DynedBir zamanlar F klavye kullanılsın meselesi de böyleydi.
Benimde anlama veremediğim bu çağu kişide en önemli konuyu önemsememiş. neye göre yapacağız gönüllük esası mı, zorunlu mu, ücret karşılığı mıhelal hocam böyle olmalıyız. angarya anayasal suçtur.
Hocam o yazıda idareci de yapabilir diyor. Onlar yapıversin. Dediğiniz gibi ücreti alıyorlar nasılsa.Benimde anlama veremediğim bu çağu kişide en önemli konuyu önemsememiş. neye göre yapacağız gönüllük esası mı, zorunlu mu, ücret karşılığı mıarı misali herkes çalışmaya başlamış. Okulda 4 tane idareci ek dersini alacak yayvan yayvan oturacak eee bende 1-2 gün(belki sorunlarla karşılaşacağım 1 hafta) gidip tahtalara pardus yükleyeceğim yaz vakti öylemi. Gönüllü arkadaşlara Allah kolaylık versin. Benim BTR başvurumda yok sıkıntı yok. Resmi yazıda ücret karşılığı iş yapmam istenir yapılır onun dışındaki angaryadır.
Hocam yazıyı paylaşabilir misiniz varsaUtanmadan birde yazı göndermişler Okullardaki BTR ler 1 Ağustosa kadar kursun diye. Sanki bilmiyorlar görevlendirmelerin yapılmadığını. YAzın çağırsınlar bakalım başka braştan öğretmenleri ücret almadan kim geliyor görelim.
aslında var ama ben de konu açtım ama bulamadım nasıl olduğunun şimdi söyle benim eski okulumda vardı ama ben kurmamıştım oraya kendim sanal makineye kurduğumda ise çıkmadı ama sıkıntı şu ki pardusun istesi memur mantığıyla çalışıyor çok eski sürümler var resmi sitesinde neyse burdaki ekran görüntülerine bakabilirsinPardus 23.3 kurulumu yapılan okullarda Pardus kendi içinde telefonla girmek için karekod vb. var mı ?
(Mehcan e kilit/maks vb. gibi)
Öncelikle teşekkür ederim hocam bilgi için.aslında var ama ben de konu açtım ama bulamadım nasıl olduğunun şimdi söyle benim eski okulumda vardı ama ben kurmamıştım oraya kendim sanal makineye kurduğumda ise çıkmadı ama sıkıntı şu ki pardusun istesi memur mantığıyla çalışıyor çok eski sürümler var resmi sitesinde neyse burdaki ekran görüntülerine bakabilirsin
özet olarak var gördüm ama ben yapamadım yanlış iso indirmiş olabilirim
Yanlış hatırlamıyorsam eski çalıştığım bir okulda eba daki qr kod ile giriş yapılıyordu şimdi sanal bilgisayara etap indirdim kurdum ama bu ayarı göremedim ? İnternette de göremedim.
- 7i8y6k
- Cevaplar: 7
- Forum: İşletim Sistemleri
Öncelikle teşekkür ederim hocam bilgi için.
1 tahtamızı test amaclı kurup denediğimizde bulamadık.
![]()
OKULLARDA MİLLÎ İŞLETİM SİSTEMİ "PARDUS"UN YENİ SÜRÜMÜ KULLANILMAYA BAŞLANDI
Millî Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK iş birliğindeki "Millî İşletim Sistemi PARDUS'un Etkileşimli Tahta ve BT Sınıflarında Yaygınlaştırılması" projesi kapsamında, PARDUS'un yeni sürümü olan ETAP 23 (Etkileşimli Tahta Projesi) işletim sisteminin Samsun'da gerçekleştirilen pilot uygulamayla ülke...www.meb.gov.tr
Burda yazılmış bu özellik
İşletim sisteminin öne çıkan bazı özellikleri şöyle:
-Mobil Erişim Kolaylığı: QR kod veya USB ile hızlı ve güvenli oturum açma imkânı
hocam bahsettiğiniz özellikleri biliyorum ve qr kod ile giriş de var. hem kendim kullandım. şöyle oluyor telefonuza eba indiriyorsunuz öğretmen giriş yaptıksonra sağ üstte karekod tuşu var onu açınca kamera açılıyor okutuyorsunuz tamamdır.QR kod var ama giriş için değil kitapların kenarındaki kodları okutmak ve tarayıcıda açmak için var.
Bir de USB ile otomatik giriş özelliği var. Onun için de önceden USB yi hazırlayıp kaydetmeniz lazım.
QR kod ile giriş yok sanırım. ben de arayıp bulamadım. Mehcan e kilit kurduğumda sorunsuz çalıştı.
hocam bahsettiğiniz özellikleri biliyorum ve qr kod ile giriş de var. hem kendim kullandım. şöyle oluyor telefonuza eba indiriyorsunuz öğretmen giriş yaptıksonra sağ üstte karekod tuşu var onu açınca kamera açılıyor okutuyorsunuz tamamdır.
zaten ebaya bir kere giriş yapınca açık kalıyor
ebaya bas kare koda bas gir şeklinde giriş ekranın böyle bir bölüm var buraya basınca da karekod açılıyor
var kullandım kesinlikle hiç bir şifre girmiyorsun tahtadan resimdeki işaretli yere basıyorsun telefondan eba qr ile giriyorsun çok güzelÖğretmen girişi esnasında QR okuma var mı? Öğretmen Şifresini girmeden QR okutarak? Mehcan e kilit deki gibi. @caylakcekirge hocanın bahsettiği ve benim de cevabını bulamadığım özellik bu. Yine Mehcan e kilit kuracağız eğer yoksa bahsettiğim özellik.
eba qr ile hangi uygulama yükleniyor pardusvar kullandım kesinlikle hiç bir şifre girmiyorsun tahtadan resimdeki işaretli yere basıyorsun telefondan eba qr ile giriyorsun çok güzel
Hocam bizim tahtalarda karekod kısmı yok.hocam bahsettiğiniz özellikleri biliyorum ve qr kod ile giriş de var. hem kendim kullandım. şöyle oluyor telefonuza eba indiriyorsunuz öğretmen giriş yaptıksonra sağ üstte karekod tuşu var onu açınca kamera açılıyor okutuyorsunuz tamamdır.
zaten ebaya bir kere giriş yapınca açık kalıyor
ebaya bas kare koda bas gir şeklinde giriş ekranın böyle bir bölüm var buraya basınca da karekod açılıyor
hocam tahtanın giriş kısmı ilk resim gibi mi ikinci resim gibi miHocam bizim tahtalarda karekod kısmı yok.
Nasıl çıkacak?
2 resim gibi karekod simgesi yok bizim ekranlarda.hocam tahtanın giriş kısmı ilk resim gibi mi ikinci resim gibi mi
hocam ben de aynı sorunu yaşadım ben hemen gidip pardus forumunda sordum cevabı aldım buyrun2 resim gibi karekod simgesi yok bizim ekranlarda.