sınav yerleştirme programı!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bilisim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
ayhan1' Alıntı:
Fatih hocam öncelikle emeğiniz ve sabrınız için çok teşekkürler. ALLAH(C.C.) sizden razı olsun. Geçen dönem boyunca programınızı kullandım ve her kullandığımda dua ettim desem abartı değil.. 3 konu hakkında yardımınızı bekliyorum;

1- Sayın hocam, redeemthepast nickli arkadaşın belirttiği gibi;
Acaba 9/a: 1, 9/b: 2, 9/c:4 şeklinde ayrıntılı olarak Kontrol Listelerinde de yazdırmak mümkün mü? Tıpkı yeni versiyonlardaki oturma planı yazdırın üst kısımında olduğu gibi...
Çünkü böyle olunca, ben sadece sınıf dağıtım listesi çıkarıp sınav yapacak hocama, kontrol listesi çıkarıp gözetmenlere veriyorum ve işimizi çok kolaylaştırıyor.

2- Bir de sınıfları dağıtırken ilk salonlarda 9-10-11-12 eşit sayıda dağıtıyor. bizde 9. sınıflar çok 12 ler az. Böyle olunca da son sıradaki salonlarda hep 9. sınıflar yanyana geliyor. (bu çok önemli değil... ilk konu daha önemli...)
3- bir de logo için sabit dosya seçip kayıt edebiliyor muyuz?
Tekrar teşekkürler...

1. Dediğinizi unutmazsam cuma bakayım.
2. Dediğiniz için bir mantık yapmıştım ama bir türlü hayata geçiremiyorum. Birazda bizim idare o dediğim mantığı istemediği için oluyor.
3. Dediğinizi yapacağım bende bazı şeyleri her seferinde seçmekten sıkıldım. Bazı şeyleri sabit girip ayar yapılacak bir kısım yapmayı planlıyorum.

Hocam eğer benim önerimi de dikkate alırsan çok sevinirim...İlk önce program çok güzel bu programı bizlerle payşatığınız için kendi adıma teşekkür ederim. Bazı öneriler olduğu gibi benim için önemli olan bir olaya parmak basmak istiyorum. Sınıf oturma planında 4-13, 12-21, 10-19, 16-25,18-27 numaralı sıralar hep aynı sınıflar gelmekte. Bu durum şuana kadar hep aynı oldu dikkat ederseniz sevinirim

kani6161' Alıntı:
Hocam eğer benim önerimi de dikkate alırsan çok sevinirim...İlk önce program çok güzel bu programı bizlerle payşatığınız için kendi adıma teşekkür ederim. Bazı öneriler olduğu gibi benim için önemli olan bir olaya parmak basmak istiyorum. Sınıf oturma planında 4-13, 12-21, 10-19, 16-25,18-27 numaralı sıralar hep aynı sınıflar gelmekte. Bu durum şuana kadar hep aynı oldu dikkat ederseniz sevinirim

bu dediğiniz dörtlü dağıtım için mi diyorsunuz. Eğer dörtlü dağıtım için diyorsanız 30 kişilik sınıfta bu dediğiniz olmaz. ama 34 kişilik sınıfta evet dediğiniz olma ihtimali vardır.

fatihkultukturkan' Alıntı:
kani6161' Alıntı:

bu dediğiniz dörtlü dağıtım için mi diyorsunuz. Eğer dörtlü dağıtım için diyorsanız 30 kişilik sınıfta bu dediğiniz olmaz. ama 34 kişilik sınıfta evet dediğiniz olma ihtimali vardır.

Evet dörtllü dağıtım yapıyorum ayrıca 30 sınıf sayısı. sınıfları 30 dan aşağıya çekebiliriz ama çıkartamayız . bir çözümü var mıdır Fatih Bey

kani6161' Alıntı:
kani6161' Alıntı:

Evet dörtllü dağıtım yapıyorum ayrıca 30 sınıf sayısı. sınıfları 30 dan aşağıya çekebiliriz ama çıkartamayız . bir çözümü var mıdır Fatih Bey

Bahsettiğiniz hata benim bilgisayar yapmadığı için çözümü bilemiyorum. Ama bana sizin bahsetmiş olduğunuz hataya ait dağıtım şeklinin resmini veya pdf dosyasını gönderirseniz üzerinde düşünürüm.

Hocam merhaba, Ortak Sınav.rar programını kurdum, iki gündür başındayım ama malum bilgisayar programcılığından pek anlamadığım için işin içinden çıkamadım . Ben üniversitede öğrencilere karma oturma planı yapmak için kullanmaya çalıştım programı. Bizde 4 sınıf var ve her sınıfımızın 1. ve 2. öğretimi var. örneğin osdb dosyasına 1. sınıf 1. öğretimi 1-1 sınıfı olarak kaydettim, öğrenci listesini de ecxelden veri aktarımıyla aldım(84 kişi). 1.sınıf 2. öğretimi de 1-2 olarak kaydettim ve öğrenci listesini excelden aldım(48 kişi).sınavın yapılacağı 4 salon girdim(33 kişilik).şimdi toplamda 84+48 toplam 132 öğrenciyi bu dört salona rasgele yerleştirmek istiyorum. 1. anlamadığım husus neden hala osdb dosyasının içindeki tabloda sizin girdiğiniz öğrenci verileri görünüyor (öğrenciler sekmesi ve salonlar sekmesi benim kaydettiğim gibi görünüyor) 2. husus ise öğrenci dağılımı yap dediğimde 'ogr_no=' sözdizimi hatası (eksik işleç) ,diyor. Bana acilen yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Ne yapmalıyım?

Merhaba,

Sınav yerleri listesini kağıt harcamadan PDF olarak çıkartıp sitede yayınlıyorum.
Varsayılan olarak PDF yazıcı seçiliyken bütün sınıfları yazdırmak istediğimde, Yazdır tuşuna bastığım zaman her dosyayı tek tek adlandırmamı istiyor. 50 tane sınıf olunca ve sınav döneminde her gün 2 sınav olduğunda bu iş kabir azabına dönüşüyor. Acaba tüm sınav yerleri dosyalarını tek bir PDF olarak çıkartmam mümkün olabilir mi?

Teşekkürler.

yataylimit' Alıntı:
Merhaba,

Sınav yerleri listesini kağıt harcamadan PDF olarak çıkartıp sitede yayınlıyorum.
Varsayılan olarak PDF yazıcı seçiliyken bütün sınıfları yazdırmak istediğimde, Yazdır tuşuna bastığım zaman her dosyayı tek tek adlandırmamı istiyor. 50 tane sınıf olunca ve sınav döneminde her gün 2 sınav olduğunda bu iş kabir azabına dönüşüyor. Acaba tüm sınav yerleri dosyalarını tek bir PDF olarak çıkartmam mümkün olabilir mi?

Teşekkürler.
deniyecem....

kani6161' Alıntı:
Hocam 2,11 ; 4,13 ; 12,21 bunun gibi çok sayıda var ve bütün listelerde mevcut eğer aynı sırada kişiler yer değiştirse sıkıntı kalmıyor
http://s3.dosya.tc/server18/dsLSOd/dagitim_listesi.pdf.html

şimdi dediğinizi daha iyi anladım. 3lü dağıtımda bu dediğiniz malaasef oluyor. Bunun çözümünü düşündüm yapmaya başlamıştım idare pek mantıklı bulmamıştı bende devam etmemiştim.

öğretmenin excell listelerini ekliyorum aktar dediğimde aktarıyor fakat listeler şubeler felan hiç bişey gelmiyor

murcoban' Alıntı:
öğretmenin excell listelerini ekliyorum aktar dediğimde aktarıyor fakat listeler şubeler felan hiç bişey gelmiyor
en son versiyonda iki türlü ekleme var bir e-okuldan excelle ekleme bir de sizin hazırladığınız excel dosyasından ekleme. Sizin hazırladığınız excel de sütun sırası sınıf, öğrenci no, adı, soyadı, cinsiyeti şeklinde olacak.

HOCAM E OKULDAN LİSTE ALDIM YAZDIR SEKMESİNİN YANINDA BULUNAN KAYDETLE EXCELL E AKTARDIM LİSTELERİ SONRA SAÇTİM AKTARMADI KENDİM HAZIRLAMADIM E OKUL LİSTESİ YANİ VARSA ÇALIŞAN E-OKUL LİSTENİZ YOLLARSANIZ NERDE HATAMIZ VAR ÇÖZERİZ HOCAM İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

murcoban' Alıntı:
HOCAM E OKULDAN LİSTE ALDIM YAZDIR SEKMESİNİN YANINDA BULUNAN KAYDETLE EXCELL E AKTARDIM LİSTELERİ SONRA SAÇTİM AKTARMADI KENDİM HAZIRLAMADIM E OKUL LİSTESİ YANİ VARSA ÇALIŞAN E-OKUL LİSTENİZ YOLLARSANIZ NERDE HATAMIZ VAR ÇÖZERİZ HOCAM İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
Örnek bir şablon vereyim. Ama bu excelden öğrenci ekleme için.

Ekli dosyalar

HOCAM Bİ SIKINTI DAHA VAR SINIFTA 32 KİŞİ SINAVA GİRECEK AMA NEDENSE ÇIKTIDA 30 KİŞİ ÇIKIYOR SINIFLARDA 40 KİŞİ SIĞACAK SIRA MEVCUT AMA KAYDETME SECENEKLERİMDE DE SIKINTI YOK BEN 40 KİŞİLİK SINIFA 32 KİŞİ AKTAR DİYORUM AMA 40 KİŞİLİK SIRA GELMİYOR SÜREKLİ 30 KİŞİLİK SIRA GELİYOR 6X5 SECENEĞİNDEN DOLAYI GALİBA BUNA BİR ÇÖZÜMÜNÜZ VARMI

murcoban' Alıntı:
HOCAM Bİ SIKINTI DAHA VAR SINIFTA 32 KİŞİ SINAVA GİRECEK AMA NEDENSE ÇIKTIDA 30 KİŞİ ÇIKIYOR SINIFLARDA 40 KİŞİ SIĞACAK SIRA MEVCUT AMA KAYDETME SECENEKLERİMDE DE SIKINTI YOK BEN 40 KİŞİLİK SINIFA 32 KİŞİ AKTAR DİYORUM AMA 40 KİŞİLİK SIRA GELMİYOR SÜREKLİ 30 KİŞİLİK SIRA GELİYOR 6X5 SECENEĞİNDEN DOLAYI GALİBA BUNA BİR ÇÖZÜMÜNÜZ VARMI
OLUŞTUR DÜĞMESİNİ KULLANINIZ.

ayhan1' Alıntı:
Fatih hocam öncelikle emeğiniz ve sabrınız için çok teşekkürler. ALLAH(C.C.) sizden razı olsun. Geçen dönem boyunca programınızı kullandım ve her kullandığımda dua ettim desem abartı değil.. 3 konu hakkında yardımınızı bekliyorum;

Acaba 9/a: 1, 9/b: 2, 9/c:4 şeklinde ayrıntılı olarak Kontrol Listelerinde de yazdırmak mümkün mü? Tıpkı yeni versiyonlardaki oturma planı yazdırın üst kısımında olduğu gibi...
Çünkü böyle olunca, ben sadece sınıf dağıtım listesi çıkarıp sınav yapacak hocama, kontrol listesi çıkarıp gözetmenlere veriyorum ve işimizi çok kolaylaştırıyor.

2- Bir de sınıfları dağıtırken ilk salonlarda 9-10-11-12 eşit sayıda dağıtıyor. bizde 9. sınıflar çok 12 ler az. Böyle olunca da son sıradaki salonlarda hep 9. sınıflar yanyana geliyor. (bu çok önemli değil... ilk konu daha önemli...)
Tekrar teşekkürler...

2. Dediğiniz için bir mantık yapmıştım ama bir türlü hayata geçiremiyorum. Birazda bizim idare o dediğim mantığı istemediği için oluyor.
3. Dediğinizi yapacağım bende bazı şeyleri her seferinde seçmekten sıkıldım. Bazı şeyleri sabit girip ayar yapılacak bir kısım yapmayı planlıyorum.

Beklemedeyim.. Hergün konuya bakıp, bekliyorum.

syangela' Alıntı:
hocam oturma planını aldığımız oluştur düğmesi çalışmıyor mu acaba?
çalışıyordu en son versiyonda. Hatta Oturma Planı Yazdır diye değiştirmiştim ben ismini
çok pardon. eski sürüm indirmişim. yaptım oldu. gayet de güzel oldu. emeğinize sağlık teşekkürler.

hocam bizde sıkıntı şu ben dağıtımı yap diyince bizde 9 lar ve 10 lar yapılacak program 9 ları arka arkaya getiriyor 10 ları arka arkaya getiriyor

hocam 206 kişiden 202 kişi yerleşiyor 210 kişilik yer var ama neden se 202 kişi artı 4 kişi de boş geliyor böyle olunca da 4 öğrenci ortada olmuyor işlem neden yapmıyordur

murcoban' Alıntı:
hocam 206 kişiden 202 kişi yerleşiyor 210 kişilik yer var ama neden se 202 kişi artı 4 kişi de boş geliyor böyle olunca da 4 öğrenci ortada olmuyor işlem neden yapmıyordur
sanırım yeni yöntemle dağıtım yapıyorsunuz. Yeni yöntemde hata var dağıtımda eksik çıkartıyor. Yeni yöntemi kullanmadan dağıtım yapınız.

ayhan1' Alıntı:
ayhan1' Alıntı:

Tekrar teşekkürler...

Beklemedeyim.. Hergün konuya bakıp, bekliyorum.

1. dediğinizi yaptım. Güncel versiyon ilk sayfada.
2. dediğinizi şimdilik askıda bekliyor.
3. dediğinizi de fırsat bulursam ona bakacağım ama başımda o kadar çok lüzumsuz iş var ki fırsat bulamıyorum.

BBNET
Geri