Simdi ızmir de işçilerin o maaşlari istemeleri, en hafif tabiriyle, ülke gerçeklerinden kopukluktur abestir. Ben burada siyasi olarak kışkırtma olduğunu da düşünüyorum, misal bugüne kadar hiç akp li belediyeler de grev vs.. duyduk mu ? Hayir. Neden ?bunu sorgulamak lazım.
Yani referans noktası kötü ve gerçekçi değil.
Şimdi öğretmen olarak geçmiş yıllarda da ben premium araçla gelen ,yazlık, kışlık, lüks yaşantısı olan bir meslek grubu hiç hatırlamıyorum, hiç olmadı. Dünya da öğretmenlik orta sınıf meslektir.
Fazlasını isteyenler ticarete atılabilir, ek iş yapabilir.
Haaa abd de orta sınıfın garajı müstakil evi vardır, garajda en az 2 arabası, yada 1 araba 1 motoru vardır. Haftada belki seviyorsa 5 kg. Et tüketibilir, hobilerine vakit ve para ayrır, garajina spor salonu kurar, çıkar tatilde efes te meryem anayı ziyarete gelebilir,hacı olur vs..vs...
Ama ülkemizde orta sınıf toki de oturur, corolla ,egea ya biner, çocukları devlet okulunda okutur.tek çocuk varsa belki özel okulu zorlar ama onda da daha alt segment özel okullara yollayabilir.
Kıssadan hisse coğrafya da kaderdir ,öğretmenlik mesleğinin kaderi de az çok bellidir.