Sayın Fatih Hocam. Öncelikle ben de bu program için size sonsuz minnettarlığımı ifade etmek isterim.
Bu sene okulumuzda sınavları ortak yapmaya karar verince yaptığım program araştırmaları beni buralara kadar getirdi. Ancak program dağıtımı yaparken bilgisayar kilitleniyor.
1- E okul listelerini hazırladığınız klavuz sayesinde aktardım.
2- Salonlara sınıfların isimlerini vererek öğrenci kapasitelerini de girdim.
3- Henüz programın özelliklerini keşfetmekle meşgul olduğum için, ayrıca sınav takvimini hazırlayan arkadaşlar henüz teslim etmediği için bir sınav takvimi girmedim.
4- ÖĞRENCİ DAĞITIMI 2 bölümünde 1. adımda HEPSİNİ EKLE butonuyla 20 şubemizdeki toplam 490 öğrenciyi ekliyorum.
5- 2. adımda 506 öğrenci kapasiteli 20 salonu yine HEPSİNİ EKLE butonuyla ekliyorum.
6- 3. adımda dağıtım ismini yazarak DAĞITIM İŞLEMİNİ BAŞLAT butonuna tıklıyorum.
Dağıtım işleminin adını yazdığımız boşluğun altındaki yüzdeler tamamlanıyor. Ancak işlem sonuçlanmıyor ve pencerenin üstünde "YANIT VERMİYOR" yazıyor. Ben de görev yöneticisinden kapatmak zorunda kalıyorum.
Microsoft Access ile OSDB dosyasını açtığımda "TABLO" yu tıklayınca aslında öğrencilerin yarısından fazlasının dağılımını yaptığını farkettim. Dağıtımını yaptığı öğrencileri saydım. 490 öğrencimizden 364 tanesini yerleştirmiş. Yani işlem yarıda kalmış, program kilitlenmiş.
Acaba bizim sınıf mevcutlarımız ve salonlardaki kapasitelerimiz arasındaki büyük farklılıklardan dolayı program yerleşmeyi tamamlayamayıp kilitleniyor olabilir mi?
Salon listemiz, kapasiteleri ve 3. adım ekranı aşağıda görülüp yorum yapılabilir. Bir de 9. sınıf öğrenci sayımız neredeyse 10, 11 ve 12 lerin toplamına eşit. Bu durumda daha homojen bir dağılım için nasıl bir yol izlemeliyim?
Yardımlarınız için teşekkür ediyorum.