Sendika önerisi ?

Kodla Büyü
bende bu hafta açık sarı sendikadan istifa edeceğim. Eğitim gücü seni beğeniyorum. Başkanın üslubuna hiç takılmıyorum. Öğretmene sahip çıksın bizi satmasın 3 buçuklara imza atmasın yeter. Adam belki tüm sorunlarımızı çözecek üslubuna mı takılacağız allasen.

Harran-Sen tüm öğretmen ve eğitim camiasının yapması gerekn bir davranış. Tüm personel istifa etmeli. en azından tepki amaçlı. Sendikalar memurun sorunlarını çözmek, hakkını savunmak yerine %2 baraj getirip kendini garanti altına alma, kasasını doldurma, arka bahçeden siyasilerden emir alamktan başka ne yapıyor.

Neden bir sendikaya üye olmak istiyorsunuz ki? Sendikaların alıp da sizin alamadığınız legal olan hangi kazancınız var 3 ayda bir devletin verdiği katkıdan arda kalan paradan başka. Sendikalarda bir kaymak tabaka vardır; herşey onlar içindir. Diğerleri gelir kapısıdır sadece.

Neden bir sendikaya üye olmak istiyorsunuz ki? Sendikaların alıp da sizin alamadığınız legal olan hangi kazancınız var 3 ayda bir devletin verdiği katkıdan arda kalan paradan başka. Sendikalarda bir kaymak tabaka vardır; herşey onlar içindir. Diğerleri gelir kapısıdır sadece.
Aynen, adamlara sayı lazım. Yoksa bizim kaşımızı gözümüzü beğendiklerinden değil.

Harran-Sen tüm öğretmen ve eğitim camiasının yapması gerekn bir davranış. Tüm personel istifa etmeli. en azından tepki amaçlı. Sendikalar memurun sorunlarını çözmek, hakkını savunmak yerine %2 baraj getirip kendini garanti altına alma, kasasını doldurma, arka bahçeden siyasilerden emir alamktan başka ne yapıyor.

Kızgınlığın siyasi sendikalara, yandaş sendikalara. Bu tarz davranışlardan uzak duran sendikalar var.

Sendika kurmak içinde önce örgütlenmek gerektiği için, zaten her yerde örgütü bulunan siyasi partiler bunlara öncülük ediyor. Hâmisi oluyor.
Ancak bu şartlarda değil de, zaman içinde sizin düşüncelerinizle aynı düşüncelere sahip öğretmenler tarafından kurulmuş sendikalar var.

Sendikanın varlığı en çok zor günde belli olacak. Eğitim gücü seni takip edince somut örneklerden haberimiz oldu. Çünkü büyük sendikalar üyesinin hakkını koruyamadığı yerde memuru sindiriyor. Kimseninde haberi olmuyor.

Siyasi partilerden Bağımsız sendikalar ise tam bir hukuk mücadelesi verebiliyor. Örneğin savcı ve kaymakamın zorla okul dışı görev verdiği öğretmeni. Öğretmen bu göreve gitmeden ve ceza almadan olayı kapatmayı sağladılar. Hatta kanun dışı görevlendirme yaptıkları için karşı dava açtılar.
Ancak üye sayısı çok, etkisi yok sendikalar aman savcıya karşı gelinir mi, kaymakamın dediğini yapmak gerek diyerek, üyesini sindiriyorlar.

• Beğen
Tepkiler: omd
En kötüsü heralde sendika üyesi olmamak. Bir çok sendika var, çoğunun internet sitesi, sosyal medya hesapları var. Girip bakıp incelenebilir. İllaki bir tanesi insanın kafasına yatar, üye olmak lazım.

Ben uzun yıllardır Anadolu Eğitim Sendikası (https://www.aes.org.tr/) üyesiyim. İhtiyaç olduğunda yardımcı oldular. Siyasi bağımsızlıklarını korudular. 2005'te kurulmuş sağa sola savrulmamış, öğretmenler odasın hakkını savunmaya 20 yıldır devam eden bağımsız bir sendika. Tavsiye ederim.

2026 mutabakat sonuçlarına göre eğitim iş kolunda ilk altı sendikanın üye sayıları (parantez içi 2025'e göre değişim):

-Eğitim-Bir-Sen: 444.454 (+15.836)
-Türk Eğitim Sen: 207.279 (-11.567)
-Eğitim İş: 148.749 (+4.545)
-Eğitim Sen: 76.782 (-327)
-Hürriyetçi Eğitim Sen: 29.403 (+4.628)
-Eğitim Gücü Sen: 19.607 (+6.199)

2026 mutabakat sonuçlarına göre eğitim iş kolunda ilk altı sendikanın üye sayıları (parantez içi 2025'e göre değişim):

Forumdaki birçok cevapta Eğitim Gücü Sen'i görüyor olmamız, üye sayılarına da yansımış.
1 Yıl içinde 6.000 yeni üye, en çok üye olunan 2. sendika olması siyasi bağlantılı sendikalara güzel bir cevap.

İnşallah yönetim doğru kararlar alarak, bu tercihi ortada bırakmaz.

egitim-ve-bilim-gucu-dayanisma-sendikasi-logo-png-HCyNB1HT09td.webp

Son düzenleme:
Forumdaki birçok cevapta Eğitim Gücü Sen'i görüyor olmamız, üye sayılarına da yansımış.
1 Yıl içinde 6.000 yeni üye, en çok üye olunan 2. sendika olması siyasi bağlantılı sendikalara güzel bir cevap.

İnşallah yönetim doğru kararlar alarak, bu tercihi ortada bırakmaz.

Ekli dosyayı görüntüle 82499
O küfürbaz, ağzı bozuk, kendisi gibi olmayana fetöcü diyen başkana rağmen sayısı iyi artmış.

Sayıları nerden aldınız hocam ?

Öğretmenler sendikalar siyasete bulaşmasın diyor ancak bu sadece söylemde kalıyor gerçeği yansıtmıyor. Bilişim teknolojileri ile bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenlerinin haklarını savunan tek sivil toplum kuruluşuyuz. Çok kısıtlı imkanlarla mücadele ediyoruz. Siyaset yapmıyoruz ona rağmen karşılık bulamıyoruz. Rehber öğretmenler hariç onlar haklarını savunanlari yalnız bırakmıyor o sebeple dernekleri ve sendikaları bu kadar sayılara ulaşıyor.

Öğretmen sendikası olmalı. Doktorlar sağlık çalışanları sendikalarından ayrılıp sadece doktor sendikasını kurarak haklarını geliştirdiler. Bizim sendikaların yıllık kazançlarına, planlarına bakarsanız sadece birkaç madde bizimle ilgili gerisi üni çalışanları, asistanlar, öğretim görevlileri, memurlar falan. Bize de sadece öğretmen için çalışan sendika lazım.

Öğretmen sendikası olmalı. Doktorlar sağlık çalışanları sendikalarından ayrılıp sadece doktor sendikasını kurarak haklarını geliştirdiler. Bizim sendikaların yıllık kazançlarına, planlarına bakarsanız sadece birkaç madde bizimle ilgili gerisi üni çalışanları, asistanlar, öğretim görevlileri, memurlar falan. Bize de sadece öğretmen için çalışan sendika lazım.
Yine olmaz hocam. Bir siyasi partiden destek almadan büyümek imkansız. Çünkü öğretmenler haklarını savunmalarina değil kimin tarafında ona bakarak üye oluyor. Malesef durum bu.

2010dan beri sendikam vardı , 24 Kasım’da istifa ettim bir daha da sendika üyesi olmayı düşünmüyorum. İşe yaradıklarını da düşünmüyorum, birilerine merdiven olmayı da istemiyorum artık. Güçlenen sendika sapıttıgını düşünüyorum.

Arkadaş benim anlamadığım şey şu :

Adam 15 senedir şampiyon olamayan takımı ölümüne tutuyor, binlerce lira harcayıp maçlarına gidiyor deplesman vs yetmiyor formasını vs alıp klup kazansın diyor sürekli destekliyor

Adam 20 senedir hiç bir seçimi kazanamayan partiye oy veriyor ölümüne savunuyor , en yakinlariyla o parti yüzünden kavga ediyor tartışıyor hatta yeri geliyor gösterilere katiliyor göz altına alınıyor vs

Adam borç verdiği, onlarca fedakarlık yaptıgi insanlardan olmadık darbeler alıyor , ihanete uğruyor vs ama dostluğunu akrabalığıni her neyse bir şekilde sürdürüyor

Bütün bu geri zekalı yaşamı sürdüren adam ne hikmetse sendikalar söz konusu olduğunda ağzını açıp gözünü yumuyor . Üstelik bu sendikaların hiç kimseye zararı yokken, az da olsa fayda sağlayacak şeyler yapıyorken, Arzu edilen sonuçlar olmasa da küçük küçük de olsa kazanımlar sağlarken kendini dev aynasinda gören bu adamlar akşama kadar sendikalara saldırıyor her yerde. Yok siyasi baglantisi var , yok öğretmene hiç bir faydası yok , yok kel yok kör ... Arkadaş sen önce hayatına dön bir bak sendikalara gelene kadar sen neler neler yaşıyorsun bir gör bir anla ya... Ben hiç bir sendikanin temsilcisi de değilim lakin örgütlü olmanın her zaman sonsuz faydasını görmüş biri olarak söylüyorum ki, sürüden ayrılani kurt yer mi görüyoruz yiyor da. Okullarda en fazla mobbing e uğrayanlar genellikle sendikasizlar . Kaç tanesini insanlık namına idarenin elinden kurtardık. Gel bir sendikaya üye ol deyince bana ne faydası var diyor. Ulan biz olmasak şuan anandan emdiğini burnundan getireceklerdi diyoruz olsun diyor. Özetle korkakligin sığınağı olmuş sendiklara saldırmak. 30 tane sendika var hepsi mi kötü olabilir arkadaş hadi dört büyük sendika kötü diğerlerine üye ol.! Yok olmaz çünkü korkak, okul idaresi onun rengini bilsin istemez . Biz herşeyi görüyoruz da idare görmüyor sanki. Çok sayıda idareci arkadaşım oldu meslek hayatımda ve her zaman en karaktersiz en kişiliksiz öğretmenler olarak bu sendikasizlarin olduğunu telafuz ederken gördük duyduk . 180 derece ters sendikada olsa idare o adama saygı duyuyor çünkü duruşu belli kimliği belli diyor , peki ya 20 senelik öğretmen hayatı boyunca sendikasız olunca ne düşünüyor sanıyorsunuz. ! Bu sendikal hak kolay mı kazanıldı sanıyorsunuz anlamadım ki... Darbe zamanlarında insanları astılar sendikli olmasın diye ama onlar ölüme gitti sendika kaldirilmasin yok olmasın diye. Neyse ya ne anlatsan boş omurgasız insana

Arkadaş benim anlamadığım şey şu :

Adam 15 senedir şampiyon olamayan takımı ölümüne tutuyor, binlerce lira harcayıp maçlarına gidiyor deplesman vs yetmiyor formasını vs alıp klup kazansın diyor sürekli destekliyor

Adam 20 senedir hiç bir seçimi kazanamayan partiye oy veriyor ölümüne savunuyor , en yakinlariyla o parti yüzünden kavga ediyor tartışıyor hatta yeri geliyor gösterilere katiliyor göz altına alınıyor vs

Adam borç verdiği, onlarca fedakarlık yaptıgi insanlardan olmadık darbeler alıyor , ihanete uğruyor vs ama dostluğunu akrabalığıni her neyse bir şekilde sürdürüyor

Bütün bu geri zekalı yaşamı sürdüren adam ne hikmetse sendikalar söz konusu olduğunda ağzını açıp gözünü yumuyor . Üstelik bu sendikaların hiç kimseye zararı yokken, az da olsa fayda sağlayacak şeyler yapıyorken, Arzu edilen sonuçlar olmasa da küçük küçük de olsa kazanımlar sağlarken kendini dev aynasinda gören bu adamlar akşama kadar sendikalara saldırıyor her yerde. Yok siyasi baglantisi var , yok öğretmene hiç bir faydası yok , yok kel yok kör ... Arkadaş sen önce hayatına dön bir bak sendikalara gelene kadar sen neler neler yaşıyorsun bir gör bir anla ya... Ben hiç bir sendikanin temsilcisi de değilim lakin örgütlü olmanın her zaman sonsuz faydasını görmüş biri olarak söylüyorum ki, sürüden ayrılani kurt yer mi görüyoruz yiyor da. Okullarda en fazla mobbing e uğrayanlar genellikle sendikasizlar . Kaç tanesini insanlık namına idarenin elinden kurtardık. Gel bir sendikaya üye ol deyince bana ne faydası var diyor. Ulan biz olmasak şuan anandan emdiğini burnundan getireceklerdi diyoruz olsun diyor. Özetle korkakligin sığınağı olmuş sendiklara saldırmak. 30 tane sendika var hepsi mi kötü olabilir arkadaş hadi dört büyük sendika kötü diğerlerine üye ol.! Yok olmaz çünkü korkak, okul idaresi onun rengini bilsin istemez . Biz herşeyi görüyoruz da idare görmüyor sanki. Çok sayıda idareci arkadaşım oldu meslek hayatımda ve her zaman en karaktersiz en kişiliksiz öğretmenler olarak bu sendikasizlarin olduğunu telafuz ederken gördük duyduk . 180 derece ters sendikada olsa idare o adama saygı duyuyor çünkü duruşu belli kimliği belli diyor , peki ya 20 senelik öğretmen hayatı boyunca sendikasız olunca ne düşünüyor sanıyorsunuz. ! Bu sendikal hak kolay mı kazanıldı sanıyorsunuz anlamadım ki... Darbe zamanlarında insanları astılar sendikli olmasın diye ama onlar ölüme gitti sendika kaldirilmasin yok olmasın diye. Neyse ya ne anlatsan boş omurgasız insana
Hocam Sendikasızım yazdıklarınız hoş değil düzeltmenizi öneriyorum.Sendikasız olanları bu şekilde aşağılayamazsınız eğer düzeltmezseniz bende aynen size iade edeceğim.Ama grubu bu şekilde meşgul etmek istemiyorum.Eleştirinizde genelleme yapmayın aksi halde haddini aşarsınız.

Hocam Sendikasızım yazdıklarınız hoş değil düzeltmenizi öneriyorum.Sendikasız olanları bu şekilde aşağılayamazsınız eğer düzeltmezseniz bende aynen size iade edeceğim.Ama grubu bu şekilde meşgul etmek istemiyorum.Eleştirinizde genelleme yapmayın aksi halde haddini aşarsınız.
Ben doğrudan kimseye bir hakarette bulunmadım, idarecilerin sendikasizlara bakış açısını ifade ettim, duyduklarimi açıkladım. Ben böyle düşünüyorum denedim! Buna ek olarak yarasi olan gocunur diye de bir atasozumuz var malum. Ayrıca benim gördüklerim duyduklarımdan bahsediyorum ki bir genelleme yaptigimi sanmıyorum. Herkes burada sendikalar aleyhinde olmadık iddialarda bulunurken bir sendikali olarak bizler nasıl ki üzerimize alınıp rencide olmuyorsak, siz de sendikasizlar olarak yapılan elestirleri üzerinize alinmamayi öğrenmelisiniz bence. En azından bunu öğrenebilmelisiniz diye düşünüyorum !

gerek yok tartışmaya 3 gunluk dunya kimseye kalmıyor sendikalıyada sendikasızada...ha su noktada birleşilebilir insanca yaşam için durusun ne bulundugun konumda?sendikalı veya sendikasız omurgan var mı yok mu çalıştıgın yerde?nacizane ben de boyle dusunuyorum hepimiz insanız hata yaparız bunu ne kadar içşelleştirip ona gore davranıyoruz bu onemli olan benim için en azından...

gerek yok tartışmaya 3 gunluk dunya kimseye kalmıyor sendikalıyada sendikasızada...ha su noktada birleşilebilir insanca yaşam için durusun ne bulundugun konumda?sendikalı veya sendikasız omurgan var mı yok mu çalıştıgın yerde?nacizane ben de boyle dusunuyorum hepimiz insanız hata yaparız bunu ne kadar içşelleştirip ona gore davranıyoruz bu onemli olan benim için en azından...
Bütün mesele zaten omurgalı olup olmamakta kilitleniyor. Yani bir memleket düşün 30 tane sendika var ama hepsi berbat hepsi kötü lakin bazı öğretmenler mükemmel olduğu için bu sendikaların hiç birine üye olmak istemiyor. Eyvallah bunu anlarız lakin bunu meşrulaştırmak için mücadele vermesi, sendika üyelerinin sanki büyük bir hata ve ayıp icindelermis gibi onuru olan aklı olan gider istifa eder vs gibi şeyler yazmaları kabul edilemez. Hele hele ülkedeki 3 ogretmenden birinin üye olduğu sendikaya sari sendika vs(ki hiç üye olmadığım bir sendikadir) gibi ithamlarla aşağılayici tutum içine girmeleri, üyelerini aptallikla menfaatcilikle , onursuzlukla itham etmeleri vs...Bütün bu saygısız terbiyesiz tutumlarına cevaben Aynı dili konuşunca da beyefendiler rahatsız oluyor işte ...

Hiç unutmuyorum mesleğin ilk senelerinde adamın bir tanesi 22 senedir hiç sendika üyesi olmadım dedi okulda , neden diye sorduğumda aslında bütün arka planı deşifre ettiğini şimdilerde anlıyorum. Neymiş sendikalar sık sık iş bırakma eylemi yapiyormus bu da ekders , dyk vs gibi gelirlerden mahrum olmasına sebep oluyormuş. Bir de her ne kadar kendisi sık okul değiştirmese de(22 senedir aynı okuldaydi) okul müdürleri değişiyormuş ve her gelen okul müdürü farklı sendikadan olunca kendisine cephe alirlarmis vs . Bir de bu karaktersiz oturmuş bana mesleki sırlar adı altında akıl verdi.😅 Eminim kendisi şuan bazı forumlarda tüm bu iğrenç dusuncelerinden uzak: sendikalar siyasi yaaaa, öğretmenin haklarını savunmuyor yaaaa, sadece kendilerini düşünüyorlar yaaa vs diyerek kendini gerçekleştirme peşindedir. Emeklilik gelsin bir gün durursam şerefsizim.... 20 senede 20 bin tane insanlık dışı duygu, dusunce, davranışa denk gelmek yoruyor insanı... Bir de yavuz hırsızin ev sahibini bastırması yok mu! En kötüsü de o!

Ben doğrudan kimseye bir hakarette bulunmadım, idarecilerin sendikasizlara bakış açısını ifade ettim, duyduklarimi açıkladım. Ben böyle düşünüyorum denedim! Buna ek olarak yarasi olan gocunur diye de bir atasozumuz var malum. Ayrıca benim gördüklerim duyduklarımdan bahsediyorum ki bir genelleme yaptigimi sanmıyorum. Herkes burada sendikalar aleyhinde olmadık iddialarda bulunurken bir sendikali olarak bizler nasıl ki üzerimize alınıp rencide olmuyorsak, siz de sendikasizlar olarak yapılan elestirleri üzerinize alinmamayi öğrenmelisiniz bence. En
Sen kimsin de senden akıl öğreneceğim.banane senin sendikalı olmanada sendikanada aklını başına al öyle konuş haddini bil.başkasına cevap ver genelleme yapma cevabını onlara yaz.sen yazdıklarının farkımdamısın hadsiz Sendikası olmayanlara omurgasız diyeceksin sonrada genelleme yapmadım diyeceksin kendine gel.sendikasız olanlar diye yazmışsın üstüme alınırım Sendikasızlara omurgasız diyeceksin birde yarası olan gocunur diyeceksin. sen rencide olmuşsan kim yazdıysa ona yaz ben nasıl sana yazıyorsam Sendikası olanlara yazmıyorum Sendikası olanlara bir şey demiyorum sende genelleme yapıp adamın asabını bozma kendine gel.
Ben doğrudan kimseye bir hakarette bulunmadım, idarecilerin sendikasizlara bakış açısını ifade ettim, duyduklarimi açıkladım. Ben böyle düşünüyorum denedim! Buna ek olarak yarasi olan gocunur diye de bir atasozumuz var malum. Ayrıca benim gördüklerim duyduklarımdan bahsediyorum ki bir genelleme yaptigimi sanmıyorum. Herkes burada sendikalar aleyhinde olmadık iddialarda bulunurken bir sendikali olarak bizler nasıl ki üzerimize alınıp rencide olmuyorsak, siz de sendikasizlar olarak yapılan elestirleri üzerinize alinmamayi öğrenmelisiniz bence. En azından bunu öğrenebilmelisiniz diye düşünüyorum !
Sen kimsin de senden akıl öğreneceğim.banane senin sendikalı olmanada sendikanada aklını başına al öyle konuş haddini bil.başkasına cevap ver genelleme yapma cevabını onlara yaz.sen yazdıklarının farkımdamısın hadsiz Sendikası olmayanlara omurgasız diyeceksin sonrada genelleme yapmadım diyeceksin kendine gel.sendikasız olanlar diye yazmışsın üstüme alınırım Sendikasızlara omurgasız diyeceksin birde yarası olan gocunur diyeceksin. sen rencide olmuşsan kim yazdıysa ona yaz ben nasıl sana yazıyorsam Sendikası olanlara yazmıyorum Sendikası olanlara bir şey demiyorum sende genelleme yapıp adamın asabını bozma kendine gel.utanmaz birde hala yazıyor alt tarafa özele yaz burayıda meşgul etmeyelim

ilksms
Geri