Arkadaşlar bir proje kapsamında okulumuza vr gözlük geldi. Daha önce Pardus a kurulum yapan var mı bu gözlüğü? Meta Guest 3 modeli.
Hocam pardus tüm bilgisayarlar. Ben de ilk defa kurulum yapacağım tam bilmiyorum.bilgisyara kurulum yapmaya gerek yok hocam, telefona methorizon kurun, onuda vysor programı ile bilgisayara yansıtın, yada windowsun kendi ekran yansıtma özelliğini kullnabilirsiniz.
Hocam pardus bilgisayarda bir oyun var onu uygulayacaklar vr gözlükle. Telefonun ekranını neden yansıtıyoruz onu anlamadım.hocam vysor programı linux için mevcut, pardus sıkıntı olurmu bilmiyorum. bilgisyarlaişiniz yok telefonun ekranını yansıtacaksınız sadece.
Hocam gelecek hayalim dijital dönüşüm projesi kapsamında geldi demiArkadaşlar bir proje kapsamında okulumuza vr gözlük geldi. Daha önce Pardus a kurulum yapan var mı bu gözlüğü? Meta Guest 3 modeli.
bilgisayardaki oyunu gözlükle nasıl uygulayacaklar bende onu anlamadım, oyunu gözlüğe kurmaları gerekmiyormu bilgisayarla ne işleri var?Hocam pardus bilgisayarda bir oyun var onu uygulayacaklar vr gözlükle. Telefonun ekranını neden yansıtıyoruz onu anlamadım.
Evet hocam siz yaptınız mı?Hocam gelecek hayalim dijital dönüşüm projesi kapsamında geldi demi
Hocam bilgisayara type-c ile bağlamışlar. Biz bu şekilde test ettik ama pc macbookdu. Oyunun pardus sürümü var nasıl kuracağız gözlüğe ? Labdaki tüm pcler pardus. Ben olayı yanlış mı anladım acaba? VR gözlüğe mi kuruluyor oyunlar? Gözlük fotosu aşağıda.bilgisayardaki oyunu gözlükle nasıl uygulayacaklar bende onu anlamadım, oyunu gözlüğe kurmaları gerekmiyormu bilgisayarla ne işleri var?
Yok hocam yapamadım Windows bilgisayarda denedim orada da meta nin uygulamasına okul İnterneti izin vermiyorEvet hocam siz yaptınız mı?
Hocam gözlük fatih ağına bağlan deyince eba ya yönlendirmeye çalışıyor hata veriyor. Normal bilgisayar gibi eba girişi yapıp İnternete bağlanmıyor. Bilgisayarda da meta nin uygulamasına fatih İnterneti izin vermiyorBu gözlüklerin kendi içinde bir işletim sistemi var.Takıp başlatınca bir ayar, bir uygulama oyun marketi arayüzü beliriyor.Bu arayüzde bilgisayar bağlantısını kablolu veya kablosuz olarak yapıp gözlükten bilgisayar kullanılıyor.Geçen gün okula meta quest 3s gözlükler geldi.Çocuklara oyun oynatıp, 8K görüntüler izlettiler.Ben de denedim.Bu gözlük tek başına bir bilgisayar.
Oyunları gözlüğe kuruyorsunuz hocam, gözlüğü takanin gorduklerini oynamayanlarinda gormesi icin tahtaya goruntuyu yansitiyorsunuz. Gozlogun kendi isletim sistemi var.Hocam bilgisayara type-c ile bağlamışlar. Biz bu şekilde test ettik ama pc macbookdu. Oyunun pardus sürümü var nasıl kuracağız gözlüğe ? Labdaki tüm pcler pardus. Ben olayı yanlış mı anladım acaba? VR gözlüğe mi kuruluyor oyunlar? Gözlük fotosu aşağıda.
Sorularınız olursa yazin ben kullandim bu cihazı herseyini biliyorum.
görüntü kalitesi ekran kartı ile ilgili hocam, ekran kartı kaliteli olmalı, ekran kartı kaliteli olursa render işlemini bilgisayarın ekran kartı yapıp kaliteli görüntü verir ancak ekran kartı uygun değilse sadece yansıtma yaptığı için görüntü kalitesiz oluyor kablo ilede yapsanız farketmiyor, yani kaliteli ekran kartı + data kablosu olmalı, yoksa sadece yansıtma yapar, tahtaların ekran kartları yetersiz malesef.Hocam biz de Meta Quest 3S var ve ekrana yansıtma yapmak istiyorum. Meta horizon ile yapabiliyoruz ama dediğim gibi iki cihazda internete bağlı olmalı, hesap açılmalı falan filan. Tahtada hesap açmadan ya da kablosuz internet kullanmadan(pek verimli bulmadım ve her yerde kablosuz yok) link kablosu ile bunu yapabilir miyiz?
| Segment | NVIDIA (Önerilen) | AMD |
| En İyi Performans | RTX 4070, 4080, 4090 | RX 7900 XT / XTX |
| Yüksek Kalite | RTX 3070 Ti, 3080, 4060 Ti | RX 6800 XT, 7800 XT |
| Giriş (Orta Kalite) | RTX 3060 (12GB), RTX 2070 | RX 6700 XT |
Benden iyi bilgisayar istiyor. i5 8gb kabul etmedi. Öğrencilerin telefonuna kurduruyorum oradan deneyeceğiz artık. Ama pardus olayını nasıl yapacağız o hala muamma.hocam ilk mesajımdada yazdım , görüntüyü metahorizonu telefona kurup önce telefona oradanda vysor programını telefon ve bilgisayara kurup görüntüyü bilgisayara yansıtın, vysor programının linux sürümü mevcut.Laptopuma Meta Horizon Link kurayım dedim gereksinimler karşılanmıyor dediBenden iyi bilgisayar istiyor. i5 8gb kabul etmedi. Öğrencilerin telefonuna kurduruyorum oradan deneyeceğiz artık. Ama pardus olayını nasıl yapacağız o hala muamma.
Teşekkürler hocam.ayrıyetten hesap açmadan olmaz sayın hocam.
meta horizon, quest side hesap kullanıyor.
Hocam telefona kurduk uygulamayi meta Guest ilk kurulumda sürekli başa aliyor yazilim güncelleme bölümünde. Kapanıp tekrar açılıyor. Hard reset diye bir olay varmış onu da denedik ama yazılım güncelleme adımını bir türlü gecemedik gözlüğün.hocam ilk mesajımdada yazdım , görüntüyü metahorizonu telefona kurup önce telefona oradanda vysor programını telefon ve bilgisayara kurup görüntüyü bilgisayara yansıtın, vysor programının linux sürümü mevcut.
yazdığınız bir arza gibi görünüyor hocm, ben cihazın normal kullanımını biliyorum, arıza giderecek kadar uzmanlaşmadım.Hocam telefona kurduk uygulamayi meta Guest ilk kurulumda sürekli başa aliyor yazilim güncelleme bölümünde. Kapanıp tekrar açılıyor. Hard reset diye bir olay varmış onu da denedik ama yazılım güncelleme adımını bir türlü gecemedik gözlüğün.
Bunu yaptık hocam. Telefonla cihaz eşleşmiyor. Geri gönderiyorum baksınlar bakalım.power ile ses kısma tuşuna uzunsüre basınca gelen menüden format atmıştım o kdarını biliyorum.