Verilen maaş sizi tatmin ediyor mu?

Kodla Büyü
Ulusal Süt Konseyi:

30 Nisan 2026 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu Toplantısında;

1 Mayıs 2026 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere %3,6 yağ ve %3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütü tavsiye satış fiyatı üreticinin eline litre başına net geçecek şekilde (çiğ süt desteği hariç) 24,30 TL olarak oy birliği ile belirlenmiştir.

Soğutma, nakliye ve diğer cari giderler üretici örgütü tarafından karşılandığı takdirde bu giderler için 1,80 TL/Litre ilave olarak ödenecektir.

Baz alınan yağ ve protein oranlarındaki her bir dizyem (0,1’lik değişim) için ± 36 Kuruş fark uygulanacaktır.

Çiğ inek sütü tavsiye satış fiyatı Temmuz ayında yeniden değerlendirilecektir.

Şükürcülük kanımıza işlemiş, bu şekilde sorgulamadan ölçmeden tartmadan araştırmadan yaşadıkça makarna yiyen de pirzola yiyen de mutlu olabilir. Hatta makarna yiyen pirzola yiyenden daha mutlu olabilir 😃

Bir daha ki zamda aldığın zammı geri vermezsen o aldığın parayı ben sana helal etmeyeceğim. Öbür tarafta da... Lazım değilse niye zam alıyorsunuz?

2011 yılında 30 maaşa sıfır araba almıştım. Şimdi ise o arabanın dengi ortalama 30-35 maaş bandında. 2015 yılında 150 maaşa ev almıştım. Şimdi ise o evin dengi ortalama 160-170 maaş bandında.

Ekonominin iyi olduğu dönemlerde 180 maaş vermişim. Çok kötü dediğimiz dönemde 200 maaş.

Sıkıntı gününüzde şu. Ben bunları alırken düşük orandan krediler kullanarak aldım. Elimde olmayan parayla borçlanarak almıştım. Şimdi ise borçlanamıyorsun. Çünkü faizler çok yüksek.

Büyük yatırımlık ev, araba fiyatları çok farklı değil aslında. Sıkıntı gıda enflasyonu ve borçlanma faizleri.

Faizler düşüncede fiyatları yükseltiyor. Bakalım ne olacak.

Tek kurşunum. Başöğretmenim.
89+15=104 gelir Elhamdulillah çok şükür.
104/45= 2310 dolar. Rabbim bereket versin.

ilksms
Geri