MEB ROBOTİK KODLAMA SETLERİ GELDİ

Kodla Büyü
Bu kitlerin her türlü kursunu almış bir fatih eğitmeni olarak:
Hocam bu konuyu Dijital beceriler kursunda dile getirdik. Onlar da durumu bildiklerini(ki bt öğretmeniydi) ancak kurulan yenilikçi ve bt sınıflarının sadece bt dersine ait olmadığını gönderilen kitlerin diğer branşların da kullanacağını hatta eylülde bu branşlar için bu kitlerin ve 3b yazıcıların kursa alınacağını söyledi.
bakanlık artık bt dersini diğer derslere entegre etmeye çalışıyor. çünkü verdiği kiti projede kullanacak bir müzik öğretmeninin bunu yapay zeka araçları ile her türlü kodlayabileceğini söylüyorlar. Her zaman ki gibi üreten değil tüketen taraftalar.

Bakanlık bu labları, yenilikçi sınıfları, kitleri, 3d yazıcıları BT dersi için kurmuyor. 3500 okul bu nimetlerden faydalanırken diğer okulların suçu ne sorusunun cevabı yok!

Velhasıl kelam bt dersinin ruhuna elfatiha... Şuan az bir dersle sorunlar iyice artıyor. Umarım ders tamamen kaldırılır da Bakanlık BT Öğretmenlerini fark eder ve bir çözüm üretir BT Normu gibi.
Başka branş kullanabilecekse buyursun kullansın ben şahsen teknoloji tasarım ile birlikte kullanıyorum ve gayette memnunum.

Hocam bu konuyu Dijital beceriler kursunda dile getirdik. Onlar da durumu bildiklerini(ki bt öğretmeniydi) ancak kurulan yenilikçi ve bt sınıflarının sadece bt dersine ait olmadığını gönderilen kitlerin diğer branşların da kullanacağını hatta eylülde bu branşlar için bu kitlerin ve 3b yazıcıların kursa alınacağını söyledi.
bakanlık artık bt dersini diğer derslere entegre etmeye çalışıyor. çünkü verdiği kiti projede kullanacak bir müzik öğretmeninin bunu yapay zeka araçları ile her türlü kodlayabileceğini söylüyorlar. Her zaman ki gibi üreten değil tüketen taraftalar.

Bakanlık bu labları, yenilikçi sınıfları, kitleri, 3d yazıcıları BT dersi için kurmuyor. 3500 okul bu nimetlerden faydalanırken diğer okulların suçu ne sorusunun cevabı yok!

Velhasıl kelam bt dersinin ruhuna elfatiha... Şuan az bir dersle sorunlar iyice artıyor. Umarım ders tamamen kaldırılır da Bakanlık BT Öğretmenlerini fark eder ve bir çözüm üretir BT Normu gibi.
Gönderdikleri setler başka bransların elinde birkaç kullanımdan sonra atıl duruma düşer diye düşünüyorum.

Zamanında meslek lisesinde çalışırken labı, bilgisayar dışındaki alanlarla ortak kullanıyorduk. Hazretler öğrencileri laba tıkıp kendileri dışarda çay kahve keyfi yapıyordu, o sırada da öğrenciler labın altını üstüne getiyordu.

Dyned olayında da aynısı oldu.

Bu tip araçların olduğu yerde bozulanların yerine sürekli tedarik sağlayamayacaksınız ortak kullanmak diye bir şey yok.

Büyük bir ihtimalle Teknoloji Tasarım öğretmeni ile beraber kullanacağız. Sorun çıkacağını sanmıyorum.
Okuldaki TT öğretmen robotikde yarışmalara katılan, dersinde 3b tasarım yaptırmaya çalışan biri...
BT sınıfını biri kullanacaksa öğrencilerin başında durması vs gibi şeyleri şart koşup, takibini sıkı bir şekilde yapmaya çalışanlardanım. Bunu bildikleri için sıkıntıyı daha az yaşadım.

Son düzenleme:
Ben mobil robot platformu montaj rehberine göre montaj yaptım fakat robotu aktif ettiğim anda buzzer ötmeye başlıyor ve ve kart üzerinde kontrol ettiğimde '' L'' ışığı sürekli yanıyor ne hata yapıyor olabilirim...

Arkadaşlar yakında görürsünüz branşlara ait mebkit ve 3d yazıcı kullanılarak oluşturulmuş ders içi etkinlikleri...yenilikçi sınıf (fcl) kurulan okullarda branş öğretmenlerine kurs verilirken de bu etkinlikler gösterilecek

Son düzenleme:
Çok komik , çok saçma ..sinirlerim bozuluyor artık gerçekten . Böyle bir branş olamaz , yazık şu ülkenin haline. Bu kadar plansızlık olamaz!!!
Okulum çoklu yabancı dil okulu oldu , bana ait tüm dersler kalktı . Ders saatim 0 (SIFIR) ..

19 bilgisayar , 3d yazıcı Tüm bu setlerden bize de geldi, Norm fazlasıyım diye bana açılan okulda ise ne bt Sınıfı var, ne bilgisayar , ne 3d Yazıcı ne de bu setler. Yani kendi okulumda bt Sınıfı var, bt öğretmeni var.Ama dersler kaldırıldı bt Sınıfına kilit vuruldu,, başka okulda ise bunların hiç biri yok nasıl oluyorsa bt öğretmeni normu var. Ki muhtemelen oraya tayin istesem seneye orada da norm fazlası olacağım. Allah akil fikir versin bunları planlayanlara , vicdan versin bu norm olaylarını parmağında istediği gibi şahsi duygularıyla çıkarlarıyla döndüren müdürlere(!) , ve Allah korusun bu caaanım ülkeyi bu kadar düzenbazlığın içinde. Bu ülkeyi mahvetmek için dışardan bir düşmana gerek yok. En en en basiti Okulunda sırf istediği öğretmenleri tutup istediklerini göndermek için norm oyunları yapmak, öğrencileri teknoloji çağında tüm imkanlar varken bundan mahrum etmek, geleceği inşa edecek nesillerin gelişimine ket vurmak ta vatan hainliğidir. …Başka sözüm yok….

Bize set gelmedi , niye gelmedi diyen hocalarım . Seneye veya en geç bir sonraki sene sizlerin de dersleri olmayacak zaten . Şimdilik sıra gelmemiştir çoklu yabancı dil için. Setleri çok ta dert etmeyin yani..DERS YOK!
Okul müdürlerine bu kadar etki verilmesin gerçekten okul için iyi olmuyor şahsi çıkarları için insanları harcıyorlar

Arkadaşlar yakında görürsünüz branşlara ait mebkit ve 3d yazıcı kullanılarak oluşturulmuş ders içi etkinlikleri...yenilikçi sınıf (fcl) kurulan okullarda branş öğretmenlerine kurs verilirken de bu etkinlikler gösterilecek
Arduino setleri vs. hep ezbere tüketici teknoloji. Şu jumperı şu pine tak, şunu şuraya diye ezbere yapılan şeylerle, neden böyle yapıldığını anlamadan yapılan ders etkinlikleri acaba çok faydalı olacak mı?...

Yeni birşey değil ki bu. Zaten veriliyor. O sınıf herkese ait ve herkes oradaki materyallerin kullanımı konusunda kursa alınıyor. Bizim burada böyle en azından. 3D yazıcı kullanma kursu başlayacak mesela eylülde. O sınıfı kullanacaksa öğretmen oradaki materyallerin de kullanımını bilmek zorunda değil mi?

Arduino setleri vs. hep ezbere tüketici teknoloji. Şu jumperı şu pine tak, şunu şuraya diye ezbere yapılan şeylerle, neden böyle yapıldığını anlamadan yapılan ders etkinlikleri acaba çok faydalı olacak mı?...
Kısa süre sonra setlerde ortaya çıkacak parça bozulmaları vb. Olunca çoğu çöpe dönecek. Bu tür setler genellikle bu sonla karşılaşıyor

Düzgün kullanılacaksa her öğretmen kullanabilir, bozulan da bir şekilde tedarik edilir. Önemli olan nasıl kullanıldığı. Yoksa benim öğrenciliğimde de BT sınıfları aman bozulmasın diye örtülerinin altında demode olana dek saklandı. Çalışıyordu da kime yaradı.

Bu kararları kim veriyor acaba? 40 kişilik sınıf 10 tane set bilmem kaç tane devre elemanı ve bu işten anlamayan diğer zümre öğretmenleri. Bu iş nasıl olacak hiç düşünmüşler mi? Elektronik laboratuvaru nasıl idare edilir hiçbir fikirleri var mı acaba

Bu kararları kim veriyor acaba? 40 kişilik sınıf 10 tane set bilmem kaç tane devre elemanı ve bu işten anlamayan diğer zümre öğretmenleri. Bu iş nasıl olacak hiç düşünmüşler mi? Elektronik laboratuvaru nasıl idare edilir hiçbir fikirleri var mı acaba
Hocam öğretmen masasını akıllı tahtanın tam önüne koymuşlar, masa, pc ve öğretmen tahtayı kapatıyor. Tabii ki ders öğretmen pcden anlatılması daha normal, akıllı tahtadan anlatmanın bir mantığı yok. Tahtaya en yakın noktada değil tüm pcler daha uzak noktalara konumlandırılmış, göz bozukluğu olan öğrencim var mesela, oturduğu yerden kalkıp her saniyesinde tahtanın 30 cm önüne kadar gelmesi lazım. Büyük sınıfım var, en uzaktaki pcde oturan öğrencinin akıllı tahtayı görmesi mümkün değil. Önceki sınıfımda en uzak noktalara dolap vs koyup öğrencileri en yakın noktalarda toplamıştım. E şimdi sınıfta da değişiklik yapılamıyor. PC'lerin altındaki masaları bedava verseler almazsınız. Sandalye ayakları masaların altındaki aralıktan girmiyor. Sınıftaki pcler U düzeninde ki son derece yanlış. M şeklinde olmalıydı, akıllı tahtaya sırtı dönük hiç bir öğrenci olmayacak, öğretmen de hiç bir zaman tahtaya dönüp öğrenciye sırtını dönmek zorunda kalmayacak. Sınıfa gönderilen 3 tane tablo mudur resim midir propaganda malzemesi midir belli olmayan 3 nesne duvarda boşu boşuna ve o kadar garip yer kaplıyor ki? Pano, uyarı levhaları, Atatürk Köşesi, malzeme panosu vs asmak varken onları tam bir para israfı. bir de o kadar büyükler ki 1 tanesini asamadılar o kadar büyüklükte boş yer yok. Olan var olmayan var muhabbeti yapmayın şimdi. Olduğu zaman daha iyi olabilecek basit bir şey ama taaa Ankara'dan bakınca bunlar görülmüyor işte. Gerçekten daha kullanışlı sınıflar oluşturulabilirdi ama maalesef bu fırsat kaçmış.

Düzgün kullanılacaksa her öğretmen kullanabilir, bozulan da bir şekilde tedarik edilir. Önemli olan nasıl kullanıldığı. Yoksa benim öğrenciliğimde de BT sınıfları aman bozulmasın diye örtülerinin altında demode olana dek saklandı. Çalışıyordu da kime yaradı.
Hocam bilgisayar laboratuvarı ile bu bir değil. Düzgün kullanılmadığında kırılanı döküleni kim yerine koyacak. Bu tür setlerin amaca ulaşamadığını yaşadık gördük. Biraz da yeni arkadaşlar yaşayıp görsün diyelim artık.

ben bu sene norm atamasından başka okula geçtim görevlendirme olarak çalştım, okulun normu yok bilgisayarlar yenilendi 3d yazıcı geldi dünde robotik kodlama setleri geldi. Bakalım bu malzemeler ne olacak önümüzdeki senelerde.
Hocam benim de aynısı oldu. Lisede olduğum icin ve ben başka okula geçtiğim için önünüzdeki sene dersi de secmeyecekler. Malzemeler atıl kalırsa çok üzülürüm

BBNET
Geri