber ekleyebilirim... yardımcı olursanız sevinirim...
haberler.xml dosyasını notped'de veya dreamweaver'da açıp düzenleyebilirsiniz. Resimler klasörüne de haberin resmini atmayı unutmayın. Kolay gelsin iyi çalışmalar.

xml de de değişiklik yapıyorum,resimler klasöründen de aynı isimle değiştiryorum dosyayı.şöyle bir hata veriyor:

Error #2044: Unhandled IOErrorEvent:. text=Error #2124: Loaded file is an unknown type.

dismiss all continue diye 2 seçenek geliyor dismiss all deyince resim haber bandında gözükmüyor devam ediyor.Sizce neden olabilir?

Resmi başka bir resimle değiştirdim oldu.Resimden kaynaklanan bir sorun galiba.

hasari' Alıntı:
can61' Alıntı:
Arkadaşlar şu manşet haberlerine link ekleyemedim. Var mı bunu yapabilen??
Hocam haberler.xml dosyasını notped veya dreamweaver ile açın <link> </link> arasına hangi sayfayı bağlamak istiyorsanız onu yazın. Ekleyeceğiniz sayfanın adı haber1.html olsun bakın aşağıdaki gibi olacak.
Hocam öncelikle bu güzel çalışmanız için teşekkürler. Benim sorum haberler.xml de vereceğimiz bir linki ayrı bir sayfada açtırmak istiyorum. mümkün mü acaba ?

tek kelimeyle süper olmuş okulumun sitesini yapmayı düşünüyordum bunu kullanıcağım teşekkürler

slm hasari hocam. siteyi düzeenledim firefoxda iyi, sorun yok ama exlplorer 7 de sayfalarda gezerken ,bi butona tıklayınca eğer imleçi çekmezsem bir önceki sayfayla karışıyor imleçi çekinccce düzeliyor.nedeni ne olabilir düzelebilir mi tşk ederim iyi çalışmalar

kara777' Alıntı:
Hasari hocam explorer 6.0 index dosyası dağılıyor. nedeni ne olabilir?
Sanal makinaya eski xp versiyonlarından birini yükledim bununla test ettim bir çok tarayıcıda sorunsuz çalışan kodlar burda sorun çıkarıyor. Kısmen sorunu giderdim şimdi eskisi gibi dağılmıyor ama sorun hala var. :)

Dilerseniz sadece index ve sitil.css dosyası değiştirin dilerseniz tüm dosyaları. yeni halini sunucuya gönderdim.

karamuratmmm' Alıntı:
slm hasari hocam. siteyi düzeenledim firefoxda iyi, sorun yok ama exlplorer 7 de sayfalarda gezerken ,bi butona tıklayınca eğer imleçi çekmezsem bir önceki sayfayla karışıyor imleçi çekinccce düzeliyor.nedeni ne olabilir düzelebilir mi tşk ederim iyi çalışmalar
Hocam internet explorer 7.0 tarayıcısı iframe tagının transparan özelliğini desteklemiyor aslında destekliyor fakat sorunlu...bunun için yeni sürümlerde farklı bir tasarım yapabilirim. :)

hcm teşekkürler çok güzel bir paylaşım benim bi sorum daha olacak ama. google maps e kendi okulunuzun yerini nasıl eklediniz ve siteye koydunuz? teşekkürler

marabaci' Alıntı:
hasari' Alıntı:
can61' Alıntı:
Hocam haberler.xml dosyasını notped veya dreamweaver ile açın <link> </link> arasına hangi sayfayı bağlamak istiyorsanız onu yazın. Ekleyeceğiniz sayfanın adı haber1.html olsun bakın aşağıdaki gibi olacak.
Hocam öncelikle bu güzel çalışmanız için teşekkürler. Benim sorum haberler.xml de vereceğimiz bir linki ayrı bir sayfada açtırmak istiyorum. mümkün mü acaba ?
Hocam şimdilik şöyle yapabilirsiniz bunu bir haber sayfasına yönlendirir bu haber sayfasına gitmesini istediğiniz linki belirtirsiniz kullanıcılar tıklayıncada başka sayfada açılmasını sağlarsınız.
target="_blank" olayı yani...

meccal14' Alıntı:
hcm teşekkürler çok güzel bir paylaşım benim bi sorum daha olacak ama. google maps e kendi okulunuzun yerini nasıl eklediniz ve siteye koydunuz? teşekkürler

Tabiki hocam şu adrese http://maps.google.com/ tıklayın. Arama kısmına- örnek veriyorum- "Diyarbakır,700.yıl ilköğretim okulu" yazın siz kendi ilinizi okulunuzu arada virgül (,) olacak şekilde arattırın. Ardından haritanın sağ üst köşesinde bağlantıya tıklayın. Sonra "Katıştırılmış haritayı özelleştirin ve inceleyin" linkine tıklayıp istediğiniz bölümü özelleştirin. Bukadar basit kolay gelsin.

NOT: Bizim şablondaki kırmızı tonla işaretli olan il için kullanılan haritanın kaynak dosyarı, paylaştığım şablon içinde mevcut. Bunu kendinize göre özelleştirmeyi unutmayın.

iyi günler, güzel bir düşünce ile yola çıkılmış, umarım çokda güzel bir çalışma olur. Fikirlerime glince,
- üst menüde bulunan butonlarda(Ana sayfa,galeri) üzerine gelince butondan dışarı çıkıyor, ikonları ilnkin yanına alıp veya buton arkaplanı büyütürseniz daha iyi olur sanırım. aslında flash olsa daha da hoş olacağına eminim.
-Sol menülerde linklerin üzerine gelince linklerin puntosu değişiyor ve kayma gibi birşey oluyor, açıkçası günümüz standartlarında kullanılmayan bir menü tipi, daha sade olacak şekilde üzerine gelince renk değiştirse veya arkaplan değişse daha iyi olabilir.
-sitenin altındaki ikonlarda üzerine gelince çerçeve çıkıyor ve yine bi kayma oluyor, bunu ikonların çerçevelerini arkplanla aynı renk yapıp üzerine gelince görüneeck şekilde yaparsanız yine kenarlık çıkar fakat herhangi bir kayma olmaz.
-birde arama kısmında tıklanınca "Sitede Ara" yazısı silinse daha iyi olur sanırım, javascript ile özelliği verirseniz oda çözülebilir.
umarım faydalı olmuştur düşüncelerim, kolay gelsin başarılar

myesilyurt' Alıntı:
iyi günler, güzel bir düşünce ile yola çıkılmış, umarım çokda güzel bir çalışma olur. Fikirlerime glince,
- üst menüde bulunan butonlarda(Ana sayfa,galeri) üzerine gelince butondan dışarı çıkıyor, ikonları ilnkin yanına alıp veya buton arkaplanı büyütürseniz daha iyi olur sanırım. aslında flash olsa daha da hoş olacağına eminim.
-Sol menülerde linklerin üzerine gelince linklerin puntosu değişiyor ve kayma gibi birşey oluyor, açıkçası günümüz standartlarında kullanılmayan bir menü tipi, daha sade olacak şekilde üzerine gelince renk değiştirse veya arkaplan değişse daha iyi olabilir.
-sitenin altındaki ikonlarda üzerine gelince çerçeve çıkıyor ve yine bi kayma oluyor, bunu ikonların çerçevelerini arkplanla aynı renk yapıp üzerine gelince görüneeck şekilde yaparsanız yine kenarlık çıkar fakat herhangi bir kayma olmaz.
-birde arama kısmında tıklanınca "Sitede Ara" yazısı silinse daha iyi olur sanırım, javascript ile özelliği verirseniz oda çözülebilir.
umarım faydalı olmuştur düşüncelerim, kolay gelsin başarılar
Sağolun hocam şablon detaylı bir incelemeden geçmiş. Önerilenizi dikkate alacağım. :)

hocam teşekkürler sitemizi düzenleyeceğim.elinize emeğinize sağlık...

tdemirci' Alıntı:
Sitemi hazırlarken kaynaklarından ve emeklerinden fazlasıyla faydalandığım
bbNET OKUL ŞABLONU V1_BETA hazırlayıcılarına teşekkürlerimi sunuyorum.

http://www.erfelekcpl.meb.k12.tr

dream81' Alıntı:
Bu Şablonu kullanarak diyarbakır hazro ilçe milli eğitim web sayfasını yaptık. http://hazro.meb.gov.tr/ umarım beğenirsiniz.
Projenin hayata geçtiğini görmek çok güzel. Elinize sağlık hocalarım. :+1:

hocam turkiye haritası cdr dosayasını corel draw ile düzeltmek istedim ama açma hatsaı verdi. nasıl düzelticez kendi ilimize göre nasl tasarlarız teşekkürler

stattlich' Alıntı:
hocam turkiye haritası cdr dosayasını corel draw ile düzeltmek istedim ama açma hatsaı verdi. nasıl düzelticez kendi ilimize göre nasl tasarlarız teşekkürler
corel eski versiyonlarından birini kullanıyor olmalısın buyrun sizin için düşük versiyon ile uyumlu hali...

Ekli dosyalar

ALLAH razı olsun çok tşkler...
yanlız bunu yönetim paneli varmı acaba
daha siteyi kurmadım indiriyorum

kıymetli hocam çok çok teşekkür ederiz.bir sorum olacaktı benim.anasayfada bulunan haber galeride başlıklara link vermek için haberler adlı not pad dosyasına girdim ve 1.haberin linkini <link>haber1.html</link> bu şekilde oluşturdum fakat çalışmadı.(tabii daha önceden haber1html dosyasını oluşturmuştum.ama muhtemelen kodlamada yaptığım bir hata yüzünden çalışmadı)hocam bu linkleri çalıştırmak için ne yapmalıyız.yardımcı olursanız sevinirim.bir de bu linkler resimlerin üzerine tıklayınca mı başlıklara tıklayınca mı çalışıyor??.şimdiden çok teşekkür ederim.

hasari hocam tebrikler ve teşekkürler :+1:
benim sorum şöyle öncelikle bilgisayar öğretmeni değilim kendi imkanlarımla dreamweaver öğrendim
index ve ana dosyalarını nasıl kullanıcam yani template nasıl oluşturcam ana dosyasını dream ile açamıyorum dream aniden kapanıyor
index teki kocaman kara alanı nasıl düzenliycem (belki sorum size garip gelebilir ama kendi imkanlarımla öğrendiğim için)
yani bana başlangıç olarak anlatabilirmisiniz 1 sayfayı düzenlesem gerisi gelir zaten :roll:

hocam arkadaşlar yazmış mı bilmiyporum ama.. bir ekleme de ben yapmak istiyorum.. alttaki atatürk köşesi , etkinlikler gibi linklere tıklayınca sayfa üste çıksa iyi olur. tıklayınca açılıp açılmadığını göremiyorsunuz.. teşekkürler..

marabaci' Alıntı:
hasari' Alıntı:
can61' Alıntı:

sayfayı oluşturdum.aynen öyle yaptım gene çalışmadı

BBNET
Geri