Şaşırmıyorum artık bizim ülkede her an herşey olabilirSen önce mecburi hizmete af çıkar, sonra rotasyon yap, gerçekten dahice.
12-13 sene önce tercihleri almış ancak becerememişler ve sonuçların açıklanacağı gün iptal etmişlerdi.
1 milyon kişiye bunu uygulamak biraz zor gibi geliyor. Zaten bazı meslek dersi öğretmenlerine dokunamayacaklar o ilde tek bölüm oldukları için. Özellikle ilk sene büyük zorluk çıkar.
Sen yeni gelmişsin canım. 10 yıl dur işte. Mevzu uzun süre duranlar için. Kendi düşüncem bu tabi.daha yeni taşındım kabaca kira depozit nakliye emlakçı komisyonu v.s. 100.000 üzerinde giderim oldu (İstanbul ili için). Kiralık evi bulurken adamlar seçip eleyerek evi bize kiraladılar. Şahsen ben kiralık evin çok zor bulunduğu, taşınmanın masraflı olduğu bu dönemde her şey tamam rotasyon mu eksik diye düşünmeden edemiyorum. Okula gelirsek bizim branş için laboratuvarın önemi belli. Okulda yaptığımız çalışmalar belli bir yıldan sonra takdir gördü zorluklarla laboratuvar yaptırdık tabi ki babamızın malı değil de bu kadar uğraştık biraz derslerimizi yeni laboratuvarda işleyerek sefasını sürmeyelim mi ?![]()
daha yeni taşındım kabaca kira depozit nakliye emlakçı komisyonu v.s. 100.000 üzerinde giderim oldu (İstanbul ili için). Kiralık evi bulurken adamlar seçip eleyerek evi bize kiraladılar. Şahsen ben kiralık evin çok zor bulunduğu, taşınmanın masraflı olduğu bu dönemde her şey tamam rotasyon mu eksik diye düşünmeden edemiyorum. Okula gelirsek bizim branş için laboratuvarın önemi belli. Okulda yaptığımız çalışmalar belli bir yıldan sonra takdir gördü zorluklarla laboratuvar yaptırdık tabi ki babamızın malı değil de bu kadar uğraştık biraz derslerimizi yeni laboratuvarda işleyerek sefasını s
nereden geldin hocam?daha yeni taşındım kabaca kira depozit nakliye emlakçı komisyonu v.s. 100.000 üzerinde giderim oldu (İstanbul ili için). Kiralık evi bulurken adamlar seçip eleyerek evi bize kiraladılar. Şahsen ben kiralık evin çok zor bulunduğu, taşınmanın masraflı olduğu bu dönemde her şey tamam rotasyon mu eksik diye düşünmeden edemiyorum. Okula gelirsek bizim branş için laboratuvarın önemi belli. Okulda yaptığımız çalışmalar belli bir yıldan sonra takdir gördü zorluklarla laboratuvar yaptırdık tabi ki babamızın malı değil de bu kadar uğraştık biraz derslerimizi yeni laboratuvarda işleyerek sefasını sürmeyelim mi ?![]()
2015’te, yani 8 yıl önceydi
İptal edilme nedeni de şöyle:
“Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Rotasyon kararını alırken şunu öncelemiştik. Özellikle merkezi ilçelerde yığılma vardı. 20-25 yılı doldurmuş öğretmenler görev yapıyordu. Başlangıçtaki niyetimiz bir rotasyon uygularsak diğer öğretmenler içinde yeni imkan doğar diye düşündük. İlk olarak 12 yıl ve üzeri için yapalım diye düşündük daha sonra 15 yıl ve üzeri için düşündük. 24 Bin öğretmen bu kapsama giriyordu. Eş durumu, sağlık özrü gibi durumları çıkarınca 6 bin kişi rotasyona tabi tutulacaktı. Yani attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değmeyecekti. Bizde rotasyonu iptal ettik dedi.”
![]()
MEB'in rotasyonu iptal etme nedeni
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eş durumu, sağlık özrü gibi durumları çıkarınca 6 bin kişi rotasyona tabi tutulacaktı. Yani attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değmeyecekti. Bizde rotasyonu iptal ettik dedi.www.memurlar.net
ama korkusu yetmiş ve bulunduğum ilçede birçok öğretmen yer değiştirmişti..12-13 sene önce tercihleri almış ancak becerememişler ve sonuçların açıklanacağı gün iptal etmişlerdi.
1 milyon kişiye bunu uygulamak biraz zor gibi geliyor. Zaten bazı meslek dersi öğretmenlerine dokunamayacaklar o ilde tek bölüm oldukları için. Özellikle ilk sene büyük zorluk çıkar.
Hocam her taraf norm fazlası dolu meslekciler için bile.kimse emekli olamıyor 15 bin maaşa talim etmemek için. Branş degisikli ile word bilen sinifcilar bile bu branşa geldi zamanında. Diğer bıranşlari saymiyorum bile. tamam bir ogretmen bir okulda uzun kalmamalı fakat oluşacak mağduriyetleri gidermeden hiç mantıklı değil. Yaptım oldu ile yokuş aşaği gidiyoruz zaten bir bu eksik kalsın lütfen.Özellikle meslek liseleri için başta idareciler sonra bölüm şefleri sonra öğretmenler olmak üzere direk başlatılması gereken bir uygulama. 30 yıl aynı okulda çalışanlar var.
Olacağına imkan vermiyorum.Rotasyon geleceği söyleniyor. Ne diyorsunuz?