Sendika önerisi ?

Kodla Büyü
"Özgür Sen"den bahsedenlere, "Özgür Eğitim Sen" diye bir sendika olduğunu hatırlatayım. Sonra yanlış anlaşılma olmasın :D

bende bu hafta açık sarı sendikadan istifa edeceğim. Eğitim gücü seni beğeniyorum. Başkanın üslubuna hiç takılmıyorum. Öğretmene sahip çıksın bizi satmasın 3 buçuklara imza atmasın yeter. Adam belki tüm sorunlarımızı çözecek üslubuna mı takılacağız allasen.

Harran-Sen tüm öğretmen ve eğitim camiasının yapması gerekn bir davranış. Tüm personel istifa etmeli. en azından tepki amaçlı. Sendikalar memurun sorunlarını çözmek, hakkını savunmak yerine %2 baraj getirip kendini garanti altına alma, kasasını doldurma, arka bahçeden siyasilerden emir alamktan başka ne yapıyor.

Neden bir sendikaya üye olmak istiyorsunuz ki? Sendikaların alıp da sizin alamadığınız legal olan hangi kazancınız var 3 ayda bir devletin verdiği katkıdan arda kalan paradan başka. Sendikalarda bir kaymak tabaka vardır; herşey onlar içindir. Diğerleri gelir kapısıdır sadece.

Neden bir sendikaya üye olmak istiyorsunuz ki? Sendikaların alıp da sizin alamadığınız legal olan hangi kazancınız var 3 ayda bir devletin verdiği katkıdan arda kalan paradan başka. Sendikalarda bir kaymak tabaka vardır; herşey onlar içindir. Diğerleri gelir kapısıdır sadece.
Aynen, adamlara sayı lazım. Yoksa bizim kaşımızı gözümüzü beğendiklerinden değil.

Harran-Sen tüm öğretmen ve eğitim camiasının yapması gerekn bir davranış. Tüm personel istifa etmeli. en azından tepki amaçlı. Sendikalar memurun sorunlarını çözmek, hakkını savunmak yerine %2 baraj getirip kendini garanti altına alma, kasasını doldurma, arka bahçeden siyasilerden emir alamktan başka ne yapıyor.

Kızgınlığın siyasi sendikalara, yandaş sendikalara. Bu tarz davranışlardan uzak duran sendikalar var.

Sendika kurmak içinde önce örgütlenmek gerektiği için, zaten her yerde örgütü bulunan siyasi partiler bunlara öncülük ediyor. Hâmisi oluyor.
Ancak bu şartlarda değil de, zaman içinde sizin düşüncelerinizle aynı düşüncelere sahip öğretmenler tarafından kurulmuş sendikalar var.

Sendikanın varlığı en çok zor günde belli olacak. Eğitim gücü seni takip edince somut örneklerden haberimiz oldu. Çünkü büyük sendikalar üyesinin hakkını koruyamadığı yerde memuru sindiriyor. Kimseninde haberi olmuyor.

Siyasi partilerden Bağımsız sendikalar ise tam bir hukuk mücadelesi verebiliyor. Örneğin savcı ve kaymakamın zorla okul dışı görev verdiği öğretmeni. Öğretmen bu göreve gitmeden ve ceza almadan olayı kapatmayı sağladılar. Hatta kanun dışı görevlendirme yaptıkları için karşı dava açtılar.
Ancak üye sayısı çok, etkisi yok sendikalar aman savcıya karşı gelinir mi, kaymakamın dediğini yapmak gerek diyerek, üyesini sindiriyorlar.

• Beğen
Tepkiler: omd
ilksms
Geri