Norm Kadro Fazlası Tayinleri

Kodla Büyü
resen atama ve sürgün yaygınlaşmalı nerede hareket orada bereket. 🙂
İdareciler de resen atamaya tabi olmalı.
  1. Performans ve dinamizm artırır:
    “Resen atama ve sürgün” sistemi, çalışanların uzun süre aynı yerde sabit kalmasının önüne geçer. İnsanlar farklı görev ve bölgelerde deneyim kazandıkça, kurumsal bilgi ve beceri çeşitliliği artar. Bu, kurumların dinamizmini ve verimliliğini yükseltir.
  2. Yerel ihtiyaçlara uygun yönetim sağlar:
    Belirli bir bölgeye sürekli atanmış kişiler, zamanla rutinleşebilir ve yerel sorunlara yenilikçi çözümler geliştirmekte zorlanabilir. Resen atama ve sürgün, yöneticilerin ve çalışanların farklı yerlerde görev alarak her bölgenin ihtiyaçlarına uygun çözümler geliştirmesini sağlar.
  3. Haksız kayırmacılığı azaltır:
    Atama ve sürgünler resen yapılırsa, kişisel bağlantılar veya tanıdıklık üzerinden yapılan ayrıcalıkların önüne geçilir. Bu da kurum içi adalet ve liyakati güçlendirir.
  4. Motivasyon ve öğrenme imkânı sunar:
    Farklı görev ve bölgelere atanmak, çalışanları yeni bilgi ve beceriler öğrenmeye zorlar. Bu da hem kişisel hem de kurumsal gelişimi teşvik eder.
  5. İdareciler için örnek teşkil eder:
    Sadece alt kademe çalışanlar değil, idareciler de resen atamaya tabi olursa, kurumdaki değişim kültürü herkese örnek olur. Bu sayede “harekette bereket vardır” anlayışı kurumun her seviyesine yayılır ve yenilikçi, aktif bir yönetim anlayışı oluşur.

Özetle, resen atama ve sürgün hem bireysel hem kurumsal gelişimi sağlar, adaleti güçlendirir ve yerel yönetimlerde etkinliği artırır.
Peki ders saati azaltılınca norm fazlası olan öğretmenin mi suç? O kadar çabalamış atanmış sonra ders saati azalınca fazlasın seni sürüyorum demek doğru mu? Siz bunu derken yarın bir sebeple size de aynını derlerse bu yazdıklarınızı yazabilecek misiniz yine?

Yanlış mı yazmış. Değişim şart.
Okullarda idareci ve öğretmenler alamancı gibi olmuş hepsinin kurulu düzeni var.

De ki yazıda şurası yanlış.

Ya bizim okulda 30 yıllık öğretmenler var gına geldi ya emekli de olmuyorlar . Sorunca çocuk okutuoz diyorlar
Bir gün hepimiz 30 yıllık öğretmen olacağız ve o gün geldiğinde belki bizde çocuk okutuyoruz diyeceğiz. Burada ki çözüm bence şu olmalı, bir kurumda en fazla 8 yıl çalışma. Yoksa kimse bulunduğu yerdeki ortamını bırakıp bir yere gitmez.

Burada bir çok üyeyi engellemişim engellenen içeriği göster dediğim zaman görebiliyorum engellemiş olduğumdan dolayı onlara cevap vermek istemiyorum.

Engellenen kişi nasıl cevap veriyor onu da anlamadım.
Engel butonu yarı saydam çalışıyor herhalde.

Ben yönetici olsam doğudakileri batıya batıdakileri doğuya sürerdim. Görev görevdir.
Sürekli değişim ve hareket sağlardım.

Mesela ben 2 sene çalışacağım yeni atandığım kurumda sonra tekrar tayin isteyeceğim.

Burada bir çok üyeyi engellemişim engellenen içeriği göster dediğim zaman görebiliyorum engellemiş olduğumdan dolayı onlara cevap vermek istemiyorum.

Engellenen kişi nasıl cevap veriyor onu da anlamadım.
Engel butonu yarı saydam çalışıyor herhalde.

Ben yönetici olsam doğudakileri batıya batıdakileri doğuya sürerdim. Görev görevdir.
Sürekli değişim ve hareket sağlardım.

Mesela ben 2 sene çalışacağım yeni atandığım kurumda sonra tekrar tayin isteyeceğim.
Mesela ben 2 sene çalışacağım yeni atandığım kurumda sonra tekrar tayin isteyeceğim demişsin

Atandığın kurumda 3 yıldan önce yer değişikliği yapılmıyor diye biliyorum.
Bunu nasıl yapmayı düşünüyorsun

Ankara'ya il içi - il dışı gelmek isteyen varsa, TEK açık yer burası BÖTE için. Geçmiş olsun.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2.webp
    Screenshot_2.webp
    23.5 KB · Görüntüleme: 163
resen atama ve sürgün yaygınlaşmalı nerede hareket orada bereket. 🙂
İdareciler de resen atamaya tabi olmalı.
  1. Performans ve dinamizm artırır:
    “Resen atama ve sürgün” sistemi, çalışanların uzun süre aynı yerde sabit kalmasının önüne geçer. İnsanlar farklı görev ve bölgelerde deneyim kazandıkça, kurumsal bilgi ve beceri çeşitliliği artar. Bu, kurumların dinamizmini ve verimliliğini yükseltir.
  2. Yerel ihtiyaçlara uygun yönetim sağlar:
    Belirli bir bölgeye sürekli atanmış kişiler, zamanla rutinleşebilir ve yerel sorunlara yenilikçi çözümler geliştirmekte zorlanabilir. Resen atama ve sürgün, yöneticilerin ve çalışanların farklı yerlerde görev alarak her bölgenin ihtiyaçlarına uygun çözümler geliştirmesini sağlar.
  3. Haksız kayırmacılığı azaltır:
    Atama ve sürgünler resen yapılırsa, kişisel bağlantılar veya tanıdıklık üzerinden yapılan ayrıcalıkların önüne geçilir. Bu da kurum içi adalet ve liyakati güçlendirir.
  4. Motivasyon ve öğrenme imkânı sunar:
    Farklı görev ve bölgelere atanmak, çalışanları yeni bilgi ve beceriler öğrenmeye zorlar. Bu da hem kişisel hem de kurumsal gelişimi teşvik eder.
  5. İdareciler için örnek teşkil eder:
    Sadece alt kademe çalışanlar değil, idareciler de resen atamaya tabi olursa, kurumdaki değişim kültürü herkese örnek olur. Bu sayede “harekette bereket vardır” anlayışı kurumun her seviyesine yayılır ve yenilikçi, aktif bir yönetim anlayışı oluşur.

Özetle, resen atama ve sürgün hem bireysel hem kurumsal gelişimi sağlar, adaleti güçlendirir ve yerel yönetimlerde etkinliği artırır.
Doğru yönleri olmakla birlikte, bakış açısına göre durum değişebiliyor,
şöyle düşünün , benzetme farklı olabilir tabiki de,
evinizden iş yerine arabayla gidiyorsunuz, hangi yollar var, hangisi daha avantajlı, dezavantajlı -trafik yoğunluğu, yol bozukluğu, trafik lambası-kavşak-çukur-tümsek vs. kaza olduğunda nerenin tıkandığı vs. yolu tanıdığınızdan ona göre hız yapıyor veya duruyorsun, yola alışmışsınız,
şimdi başka bir yere işyeriniz değişti, gittiğinizde oraya da alışır diyorsunuz,
-önceki yolda kurallara uymayan, lamba-hız sınırı burda da uymayacak, lamba-radar-kamera önlemi yoksa.
varsa burda da uyacak, yoksa ceza alır-yüklü miktarda.

avantaj şöyle, gelen öğrenci-veli hakkında geçmişten gelen tecrübeyi kullanabiliyorsunuz, yaşam tecrübesi-önceki yıllarda gelen öğrenci profili-kapasitesi, derse bakış açısı vs.
-okuldaki işleyişle ilgil , yatkınlık, kimin ne görevi var, nasıl etkinlikler yapılıyor,
-idareci gözüyle bakarsak, a okulunda yönetmeliğe aykırı hareket eden, b okulunda da aynısını yapacak, gerekli denetim-kontrol olmadıkça,
-tabi başka durumlar çoğaltılır, kişinin çocugu var, okul çıkışı alması lazım, ona göre yetişmesi lazım, veya evde olması lazım, okuldan dönen küçük çocugu için, vs. veya okuluna bırakması lazım sabah-öğlen, çıkışta alması lazım gibi.
-bir diğer nokta nasılsa uzun süre kalmıcam ki diye düşünülüp oraya fazla uyum sağlamama, kurum kültürüne katılmama olabilir,nasılsa gidiciyim diye.
o okuldaki herkes böyle düşündüğünde sahiplenme, mücadele-gayret hissi olmaz, birliktelik sağlamak zorlaşır.

Yanlış mı yazmış. Değişim şart.
Okullarda idareci ve öğretmenler alamancı gibi olmuş hepsinin kurulu düzeni var.

De ki yazıda şurası yanlış.
Kardeş inananların duzenin bozulması, aile sahibi insanların çoluk çocuğunun ortada kalması , insanların mağduriyeti sanıyorum sana baya keyif vermiş.

Sanirm çoluk çocuk yok?

Olunca anlarsın insanların neden isyan ettiğini.

Senin kafadan gidersek benim dedem de 36 ay askerlik yaptı, sen kaç ay yaptın?

Burada en büyük sorun,batı da milli eğitim de depo da yığılan öğretmenler.

Yoksa ders saati artar azalır ,ama sen o öğretmeni , fırsat bu firsat deyip 200 km ötedeki ,kuş uçmaz kervan geçmez ilçeye sürersen hak değildir, adalet değildir.
Büyük mağduriyettir.

Ve hukuki yolla da iptali sağlanacak, fazla sevinme sen

Bir gün hepimiz 30 yıllık öğretmen olacağız ve o gün geldiğinde belki bizde çocuk okutuyoruz diyeceğiz. Burada ki çözüm bence şu olmalı, bir kurumda en fazla 8 yıl çalışma. Yoksa kimse bulunduğu yerdeki ortamını bırakıp bir yere gitmez.
Ozaman tüm memurlar aynı yerde 8 yıl duracak sonra mecburi değiştirilecek. Ögretmene herşeyi uygula trt de ki memur 10 dönüm bostan yan gel yat osman 35 yıldır yükünü tutsun ayda 150 bin 150 bin.

Bugün bulunduğum il mem den aradılar. Bulunduğum ilçeden uzak bir ilçeye resen atamamın yapıldığını söylediler. Özel Eğitim kursuna gidip görevlendirme olarak Özel Eğitim Öğretmeni olarak çalışırsam resen atama yapmayacaklarmış. Bunun için dilekçe vermemi istediler. Ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar
Hangi ildesiniz hocam? Bu uygulama il özelinde bir durum mu acaba?

Okulda arkadaşım var, servis şöferi gibi çalışıyordu, sabah hanımı işyerine bırakıyor, ardından çocuğu okuluna bırakıp, ordan okula geliyordu,
akşam yine dersi erken bitse bile, akşam çocugun ve hanımın çıkış saatine kadar bekliyor, öyle okuldan çıkıyordu,
sabah-akşam servis şöferi gibi hafta da 5 gün, böyle.
-diğer arkadaş hanımı da çalışıyor, çocugun okul çıkışına göre hanımla , hangi gün sen alacan, okuldan-dersten yetişme-koşturmaca var, hala devam ediyor, artık çocuk liseye gidene kadar.

2-asama bt için de açılan
2 tane halk eğitim merkezi var, beypazarı, kalecik
Bazı halk eğitimler BÖTE'ye bazıları bilişim teknolojileri öğretmenlerine gözüküyor. Farkı bilen var mı? Bir bilişim öğretmenine de sadece halk eğitimler gözüküyormüş, meslek liseleri gözükmüyor. Bir gariplik var.

Her ilçede belli sayıda(oransal olarak) ilkokulu ortaokulu liseyi ikili öğretim yap. Ders saatini de 35 dk yap. Norm sorununu geçici çözersin.

Norm sorunu yaşanmasının tek sebebi normal eğitim sevdası... il emri falan değildir. Belli sayıda okulda ikili öğretime geç. Hem sınıf mevcutları azalır. Hem de norm sorunu çözülür. 50 kişilik sınıflar var. 50 kişiyle eğitim mi olur? İlla normal eğitime geçeceğim diyorsan bir an önce her ilçeye büyüklüğüne göre en az birer tane ilkokul ortaokul lise yap.

Norm fazlası değilim...

Kardeş inananların duzenin bozulması, aile sahibi insanların çoluk çocuğunun ortada kalması , insanların mağduriyeti sanıyorum sana baya keyif vermiş.

Sanirm çoluk çocuk yok?

Olunca anlarsın insanların neden isyan ettiğini.

Senin kafadan gidersek benim dedem de 36 ay askerlik yaptı, sen kaç ay yaptın?

Burada en büyük sorun,batı da milli eğitim de depo da yığılan öğretmenler.

Yoksa ders saati artar azalır ,ama sen o öğretmeni , fırsat bu firsat deyip 200 km ötedeki ,kuş uçmaz kervan geçmez ilçeye sürersen hak değildir, adalet değildir.
Büyük mağduriyettir.

Ve hukuki yolla da iptali sağlanacak, fazla sevinme sen
Hem nalına hem mıhına vurmuşsun hocam.zaten sonda bahsettiğin durum baştaki durumun nedeni..adamın 300 puanla gidemediği yere 100 puanla gidiliyor kırmızı cüzdan ile.gidiliyordu diyelim artık oda çok zor.
Ve çok acımasız olmuş yorumun,niye sevinsin başkasının mağduriyeti üzerinden.hocamın sitemi buna olabilir.
Eski okulumda kardeşi ile yaşayan hocamız vardı sabah 6 da okul servisine yetişmek için evden çıkar kardeşini konu komşu okula bırakır alırdı.şimdi o adamın çocuğu yok diye düzeni benden eksik mi yok mu,olmasın mı.ben onu anlamazsam o beni nasıl anlasın.hocamın sitemi bu gibi durumda olmasından olabilir bilemeyiz .Herkesin sıkıntısı kendine önemli..bende yıllarca 80 km gidip geldim bakıcı kreş okul bir sürü sorun sıkıntı oldu ama hiç bir zaman o adam kadar mağdur hissetmedim kendimi.en azından bir güne bir gün çocuk kapıda kalmadı, bunlar aklıma geldi ben bile rahatsız oldum bakış açınızdan.hiç birimizin mağduriyeti diğerimizden daha fazla değil.mağdursak hepimiz mağduruz değilsek hiç birimiz.öyle bakmak lazım .selametle

ilksms
Geri