Uzmanlık Başöğretmenlik Klavuzu

Kodla Büyü
Bir sitenin haberinde şöyle bir paragraf var. Doğru çıkması için geriye iki gün kaldı:

"Geylan, bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural ile yaptığı görüşmede, sürecin mayıs ayı sonuna kadar tamamlanacağı bilgisini aldığını da kamuoyuyla paylaştı. Sürecin zamanında tamamlanması hâlinde, 15 Haziran itibarıyla öğretmenlerin tazminat haklarına kavuşabileceklerini ifade etti."

Umarım doğru çıkar. Askerliğimizi bu ülke için yaptık ama cezalandırıldık. Doğu hizmeti zamanında bundan 18 yıl önce de doğu hizmetine gittik kendi ilimizi terk ettik ve 2 ay sonra af çıktı. Bir daha da dönemedik. Daha nice hak kayıpları ve torpille iş yaptıranların önümüze geçmesiyle neler yaşadık. Aklım almıyor bu nasıl bir empati eksikliği ve vicdansızlık.....

2006 da hem aday öğretmenlik (12ay) hem de askerlik (16ay) toplamda 28 ay sürem sayılmadığı için ve de 2 ay eksikle uzman olamadım. Ertesi sene olurum derken bir daha açılmadı ve 16-17 sene bekleyip 2022-2023 te uzman olabildim. Sonra 2025 te de başöğretmenlik alabildim. Bu yüzden sizleri çok iyi anlıyorum. İnşallah bir an önce yayınlanır ve haklar yerini bulur arkadaşlar

...... hazretleri yüz yüze eğitime takmış . Kılavuz yok ortada .... yazıklar olsun..... kendisini ilahi adalete havale ediyorum bu kadar empati yoksunu ve hak düşmanı olduğu için....

Milli Eğitim Bakanlığı yakın zamanda uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik başvuru kılavuzunu yayınlamaya hazırlanıyor.
Ne hazırlıkmış arkadaş 1 ay geçti...

Milli Eğitim Bakanlığı yakın zamanda uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik başvuru kılavuzunu yayınlamaya hazırlanıyor.
Ne hazırlıkmış arkadaş 1 ay geçti...

yapmazlar

Temmuz 15'i geçirmek istiyor olabilirler diye düşünmeden edemiyorum aksi durumda mahkemeye yürütmeyi durdurma için başvurma işlemlerine başlayabiliriz...

Sendikaların zerre umrunda değil. Sendika başkanına geçen sorduk. Böyle bir süreçten haberdar bile değil.

haber duyum alan var mı hocalarım seminer döneminde yüzyüze yapacaklarda bunun hazırlığını mı yapıyorlar acaba

Sözlü sinavlar başlayacak.Her şehre akademi açılması işleri devam ediyor.Bizde her zaman atının yemini vermiş, sulamis, nalini zamaninda caktirmis olan nehri geçer.Gecen sene biz bedavadan sınavsız, akademisiz aldik.12 bin lira için nedir bunlar?

Bir sendika şöyle yeni bilgi paylaşmış.
Resmi açıklama olmadıkça mecburen bunlarla avunuyoruz:

"Bugün Akademi başkanı ile yaptığımız görüşmede; uzman/başöğretmenlik için branş bazlı içerik üretmeye başladıklarını, derslerin bir kısmının yüzyüze bir kısmının ise online yapılacağını, içerik çalışmasını tamamladıkları an duyuru yapılacaklarını, ancak 15-20 gün içinde ders içeriklerini tamamlayabileceklerini söyledi."

Bir sendika şöyle yeni bilgi paylaşmış.
Resmi açıklama olmadıkça mecburen bunlarla avunuyoruz:

"Bugün Akademi başkanı ile yaptığımız görüşmede; uzman/başöğretmenlik için branş bazlı içerik üretmeye başladıklarını, derslerin bir kısmının yüzyüze bir kısmının ise online yapılacağını, içerik çalışmasını tamamladıkları an duyuru yapılacaklarını, ancak 15-20 gün içinde ders içeriklerini tamamlayabileceklerini söyledi."

Sendika başkanlarına güvenmiyorum

Mebim'den bugün gelen cevap:

"Sayın İlgili; 7528 sayılı Öğretmenlik Mesleği Kanunu ile Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Mesleği Kariyer Basamakları Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda yürütülen Öğretmenlik Mesleği Kariyer Basamaklarında ilerlemeye ilişkin süreçleri içeren kılavuz 2025 yılı içerisinde yayımlanacaktır. Bilgilerinize."

"Sayın İlgili; 7528 sayılı Öğretmenlik Mesleği Kanunu ile Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Mesleği Kariyer Basamakları Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda yürütülen Öğretmenlik Mesleği Kariyer Basamaklarında ilerlemeye ilişkin süreçleri içeren kılavuz 2025 yılı içerisinde yayımlanacaktır. Bilgilerinize."
Baya açıklayıcı net bir cevap vermişler

Yani olmayacak

Kılavuzdan haber gelecek gibi değil.
Cimer ve Mebim'e Milli Eğitim Akademisinin cevaplaması talebiyle kariyer basamakları eğitimin yüz yüze mi yoksa ÖBA'dan uzaktan mı olacağını sordum.

BBNET
Geri