Norm Kadro Fazlası Tayinleri

Kodla Büyü
Bu maddeyi okudum ama anlam veremedim bir türlü tekrar il geneli resen olmasını. Daha doğrusu ildekilere de açıldı okullar. Acaba eksik birşey mi var diye aklımdan geçti. O zaman o guruba gitmek isteyen olursa diye ildeki norm fazlalarına da hak vermek için açıldı.

İsteyenlere ilçe grubu dışındaki yerlere tercih ederek gitme imkanı sunmak içindir.
Ama bence ilçe grupları ve resen atamları ilgili mevzuat güncellemesi olmadan yapmaları bence yanlış.
ÖMK'da bunlar yazıyor ama yönetmeliklerde yok. İl içi sıra tayin de hala yazılı değil yönetmelikte.
Bakanın Ramazan bayramından sonra dediği değişiklik hala ortada yok.
Mutlaka birileri dava açacaktır bu durumda, kazanıp atamalarını iptal ettirenler de olabilir.

Meslek liseleri doludur o yüzden görünmez.
Olur mu, resen atanlar var oralara. Bir arkadaş yazdı da ordan biliyorum. Tercih yaparken bana gözükmedi ama resen atama listesinde meslek liseleri var dedi.

Hatta tercih ekranını da attı. Sadece halk eğitimler gözüküyor, meslek liselerinin hiçbiri gözükmüyor.

Dün Malatya mem re'sen atama listesini yayınladı, listede norm fazlası olan herkesin puanları, sayıları, grupları falan da vardı. kontrol ettiğimde en düşükten başlayarak uygun bir görevlendirme yapmışlar. Dikkatimi şu çekti Malatya gibi deprem görmüş ve orta büyüklükte Anadolu Şehrinde bile 84-85 tane Bilgisayar öğretmeni norm fazlası. İlk öğretim matematik mesela 130 civarında norm fazlası. Bu işin sonu nereye varacak bilmiyorum. Çok fazla kişi var. Büyük şehirleri düşünemiyorum bile

Dün Malatya mem re'sen atama listesini yayınladı, listede norm fazlası olan herkesin puanları, sayıları, grupları falan da vardı. kontrol ettiğimde en düşükten başlayarak uygun bir görevlendirme yapmışlar. Dikkatimi şu çekti Malatya gibi deprem görmüş ve orta büyüklükte Anadolu Şehrinde bile 84-85 tane Bilgisayar öğretmeni norm fazlası. İlk öğretim matematik mesela 130 civarında norm fazlası. Bu işin sonu nereye varacak bilmiyorum. Çok fazla kişi var. Büyük şehirleri düşünemiyorum bile
Bu atamalar kadrolu öğretmenler için bir de sözleşmeliler var birkaç güne de onlar açıklanır. Aile yılı ilan edilen bir yılda Allah kimseyi resen atama ile karşı karşıya getirmesin.

Arkadaşlar merhaba ben imam hatip ortaokulunda görev yapıyorum. 5.6. sınıflarda malum 1 er saat düştü dersimiz. Müdür arkadaşa sordum ders saatleri aynı görünüyor dedi. Şimdi okul başladığında ders programı neye göre yapılacak nasıl olacak bu iş

Arkadaşlar merhaba ben imam hatip ortaokulunda görev yapıyorum. 5.6. sınıflarda malum 1 er saat düştü dersimiz. Müdür arkadaşa sordum ders saatleri aynı görünüyor dedi. Şimdi okul başladığında ders programı neye göre yapılacak nasıl olacak bu iş
Hocam 2 saat mı olacakmış?

Haberi yoktur hocam. Bilişim 1 saat oldu, 7. Sınıf teknoloji tasarım da 1 saat oldu İmam Hatip ortaokulunda.

Haberi yoktur hocam. Bilişim 1 saat oldu, 7. Sınıf teknoloji tasarım da 1 saat oldu İmam Hatip ortaokulunda.
Ekim de norm güncellemesi; bu ders saatlerine-ders programına göre güncellendiğinde yeni norm fazlaları çıkacak demektir,
şu andaki normlar, geçen yılın ders saatlerine göre olanlar, sendikaların karşı çıktığı noktalardan biriydi - yeni mağduriyetler doğurduğu konusunda,
-bir diğer nokta özür gruplarında il-ilçe emrine verme durumu , sonucu bu oluyor işte, norm fazlalığı- resen atamalar.

Yusuf Tekin:

NORM FAZLASI ÖĞRETMENLERİN DURUMU
Alınabilecek tedbirleri aşağı yukarı aldık. Buna rağmen rakam 50 binlere kadar düştü. Standart tedbirlerle daha aşağıya düşürme ihtimalimiz yok gibi gözüküyor. Yeni adımlar atmak gerekiyor. Bu adımlardan bir tanesi, Öğretmenlik Mesleği Kanunu’ndaki iller içerisinde ilçe grupları oluşturmak. Bir öğretmenimiz norm fazlası olduğunda, bu ilçe grubu içerisindeki okullardan herhangi birine görevlendirilebilecek. Örneğin Ankara Çankaya’daki bir öğretmenimizi başka ilçede görevlendiremiyorduk. Yaptığımız düzenlemeyle bu mümkün hâle geldi.

Müdürünüze yeni çizelgeye şuradan bakmasını söyleyin:

Son düzenleme:
Yusuf Tekin:

NORM FAZLASI ÖĞRETMENLERİN DURUMU
Alınabilecek tedbirleri aşağı yukarı aldık. Buna rağmen rakam 50 binlere kadar düştü. Standart tedbirlerle daha aşağıya düşürme ihtimalimiz yok gibi gözüküyor. Yeni adımlar atmak gerekiyor. Bu adımlardan bir tanesi, Öğretmenlik Mesleği Kanunu’ndaki iller içerisinde ilçe grupları oluşturmak. Bir öğretmenimiz norm fazlası olduğunda, bu ilçe grubu içerisindeki okullardan herhangi birine görevlendirilebilecek. Örneğin Ankara Çankaya’daki bir öğretmenimizi başka ilçede görevlendiremiyorduk. Yaptığımız düzenlemeyle bu mümkün hâle geldi.

Önlem çok basit. İKİLİ ÖĞRETİM. Her ilçede o ilçenin norm fazlasını eritecek kadar okul ikili öğretime geçirilerek. Sonra da hızlı bir şekilde o ilçeye ikili öğretime geçirilen okul kadar yeni okul yapılacak. Bu kadar basit.

Önlem çok basit. İKİLİ ÖĞRETİM. Her ilçede o ilçenin norm fazlasını eritecek kadar okul ikili öğretime geçirilerek. Sonra da hızlı bir şekilde o ilçeye ikili öğretime geçirilen okul kadar yeni okul yapılacak. Bu kadar basit.
Basit ama imkansız hocam. Norm fazlasını eritmek için o kadar okul yaparlar mı. Hele ki nüfus artış hızı azalmış ve öğrenci sayısı zamanla azalacak iken.

Basit ama imkansız hocam. Norm fazlasını eritmek için o kadar okul yaparlar mı. Hele ki nüfus artış hızı azalmış ve öğrenci sayısı zamanla azalacak iken.
Zaten zamanında yapılması gerekiyordu. 1-2 senede yapılmalı demiyorum. Ama ikili öğretim bence şart. Sınıf mevcutları da bazı yerlerde 60 kişiyi buluyor. İkili öğretime geçilmezse bu sefer norm düzenlemesi gerekir ki saçma olur. 15 saate bir norm yapılabilir. Tayin dönemlerinde önceki norma göre değerlendirilir. Bu şekilde öğretmenleri alıp 100 km öteye veremezsin.

Norm fazlası değilim/değildim.

Maalesef İstanbul'da bir ara tekli eğitime geçme furyası vardı. Bir çok öğretmen norm kadro fazlası olmuştu o zamanlar.
Şube mevcutları 50 üzerinde olup ikili eğitime geçmeyen yerler vardır diye herhalde.
Tekli eğitime geçmek kolay iken ikli eğitime geçmenin zor olması çelişkili bir durum. Belirgin bir kriter olmalı. Herkes te bunu bilmeli.

Zaten zamanında yapılması gerekiyordu. 1-2 senede yapılmalı demiyorum. Ama ikili öğretim bence şart. Sınıf mevcutları da bazı yerlerde 60 kişiyi buluyor. İkili öğretime geçilmezse bu sefer norm düzenlemesi gerekir ki saçma olur. 15 saate bir norm yapılabilir. Tayin dönemlerinde önceki norma göre değerlendirilir. Bu şekilde öğretmenleri alıp 100 km öteye veremezsin.

İkili öğretim çözüm olarak mantıklı ancak bu kez de velilerin şikayetiyle ortalık karışır diye düşünüyorum. Tam Gün çalışan Veliler ikili öğretimde çocukları okul dışı ne yapacak? Etüd /kurs extra masraf? Seçimler yakın oy kaygısı? Bir taraftan yığılmış öğretmenler ve sıkışık sınıflar? Üstelik çalıştığım okul binası eski, sınıf metrekaresi düşük ama olması gereken ogrenci tavan mevcudu var, ilçe o sayıya kadar zorluyor okulu. Sıralar tahtanın önünde hareket etmesi zor, havasızlık...

Maalesef İstanbul'da bir ara tekli eğitime geçme furyası vardı. Bir çok öğretmen norm kadro fazlası olmuştu o zamanlar.
Şube mevcutları 50 üzerinde olup ikili eğitime geçmeyen yerler vardır diye herhalde.
Tekli eğitime geçmek kolay iken ikli eğitime geçmenin zor olması çelişkili bir durum. Belirgin bir kriter olmalı. Herkes te bunu bilmeli.
Arkadaşlar ben ikili eğitime geçirmemeli demedim. Norm sıkıntısının giderilmesi için ikili eğitime geçilmesi gerekiyorsa geçilmelidir, sonuna kadar destekliyorum sizleri. Ben sadece öğretmen norm sorunu yaşamasın diye ikili eğitime geçilen okul kadar yeni okullar yapacaklarına ihtimal vermediğimi söylemeye çalıştım. 🙂

ilksms
Geri