MEB ROBOTİK KODLAMA SETLERİ GELDİ

Kodla Büyü
Bu kılavuzda "MEBKİTTestProgramları.zip" diye bir dosyadan bahsedilmiş, örnek uygulama kodlarının olduğu bir dosya, buna ulaşabilen oldu mu acaba?

Çok komik gerçekten. Hangi derste kullanacağız bunları? Hani şu günden güne azaltılıp kuş kadar kalmış en son da çoklu yabancı dil okulu muhabbetine iyice kaldırılacak olan derslerimizde mi kullanacağız? MEB güzel düşünmüş sağolsun ama boşuna masraf etmiş bence.

Mobil robot kitin üstündeki yapılmış haline bakınca içindeki malzemeler eksik çıkıyor. Mesafe sensörü yok. Bu durumda birşey yapılacakmı
Teslimatlar sırasında her bir kutunun içerisinde bulunan komponentlerin tek tek sayılmasına gerek olmayacaktır.

Kutu içeriklerinin eksik ya da arızalı çıkma durumuna karşı teslim tarihinden itibaren 90(doksan) gün içerisinde sayımı/tespiti yapılabilecektir
Bize böyle bir mesaj geldi ilden

Ortaokuldayım bize de 3d yazıcı geldi, şimdi de bu setler gelecek anladığım kadarıyla iyi güzel de ben ne ara işleyeceğim anlatacağım bunları. Kılavuz kitaplarda robotik kodlama veya 3d modelleme falan var da ben mi göremedim?

Ekte gönderdiğim zip dosyasını "Belgeler-->Arduino-->libraries" klasörünün içerisine MebKit klasörü olarak atıp, kılavuz kitaptaki örnek uygulamaların kodlarına erişebilirsiniz arkadaşlar. (Kodlar Arduino 2.3.3 ile hazırlanmış ve denenmiştir, öncesinde kılavuzda belirtilen kütüphane dosyalarının yüklenmiş olduğuna emin olunuz.) (Setimde Esp8266 çıkmadığı için onu hazırlayamadım)

1750338983752.webp
1750339028743.webp

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Ekte gönderdiğim zip dosyasını "Belgeler-->Arduino-->libraries" klasörünün içerisine MebKit klasörü olarak atıp, kılavuz kitaptaki örnek uygulamaların kodlarına erişebilirsiniz arkadaşlar. (Kodlar Arduino 2.3.3 ile hazırlanmış ve denenmiştir, öncesinde kılavuzda belirtilen kütüphane dosyalarının yüklenmiş olduğuna emin olunuz.) (Setimde Esp8266 çıkmadığı için onu hazırlayamadım)

Ekli dosyayı görüntüle 79373Ekli dosyayı görüntüle 79374
@gsaydin hocam,
MebKit.zip dosyasını siz oluşturmuştunuz değil mi? Öyleyse nereye, hangi kılavuza bakarak hazırladınız?
(sayfa 13-29)
Buna bakarak kendiniz mi hazırladınız?
https://mebkit.eba.gov.tr sitesindeki dökümanlar da hala eksik gibi. Yani mebkit.zip dosyası sanki hazır olarak da verilmiş gibi anlatıyor o pdf de ama resmi sitede ortada öyle bir dosya yok.

Son düzenleme:
Robot platform kitini kurayım dedim ama arduino montajını anlatıyor kılavuzda ama setin içinde arduino yok. Ultrasonik sensör de yok. E biz simdi diğer robotik kodlama setinin içinden bunları alıp monte etsek diğer kartın uzerine ne takacağız? Elimdeki arduinolari mi taksam diye dusunuyorum. Siz ne yapacaksınız?

Son düzenleme:
@gsaydin hocam,
MebKit.zip dosyasını siz oluşturmuştunuz değil mi? Öyleyse nereye, hangi kılavuza bakarak hazırladınız?
(sayfa 13-29)
Buna bakarak kendiniz mi hazırladınız?
https://mebkit.eba.gov.tr sitesindeki dökümanlar da hala eksik gibi. Yani mebkit.zip dosyası sanki hazır olarak da verilmiş gibi anlatıyor o pdf de ama resmi sitede ortada öyle bir dosya yok.
Mesajda eklediğiniz kılavuz kitaptaki anlatıma göre kendim hazırladım hocam kodları, kılavuzda MEBKİTTestProgramları.zip isimli bir dosyadan bahsedilmiş ama internette bulamadım, bende okulda işler yoğun değilken kendim hazırladım, sonrada Arduino'nun örnekler kısmına ekledim.

https://mebkit.eba.gov.tr dökümanlar kısmında sadece 2 tane kılavuz var şimdilik. Devamı gelecektir. Portal kısmını aktif hale getirmişler oradan web tabanlı olarak kodları hazırlayıp karta yükleyebiliyoruz.

Teslimatlar sırasında her bir kutunun içerisinde bulunan komponentlerin tek tek sayılmasına gerek olmayacaktır.

Kutu içeriklerinin eksik ya da arızalı çıkma durumuna karşı teslim tarihinden itibaren 90(doksan) gün içerisinde sayımı/tespiti yapılabilecektir
Bize böyle bir mesaj geldi ilden
Burası biraz tuhaf... Bana 17 Haziran'da geldi. Kutuyu açmama gerek yok ya... 90 gün sonra okul başlıyor .. 65 gün okulda değiliz. Diğer günler seminer toplantı....
Açmayın da rezilliği yaşayın diyorlar... O 90 gün sonunda bir eksik çıksa?

Kutudaki poşette farklı malzeme isimleri, tutanakta farklı OLMASI GEREKEN malzeme isimlerinin bir listesi Türkiye'nin neresindedir acaba? Bence böyle bir liste yoktur.

Tutanak üstünde bazı malzeme isimleri yazıyor. Ama o isimlerin haricinde başka malzemeler de teslim edildi. Yani robotik setin için atıyorum "havya" da olması gerekir belki ama bilemiyoruz ki?
E şimdi kurulum kılavuzlarına bakalım desek, yukarıda bir arkadaşın dediği gibi robot kitinde mesafe sensörü yok, belki de olması lazım ama bunu biz nereden bileceğiz. Yeğitek, robotzade birinizden biri düzgün bir iş yapsanız da bizde cebelleşmesek.
Devlete malzeme gönderiyorsun eksik çıkıyor. Robotzade devleti mi kandırıyorsun, milletin hakkını yemeye çalışıyorsun. Robotistan'dan sonra asla alışveriş yapmayacağım bir site daha. Robotistan'a defalarca söyledim, devlete fatura kesiyorsunuz eksik malzeme gönderiyorsunuz diye adamların hiç umurunda değil. Rızıkları haram olmuş hepsinin.
Civatasının rengine kadar her şeyi saydım siz de sayın. Tutanağını tutun.

Son düzenleme:
BBNET
Geri