Norm Kadro Fazlası Tayinleri

Kodla Büyü
Böte mezunuyum resen atama ile meslek lisesine atamam yapılmış mwbbis te bakanlık atama alanım Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri. norm kadro atamalarında alanım Bt olarak gözüküyordu. Nasıl bir yol izlemeliyim iptal edebilir miyim
Atamayı yaoan il milli eğitim müdürlüğüne başvurun hocam. Dilekçenizi yazın, dediğiniz durumu anlatıp branşınızın bu okulda olmadığını belirtin. İptal talep edin. Çünkü ilerde kendileri bu durumu fark edince orada da norm fazlası olup daha büyük sorun yaşayabilirsiniz. Kolay gelsin

Neden re'sen atamaya hizmet puanı yüksek olandan başlanıyor? Neden puanı yüksek olan cezalandırılıyor.
Delinin biri kuyuya bi taş atmış 40 akıllı inanmış :D :D :D :D :D

hiçbir norm atama da puanı yüksek zorla atanmaz, bi okulda 2 öğretmen varsa puanı düşük olan norm fazlası olur vs vs sözleşmelilerde farklı durum tabi

hiçbir norm atama da puanı yüksek zorla atanmaz, bi okulda 2 öğretmen varsa puanı düşük olan norm fazlası olur vs vs sözleşmelilerde farklı durum tabi
Hocamız galiba şöyle demek istemiş iki norm fazlası öğretmen var farklı okullardan ilk olarak puanı üstün olan resen atanacak. a ilçesinde 2 öğretmen norm fazlası b ilçesinde 1 norm var. Puanı üstün olan öğretmen resen b ilçesine atanacak.
En azından ben böyle anladım :)

Kılavuzda şu kısmı tek tek okumak lazım:

C.1. Kadrolu Öğretmenlerin Yer Değiştirmeleri

1. Öğretmenler D bölümünde yer alan takvimde belirtilen tarihler arasında valiliklerce belirlenen usul ile (elektronik ortam/yazılı olarak) başvuruda bulunacaktır.
2. Öğretmenler kadrosunun bulunduğu kurumun yer aldığı ilçe grubu içerisinde ilan edilen eğitim kurumları için en fazla 40 tercihte bulunabilecektir. 3. Yer değiştirmeler öğretmenlerin tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne (1) göre gerçekleştirilecektir.
4. Tercih ettikleri eğitim kurumlarına ataması gerçekleşmeyenler ile yer değiştirme başvurusunda bulunmayan öğretmenlerin atamaları aynı ilçe grubu içerisinde ihtiyaç bulunan eğitim kurumlarına hizmet puanı düşük olandan başlayarak valiliklerce resen yapılacaktır.
5. İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen öğretmenler ile ağır engelli [Tam Bağımlı, Çok ileri düzeyde ÖGV, Belirgin ÖGV, Özel koşul gereksinimi var (ÖKGV)] raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan öğretmenlerden norm kadro fazlası konumunda bulunanlar istemeleri halinde bu Duyuru kapsamında başvuruda bulunabilecektir ancak bu öğretmenler engellilik durumlarının devamı süresince resen atama işlemlerinden istisna tutulacaktır. Bu durumda olan öğretmenlerin ilgili belgelerini 25 Ağustos 2025 tarihinden önce kurumları aracılığıyla il millî eğitim müdürlüklerine iletmeleri gerekmektedir.
6. Bu atama işlemi sonrasında halen ihtiyaç ve norm kadro fazlası durumunda olan öğretmenlerden il genelinde alanlarında ilan edilen eğitim kurumları için en fazla 40 tercih alınacaktır. Yer değiştirmeler öğretmenlerin tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne (1) göre gerçekleştirilecektir.
7. 2025 Yılı Yaz Tatili Öğretmenlerin İller Arası Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu kapsamında il millî eğitim müdürlüklerine atamaları yapılanlardan ilçe grubunda veya il geneli isteğe bağlı ataması yapılamaması durumunda il genelinde öğretmen ihtiyacı olan bir eğitim kurumunu atamaları resen yapılacaktır.

(1) Yer değiştirme işleminde hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilir.

🙂

Arkadaşlar klavuzu dikkatsiz okuduğum için böyle bir soru sordum, sonraki bir mesajda zaten işin aslının öyle olmadığı arkadaşlar yazdı, ben de benim dikkatsizliğim dedim. Ama orijinal hatalı mesajı düzeltme gereği duymamıştım. Hata yapmışım. 🙂 Orjinal mesajı da düzenledim. Kusura bakmayın. 🤪

Böte mezunuyum resen atama ile meslek lisesine atamam yapılmış mwbbis te bakanlık atama alanım Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri. norm kadro atamalarında alanım Bt olarak gözüküyordu. Nasıl bir yol izlemeliyim iptal edebilir miyim
Hangi ildesiniz bilmiyorum ama duyduğum kadarıyla Samsun'da dediğiniz gibi bir durum varmış ve yapılan başvuru sonucu hatalı atama düzeltilmiş

Takvime göre bugün İlçe grubu içerisinde resen atama yapılması gerekiyordu, var mı gelişme iptal mi olacak aceba

Resen Atama Yapan İller:

İstanbul
Mardin
Isparta
Çankırı
Hatay
Diyarbakır
Kayseri
Tekirdağ
Antalya
Edirne
Bilecik
Samsun
Çanakkale
Tokat
Afyon
İzmir
Ordu
Giresun
Gaziantep
Trabzon
Eskişehir
Karaman
Sinop
Kilis
Muğla
Çorum
Elazığ
Aydın
Kırşehir
Uşak
Ankara
Şanlıurfa
Sakarya
Kütahya
Bingöl
Bolu
Burdur
Kastamonu
Kırklareli
Muş
Nevşehir
Bayburt
Bartın
Bursa
Isparta
Amasya
Denizli

Bir gün herkese sıra gelecek.

Resen Atama Yapan İller:

İstanbul
Mardin
Isparta
Çankırı
Hatay
Diyarbakır
Kayseri
Tekirdağ
Antalya
Edirne
Bilecik
Samsun
Çanakkale
Tokat
Afyon
İzmir
Ordu
Giresun
Gaziantep
Trabzon
Eskişehir
Karaman
Sinop
Kilis
Muğla
Çorum
Elazığ
Aydın
Kırşehir
Uşak
Ankara
Şanlıurfa
Sakarya
Kütahya
Bingöl
Bolu
Burdur
Kastamonu
Kırklareli
Muş
Nevşehir
Bayburt
Bartın
Bursa
Isparta
Amasya
Denizli

Bir gün herkese sıra gelecek.

"Bir gün herkese sıra gelecek" doğru söylüyorsun ancak merkezdeki öğretmeni(evine maksimum 15 km) hangi akla hizmet 80-100km ilerideki okula verebiliyor? Bu iş çok su kaldırır. Ben yaptım oldu ile oluşturulan ilçe grupları komedi gibi. Mesela bütün Kırşehir tek ilçe grubuymuş. İnsanlar o ilçeden o okula gelebilmek için yıllarını veriyor. Bir kalemde alıp geri oraya gönderiyor. Hatta daha uzağına gönderiyor.

Aynı ilçe grubunda olmamıza rağmen, Ankara 1.aşama da yerleştirilen okullar, açılan tercih sayfasında görünmedi. Burdan da sormuştum-forumda 4 tane halk eğitim merkezi açıldı. Tef-Bt olanlara açılan okullar.

"Bir gün herkese sıra gelecek" doğru söylüyorsun ancak merkezdeki öğretmeni(evine maksimum 15 km) hangi akla hizmet 80-100km ilerideki okula verebiliyor? Bu iş çok su kaldırır. Ben yaptım oldu ile oluşturulan ilçe grupları komedi gibi. Mesela bütün Kırşehir tek ilçe grubuymuş. İnsanlar o ilçeden o okula gelebilmek için yıllarını veriyor. Bir kalemde alıp geri oraya gönderiyor. Hatta daha uzağına gönderiyor.

Malesef bir çok eksik mevcut hocam işleyişte. Eş durumunu avantaj olarak kullanıp 50 puanla bir şehrin merkezinde çalışanlar da var norm fazlası olarak. Aynı şehirde 300 puanla ilçelerde çalışıp halen şehir merkezini hayal bile edemeyenler de var. Bu da doğru değil. Eşiyle aynı şehirde ama 90 km uzağa git gel yapanlar da var merkeze gelemediği için. Yani hangi akla hizmet 80-100 km uzağa verilebiliyor dediğiniz yere de muhtemelen birileri git gel yapıyordur merkeze gelemediği için. Hangi birine çözüm üretilecek bilemiyorum. Herkes için hayırlısı olsun.

Malesef bir çok eksik mevcut hocam işleyişte. Eş durumunu avantaj olarak kullanıp 50 puanla bir şehrin merkezinde çalışanlar da var norm fazlası olarak. Aynı şehirde 300 puanla ilçelerde çalışıp halen şehir merkezini hayal bile edemeyenler de var. Bu da doğru değil. Eşiyle aynı şehirde ama 90 km uzağa git gel yapanlar da var merkeze gelemediği için. Yani hangi akla hizmet 80-100 km uzağa verilebiliyor dediğiniz yere de muhtemelen birileri git gel yapıyordur merkeze gelemediği için. Hangi birine çözüm üretilecek bilemiyorum. Herkes için hayırlısı olsun.
Bütün problemin kaynağı norm olmadığı halde il-ilçe emrine verilen öğretmenler. İşin garibi düşük puanlarla gelen bu öğretmenler de resen atamayı kabul etmiyorlar.

Bir de ilçeler arası resen atama problem oluyordu, sürekli iptal oldu atamalar. Şimdi ilçe grubu yaparak daha da berbat ettiler. Ankara'da 13 ilçe tek grup. Aralarında 100km mesafe olan yerler var.

Bugün bulunduğum il mem den aradılar. Bulunduğum ilçeden uzak bir ilçeye resen atamamın yapıldığını söylediler. Özel Eğitim kursuna gidip görevlendirme olarak Özel Eğitim Öğretmeni olarak çalışırsam resen atama yapmayacaklarmış. Bunun için dilekçe vermemi istediler. Ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar

Bugün bulunduğum il mem den aradılar. Bulunduğum ilçeden uzak bir ilçeye resen atamamın yapıldığını söylediler. Özel Eğitim kursuna gidip görevlendirme olarak Özel Eğitim Öğretmeni olarak çalışırsam resen atama yapmayacaklarmış. Bunun için dilekçe vermemi istediler. Ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar
sendikanız yok mu? okulda var derste sağda arge istatistik memde özlük atama vs de şef gibide çalıştırabilirler yaptıkları size haksızlık araya adamlarınızı sokun ama evli ve çocuku değilseniz bence ayrılış yapmadan geçici görev çıkartın bir süre uzaklaşın oralardan

Uzak bir ilçeye gitmekten daha mı kötü hocam özel eğitimci olmak tercihiniz ne olcak

Uzak bir ilçeye gitmekten daha mı kötü hocam özel eğitimci olmak tercihiniz ne olcak
Hocam kendi okulumda 32 saat ders var 2 kişiyiz okulda değil bölgede norm fazlasıyım. Onu da geçtim ben 100 saatlik kurs alıp BTR olanlara kızan birisi olarak 80 saatlik kurs ile Özel Eğitim alanında ders almayı doğru bulmuyorum.

Hocam kendi okulumda 32 saat ders var 2 kişiyiz okulda değil bölgede norm fazlasıyım. Onu da geçtim ben 100 saatlik kurs alıp BTR olanlara kızan birisi olarak 80 saatlik kurs ile Özel Eğitim alanında ders almayı doğru bulmuyorum.
Haklısınız hocam bu durumdayken norm fazlası yapılıp uzak yere gitmekte doğru değil

2 eylülde tekrar resen atama yapılacak, bu defa ki atama da ildeki tüm ilçeleri kapsayacak mi ?

Yoksa yakın ilçeleri mi kapsayacak?

Bununla ilgili dava açan sendikalar da var.

Umarım insanları daha fazla mağdur etmeden ,makul ve vicdanlı şekilde yapılır bu tarz atamalar.

Aslında benim kılavuzda ki şu iki maddeden anladığım; il geneli tercih hakkı verilecek ama resen işi, sadece il ya da ilçe emrine atananlardan yapılacaktı. Ancak bu iş biraz karışık duyumlarıma göre tüm norm fazlalarına resen yapılacağı vs söyleniyor. Ben de aynı durumdayım. Benden puanı düşük olan kişi ilçe resen ile daha yakın bir yere atanmışken kılavuza güvenip tercih yapmadım ama şimdi daha uzağa gideceğim sanırım. 😂
1000076091.webp

Evli olan öğretmeni resen bir yere gondermeyelim çünkü ilk eş durumu atamasında geri gelir o yüzden sadece bekar ogretmenleri resen atayalim diye düşünüp icraat yapan il MEM var mı

resen atama ve sürgün yaygınlaşmalı nerede hareket orada bereket. 🙂
İdareciler de resen atamaya tabi olmalı.
  1. Performans ve dinamizm artırır:
    “Resen atama ve sürgün” sistemi, çalışanların uzun süre aynı yerde sabit kalmasının önüne geçer. İnsanlar farklı görev ve bölgelerde deneyim kazandıkça, kurumsal bilgi ve beceri çeşitliliği artar. Bu, kurumların dinamizmini ve verimliliğini yükseltir.
  2. Yerel ihtiyaçlara uygun yönetim sağlar:
    Belirli bir bölgeye sürekli atanmış kişiler, zamanla rutinleşebilir ve yerel sorunlara yenilikçi çözümler geliştirmekte zorlanabilir. Resen atama ve sürgün, yöneticilerin ve çalışanların farklı yerlerde görev alarak her bölgenin ihtiyaçlarına uygun çözümler geliştirmesini sağlar.
  3. Haksız kayırmacılığı azaltır:
    Atama ve sürgünler resen yapılırsa, kişisel bağlantılar veya tanıdıklık üzerinden yapılan ayrıcalıkların önüne geçilir. Bu da kurum içi adalet ve liyakati güçlendirir.
  4. Motivasyon ve öğrenme imkânı sunar:
    Farklı görev ve bölgelere atanmak, çalışanları yeni bilgi ve beceriler öğrenmeye zorlar. Bu da hem kişisel hem de kurumsal gelişimi teşvik eder.
  5. İdareciler için örnek teşkil eder:
    Sadece alt kademe çalışanlar değil, idareciler de resen atamaya tabi olursa, kurumdaki değişim kültürü herkese örnek olur. Bu sayede “harekette bereket vardır” anlayışı kurumun her seviyesine yayılır ve yenilikçi, aktif bir yönetim anlayışı oluşur.

Özetle, resen atama ve sürgün hem bireysel hem kurumsal gelişimi sağlar, adaleti güçlendirir ve yerel yönetimlerde etkinliği artırır.

Son düzenleme:
resen atama ve sürgün yaygınlaşmalı nerede hareket orada bereket. 🙂
İdareciler de resen atamaya tabi olmalı.
  1. Performans ve dinamizm artırır:
    “Resen atama ve sürgün” sistemi, çalışanların uzun süre aynı yerde sabit kalmasının önüne geçer. İnsanlar farklı görev ve bölgelerde deneyim kazandıkça, kurumsal bilgi ve beceri çeşitliliği artar. Bu, kurumların dinamizmini ve verimliliğini yükseltir.
  2. Yerel ihtiyaçlara uygun yönetim sağlar:
    Belirli bir bölgeye sürekli atanmış kişiler, zamanla rutinleşebilir ve yerel sorunlara yenilikçi çözümler geliştirmekte zorlanabilir. Resen atama ve sürgün, yöneticilerin ve çalışanların farklı yerlerde görev alarak her bölgenin ihtiyaçlarına uygun çözümler geliştirmesini sağlar.
  3. Haksız kayırmacılığı azaltır:
    Atama ve sürgünler resen yapılırsa, kişisel bağlantılar veya tanıdıklık üzerinden yapılan ayrıcalıkların önüne geçilir. Bu da kurum içi adalet ve liyakati güçlendirir.
  4. Motivasyon ve öğrenme imkânı sunar:
    Farklı görev ve bölgelere atanmak, çalışanları yeni bilgi ve beceriler öğrenmeye zorlar. Bu da hem kişisel hem de kurumsal gelişimi teşvik eder.
  5. İdareciler için örnek teşkil eder:
    Sadece alt kademe çalışanlar değil, idareciler de resen atamaya tabi olursa, kurumdaki değişim kültürü herkese örnek olur. Bu sayede “harekette bereket vardır” anlayışı kurumun her seviyesine yayılır ve yenilikçi, aktif bir yönetim anlayışı oluşur.

Özetle, resen atama ve sürgün hem bireysel hem kurumsal gelişimi sağlar, adaleti güçlendirir ve yerel yönetimlerde etkinliği artırır.
Yapay zekaya mi yazdırdım hocam bunu

ilksms
Geri