Uzmanlık Başöğretmenlik Klavuzu

Kodla Büyü
Kariyer basamaklarında yüzyüze eğitim tekrar sorulmuş:

Screenshot_20250731_212439_Instagram.webp

Sene içerisinde yüz yüze yapacaksa eğitim öğretim aksar, bu kesin. Ara tatilde alma ihtimalleri olabilir mi? Olabilir her şey beklenebilir...

24 Kasımda müjde olarak verilir.Belkide 10 Kasımda başlayan ara tatilde kurs olur.Belki de 15 tatile sarkar.Saat olayı yok hocam akşam 17-22 arasi bule alırlar.2 gun Maarif seminerine gittik sabah 10 akşam 17 oldu saat 16da müfettişler gelip yoklama aldi.

Adam akıllı bir gelişme yok neyi bekliyorlar anlamıyorum yazık değil mi bu kadar bekletmeleri yılda üç defa kılavuz yayınlanacaktı sözde sendikalardan hala tık yok adam akıllı yazık

Atmanın da bir sınırı olur!
Olmayan "sınavın" kılavuzu mu olurmuş?

"Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Sınavı Kılavuzu"

"Bu açıklamanın hemen ardından kulislerde, öğretmenlere yönelik ikinci bir müjdenin daha bu hafta içerisinde paylaşılacağı konuşuluyor. Edinilen bilgilere göre; uzun süredir beklenen Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Sınavı Kılavuzu tamamlandı ve yayımlanmak üzere Bakanlık onayına sunuldu."

📌 2025 Yılı Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Takvimi Yayımlandı ❗

Resmî ve özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerimiz için Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik ünvanlarına ilişkin süreç;

📅 Başvuru: 20 Ağustos – 5 Eylül 2025
📚 Eğitim: 1 Eylül – 15 Aralık 2025
📥 Ek Başvuru: 3 – 7 Kasım 2025
📄 Sertifika Düzenleme: 1 Eylül 2025 – 30 Ocak 2026 tarihlerinde gerçekleşecek.

Öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Maarif aileimize hayırlı olsun inşallah.

20250807_100649.webp

Son düzenleme:
📌 2025 Yılı Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Takvimi Yayımlandı ❗

Resmî ve özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerimiz için Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik ünvanlarına ilişkin süreç;

📅 Başvuru: 20 Ağustos – 5 Eylül 2025
📚 Eğitim: 1 Eylül – 15 Aralık 2025
📥 Ek Başvuru: 3 – 7 Kasım 2025
📄 Sertifika Düzenleme: 1 Eylül 2025 – 30 Ocak 2026 tarihlerinde gerçekleşecek.

Öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Maarif aileimize hayırlı olsun inşallah.

Ekli dosyayı görüntüle 79598

Hocam hangi tarihe kadar kapsayacak belli mi ? 1 Eylül mü? 5 Eylül mü? Yoksa 3 Kasım a kadar olanlara bir hak daha mı verilecek?

Misal ben Öğretmenliği 16 Eylül de hakkediyorum.
Acaba beni ve benim durumumdakileri de kapsayacak mi ?

Ek başvuru tarihi olmasj biraz kafa karışıklığına neden oluyor. O ilk başvuruyu bilmeyen/kaçıranlar için.

Keşke hiç kısıtlama olmasa.

Başvuracağız.
2025 yıl sonuna kadar 10 veya 20 yılı dolanların başvuruları kabul edilecek.
Eğitimleri alacağız.
10 veya 20 yılı tam doldurduğumuz tarihte ünvanı!! alacağız.
Sanırım işleyiş bu şekilde olacak

Kılavuzda yazan örneklere ve şu tabloya göre Eylül'den önce süresi dolanlar hak kaybına uğradı maalesef.

Benim gibi 15 Mayıs'tan önce dolduranlar 4 ay.

Screenshot_20250807_103856_Chrome.webp

eğitimi hizmetiçi eğitim şeklinde öğretmenin istediği zaman almasını sağlasalar süre dolduğunda okul yönetimine bir başvuruyla ünvana hak kazanmasını sağlasalar her yıl bu tartışmaların yapılmasının önüne geçmiş olurlar ama büyüklerimiz daha iyisini bilir.

1754561053714.webp

Kılavuzda yazan örneklere ve şu tabloya göre Eylül'den önce süresi dolanlar hak kaybına uğradı maalesef.

Benim gibi 15 Mayıs'tan önce dolduranlar 4 ay.

Ekli dosyayı görüntüle 79599
Her türlü zararda oluyoruz hocam. Eğitimi tamamlama ayrı sertifika ayrı tarih olunca...
Bende de 12 Ekim yazsada muhtemelen kasım maaşında geçeceğim başöğretmenliğe...

Merhaba arkadaşlar. Ben 2005 eylül ayında sözleşmeli öğretmenliğe atandım. 2006 şubat ayında kadroya geçtim. Bu süreçte çalıştığım gün sayısı sgk da 72 gün görünüyor. Baş öğretmenlikte bu süre hesaplanırken 5 ay mı yoksa 72 gün dahil edilecek?

ilksms
Geri