Verilen maaş sizi tatmin ediyor mu?

Kodla Büyü
insan hep daha fazlasını ister hocam bir vadi dolusu altın versen ikincisi yok mu der. Burası dünya. Bir muhasebe öğretmeni olarak insanın doyduğunu görmedim. Ben Türkiye şartlarına göre uzman öğretmenlik tazminatını alan 1. derecedeki öğretmenin gelirinin yeterince tatmin edici olduğunu düşünüyorum. Fazlasını herkes ister tabii ki.
Çok şükürcü. Allah'a şükret ancak hakettiğin ücretini yönetimden istemeyi de bil. Lise mezunu işçiler 100 bandında maaş alırken 20 yıl dirsek çürütene 50bini reva görene çok şükür dedikçe semer vuran daha çok olur...

Birde hadisten örnek veriyor. Allah akıl fikir versin.

Son düzenleme:
Özel sektörde kimse bu maaşı bize vermez. 2 ay yaz tatili bu mesleğin en büyük artısı. 15 gün de kış tatili. 1 er hafta da ara tatiller. Daha ne olsun?
Trt de 100 bin alan memura verirler mi özelde o maaşı? Kendinizi küçük görmeyin. Şu an ilkokul mezunu tek vasfı e sınıfı ehliyete sahip olan kuzenim, bir ulusal döner firmasının kamyonunu sürüyor. 80 bin lira maaş + prim + yol vb. haklarla her ay rahat 100 bini geçiyor.

Ya öğretmen değilsin yada aktif olarak derse girmiyorsundur. Bu zihniyette olan biri anca böyle düşünebilir.
En zor, zahmetli meslektir öğretmenlik. 45-50 kişilik sınıflara ders anlatıp, gürültüyü stresi yaşayan bir olarak yazıyorum.
19 yıllık öğretmenim. Haftalık 26 saat dersim var. Sınıflarımız 35 civarı ama birkaç sınıf 38 öğrenci.

2 ay net tatili olan başka meslek yok. Yarıyıldaki 15 günlük ve ara tatillerdeki 14 günlük mola da cabası.

Bardağın hep boş kısmına bakan bir toplumuz. Karamsar.
Benim dediklerim dolu kısmı. Maaşlar daha iyi olsa da karamsar bakış açısıyla bu bardak hiç dolmaz ki!

19 yıllık öğretmenim. Haftalık 26 saat dersim var. Sınıflarımız 35 civarı ama birkaç sınıf 38 öğrenci.

2 ay net tatili olan başka meslek yok. Yarıyıldaki 15 günlük ve ara tatillerdeki 14 günlük mola da cabası.

Benim dediklerim dolu kısmı. Maaşlar daha iyi olsa da karamsar bakış açısıyla bu bardak hiç dolmaz ki!
Tatil tatil deyip dövünüyorsunuzda iş yoğunluğu birçok işçi ve memuru 3e katlar. Etrafımda birçok işçi var. Sabah 9da gidip 3 te çıkan. Üstelik maaşı 80~90K kendi söylüyor . Artı tedviye, kıyafet yardımı yok kışlık yardım adı altında ekstra alıyor. Adamlar istedikleri zaman izin alıyor. Maaşlarından hiçbir kesinti de olmuyor. Siz izin alabiliyor musunuz?!

10 yılını tamamlayan tüm memurlar zaten 1 ay izni var. Çoğu kere masa basinda bir iki saat iş olur sonra yatışa geçer çay kahve muhabbeti yapar kurumda.

Sizde 2 ay tatil de tatil deyin. Ne tatilin varmış be arkadaş.

O iki ay tatil olmasa öğretmenleri akıl hastanesinden toplarsınız sayın hocam. Şu anda bile çevremde antidepresan kullanan çok öğretmen var. Ayrıca çalışırken de boşa vakit geçirenlere tatil yapıyor diyebiliriz sizin mantığa göre bardağın bu açısından da kamuda en az tatili olan öğretmen olur.

10 dakika oldu geleli.Evdeki atıkları ve kullanmadığım şeyleri suriyeli velime veriyorum.Kendisi aylık 15 bine ahırda ve sabahtan akşama kadar çalışıyor.
Bahçesinde çay içtik 2 saat konuştuk.Hoca istifa ettim dedi.2.el mondial 100 cc motoru vardı deposu 8 litre alıyor.
2 aydır hurda topluyorum günlük kazaniyorum dedi.Biraderiyle evde ayrıştıriyor.Teneke içecek kutuların kilosu 35 lira.Dedim günlük kazandığın parayı bana söyle.600 lira.
4 cocuk ,adres, kimlik var 7 bin lira da kaymakamliktan aliyor.
Canim istediğim saatte çalışıyorum keyfim yerinde dedi.Adamdaki vizyona bakar mısınız?Adam bir köle değil, sisteme bağlı değil.

insan hep daha fazlasını ister hocam bir vadi dolusu altın versen ikincisi yok mu der. Burası dünya. Bir muhasebe öğretmeni olarak insanın doyduğunu görmedim. Ben Türkiye şartlarına göre uzman öğretmenlik tazminatını alan 1. derecedeki öğretmenin gelirinin yeterince tatmin edici olduğunu düşünüyorum. Fazlasını herkes ister tabii ki.
Kimsenin bir vadi dolusu altın istediği yok hocam. Muhasebe öğretmeniymişsiniz yeni başlayan bir öğretmenin bekar evinde kalıp, öğrenim kredisi ödeyip, kardeşini üniversite okuturken 3 yaşında herhangi bir araba alma ihtimalini bir düşünür müsünüz? Ben yıllar önce bunu yaparken şu an başlayan bir kişinin bunu yapma olasılığı yok. Siz kendinizi düşünüyorsunuz maalesef. Kariyer basamağı sadece derece kademe ile olmaz. Aynı zamanda yaşam standartlarının da adım adım artması ile olur. 3 yıl önce rahatça aldığınız herhangi bir marka kıyafeti bu sene pahalı diye almaktan vazgeçmek tasarruf değil bir geriye gidiştir. Şükür etmek bu değildir.

Hayat standardım çok düştü, eskiden her hafta bir yere gezmeye giderdim, şimdi yakıt fiyatlarından ve dışarıda yiyip içmek aşırı pahlı olduğundan eve kapandık, ancak pikniklere gidebiliyorum, yaz tatilini iple çekmiyorum artık kendi ülkemde tatil yapmak aşırı pahalı geliyor 1 haftacık olsa bile, yine de durumu kabullenebilirim çok şükür derim ama gelir adaletsizliğine, birilerinin sıfır sorumlulukla 80-100k maaş almasına, personel servislerine, şehir içinde lojmanda kalmasına, kılık kıyafet yardımlarına (en çok insanla muhatap olan memur bizleriz ilk bize lazım), maaş harici ikramiyelerine, ucuz kamp olanakları olmasına vs vs ayar oluyorum. Tırnak içinde okulda çok dersim olduğu günler pestilim çıkıyor...

adam dümdüz başlık açmış maaş tatmin ediyormu diye ? yok asgari ücretle ev alanlarmış yok büyük resmi görenlermiş yok insan fıtratı öyleymiş böyleymiş
.. etmiyor arkadaş maaş yetersiz ötesi..Halkın doğrudan muhatap olabildiği tek kamu çalışanı biziz en çok yıpranan da biziz. her kurumdan işçi memur arkadaşlarım var hepsinin keyfi yerinde geliri de yerinde . 2 ay tatilmiş peh. 2 ay tatil artık züğürt tesellisi bile değil.. bazı arkadaşlar var burada harcanıyorlar resmen, gidin memurlarnette trollük yapın.

Büyüksehirlerde 25 bine ev kiralarsın.Artışlar tefe tüfe oranına göre.1 sene sonra ev sahibi 13 bin lira zam yapar, olur kiran 38 bin.Enerji masraflarını, marketi yazmıyorum konu bu kadar basit.

Eşlerin her ikisi çalışan için maaş gırla. Ya sadece biri çalışıyorsa. Devlet bu adaletsizlikle aldığı ahla çok yaşar mı

Çok şükürcü. Allah'a şükret ancak hakettiğin ücretini yönetimden istemeyi de bil. Lise mezunu işçiler 100 bandında maaş alırken 20 yıl dirsek çürütene 50bini reva görene çok şükür dedikçe semer vuran daha çok olur...

Birde hadisten örnek veriyor. Allah akıl fikir versin.
haklısın bir de senin gibi tipler var ilk mesajımda yazmıştım. Edeb herkese lazım. Sen yırtınıyorsun da semer vurmuyorlar mı? Fikrini söyleyene saldırma sizin gibilerde hastalık boyutunda Allah şifa versin.

Kimsenin bir vadi dolusu altın istediği yok hocam. Muhasebe öğretmeniymişsiniz yeni başlayan bir öğretmenin bekar evinde kalıp, öğrenim kredisi ödeyip, kardeşini üniversite okuturken 3 yaşında herhangi bir araba alma ihtimalini bir düşünür müsünüz? Ben yıllar önce bunu yaparken şu an başlayan bir kişinin bunu yapma olasılığı yok. Siz kendinizi düşünüyorsunuz maalesef. Kariyer basamağı sadece derece kademe ile olmaz. Aynı zamanda yaşam standartlarının da adım adım artması ile olur. 3 yıl önce rahatça aldığınız herhangi bir marka kıyafeti bu sene pahalı diye almaktan vazgeçmek tasarruf değil bir geriye gidiştir. Şükür etmek bu değildir.
yazdığım mesajların tamamını okumamışsınız belli ki hocam. özel durumlarınız vardır ona bir şey demem. öğretmenliğe başladığım ilk 2 yıl ben de aileme destek olmak zorundaydım. O zaman sadece öğrenim kredisi borcunu geri ödeyecek kadar birikim yapabilmiştim. Bekar evinde harcama çok oluyor. Allah yardımcınız olsun. Demek istediğim ne kadar verilirse verilsin insan her zaman fazlasını ister ki bu normal zira insanın yaratılışında kapitalistlik var. evine aylık 50000 giren de yetmiyor diyor ağlıyor 150-200 bin giren de. Bunun bir sınırı yok. Bu durumda şükür büyük zenginlik diye düşünüyorum herşeye rağmen. Yokluk psikolojisine girip kendimizi heder etmenin mantığı yok diye düşünüyorum. Gelirini artırma ihtimalin varsa çalışır artırırsın öyle bir imkanın yoksa sürekli şikayet etmenin kimseye bir faydası yok

Bir Erasmus değişim programında Dan bir öğretmen siz sadece yaşadığınızı sanıyorsunuz demişti ki o zamanlar 2 teknik öğretmen gelirim vardı. Ben de kibarca kendisine hayat görecelilik üzerine kuruludur ve insan hayatta istediğini tercih edebilir demiştim. Ama benim sınırım ne olurdu derseniz tek bekar erkek için 120K iş görür derdim şu an. Evlilik çocuk apayrı. Çocuklara en iyisini yaşatmak lazım.

Yıl olmuş 2025 biz hala Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisinde en alt basamağındaki ihtiyaçları (Fiziksel İhtiyaçlar) gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Barınma, yeme içme, dinlenme v.s. Bunlar sadece insan değil tüm canlılara ait ihtiyaçlardır ve bunlara sahip olmak övünülecek bir şey de değildir. Şimdi bazı hocalarım, sokaktaki dayılar gibi "et yemezsen ölmezsin, çıkar telefonunu.." modunda yorum yapabiliyorlar ama inanın eleştirimiz aldığımız maaşla gerçekten insan gibi yaşayabilmenin, yeme içme barınma dışında (tatil yapabilme, çocuğuna iyi bir eğitim aldırabilme, tiyatro-sinema-konser gibi sosyal etkinliklerde bulunabilme, dünyadaki farklı yerleri görebilme v.s.) ihtiyaçlarımızın da var olduğunu gösterme çabasıdır.

Son düzenleme:
26 senedir yürüyerek Dünyayı gezen adama imreniyorum.Ömür okumakla geçti, iş bulduk, 26 sene okulla geçti, şimdi sağlığı düzeltmek için maaşları geri veriyoruz, yaşam zorlaştı.Ogretmen dediğin kişi, ülkenin geleceğini yaziyor.Yani maaşları geçelim ek ve yan ödemeleri fazla olmalı.
Gün gelecek buyuksehirlerden öğretmenler, kirsala kaçmak zorunda kalacak.

Son düzenleme:
BBNET
Geri