Merhaba arkadaşlar.. Meslekte dördüncü yılımdayim, bir meslek Lisesinde teknik öğretmenim ve bitirdiğim fakültede tamirat konusunda pek bi eğitim görmedik. Fakültede Ağ yapısı, sistem bakım onarım derslerinde hep slayttan işlediğimız için boş geçti gibi bir şey işte
Neyse üzerinden beş altı yıl geçti ama sistem bakım onarım, ağ yapısı ile alakali bir sorun oldugunda okulda zor durumda kalıyorum. Örneğin bugün yazıcıyı ağdan tanıtmaya çalıştım. Normal yollardan yazıcıyi kablosuz tanıtmayı eyvallah biliyorum ama biraz daha derinlemesine bilgi kullanarak tanıtmak gerekmis ama yapamadım. Bi arkadas geldi yaptı ama nasıl yaptığını ne siz sorun ne de ben söyleyim. Yaptığı iş öyle basit bi işlem değildi. 15 yıldır bilgisayar ile alakalı bi öğretmen arkadaş yaptı.. hevesli bu işlere.. harbi harbi otomasyon yazarak para kazaniyo., hackerlik falan az çok biliyo.. Bu arkadaşın branşı sözel bir branş.. bizim branş ile uzaktan yakından alakası yok. yani fakültede tamirat veya ağ alt yapısı ile alakali herhangi bir ders görmemiştir. Görse bile derinlemesine görmemiştir. Benim anlamadigim şu : bu adamlar bu kadar derinlemesine bilgiyi nereden öğreniyo.... Eksik yönlerimi hem öğrencilere daha faydalı olabilmek adına hem de kendimi mutlu etmek adına kapatmaya çalışıyorum. Ama merak ediyorum insanlar nereden öğreniyosa ben de oradan öğreneyim. Sistem bakım onarım veya ağ alt yapısı konusunda az çok bilgim var ama ileri düzeyde olmak istiyorum. Ne yapmak lazım arkadaşlar ?