Meta Quest 3 VR gözlük kurulumu

Kodla Büyü

emrahsahan

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bir proje kapsamında okulumuza vr gözlük geldi. Daha önce Pardus a kurulum yapan var mı bu gözlüğü? Meta Guest 3 modeli.

bilgisyara kurulum yapmaya gerek yok hocam, telefona methorizon kurun, onuda vysor programı ile bilgisayara yansıtın, yada windowsun kendi ekran yansıtma özelliğini kullnabilirsiniz.

hocam vysor programı linux için mevcut, pardus sıkıntı olurmu bilmiyorum. bilgisyarlaişiniz yok telefonun ekranını yansıtacaksınız sadece.

bilgisayardaki oyunu gözlükle nasıl uygulayacaklar bende onu anlamadım, oyunu gözlüğe kurmaları gerekmiyormu bilgisayarla ne işleri var?
Hocam bilgisayara type-c ile bağlamışlar. Biz bu şekilde test ettik ama pc macbookdu. Oyunun pardus sürümü var nasıl kuracağız gözlüğe ? Labdaki tüm pcler pardus. Ben olayı yanlış mı anladım acaba? VR gözlüğe mi kuruluyor oyunlar? Gözlük fotosu aşağıda.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2026-02-09 214050.webp
    Ekran görüntüsü 2026-02-09 214050.webp
    6.1 KB · Görüntüleme: 25
Bu gözlüklerin kendi içinde bir işletim sistemi var.Takıp başlatınca bir ayar, bir uygulama oyun marketi arayüzü beliriyor.Bu arayüzde bilgisayar bağlantısını kablolu veya kablosuz olarak yapıp gözlükten bilgisayar kullanılıyor.Geçen gün okula meta quest 3s gözlükler geldi.Çocuklara oyun oynatıp, 8K görüntüler izlettiler.Ben de denedim.Bu gözlük tek başına bir bilgisayar.

Bu gözlüklerin kendi içinde bir işletim sistemi var.Takıp başlatınca bir ayar, bir uygulama oyun marketi arayüzü beliriyor.Bu arayüzde bilgisayar bağlantısını kablolu veya kablosuz olarak yapıp gözlükten bilgisayar kullanılıyor.Geçen gün okula meta quest 3s gözlükler geldi.Çocuklara oyun oynatıp, 8K görüntüler izlettiler.Ben de denedim.Bu gözlük tek başına bir bilgisayar.
Hocam gözlük fatih ağına bağlan deyince eba ya yönlendirmeye çalışıyor hata veriyor. Normal bilgisayar gibi eba girişi yapıp İnternete bağlanmıyor. Bilgisayarda da meta nin uygulamasına fatih İnterneti izin vermiyor

Hocam bilgisayara type-c ile bağlamışlar. Biz bu şekilde test ettik ama pc macbookdu. Oyunun pardus sürümü var nasıl kuracağız gözlüğe ? Labdaki tüm pcler pardus. Ben olayı yanlış mı anladım acaba? VR gözlüğe mi kuruluyor oyunlar? Gözlük fotosu aşağıda.
Oyunları gözlüğe kuruyorsunuz hocam, gözlüğü takanin gorduklerini oynamayanlarinda gormesi icin tahtaya goruntuyu yansitiyorsunuz. Gozlogun kendi isletim sistemi var.

Gozlugun görüntüsünü telefona yansitmak icin metahorizon programini telefona kuruyorsunuz, bilgisayara yansitmak icin bilgisayara quest side programini kurabilirsiniz.

Sorularınız olursa yazin ben kullandim bu cihazı herseyini biliyorum.

Hocam biz de Meta Quest 3S var ve ekrana yansıtma yapmak istiyorum. Meta horizon ile yapabiliyoruz ama dediğim gibi iki cihazda internete bağlı olmalı, hesap açılmalı falan filan. Tahtada hesap açmadan ya da kablosuz internet kullanmadan(pek verimli bulmadım ve her yerde kablosuz yok) link kablosu ile bunu yapabilir miyiz?

Hocam biz de Meta Quest 3S var ve ekrana yansıtma yapmak istiyorum. Meta horizon ile yapabiliyoruz ama dediğim gibi iki cihazda internete bağlı olmalı, hesap açılmalı falan filan. Tahtada hesap açmadan ya da kablosuz internet kullanmadan(pek verimli bulmadım ve her yerde kablosuz yok) link kablosu ile bunu yapabilir miyiz?
görüntü kalitesi ekran kartı ile ilgili hocam, ekran kartı kaliteli olmalı, ekran kartı kaliteli olursa render işlemini bilgisayarın ekran kartı yapıp kaliteli görüntü verir ancak ekran kartı uygun değilse sadece yansıtma yaptığı için görüntü kalitesiz oluyor kablo ilede yapsanız farketmiyor, yani kaliteli ekran kartı + data kablosu olmalı, yoksa sadece yansıtma yapar, tahtaların ekran kartları yetersiz malesef.

1. Önerilen Ekran Kartı Modelleri

Kaliteli bir deneyim (yüksek çözünürlük ve 90/120 FPS) için aşağıdaki seviyeler gereklidir:

SegmentNVIDIA (Önerilen)AMD
En İyi PerformansRTX 4070, 4080, 4090RX 7900 XT / XTX
Yüksek KaliteRTX 3070 Ti, 3080, 4060 TiRX 6800 XT, 7800 XT
Giriş (Orta Kalite)RTX 3060 (12GB), RTX 2070RX 6700 XT

2. Teknik Gereksinimler​

• Video Belleği (VRAM): Yüksek çözünürlüklü dokular ve yansıtma işlemi için en az 8 GB VRAM şarttır. 4K ve üzeri süper-örnekleme (supersampling) için 12 GB+ tercih edilmelidir.
  • Kodlama Desteği (Encoder): Quest 3S görüntüyü sıkıştırılmış veri olarak alır.
    • NVIDIA: NVENC kodlayıcısı VR yansıtma için en stabil olanıdır.
    • AV1 Desteği: Quest 3S, AV1 kodlamayı destekler. Bu teknolojiyi kullanabilmek için RTX 40 serisi veya Radeon 7000 serisi bir kart gereklidir. Bu, daha düşük bant genişliğinde daha net görüntü sağlar.

Laptopuma Meta Horizon Link kurayım dedim gereksinimler karşılanmıyor dedi :) Benden iyi bilgisayar istiyor. i5 8gb kabul etmedi. Öğrencilerin telefonuna kurduruyorum oradan deneyeceğiz artık. Ama pardus olayını nasıl yapacağız o hala muamma.

Laptopuma Meta Horizon Link kurayım dedim gereksinimler karşılanmıyor dedi :) Benden iyi bilgisayar istiyor. i5 8gb kabul etmedi. Öğrencilerin telefonuna kurduruyorum oradan deneyeceğiz artık. Ama pardus olayını nasıl yapacağız o hala muamma.
hocam ilk mesajımdada yazdım , görüntüyü metahorizonu telefona kurup önce telefona oradanda vysor programını telefon ve bilgisayara kurup görüntüyü bilgisayara yansıtın, vysor programının linux sürümü mevcut.

hocam ilk mesajımdada yazdım , görüntüyü metahorizonu telefona kurup önce telefona oradanda vysor programını telefon ve bilgisayara kurup görüntüyü bilgisayara yansıtın, vysor programının linux sürümü mevcut.
Hocam telefona kurduk uygulamayi meta Guest ilk kurulumda sürekli başa aliyor yazilim güncelleme bölümünde. Kapanıp tekrar açılıyor. Hard reset diye bir olay varmış onu da denedik ama yazılım güncelleme adımını bir türlü gecemedik gözlüğün.

Hocam telefona kurduk uygulamayi meta Guest ilk kurulumda sürekli başa aliyor yazilim güncelleme bölümünde. Kapanıp tekrar açılıyor. Hard reset diye bir olay varmış onu da denedik ama yazılım güncelleme adımını bir türlü gecemedik gözlüğün.
yazdığınız bir arza gibi görünüyor hocm, ben cihazın normal kullanımını biliyorum, arıza giderecek kadar uzmanlaşmadım.

power ile ses kısma tuşuna uzunsüre basınca gelen menüden format atmıştım o kdarını biliyorum.

Ekli dosyalar

• images.webp
    images.webp
    4.9 KB · Görüntüleme: 11
ilksms
Geri