sınav yerleştirme programı!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bilisim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
fatihkultukturkan' Alıntı:
Kontrol Listesi ve Excelden öğrenci aktarma kısımları düzenlendi.DÜZELTİLDİ 17.03.2014
Yazılı Kağıdı Yazdırma kısmı düzenlendi. 23.01.2014
Bazı küçük hatalar yok edildi. Yeni düzenlemeler yapıldı.. 09.12.2013
Şuan kullanmakta olduğum versiyonu yükledim. 01.11.2013
E-Okuldan Öğrenci Listesi Ekleme Klavuzunu Ekledim.12.11.2012
Şuan Kullanmakta olduğum versiyonu Ekledim. Raporlama kısmını çalışma zamanı oluşturma yapmaya başlıyorum.
Yazılı Kağıdı Tek Tek Çıktı seçeneği Eklendi. Dağıtım Sistemi Daha çok rastgale hale getirildi. 11:38 28.04.2011
Toplu Çıktı seçeneği Eklendi. 13:17 25.03.2011
36 KİŞİLİK Sınıf Eklemesi YAPILDI. 20:45 23.12.2010
YENİ DÜZENLEMER YAPILDI. 10:42 07.12.2010
YENİ BÖLÜMLER EKLENDİ. 13:14 26.10.2010
Kurulum :
1. Ekdeki sıkıştırılmış dosyanın içindeki "Ortak Sınav" klasörünü C: sürücüsünün içine açınız. (C:\ortak sınav)
2. Ortak Sınav Klasörünün içinde osdb.mdb dosyasını açıp içindeki öğrenciler tablosuna sizin öğrenci listesini eklemeniz gerekiyor.
(Derecesi kısmı her öğrenci 1-2-3 diye bir değer vermeniz gerekiyor. Çalışkan tembel zeki gibi )
Şuan içinde bizim okulun öğrenci listesi var. // Artık bu işlemi program içinden yapabilirsiniz.
3. OSDP.exe dosyasını çalıştırdığınızda bir sorun yoksa çalışması gerekir.
Eğer hata vermeden çalışmışsa bir sonraki adıma geçebiliriz.
4. Öğrenci Dağıtımı düğmesine tıklayarak. Öğrenci Dağıtım Formunu açalım.
5. Dağıtılmasını istediğimiz sınıfları yandaki listeye taşıyalım. Burada dikkat edilecek bir nokta
Sınıfın Öğrenci Kapasitesini hatalı girilmemesi.
6. Listeye Eklediğimiz sınıflardan hangilerinde sınav olmayacaksa en Sağ listeden işaretini kaldırıyoruz.
7. Dağıtım adını yazıp Dağıtım işlemin Başlatıyoruz.
8. Dağıtım işlemi sırasında program bir kaç sn (bilgisayar hızına göre değişebilir) kitleniyor gibi olabilir.
9. İşlem Bitti uyarısını gördüyseniz. Başarılı bir şekilde dağıtım yapılmış demektir.
10. Sıra geldi listeleri almaya Listeler düğmesine tıklayarak Listeler Formunu açıp
11. Gerekli seçenekleri seçtikten sonra yazdır düğmesine tıklarsanız. Yazdırılmasını istediğiniz Sayfanın önizlemesini göreceksiniz.

Hata ile karşılaşan olursa lütfen hatanın resmini çekip o şekilde bilgilendirme yaparsa daha kısa sürede hataya çözüm bulabilirim.

Teşekkürler, hemen deniyorum, elinize sağlık...

Hepsi seçeneği ile yazdırmada herhangi bir sorun yok, tekrar elinize sağlık..

liste 34 kişilik ama 30 kişilik gösteriyor. 4 kişiyi oturma planında göstermiyor. teşekkürler. iyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

• hata1.jpg
    hata1.jpg
    239.8 KB · Görüntüleme: 599
Öncelikle Fatih Bey programınızı uzun süredir kullanıyorum. Çok işimize yarıyor. Böyle bir paylaşımı bize açtığınız için teşekkür ediyorum. 17.03.2014 tarihli güncellemenizdeki programı indirdim. dağıtım yaptım fakat sınav yerleri listesi istediğimde "is not valid integer value" uyarısı geliyor. Birde salonlara girdiğimde salon ekleme veya güncelleme yapamıyoruz bu programda acaba ben mi hata yapıyorum bilgi verirseniz sevinirim.

33ismail' Alıntı:
Öncelikle Fatih Bey programınızı uzun süredir kullanıyorum. Çok işimize yarıyor. Böyle bir paylaşımı bize açtığınız için teşekkür ediyorum. 17.03.2014 tarihli güncellemenizdeki programı indirdim. dağıtım yaptım fakat sınav yerleri listesi istediğimde "is not valid integer value" uyarısı geliyor. Birde salonlara girdiğimde salon ekleme veya güncelleme yapamıyoruz bu programda acaba ben mi hata yapıyorum bilgi verirseniz sevinirim.
salonlarla ilgili bir değişiklik yapmamıştım. Eski versiyon neyse bu da aynısı. (Eski versiyonda güncelleme kısmı yok diye hatırlıyorum.)

Hata içinde ekran görüntüsü olursa yardımcı olabilirim.

vansak' Alıntı:
liste 34 kişilik ama 30 kişilik gösteriyor. 4 kişiyi oturma planında göstermiyor. teşekkürler. iyi çalışmalar dilerim.
Neden böyle bir hata yaptığını anlayamadım. Ama eğer veritabanı bana gönderebilirseniz birde benim bilgisayarda denemek isterim. Belki bir yerde mantık hatası yapmış olabilirim.

hocam yazdır butonuna tıklayınca bende de aynısı oluyodu. ama oluştur derseniz sorun olmuyo. fakat bu yöntemle öğrenci sayılarını vermiyor. ben tek tek sayıp elle üzerine yazıyorum

nese1982' Alıntı:
hocam yazdır butonuna tıklayınca bende de aynısı oluyodu. ama oluştur derseniz sorun olmuyo. fakat bu yöntemle öğrenci sayılarını vermiyor. ben tek tek sayıp elle üzerine yazıyorum
Yeni versiyon biraz daha farklı hocam.

nese1982' Alıntı:
Yeni versiyon biraz daha farklı hocam.
deniyorum sayın hocam 17,03,2014 tarihli olanı en yenisidir değilmi?

vansak' Alıntı:
Neden böyle bir hata yaptığını anlayamadım. Ama eğer veritabanı bana gönderebilirseniz birde benim bilgisayarda denemek isterim. Belki bir yerde mantık hatası yapmış olabilirim.

Hocam sizin son versiyonu kullandım sizin dağitiminızdan bir örnek gösterdim.

vansak' Alıntı:
vansak' Alıntı:

Hocam sizin son versiyonu kullandım sizin dağitiminızdan bir örnek gösterdim.

Benim dağıtımlar biraz karışmış olabilir, onlar üzerinde ben sürekli çalıştığım için bazı sorunlar olabilir. Onları silip örnek bir dağıtım yaparak deneyin.

hocam yazılı kağıtlarında toplu çıktı nasıl alınıyor.PDF ler ayrı ayrı çıkıyor.Toplu olduğu zaman Bilişim Teknolojileri başlığı çıkıyor bunu nasıl değiştireceğiz?Yardım ederseniz sevinirim.Teşekkürler.

sevgili hocam sayenizde sınıfları kardık :) teşekkürler.. bir konuda fikrinize ihtiyacım var örneğin 20 salon ve 10 farklı sınav olduğunda listeler bir hayli kabarıyor. öğrencilere duyurulması konusunu nasıl hallediyorsunuz? sizin şahsınızda tüm öğretmen arkadaşlara sorayım..( internete koyma fikri aklıma geldi ama her sınav için 20 liste tara upload et çok vakit alıyor aynı gün 2 sınav olucak sınıflar var)

spring' Alıntı:
sevgili hocam sayenizde sınıfları kardık :) teşekkürler.. bir konuda fikrinize ihtiyacım var örneğin 20 salon ve 10 farklı sınav olduğunda listeler bir hayli kabarıyor. öğrencilere duyurulması konusunu nasıl hallediyorsunuz? sizin şahsınızda tüm öğretmen arkadaşlara sorayım..( internete koyma fikri aklıma geldi ama her sınav için 20 liste tara upload et çok vakit alıyor aynı gün 2 sınav olucak sınıflar var)

Hocam biz bir dağıtımı (özellikle dağıtım diyorum ders demiyorum) bir kaç ders için kullanıyoruz. Bir kere yerlerini söylüyorum bir sınav dönemi rahat ediyorum. Ama sizin dediğiniz mantığı düşünüyorum.Her sınav için farklı dağıtım yapmak biraz zahmetli. Hayata geçirmek istediğim ama bir türlü fırsat bulamadığım konu sizin dediğiniz mesele. Aslında ben komple programı web tabanlı yapmak istiyorum. Tabi her istediğimizi hemen elde edemiyoruz. Web bilgim delphi bilgim kadar çok olmadığı için yapım aşaması uzadıkça uzuyor diyebilirim.
Kısaca tavsiyem bir dağıtımı birkaç ders için kullanmak olur.

ince42' Alıntı:
hocam yazılı kağıtlarında toplu çıktı nasıl alınıyor.PDF ler ayrı ayrı çıkıyor.Toplu olduğu zaman Bilişim Teknolojileri başlığı çıkıyor bunu nasıl değiştireceğiz?Yardım ederseniz sevinirim.Teşekkürler.

Yazılı kağıdı bastırma kısmı iyice karıştı diyebilirim. Ben bile bazen ne yaptığımı unutuyorum. İlk fırsatta küçük bir pdf veya video hazırlarım.

spring' Alıntı:

Hocam biz bir dağıtımı (özellikle dağıtım diyorum ders demiyorum) bir kaç ders için kullanıyoruz. Bir kere yerlerini söylüyorum bir sınav dönemi rahat ediyorum. Ama sizin dediğiniz mantığı düşünüyorum.Her sınav için farklı dağıtım yapmak biraz zahmetli. Hayata geçirmek istediğim ama bir türlü fırsat bulamadığım konu sizin dediğiniz mesele. Aslında ben komple programı web tabanlı yapmak istiyorum. Tabi her istediğimizi hemen elde edemiyoruz. Web bilgim delphi bilgim kadar çok olmadığı için yapım aşaması uzadıkça uzuyor diyebilirim.
Kısaca tavsiyem bir dağıtımı birkaç ders için kullanmak olur.

ilk sınavda tek tek olucak ama sanırım zorluyacak bizi.. sonrakilerde dediğiniz gibi yapacağız galiba yinede teşekkürler geçen sene excel de karmıştık listeleride direkt excelden okulun sitesine koymuştuk..bu çok daha profesyonel bir çalışma oldu...

Merhabalar. Hocam programınızı 2 gün önce indirdim. Gerçekten çok güzel hazırlamışsınız. Allah razı olsun. Bir sıkıntıdan bahsetmek istiyorum. 36 sayfayı da okudum ama daha önceden sorulmamış. Öğrenci işlerinden oturma planı oluştur dediğim zaman aşağıdaki resimdeki sorunu alıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Tekli sıralı salonlar oluşturmak istiyorum. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• sorun1.JPG
    sorun1.JPG
    39.2 KB · Görüntüleme: 698
musto44' Alıntı:
Merhabalar. Hocam programınızı 2 gün önce indirdim. Gerçekten çok güzel hazırlamışsınız. Allah razı olsun. Bir sıkıntıdan bahsetmek istiyorum. 36 sayfayı da okudum ama daha önceden sorulmamış. Öğrenci işlerinden oturma planı oluştur dediğim zaman aşağıdaki resimdeki sorunu alıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Tekli sıralı salonlar oluşturmak istiyorum. Teşekkürler.

Bu oturma planı sınavlarda kullanacağız oturma planları değil. Büyük ihtimal eski veritabanıyla ilgili bir sorun gibi geldi.

Ben bu oturma planı sınıflarda rehber öğretmenler için resimli oturma planları çıkartmak için yapıyordum yarım bıraktım. Yani sınavlarda kullanacağınız bir şey değil.

Tek sıralı salonlar oluşturulamıyor hatırladığım kadarıyla ama salı okula gidince hatırlarsam kodları bir incelerim. Kafam uygun olursa düzenleme yapmaya çalışırım.

musto44' Alıntı:

Bu oturma planı sınavlarda kullanacağız oturma planları değil. Büyük ihtimal eski veritabanıyla ilgili bir sorun gibi geldi.

Ben bu oturma planı sınıflarda rehber öğretmenler için resimli oturma planları çıkartmak için yapıyordum yarım bıraktım. Yani sınavlarda kullanacağınız bir şey değil.

Tek sıralı salonlar oluşturulamıyor hatırladığım kadarıyla ama salı okula gidince hatırlarsam kodları bir incelerim. Kafam uygun olursa düzenleme yapmaya çalışırım.

Hocam ilginiz için teşekkür ederim. Aşağıda verdiğim resimde soldakinde sınav salonları tek kişilik sıralar işaretli fakat resme baktığımızda sıralar iki kişilik gözüküyor. Normalde sağdaki resimdeki gibi olması gerekmez miydi? Sanırım salonun çıktısını aldığımızda da birleşik gözüküyor. Yoksa tek kişilik sıralar seçeneği programın dağıtımı yaparken kullandığı bir kısım mı? Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• siralar.jpg
    siralar.jpg
    177.3 KB · Görüntüleme: 697
sürekli bu hatayı alıyorum, veri tabanını girmekten, sınıf bilgilerini girmekten yoruldum...
her şeyi yapmama rağmen dağıtılacak öğrenci eklenmemiş uyarısını veriyor..
* tek kişilik oturma düzeni, yan yana 3 sıra toplam 20 kişilik sınıflar...

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    81.6 KB · Görüntüleme: 660
Fatih hocam daha iyi bilir ama ben bildiğim kadar yardımcı olayım, siz öğrenci dağıtımına girdiğini ilk ekranda hemen ileriye basıyorsunuz muhtemelen
Pencere aı sol üstte 1. adım yazan yerde soldaki menüde görülen sınıflara çift tıklyarak yada .... sınıfları ekle yi tıklayıp seçip sonra 2. adıma geçmeniz orada aynı mantıkla salon seçmeniz gerekiyor. 20 kişlik 20 sınıf ve 17 öğrencili sınıfınızın var olduğunu görüyorum, başka birşeye ihtiyaç yok sanırım.

ayhan1, o dediklerinin hepsini yapıyorum zaten, ayrıca sınıf listelerimi ve oturma düzenimi belirleyip, öğrenci bilgilerini sisteme girmeme rağmen bu hatayı veriyor. sanki bir mesajda tek kişilik dağıtım yapmıyor gibi bişeyler yazılmıştı ama bilmiyorum... fatih bey ne düşünüyor acaba, yakın bir zamanda sınav yapıcaz, bu program tek kelimeyle mükemmel ama hatayı bulamıyorum.. yardım lütfen...

pckologic' Alıntı:
ayhan1, o dediklerinin hepsini yapıyorum zaten, ayrıca sınıf listelerimi ve oturma düzenimi belirleyip, öğrenci bilgilerini sisteme girmeme rağmen bu hatayı veriyor. sanki bir mesajda tek kişilik dağıtım yapmıyor gibi bişeyler yazılmıştı ama bilmiyorum... fatih bey ne düşünüyor acaba, yakın bir zamanda sınav yapıcaz, bu program tek kelimeyle mükemmel ama hatayı bulamıyorum.. yardım lütfen...
Bugünlerde çok yoğunum bugün bakamam ama yarın sizin sorunun neyden olabileceğini kontrol edeyim. Eğer münkünse bana veritabanını gönderirseniz benim için sorunu bulmak daha kolay olacaktır.

hocam kolay gelsin, veri tabanını hem sistemdeki kayıtlı haliyle, hemde excelde gönderiyorum. bir bakarsanız sevinirim. teşekkürler..

pckologic, ben veritabanına baktım. sorunun sınıf isimlerini vermede. 10a yazmışsın ve bunu bu programa görmüyür 10/a gibi yaparsan oluyor. Çünkü . sınıf ekle diye çıkıyor ilk adımda. Birde sen eski versiyon kullanıyorsun. Yenisinde istersen öğrenci sayılı da alabiliyorsun listeleri.

Bunun kolay yoluda programda üst menüden Öğrenci işlerine gir, altında açılan sınıf işlemlerine oradan da yeni açılan küçük pencerede güncelleye tıkla sınıfı seç yeni ismini ver. ben denedim olmuştu. Dağıtıma gir şunu göreceksin senin sınıf sütunun boş, şube sütunun 10a 9b gibi. Eğer dediklerimi yaparsan 1.adım dağıtmada sınıf sütununda 9 10 gibi şube sutünunda a b gibi ayrıldığını görürsün.

(Foruma dosya eklemeyi tam bilemediğimden sana senin veritabanını gönderemedim)
Kolay gelsin.

hocam size daha önce söylemiştim programın heryerden çalışması için sizde deneyeceğim demiştiniz size kodu yolluyorum
db\db.mdb kısmını uyarlamanız lazım bende programın çalıştığı klasörün içinde db diye klasör var onun içinde db.mdb var bu şekilde ayarlamıştım bana dönerseniz yaptım yenisini indirebilirsin diye sevinirim facebooktan eklemiştim sizi ama oralı olmadınız sizden haber bekliyorum

procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
ADOConnection1.Connected:=False;
ADOConnection1.ConnectionString:='Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source='+ ExtractFilePath(Application.ExeName) + 'db\db.mdb;Persist Security Info=False';
ADOConnection1.Connected;
end;

murcoban' Alıntı:
hocam size daha önce söylemiştim programın heryerden çalışması için sizde deneyeceğim demiştiniz size kodu yolluyorum
db\db.mdb kısmını uyarlamanız lazım bende programın çalıştığı klasörün içinde db diye klasör var onun içinde db.mdb var bu şekilde ayarlamıştım bana dönerseniz yaptım yenisini indirebilirsin diye sevinirim facebooktan eklemiştim sizi ama oralı olmadınız sizden haber bekliyorum

procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
ADOConnection1.Connected:=False;
ADOConnection1.ConnectionString:='Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source='+ ExtractFilePath(Application.ExeName) + 'db\db.mdb;Persist Security Info=False';
ADOConnection1.Connected;
end;

Oralı olmamak değil ama kafamdaki işleri görseniz bu kafa yoğunluğunda programla uğraşmak inan içimden gelmiyor. Ama herşeyi yazmıssınız banada kodu eklemek kalıyor. Masaüstünü açınca okuldaki bilgisayarıma bağlanıp bu kodu ekler ve siteye eklerim.

BBNET
Geri