Tüm tahtalara pardus yüklenmesi

Kodla Büyü
Yani diyorum ki millet nelerle uğraşıyor biz nelerle uğraşıyoruz?
Baslat, uygula, vazgeç, baslat, uygula, vazgeç.Bilisim ogretmeni bile seçerken kimin dersi boş?Norm fazlası olacak?Anlamasına gerek yok girsin yeter is başa düştü mü hocam o anlamaz sen yapiver.

helal hocam böyle olmalıyız. angarya anayasal suçtur.
Benimde anlama veremediğim bu çağu kişide en önemli konuyu önemsememiş. neye göre yapacağız gönüllük esası mı, zorunlu mu, ücret karşılığı mı :) arı misali herkes çalışmaya başlamış. Okulda 4 tane idareci ek dersini alacak yayvan yayvan oturacak eee bende 1-2 gün(belki sorunlarla karşılaşacağım 1 hafta) gidip tahtalara pardus yükleyeceğim yaz vakti öylemi. Gönüllü arkadaşlara Allah kolaylık versin. Benim BTR başvurumda yok sıkıntı yok. Resmi yazıda ücret karşılığı iş yapmam istenir yapılır onun dışındaki angaryadır.

Benimde anlama veremediğim bu çağu kişide en önemli konuyu önemsememiş. neye göre yapacağız gönüllük esası mı, zorunlu mu, ücret karşılığı mı :) arı misali herkes çalışmaya başlamış. Okulda 4 tane idareci ek dersini alacak yayvan yayvan oturacak eee bende 1-2 gün(belki sorunlarla karşılaşacağım 1 hafta) gidip tahtalara pardus yükleyeceğim yaz vakti öylemi. Gönüllü arkadaşlara Allah kolaylık versin. Benim BTR başvurumda yok sıkıntı yok. Resmi yazıda ücret karşılığı iş yapmam istenir yapılır onun dışındaki angaryadır.
Hocam o yazıda idareci de yapabilir diyor. Onlar yapıversin. Dediğiniz gibi ücreti alıyorlar nasılsa.

Millî Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK iş birliğindeki "Millî İşletim Sistemi PARDUS'un Etkileşimli Tahta ve BT Sınıflarında Yaygınlaştırılması" projesi kapsamında, PARDUS'un yeni sürümü olan ETAP 23 (Etkileşimli Tahta Projesi) işletim sisteminin Samsun'da gerçekleştirilen pilot uygulamayla ülke genelindeki geçiş ve yaygınlaştırma süreci başlatıldı.

İşletim sisteminin öne çıkan bazı özellikleri şöyle:

-Mobil Erişim Kolaylığı: QR kod veya USB ile hızlı ve güvenli oturum açma imkânı.

-Gelişmiş Sanal Klavye: Birden fazla dil desteği, boyutlandırılabilir, taşınabilir, renk ve saydamlık ayarlarıyla kişiselleştirilebilir yapı.

-ETA Kalem ile Yaratıcılık: Çeşitli sayfa arka planları, harita veya masaüstü üzerinde yazı, şekil ve çizim yapma, kaydetme ve dışa aktarma özellikleri.

-Kapsamlı Teneffüs Modu: Uygulama ve web sitesi erişimini belirleyerek kontrollü kullanım imkânı sunan sınırlı erişim.

-Merkezi Yönetim ve İzleme: Geliştirilmiş loglama sistemi ve Lider Ahenk Tahta Yönetim Sistemleri ile daha iyi izleme ve yönetme kapasitesi.

-Kullanıcı Sağlığı Odaklı Tasarım: Göz sağlığı aracı ve diğer kişiselleştirme özellikleriyle sağlıklı ve kişisel kullanım deneyimi.

-Geniş Uygulama Yelpazesi: Sayaç, ekran karartma, kare kod okuyucu gibi kullanışlı uygulamaların yanı sıra PARDUS Yazılım Merkezi aracılığıyla erişilebilen binlerce eğitsel uygulama.

-Kapsamlı Destek: ETA yardım uygulaması ile forum, sıkça sorulan sorular, bilgi bankası, uzaktan eğitim içerikleri ve hata raporu iletme özelliği.

Özgür ve açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olan PARDUS, eğitimde sunduğu çeşitli çözümlerle de dikkat çekiyor. Etkileşimli tahtalara özel olarak tasarlanan PARDUS ETAP ve öğrenciler ile öğretmenlerin ihtiyaçlarına göre şekillenen PARDUS EDU, eğitim teknolojilerinde yerli kaynakların etkin kullanımını önceliyor.

Ofis araçlarından internet tarayıcılarına, ses ve video oynatıcılardan belge okuyuculara kadar kapsamlı eğitim özelliklerini barındıran PARDUS ETAP hakkında detaylı bilgiye www.etap.org.tr adresinden ulaşılabiliyor.

Utanmadan birde yazı göndermişler Okullardaki BTR ler 1 Ağustosa kadar kursun diye. Sanki bilmiyorlar görevlendirmelerin yapılmadığını. YAzın çağırsınlar bakalım başka braştan öğretmenleri ücret almadan kim geliyor görelim.

herkes pardus yüklesin diyorlar da geçen yıl 299 okul çoklu yabancı dil eğitimi veriyordu ve bu okullara Pearson kitabı gönderildi. Kitabın yazılımı windows için var, pardus için yok. Bu yıl istekli ve altyapısı uygun tüm okullar geçecek bu sisteme. 14 saat İngilizce yazılımsız olmuyor, risk alıp windows kurdu vatandaş.

Pardus 23.3 kurulumu yapılan okullarda Pardus kendi içinde telefonla girmek için karekod vb. var mı ?
(Mehcan e kilit/maks vb. gibi)

Pardus 23.3 kurulumu yapılan okullarda Pardus kendi içinde telefonla girmek için karekod vb. var mı ?
(Mehcan e kilit/maks vb. gibi)
aslında var ama ben de konu açtım ama bulamadım nasıl olduğunun şimdi söyle benim eski okulumda vardı ama ben kurmamıştım oraya kendim sanal makineye kurduğumda ise çıkmadı ama sıkıntı şu ki pardusun istesi memur mantığıyla çalışıyor çok eski sürümler var resmi sitesinde neyse burdaki ekran görüntülerine bakabilirsin

özet olarak var gördüm ama ben yapamadım yanlış iso indirmiş olabilirim

aslında var ama ben de konu açtım ama bulamadım nasıl olduğunun şimdi söyle benim eski okulumda vardı ama ben kurmamıştım oraya kendim sanal makineye kurduğumda ise çıkmadı ama sıkıntı şu ki pardusun istesi memur mantığıyla çalışıyor çok eski sürümler var resmi sitesinde neyse burdaki ekran görüntülerine bakabilirsin

özet olarak var gördüm ama ben yapamadım yanlış iso indirmiş olabilirim
Öncelikle teşekkür ederim hocam bilgi için.

1 tahtamızı test amaclı kurup denediğimizde bulamadık.

Burda yazılmış bu özellik
-Mobil Erişim Kolaylığı: QR kod veya USB ile hızlı ve güvenli oturum açma imkânı

QR kod var ama giriş için değil kitapların kenarındaki kodları okutmak ve tarayıcıda açmak için var.
Bir de USB ile otomatik giriş özelliği var. Onun için de önceden USB yi hazırlayıp kaydetmeniz lazım.

QR kod ile giriş yok sanırım. ben de arayıp bulamadım. Mehcan e kilit kurduğumda sorunsuz çalıştı.
Öncelikle teşekkür ederim hocam bilgi için.

1 tahtamızı test amaclı kurup denediğimizde bulamadık.

Burda yazılmış bu özellik
-Mobil Erişim Kolaylığı: QR kod veya USB ile hızlı ve güvenli oturum açma imkânı

QR kod var ama giriş için değil kitapların kenarındaki kodları okutmak ve tarayıcıda açmak için var.
Bir de USB ile otomatik giriş özelliği var. Onun için de önceden USB yi hazırlayıp kaydetmeniz lazım.

QR kod ile giriş yok sanırım. ben de arayıp bulamadım. Mehcan e kilit kurduğumda sorunsuz çalıştı.
hocam bahsettiğiniz özellikleri biliyorum ve qr kod ile giriş de var. hem kendim kullandım. şöyle oluyor telefonuza eba indiriyorsunuz öğretmen giriş yaptıksonra sağ üstte karekod tuşu var onu açınca kamera açılıyor okutuyorsunuz tamamdır.

zaten ebaya bir kere giriş yapınca açık kalıyor

ebaya bas kare koda bas gir şeklinde giriş ekranın böyle bir bölüm var buraya basınca da karekod açılıyor

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısıparduss qr.webp
    Ekran Alıntısıparduss qr.webp
    40.9 KB · Görüntüleme: 132
Öğretmen girişi esnasında QR okuma var mı? Öğretmen Şifresini girmeden QR okutarak? Mehcan e kilit deki gibi. @caylakcekirge hocanın bahsettiği ve benim de cevabını bulamadığım özellik bu. Yine Mehcan e kilit kuracağız eğer yoksa bahsettiğim özellik.
hocam bahsettiğiniz özellikleri biliyorum ve qr kod ile giriş de var. hem kendim kullandım. şöyle oluyor telefonuza eba indiriyorsunuz öğretmen giriş yaptıksonra sağ üstte karekod tuşu var onu açınca kamera açılıyor okutuyorsunuz tamamdır.

ebaya bas kare koda bas gir şeklinde giriş ekranın böyle bir bölüm var buraya basınca da karekod açılıyor

ben de linux kullandım yıllarca ama okulda bilgisayarlı muhasebe dersinde windows tabanlı uygulama kullanıyorum mecbur laboratuvarda windows kullanmak zorundayız. web tabanlı uygulama kullansak internet düzenli değil 2 saat var 5 saat yok.

Öğretmen girişi esnasında QR okuma var mı? Öğretmen Şifresini girmeden QR okutarak? Mehcan e kilit deki gibi. @caylakcekirge hocanın bahsettiği ve benim de cevabını bulamadığım özellik bu. Yine Mehcan e kilit kuracağız eğer yoksa bahsettiğim özellik.
var kullandım kesinlikle hiç bir şifre girmiyorsun tahtadan resimdeki işaretli yere basıyorsun telefondan eba qr ile giriyorsun çok güzel

Türkiye’nin Dijital Egemenliği: Yerli Yazılım Ekosistemi İhtiyacı

Günümüzde dijital dünyadaki gelişmeler, ülkelerin ulusal güvenliği açısından hayati önem taşımaktadır. Türkiye, bu konuda ne yazık ki geç kalmış durumda. Zamanında Bill Gates’in Türkiye’yi ziyaret edip, akıllı tahtalara Windows işletim sistemini ücretsiz olarak sunması gibi örneklerde olduğu gibi, dışa bağımlılık politikaları uzun vadede stratejik riskler doğurmuştur. Bu gibi durumlara karşı durmak da kolay olmamaktadır, çünkü bu tür girişimlerin arkasında genellikle büyük yaptırım tehditleri bulunmaktadır.

Bu bağlamda, hem bilgisayarlarda hem de telefonlarda kullanılan işletim sistemlerinin yerli olması artık bir tercih değil, zorunluluktur. Bununla birlikte, sosyal medya platformlarının da yerli ve milli çözümlerle ikame edilmesi gerekmektedir. Çin bu konuda başarılı bir örnektir; kendi işletim sistemlerini, uygulama mağazalarını ve sosyal medya platformlarını kullanmaktadır. Bu sayede hem halkın verileri korunmakta hem de dış müdahalelere karşı ciddi bir direnç oluşmaktadır.

Güvenlik açısından bakıldığında, geçtiğimiz dönemde İsrail’in İran’ın yönetici kadrosunu bir anda ortadan kaldırması çarpıcı bir örnektir. Bu olayda, hedef kişilerin ve ailelerinin cep telefonları, bilgisayarları ve kullandıkları sosyal medya uygulamaları üzerinden konumları tespit edilmiş; GPS verileriyle evde hangi odada bulunduklarına kadar ulaşılmış ve nokta atışı operasyonlar gerçekleştirilmiştir. Bu durum, küresel ölçekte kullanılan dijital araçların nasıl bir güvenlik açığı oluşturduğunu açıkça göstermektedir.

Android, iOS, Windows, WhatsApp, Facebook, Instagram, Google gibi yazılımlar ve uygulamalar Amerikan menşeili olup, bu veriler ABD’nin kontrolü altındadır. Amerika, elde ettiği verileri müttefikleriyle –örneğin İsrail ile veya başka ülkelerle– paylaşarak küresel ölçekte stratejik avantaj sağlamaktadır.

Bu tehditlere karşı Türkiye’nin yapması gereken şey nettir: kendi yazılım ekosistemini kurmak. Her şey işletim sistemiyle başlar. Kendi işletim sisteminizi kuramadığınız sürece, verilerinizin tam kontrolünü elinize almanız mümkün değildir. Bu süreç elbette zordur ve başarılı olunmaya başlandığında çeşitli yaptırımlarla karşılaşma ihtimali yüksektir. Ancak bu, dijital bağımsızlık yolunda göze alınması gereken bir risktir.

Amerika bugün, teknoloji ve finansal altyapı üzerinden bilgiye ve sermayeye hâkimdir. Dünya çapındaki para transferlerini görebilmekte, ülkelerin iç dinamiklerini analiz edebilmekte, tehdit gördüğü durumlara hızlı müdahalelerde bulunabilmektedir. Almanya, Fransa, Danimarka, İsveç, Türkiye, Rusya veya Mısır… Hangi ülkede ne gelişme yaşanıyor, Amerika tüm bunları büyük ölçüde izleyebilmektedir.

Bugün bir birey bilgisayar alacağı zaman karşısına iki seçenek çıkar: ya Windows yüklü bir bilgisayar ya da macOS yüklü bir Apple cihaz. Aynı durum telefonlar için de geçerlidir: Android veya iPhone. Bu ikili seçenek yapısının dışına çıkılması gerekmektedir.

Pardus yüklü bilgisayarlar, Pardus tabanlı telefonlar gibi alternatifler üretilmeli; devlet, kamu kurumları ve eğitim sektörü bu sistemlere yönlendirilmelidir. Elbette bu, uzun vadeli, ciddi Ar-Ge ve yatırım gerektiren bir süreçtir. Ancak dijital bağımsızlık ve ulusal güvenlik açısından kritik bir adımdır.

Hocam bizim tahtalarda karekod kısmı yok.
Nasıl çıkacak?

çin bile başedemedi huaweinin harmony os çalışmasında olduğu gibi. yazılım işi kolaylaştı ama işin bir de donanım tarafı var o da şuanda çoğunlukla amerika ve yahudilerin elinde maalesef. devlet şu anda mukayeseli üstünlükler teorisinin gereğini uyguluyor ki mantıklı olanı bu. ama bir yerden başlamak lazım tabii.

ilksms
Geri