sınav yerleştirme programı!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bilisim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
murcoban' Alıntı:
hocam size daha önce söylemiştim programın heryerden çalışması için sizde deneyeceğim demiştiniz size kodu yolluyorum
db\db.mdb kısmını uyarlamanız lazım bende programın çalıştığı klasörün içinde db diye klasör var onun içinde db.mdb var bu şekilde ayarlamıştım bana dönerseniz yaptım yenisini indirebilirsin diye sevinirim facebooktan eklemiştim sizi ama oralı olmadınız sizden haber bekliyorum

procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
ADOConnection1.Connected:=False;
ADOConnection1.ConnectionString:='Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source='+ ExtractFilePath(Application.ExeName) + 'db\db.mdb;Persist Security Info=False';
ADOConnection1.Connected;
end;

Vermiş olduğunuz kodları ekledim. :)

BEN LİSTELEME YAPARKEN SÜREKLİ OLARAK SAYFANIN BAŞINDA 9-10-11 VE 12. SINIFLARA AİT BAŞLIK YER ALIYOR. BUNU 5-6-7 VE 8 OLARAK DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM. YOLUNU AÇIKLAR MISINIZ?

tekinergun80' Alıntı:
BEN LİSTELEME YAPARKEN SÜREKLİ OLARAK SAYFANIN BAŞINDA 9-10-11 VE 12. SINIFLARA AİT BAŞLIK YER ALIYOR. BUNU 5-6-7 VE 8 OLARAK DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM. YOLUNU AÇIKLAR MISINIZ?
veritabanını gönderirseniz bir bakarım

FATİH HOCAM YUKARIDA BELİRTTİĞİM SORUNLARIN YANI SIRA ŞUNLARI DA FARK ETTİM

1. LİSTELERDEKİ SINIF SIRA SİSTEMİ 6X6 SEÇENEĞİ EKLENEBİLİR
2. DAĞITIM YAPTIKTAN SONRA HER SINIFIN SONUNA KENDİSİ BİR SINIF EKLİYOR ÖRNEK:5-A-B-C-D-E-F VARKEN 5-YOK ADINDA SINIF EKLİYOR
3. OTURMA PLANI OLUŞTURULURKEN 9X6 LI SİSTEMDE EN SAĞDAKİ SIRALARIN YARISI GÖRÜNÜYOR
4. ÖĞRENCİ DAĞITIM LİSTESİ HEP BOŞ ÇIKIYOR
5. LİSTELEME YAPARKEN SÜREKLİ OLARAK SAYFANIN BAŞINDA 9-10-11 VE 12. SINIFLARA AİT BAŞLIK YER ALIYOR. BUNU 5-6-7 VE 8 OLARAK DEĞİŞTİRMEK İSTİYOR
6. VERİTABANI "İŞLEM BAŞLIĞINDA BAZI ÖĞRENCİLERİN BAŞINDA TİK İŞARETİ VARKEN BAZILARINDA YOK

VERİTABANINI GÖNDERİYORUM

Ekli dosyalar

• osdb.rar
    osdb.rar
    139.6 KB · Görüntüleme: 64
tekinergun80' Alıntı:
FATİH HOCAM YUKARIDA BELİRTTİĞİM SORUNLARIN YANI SIRA ŞUNLARI DA FARK ETTİM

1. LİSTELERDEKİ SINIF SIRA SİSTEMİ 6X6 SEÇENEĞİ EKLENEBİLİR
2. DAĞITIM YAPTIKTAN SONRA HER SINIFIN SONUNA KENDİSİ BİR SINIF EKLİYOR ÖRNEK:5-A-B-C-D-E-F VARKEN 5-YOK ADINDA SINIF EKLİYOR
3. OTURMA PLANI OLUŞTURULURKEN 9X6 LI SİSTEMDE EN SAĞDAKİ SIRALARIN YARISI GÖRÜNÜYOR
4. ÖĞRENCİ DAĞITIM LİSTESİ HEP BOŞ ÇIKIYOR
5. LİSTELEME YAPARKEN SÜREKLİ OLARAK SAYFANIN BAŞINDA 9-10-11 VE 12. SINIFLARA AİT BAŞLIK YER ALIYOR. BUNU 5-6-7 VE 8 OLARAK DEĞİŞTİRMEK İSTİYOR
6. VERİTABANI "İŞLEM BAŞLIĞINDA BAZI ÖĞRENCİLERİN BAŞINDA TİK İŞARETİ VARKEN BAZILARINDA YOK

VERİTABANINI GÖNDERİYORUM

1. salon yapısı üzerinde çalışma yapacağım.
2. en son dağıtım yaparken yeni versiyon seçeneğini kaldırıp dağıtım yaparsanız yok sınıfı oluşmaz.
3. çok büyük sıra düzeninde yapı biraz bozulduğu için kağıda sığmıyor onu ayarlama yapmam lazım.
4. öğrenci dağıtım listesi boş çıkmaması gerekli programı kapatıp açıp direk liste aldığınızda boş çıkıyorsa büyük olasılık bir düğme hatası vardır.
5. sınıf isimlerine bakacağım.
6. tik isareti olan dağıtım işlemi yapılmış. Yeni versiyon sorunlu olduğu için bazı öğrencileri dağıtımda atlıyor. Onun için yeni versiyon seçeneğini kullanmadan dağıtım yapınız.

veritabanını indirdim ilk fırsatta kontrol edeceğim.

Hocam merhaba programınızda ;

1) Aynı anda farklı sınavları (Örn; 9.Sınıflar Fizik 10. Sınıflar Dil ve Anlatım) yapmak mümkün mü?

2) Bire- Bir aynı sınıf ve Salonların kullanıldığı sınavlarda dizilişler aynı mı olur yoksa rastgele dağıtım mı yapılır. (Farklı bir program kullandım; Her dağıtımda aynı dizilişi veriyordu; e tabii artık öğrenciler sınav yerlerini kolayca tahmin eder oldular.)

3) Programınızda öğrenci seviyeleri var (1,2,3) gibi ; Acaba dağıtımlar yapılırken , Aynı seviyeler mi yan yana geliyor yoksa farklı seviyeler mi?

Laserjet28' Alıntı:
Hocam merhaba programınızda ;

1) Aynı anda farklı sınavları (Örn; 9.Sınıflar Fizik 10. Sınıflar Dil ve Anlatım) yapmak mümkün mü?

2) Bire- Bir aynı sınıf ve Salonların kullanıldığı sınavlarda dizilişler aynı mı olur yoksa rastgele dağıtım mı yapılır. (Farklı bir program kullandım; Her dağıtımda aynı dizilişi veriyordu; e tabii artık öğrenciler sınav yerlerini kolayca tahmin eder oldular.)

3) Programınızda öğrenci seviyeleri var (1,2,3) gibi ; Acaba dağıtımlar yapılırken , Aynı seviyeler mi yan yana geliyor yoksa farklı seviyeler mi?

3. seviyeyi ilk versiyonlarda vardı. zeki çocukları bir arada topluyordu. Sonra vazgeçtim.
2. yapı aynı ama öğrenciler değişiyor. Mantık olarak her öğrenci rastgele 1-10000 arası bir sayı veriyor sonra bu yeni verilen sayılara göre sıralama yapıyor. Sonra salonlara en kalabalık sınıf seviyesinden başlayarak dağıtmaya başlıyor.
1. mantık olarak ben dağıtım diyorum. Yani dağıtımda her sınıf istenirse farklı dersten sınava girebilir ve biz yapıyoru.

Fatih Bey bir sorum olacak. Dağıtım işlemi yaptıktan sonra listeleri almak istiyorum fakat sınıf dağıtım listeleri için işlem yapmak istediğimde sınıf butonuna tıkladığımda veritabanındaki salon sayısından daha az salon sayısı görüyorum. Bunun nedeni ne olabilir acaba...Dağıtım yaparken salon sayısı ile ilgili bir sorun yok ama neden veritabanındaki salonların tamamı görünmüyor. Acaba salon kısıtlaması mı var diye düşünüyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim.

tekinergun80' Alıntı:
Fatih Bey bir sorum olacak. Dağıtım işlemi yaptıktan sonra listeleri almak istiyorum fakat sınıf dağıtım listeleri için işlem yapmak istediğimde sınıf butonuna tıkladığımda veritabanındaki salon sayısından daha az salon sayısı görüyorum. Bunun nedeni ne olabilir acaba...Dağıtım yaparken salon sayısı ile ilgili bir sorun yok ama neden veritabanındaki salonların tamamı görünmüyor. Acaba salon kısıtlaması mı var diye düşünüyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim.
liste alırken biliyorsunuz iki çeşit liste var biri sınıf dağıtım listesi ( bu oturma planı oluyor) birde sınav yerleri listesi oluyor (buda sınıfa verdiğimiz hangi öğrenci nerede sınava girdiğini gösteren liste) bu seçenekleri değiştirdikçe yukarıdaki sınıf listesi değişir. örnek vererek açıklayım 9A,10A,11A sınıflarını üçünü bir karma yaptınız. Ama siz bu üçünü bu üç sınıfta sınav yapmak yerine büyük bir salonunuz var sınav yeri olarak orayı gösterdiniz ismide büyüksalon olsun. Bu durumda siz liste seçeneğinden sınıf dağım listesini seçtiğinizde sınıf listesinde tek bir yer ismi çıkacaktır oda büyüksalon, ama siz liste seçeneğinden sınav yerleri listesini seçeneğini seçince sınıf listesi 9A,10A,11A olarak değişecektir.

Merhaba hocam; Programa tüm öğrencileri ve sınıflarımızı girdim. Programda mevcut olan tüm salonları ise sildim.

Ancak dağıtım yaparken; BOŞ BOŞ isminde öğrenciler ve 11/YOK şeklinde sınıflar oluşuyor. İlk etapta boş sıralar olabileceğini düşündüm ancak sınıfları kontrol ettiğimde 19 kişilik sınıftan sadece 12 öğrencinin dağıtımı yapılmış diğer öğrenciler listede yok. Bu hemen hemen tüm sınıflarda aynı. (İşletim sistemim W7 HomePremium 64 Bit)

Ayrıca programa DERSLER bölümü de eklenemez mi? Mesela önce sınav yapılacak 1.dersi sonra da o sınava girecek sınıfları ve ardından 2. dersi ve o sınava girecek öğrencileri seçeriz vs.

Bir farklı sorun da bazı butonlar çalışmıyor. Örneğin Sınıf İşlemleri/Listeler/Sınıf Seç/Listele yolu çalışmıyor.

Ayrıca dağıtımda iki tane aynı seviye öğrencisi yan yana gelebiliyor. (9/A ve 9/C gibi) . Oysa ki program bazı sınıfları mükemmel dağıtıyor; her sınıftan 1-2 şer tane gibi.

Laserjet28' Alıntı:
Merhaba hocam; Programa tüm öğrencileri ve sınıflarımızı girdim. Programda mevcut olan tüm salonları ise sildim.

Ancak dağıtım yaparken; BOŞ BOŞ isminde öğrenciler ve 11/YOK şeklinde sınıflar oluşuyor. İlk etapta boş sıralar olabileceğini düşündüm ancak sınıfları kontrol ettiğimde 19 kişilik sınıftan sadece 12 öğrencinin dağıtımı yapılmış diğer öğrenciler listede yok. Bu hemen hemen tüm sınıflarda aynı. (İşletim sistemim W7 HomePremium 64 Bit)

Ayrıca programa DERSLER bölümü de eklenemez mi? Mesela önce sınav yapılacak 1.dersi sonra da o sınava girecek sınıfları ve ardından 2. dersi ve o sınava girecek öğrencileri seçeriz vs.

Bir farklı sorun da bazı butonlar çalışmıyor. Örneğin Sınıf İşlemleri/Listeler/Sınıf Seç/Listele yolu çalışmıyor.

Ayrıca dağıtımda iki tane aynı seviye öğrencisi yan yana gelebiliyor. (9/A ve 9/C gibi) . Oysa ki program bazı sınıfları mükemmel dağıtıyor; her sınıftan 1-2 şer tane gibi.
Arkadaş sorunun cevabını daha önce başka birine yazmıştı. Yeni yönteme göre dağıt kutusunu işaretlemeyeceksin o zaman düzelir.

Öncelikle emeğinize sağlık çok güzel bir program olmuş.
Programda öğrenci dağıtımı yaptıktan sonra Listeleri Göster ekranında sınıf seçeneğine geldiğimde her defasında 1 sınıf eksik gösteriyor.
örneğin 19 sınıfımız var en son 9-D olması gerekirken görünmüyor.. başka bir sınıfta olabiliyor.
sınıf dağıtım listesinde görünmezken sınav yerleri listesinde görünüyor.
Buna rağmen dağıtım yaparsak oturma planında eksik sınıf var fakat sınıf listelerinde yok..

yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler..

cingu' Alıntı:
Programda öğrenci dağıtımı yaptıktan sonra Listeleri Göster ekranında sınıf seçeneğine geldiğimde her defasında 1 sınıf eksik gösteriyor.
örneğin 19 sınıfımız var en son 9-D olması gerekirken görünmüyor.. başka bir sınıfta olabiliyor.
Buna rağmen dağıtım yaparsak oturma planında eksik sınıf var fakat sınıf listelerinde yok..

son cümle düşük olmuş.. oturma planında eksik olan sınıf görünüyor yani orda sıkıntı yok fakat sınıf listelerinde görünmüyor.

Tekrar teşekkürler..

cingu' Alıntı:
cingu' Alıntı:

son cümle düşük olmuş.. oturma planında eksik olan sınıf görünüyor yani orda sıkıntı yok fakat sınıf listelerinde görünmüyor.

Tekrar teşekkürler..

sınıf dağıtım listesiyle, sınıf yerleri listesini birbirine karıştırmayın bunlar farklı şeyler

basit bir örnekle açıklayım. 9/A 9/B 9/C 10/A 10/B 10/C sınıflarını karma dağıtım yapacaksınız. Her sınıf 30 kişi diye düşünelim.
Sizin büyük bir salonunuz var ve kapasitesi 300 kişilik. Siz salon olarak orayı birinci sıraya koyarsanız ve diğerlerini eklerseniz sistem sırayla dağıtım yapacaktır.
ilk salonun kapasitesi çok büyük olduğu için diğer yerlere dağıtım hiç olmayacak sadece büyüksalon da bütün öğrenciler toplanacaktır.
Bu durumda sınıf dağıtım listesini seçtiğinizde sınıf isminde sadece büyüksalon çıkacak
sınıf yerleri listesinde sınıf isimleri çıkacaktır.

Hocam Programınız gerçekten çok güzel ve eksikliklerine rağmen işe yarıyor. malum sınıflarımız 34 kişi oldu sınav yerleştirme listelerini 36 kişilik yaparsanız çok iyi olur. öğrencileri yerleştiriyor fakat listede göstermiyor.

Salon oluşturmaktan bahsetmiyorum sınav yerleştirme listesini kastediyorum.

suat71' Alıntı:
Hocam Programınız gerçekten çok güzel ve eksikliklerine rağmen işe yarıyor. malum sınıflarımız 34 kişi oldu sınav yerleştirme listelerini 36 kişilik yaparsanız çok iyi olur. öğrencileri yerleştiriyor fakat listede göstermiyor.

Salon oluşturmaktan bahsetmiyorum sınav yerleştirme listesini kastediyorum.

Yazdırırken yazdır düğmesinin altındaki düğmeyi deneyin.

Fatih hocam iki yıldır kullanıyoruz programı. Çok sağolasın. Yazılı sorularını hazırlama-basma kısmını daha kullanmaya vaktimiz olmadı. Daha önceki okulumda sınıflar otuz kişilikti ve rapor dosyasını kendi okulmuza göre düzenlemiştm. masanın yerini ve alta almıştım. öğretmen oturma planına baktığında masa altta olunca daha rahat oluyor. şimdiki okulumuzda her sınıfın sayısı farklı ve otuzdan fazla. ücretli programlar da denedik onlar da farklı memnunyetsizlikler oldu.
Şimdi
1. oturma planını her sınıfa göre tasarlamak her sınıfın sayısına göre şekillenmek iyi olur
2. sınavda gözetmen öğretmenin uygulaması gereken kuralların şablon halinde oturma planında ya da başka bir şekilde kağt israfıan neden olmayacak şekilde verilmesi güzel olurdu.
3. Bizdeki en büyük sıkıntı benzer öğrencilerin genelde aynı sınıflara düşmesi. her sınav için bu karmayı kullanıyoruz ve öğrencilerin geneli aynı sınıflara fakat ayrı yerlere düşüyor.
bizde 9-10-11 var. 11 sadece 20 kişilik bir sınıf. her defasında o sınıfın öğrencilerini 9A ve 9B salonlarına atıyor. halbuki her salona dağıtması lazım.
4. yazdırma menülerinde bütün sayfların ayrı ayrı değil de tek yazdırması iyi olur. ben hepsini pdf olarak yazdırıyorum tek doya haline getiryorum. tek dosyayı da a4 sayfasına dört dosya şeklinde yazıdıryorum. bütün doysları tek dosya halinde ve yazıcı ayaları da olacak şekilde olsaymış çok güzel olurmuş.
ücretli programlara göre çok daha stabil ve kaliteli. tekrardan teşekkür ediyorum.

isalp' Alıntı:
Fatih hocam iki yıldır kullanıyoruz programı. Çok sağolasın. Yazılı sorularını hazırlama-basma kısmını daha kullanmaya vaktimiz olmadı. Daha önceki okulumda sınıflar otuz kişilikti ve rapor dosyasını kendi okulmuza göre düzenlemiştm. masanın yerini ve alta almıştım. öğretmen oturma planına baktığında masa altta olunca daha rahat oluyor. şimdiki okulumuzda her sınıfın sayısı farklı ve otuzdan fazla. ücretli programlar da denedik onlar da farklı memnunyetsizlikler oldu.
Şimdi
1. oturma planını her sınıfa göre tasarlamak her sınıfın sayısına göre şekillenmek iyi olur
2. sınavda gözetmen öğretmenin uygulaması gereken kuralların şablon halinde oturma planında ya da başka bir şekilde kağt israfıan neden olmayacak şekilde verilmesi güzel olurdu.
3. Bizdeki en büyük sıkıntı benzer öğrencilerin genelde aynı sınıflara düşmesi. her sınav için bu karmayı kullanıyoruz ve öğrencilerin geneli aynı sınıflara fakat ayrı yerlere düşüyor.
bizde 9-10-11 var. 11 sadece 20 kişilik bir sınıf. her defasında o sınıfın öğrencilerini 9A ve 9B salonlarına atıyor. halbuki her salona dağıtması lazım.
4. yazdırma menülerinde bütün sayfların ayrı ayrı değil de tek yazdırması iyi olur. ben hepsini pdf olarak yazdırıyorum tek doya haline getiryorum. tek dosyayı da a4 sayfasına dört dosya şeklinde yazıdıryorum. bütün doysları tek dosya halinde ve yazıcı ayaları da olacak şekilde olsaymış çok güzel olurmuş.
ücretli programlara göre çok daha stabil ve kaliteli. tekrardan teşekkür ediyorum.

1. oturma planını her sınıfa (salona ) farklı tasarlama üzerinde düşünüyorum aslında yaptım ama farklı bir sorun var onun için farklı tasarlama yöntemi arıyorum.
2. kuralları oturma planlarını arkasına yazdırabilirim.
3. bu konuda seneye ayar yapmayı planlıyorum. Çok daha pratik bir yol arıyorum.
4. hepsi seçeneği var ama tam istediğiniz işi yapmaz. Sizin istediğinizi rapor ekranlarını runtime oluşturursam yaparım. Zaten bütün raporları yavaş yavaş runtime çevirmeyi planlıyorum. Bu sayede sadece exe dosyası ve veritabanı olacak program dosyası olarak.

Sayın Fatih Hocam,
Emeğiniz için teşekkürler, bu dönem tüm sınavlarda kullandım programınızı. Çok büyük ölçüde işimi gördü.
Bizde sınıfın dersliği değil dersin dersliği sistemi mevcut. bu nedenle öğretmene görev ataması yaparken elle yaptım.

Dağıtım adını, 22.05.2014 09:00 gibi, tarih saat formatında her oturum için kaydederek, öğrencileri dağıttım. öğrenci bilglerine grupladığım sql sorgusunu bir fastreport ile görüntüleyerek, tüm öğrenciler için ayrı ayrı el programı hazırladım. Böylece hem sınıflar için her sınav için ayrı dağıtım listesi basmaktan kurtuldum. Hem de her öğrenci sadece kendi sınava girebileceği sınıfı gördü.

kaynak sorgu:
Kod:
'SELECT tablo.sinif, tablo.salon, tablo.ogr_adi, tablo.ogr_no, ta' +
        'blo.dagitim_adi, tablo.yer_no, sinavlar.ders'

'FROM tablo INNER JOIN sinavlar ON (tablo.sinif = sinavlar.sinif)' +
        ' AND (tablo.dagitim_adi = sinavlar.dagitim_adi)'
      'ORDER BY tablo.sinif, tablo.ogr_no, tablo.dagitim_adi;

exe dosyasını da isteğe göre gönderebilirim.

Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

• tumogrenci.fr3.zip
    tumogrenci.fr3.zip
    1.5 KB · Görüntüleme: 101
  • ekran.PNG
    ekran.PNG
    98.6 KB · Görüntüleme: 879
  • sinavlar.PNG
    sinavlar.PNG
    44.7 KB · Görüntüleme: 880
Sayın Fatih Hocam. Öncelikle ben de bu program için size sonsuz minnettarlığımı ifade etmek isterim.

Bu sene okulumuzda sınavları ortak yapmaya karar verince yaptığım program araştırmaları beni buralara kadar getirdi. Ancak program dağıtımı yaparken bilgisayar kilitleniyor.
1- E okul listelerini hazırladığınız klavuz sayesinde aktardım.
2- Salonlara sınıfların isimlerini vererek öğrenci kapasitelerini de girdim.
3- Henüz programın özelliklerini keşfetmekle meşgul olduğum için, ayrıca sınav takvimini hazırlayan arkadaşlar henüz teslim etmediği için bir sınav takvimi girmedim.
4- ÖĞRENCİ DAĞITIMI 2 bölümünde 1. adımda HEPSİNİ EKLE butonuyla 20 şubemizdeki toplam 490 öğrenciyi ekliyorum.
5- 2. adımda 506 öğrenci kapasiteli 20 salonu yine HEPSİNİ EKLE butonuyla ekliyorum.
6- 3. adımda dağıtım ismini yazarak DAĞITIM İŞLEMİNİ BAŞLAT butonuna tıklıyorum.

Dağıtım işleminin adını yazdığımız boşluğun altındaki yüzdeler tamamlanıyor. Ancak işlem sonuçlanmıyor ve pencerenin üstünde "YANIT VERMİYOR" yazıyor. Ben de görev yöneticisinden kapatmak zorunda kalıyorum.

Microsoft Access ile OSDB dosyasını açtığımda "TABLO" yu tıklayınca aslında öğrencilerin yarısından fazlasının dağılımını yaptığını farkettim. Dağıtımını yaptığı öğrencileri saydım. 490 öğrencimizden 364 tanesini yerleştirmiş. Yani işlem yarıda kalmış, program kilitlenmiş.

Acaba bizim sınıf mevcutlarımız ve salonlardaki kapasitelerimiz arasındaki büyük farklılıklardan dolayı program yerleşmeyi tamamlayamayıp kilitleniyor olabilir mi?

Salon listemiz, kapasiteleri ve 3. adım ekranı aşağıda görülüp yorum yapılabilir. Bir de 9. sınıf öğrenci sayımız neredeyse 10, 11 ve 12 lerin toplamına eşit. Bu durumda daha homojen bir dağılım için nasıl bir yol izlemeliyim?

Yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

@fatihkultukturkan HOCAM emeklerine sağlık...çok güzel bir proje...benim sorum şu.ben ortaokuldayım. ve malum 9- 12.sınıflar yok bizde ama raporlamada çıkıyor ve derslerde biyoloji felan çıkıyor...bizim derslere göre nasıl dizayn edeceğiz

BBNET
Geri