![]()
Uzman Öğretmenlik Kılavuzunda Yine O Öğretmenlere Başvuru Hakkı Verilmeyecek
Milli Eğitim Bakanlığı yakın zamanda uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik başvuru kılavuzunu yayınlamaya hazırlanıyor. Söz konusu kılavuzda hangi öğretmenlere başvuru hakkı verilmeyecek? İşte detaylar...www.kamuajans.com
Milli Eğitim Bakanlığı yakın zamanda uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik başvuru kılavuzunu yayınlamaya hazırlanıyor.
Ne hazırlıkmış arkadaş 1 ay geçti...
ben 1 haziran itibariyle kılavuz yayınlanır diye ümitlenmiştim ama olmadı...
haber duyum alan var mı hocalarım seminer döneminde yüzyüze yapacaklarda bunun hazırlığını mı yapıyorlar acaba
Büyük ihtimal öyle gözüküyor. Oyalayıp unutturma taktiği.Haber yok. bu gidişatla mahkemede iptal eder. Alan alır almayan bakar.
Bir sendika şöyle yeni bilgi paylaşmış.
Resmi açıklama olmadıkça mecburen bunlarla avunuyoruz:
"Bugün Akademi başkanı ile yaptığımız görüşmede; uzman/başöğretmenlik için branş bazlı içerik üretmeye başladıklarını, derslerin bir kısmının yüzyüze bir kısmının ise online yapılacağını, içerik çalışmasını tamamladıkları an duyuru yapılacaklarını, ancak 15-20 gün içinde ders içeriklerini tamamlayabileceklerini söyledi."
Baya açıklayıcı net bir cevap vermişlerMebim'den bugün gelen cevap:
"Sayın İlgili; 7528 sayılı Öğretmenlik Mesleği Kanunu ile Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Mesleği Kariyer Basamakları Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda yürütülen Öğretmenlik Mesleği Kariyer Basamaklarında ilerlemeye ilişkin süreçleri içeren kılavuz 2025 yılı içerisinde yayımlanacaktır. Bilgilerinize."
Mebim'den bugün gelen cevap:
"Sayın İlgili; 7528 sayılı Öğretmenlik Mesleği Kanunu ile Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Mesleği Kariyer Basamakları Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda yürütülen Öğretmenlik Mesleği Kariyer Basamaklarında ilerlemeye ilişkin süreçleri içeren kılavuz 2025 yılı içerisinde yayımlanacaktır. Bilgilerinize."
Yani olmayacak
Kılavuzdan haber gelecek gibi değil.
Cimer ve Mebim'e Milli Eğitim Akademisinin cevaplaması talebiyle kariyer basamakları eğitimin yüz yüze mi yoksa ÖBA'dan uzaktan mı olacağını sordum.