Mesleki çalışmalar - seminer dönem

Kodla Büyü
Henüz yok. En geç Cuma çıkar bence.

2025-2026 eğitim öğretim yılının tamamlanmasının ardından gerçekleştirilecek 29-30 Haziran tarihli mesleki çalışmalar için program hazırlandı.

Bakanlıkça, söz konusu mesleki çalışma programının Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) platformu üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirilmesine karar verildi.

Yönetici ve öğretmenler, "2026 Haziran Dönemi Mesleki Çalışma Semineri"ni 5 Temmuz Pazar günü saat 23.59'a kadar tamamlayabilecek.

2026 Haziran dönemi mesleki çalışma semineri, "Bağımsızlık (Bağımlılık) ve Aile" ile "Dijital Çağ ve Aile" konularında hazırlanan eğitim içeriklerinden oluşuyor.

Kurul için 24 haziran çarşamba günü tarihi konuşuluyor...

İnternete toplantılar için şu tarihler paylaşılmış:

2026 Yıl Sonu Kurul ve Zümre Toplantı Tarihleri
Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre Haziran dönemi kurul ve zümre toplantıları şu şekilde planlandı:
Öğretmenler Kurulu Toplantısı: 24 Haziran
Okul Zümre Toplantıları: 25 Haziran
İlçe Zümre Toplantıları: 29 Haziran (Online / Çevrim içi)
İl Zümre Toplantıları: 30 Haziran (Online / Çevrim içi)

Ne kadar evrak kürek gereksiz iş var ya. Bir bırakın da öğretmenlik yapalım. öğretmen ne ara nasıl kendini derse verebilecek? bir doktor veya polis bu kadar evrakla uğraşsa gerçek işini yapamaz. biz nasıl yapalım? kafa kalmıyor.

Ne kadar evrak kürek gereksiz iş var ya. Bir bırakın da öğretmenlik yapalım. öğretmen ne ara nasıl kendini derse verebilecek? bir doktor veya polis bu kadar evrakla uğraşsa gerçek işini yapamaz. biz nasıl yapalım? kafa kalmıyor.
Aynen, öğretim programı 100 küsür sayfa. Konuya odaklanmak yerine öğretim programı ne anlatıyor acaba onu çözmek gerekiyor önce. Tez kadar öğretim programı hazırlanmış. Laflar sürekli değişiyor. Hedef davranış, amaç, kazanım, öğrenme çıktısı vs.. Ders planı isteniyor.. Hangi meslekte bu kadar planlama yapılıyor var mı acaba? Öğretmenin ders notu plandır bu kadar basit aslında. TYMM güzel düşünülmüş ancak öğrenci söze değil yapılana bakıyor. Esase değil usule bakıyoruz. Maalesef ilerleme olmuyor o zaman.

ilksms
Geri