Tüm tahtalara pardus yüklenmesi

Kodla Büyü
En son sürümü bu . Başka yok.
1752438789440.webp

pardus 23 kararlı sürümü yok hocam henüz. https://pardus.org.tr/ adresine eklememişler

okulumuzdaki tahtaların çoğu faz 1. pardus yükledim boot ederken sorun aldım. hadi diyelim o ben bir şeyi yanlış yaptım. öğretmenler yayın evinin .exe uzantılı dijital kitaplarını kullanıyorlar pardusda açamıyoruz. yabancı dil öğretmeni .exe uzantılı bir uygulama istiyor açamıyoruz. EVET WİNE VAR ama wine yeterli değil.

okulumuzdaki tahtaların çoğu faz 1. pardus yükledim boot ederken sorun aldım. hadi diyelim o ben bir şeyi yanlış yaptım. öğretmenler yayın evinin .exe uzantılı dijital kitaplarını kullanıyorlar pardusda açamıyoruz. yabancı dil öğretmeni .exe uzantılı bir uygulama istiyor açamıyoruz. EVET WİNE VAR ama wine yeterli değil.
Yayın evlerinin pardus uygulamaları da mabcut oluyor genelde.

Paylaşılan ISO'yu bir türlü sanal makinaya kuramadım. Yeniden başladıktan sonra sürekli kurulum ekranına dönüp duruyor. Deneyip kurabilen var mı? Oracle Virtualbox ile deniyorum.

Oldum olası, zorunlu dayatılan her şeye, kıl olmuşumdur. Re'sen atama, re'sen görevlendirme, re'sen görevden alınma vb.
Hali hazırda kullanılmakta olan bir sistemin, sırf birilerinin keyfi öyle istedi diye; anında değişiminin istenmesi bence yanlıştır.
Eğitim sistemi değiştiğinde bile, eski öğrenciler; eski sisteme göre devam ediyorlar. Faz-3 ve yeni kurulacak tahtalar Pardus olabilir.

Oldum olası, zorunlu dayatılan her şeye, kıl olmuşumdur. Re'sen atama, re'sen görevlendirme, re'sen görevden alınma vb.
Hali hazırda kullanılmakta olan bir sistemin, sırf birilerinin keyfi öyle istedi diye; anında değişiminin istenmesi bence yanlıştır.
Eğitim sistemi değiştiğinde bile, eski öğrenciler; eski sisteme göre devam ediyorlar. Faz-3 ve yeni kurulacak tahtalar Pardus olabilir.
Faz1 ve faz2'ler de Pardus'tu zaten. Yıllar evvel pardus olacak tahtalar dedi Fatih ekibi bizim burada ama ses etmediler sonra. Bizim milletimiz her zaman müsaama gösterildiği de hak gibi görmüştür olayı. Tahtaların eğitimlerine bakın hep Pardus eğitimi verildi. Geçmişten beri Pardus istendi aslında.

Sayın hocam
Hem Pardus hem Windows kullanmış birisi olarak kesinlikle tüm okullarda pardusa bence geçilmeli, geçmek zorunlu olmalı, Windows yasak olmalı. Şu an okulda hepsi Pardus ve çok memnunuz. Hem hızlı, hem virüs yok, hem yerli ve milli, hem ücretsiz...

BTR yoksa, teknolojiye ilgi duyan bir arkadaş yapacak (yani ben) Nvidia sorunu çözüldü ise kendi bilgisayarımdan windowsu silerim.

Son düzenleme:
BTR yoksa, teknolojiye ilgi duyan bir arkadaş yapacak (yani ben) Nvidia sorunu çözüldü ise kendi bilgisayarımdan windowsu silerim.
Oyun için diyorsanız Linux'un bir sürü sürümü var oyun için tasarlanmış ve drive sıkıntısı yaşamayan. Artı Pardus vvidia kartları görüyor. 4000 serisi kartların sürücüleri zaten var linux içinde. 5000 serisi de hızla tamamlanıyor. Benim makinede Pardus var kullanıyorum ve ekran kartımı sıkıntısız gördü. Yazılım merkezinde Nvidia Sürücü Kurma Uygulaması var. Hatta nvidia'nın kendi sitesinde bile linux sürücüleri var.

1752611960698.webp

Pardus'un sürücü aracı.

İster açık kaynak ister nvidia'nın sürücülerini kurabiliyorsunuz. Kurduğunda otomatik görmüştü zaten. Güncellemeyi yaptı sürücüde o kadar.

Bu da nvidia sitesi
1752612247732.webp

1752612269861.webp

Görünüşe göre yeni kartların da sürücüleri mevcut.
1752612321562.webp

5090'ın sürücüsüne baktım 1 temmuzda güncel sürümü yayınlanmış diyor.

Kurulum biraz zahmetli birkaç satır kod yazıyorsun ama neticede var.

Son düzenleme:
bir kodla eski sürüm pardus, son çıkan parduse güncellese çok güzel olurdu!
TÜBİTAK tarafından geliştirilmeye devam edilen Pardus 23 ailesinin dördüncü ara sürümü 23.4 yayımlandı.

Not: Pardus 23.0, Pardus 23.1, Pardus 23.2, Pardus 23.3 yüklü sistemleri Pardus 23.4’e yükseltmek için aşağıdaki komut ile ya da Pardus Güncelleyici ile sisteminizi güncellemeniz yeterli olacaktır.

sudo apt update && sudo apt full-upgrade -yq

o değil de formator olmayan meslek lisesi gibi okullarda öğretmeni bu iş için görevlendirmek angarya iş yaptırmaktır. bu niye kimsenin dikkatini çekmemiş. bence her tahta için 5 veya 10 ek ders gibi bir ücret verilmelidir.

İl ve ilçe mebler uygulamayacaksa, ogretmen kullanmaz.Bizde hepsi Pardus idi, ogretmen idareyi bile dinlemedi sildi windows kurdu.Sonra hepsi windows oldu.Yine aynisi olur.Eger zorlama olursa bu iş tutar, makinelerin ömrü uzar.

Son düzenleme:
o değil de formator olmayan meslek lisesi gibi okullarda öğretmeni bu iş için görevlendirmek angarya iş yaptırmaktır. bu niye kimsenin dikkatini çekmemiş. bence her tahta için 5 veya 10 ek ders gibi bir ücret verilmelidir.
Meslek lisesi deyim. Belki ücret verilmediği sürece yapmam ben bu işi. Kim yapıyorsa yapsın.

BBNET
Geri