fatihkultukturkan' Alıntı:Kontrol Listesi ve Excelden öğrenci aktarma kısımları düzenlendi.DÜZELTİLDİ 17.03.2014
Yazılı Kağıdı Yazdırma kısmı düzenlendi. 23.01.2014
Bazı küçük hatalar yok edildi. Yeni düzenlemeler yapıldı.. 09.12.2013
Şuan kullanmakta olduğum versiyonu yükledim. 01.11.2013
E-Okuldan Öğrenci Listesi Ekleme Klavuzunu Ekledim.12.11.2012
Şuan Kullanmakta olduğum versiyonu Ekledim. Raporlama kısmını çalışma zamanı oluşturma yapmaya başlıyorum.
Yazılı Kağıdı Tek Tek Çıktı seçeneği Eklendi. Dağıtım Sistemi Daha çok rastgale hale getirildi. 11:38 28.04.2011
Toplu Çıktı seçeneği Eklendi. 13:17 25.03.2011
36 KİŞİLİK Sınıf Eklemesi YAPILDI. 20:45 23.12.2010
YENİ DÜZENLEMER YAPILDI. 10:42 07.12.2010
YENİ BÖLÜMLER EKLENDİ. 13:14 26.10.2010
Kurulum :
1. Ekdeki sıkıştırılmış dosyanın içindeki "Ortak Sınav" klasörünü C: sürücüsünün içine açınız. (C:\ortak sınav)
2. Ortak Sınav Klasörünün içinde osdb.mdb dosyasını açıp içindeki öğrenciler tablosuna sizin öğrenci listesini eklemeniz gerekiyor.
(Derecesi kısmı her öğrenci 1-2-3 diye bir değer vermeniz gerekiyor. Çalışkan tembel zeki gibi )
Şuan içinde bizim okulun öğrenci listesi var. // Artık bu işlemi program içinden yapabilirsiniz.
3. OSDP.exe dosyasını çalıştırdığınızda bir sorun yoksa çalışması gerekir.
Eğer hata vermeden çalışmışsa bir sonraki adıma geçebiliriz.
4. Öğrenci Dağıtımı düğmesine tıklayarak. Öğrenci Dağıtım Formunu açalım.
5. Dağıtılmasını istediğimiz sınıfları yandaki listeye taşıyalım. Burada dikkat edilecek bir nokta
Sınıfın Öğrenci Kapasitesini hatalı girilmemesi.
6. Listeye Eklediğimiz sınıflardan hangilerinde sınav olmayacaksa en Sağ listeden işaretini kaldırıyoruz.
7. Dağıtım adını yazıp Dağıtım işlemin Başlatıyoruz.
8. Dağıtım işlemi sırasında program bir kaç sn (bilgisayar hızına göre değişebilir) kitleniyor gibi olabilir.
9. İşlem Bitti uyarısını gördüyseniz. Başarılı bir şekilde dağıtım yapılmış demektir.
10. Sıra geldi listeleri almaya Listeler düğmesine tıklayarak Listeler Formunu açıp
11. Gerekli seçenekleri seçtikten sonra yazdır düğmesine tıklarsanız. Yazdırılmasını istediğiniz Sayfanın önizlemesini göreceksiniz.
Hata ile karşılaşan olursa lütfen hatanın resmini çekip o şekilde bilgilendirme yaparsa daha kısa sürede hataya çözüm bulabilirim.
Teşekkürler, hemen deniyorum, elinize sağlık...
Hepsi seçeneği ile yazdırmada herhangi bir sorun yok, tekrar elinize sağlık..