MEB ROBOTİK KODLAMA SETLERİ GELDİ

Kodla Büyü

compteach

Aktif Üye
meb 13 tane set gondermis. Gayet yeterli bir Arduino set gibi. Kullanan arkadaşlar var mi
20250616_132410.webp

Son düzenleme:
Şimdi bize de teslim ettiler. Bunları demirbaşa kaydettiriyoruz mu yoksa kayıt falan yok mu?

Ben ilk başta büyük kartı işlemci olan zannetmiştim kutuyu incelemek için açtım. Arduino uno içeriyor. Büyük kart parçaları bir araya toplamak için anlaşılan. Civatalar ile parçaların takılması için yerler var. Kutu içeriği alttaki gibi.
WhatsApp Image 2025-06-16 at 14.43.42.webp

Süpermiş. Bize eğitimde 5 tane gelecek demişlerdi. 13 tane gelmiş olması sürpriz oldu. Sınıflarımızın 35 kişi olması sorunu olmasaydı çok güzel işler yapılabilirdi. 35 kişi küçücük laboratuvar, bakalım ne yapabileceğiz?

Hangi okula neye göre gönderiliyor, talepte bulunacak bir yer var mı?

Hangi okula neye göre gönderiliyor, talepte bulunacak bir yer var mı?

3500 BT lab kurulan okullara:

Talepte bulunmuyorsunuz hocam. Eğer okulunuza Tip 1 -2 -3 kapsamında BT sınıfı yenileme yapıldıysa yada Yenilikçi Sınıf kurulduysa geliyor bu setler.
Hocam anladım da bizim neyimiz eksik, ben de okulumda böyle güzel setlerle çalışma yapmak istiyorum, bence bu yapılan ayrımcılığa giriyor. İsteyen okullara göndermeli MEB.

Hocam anladım da bizim neyimiz eksik, ben de okulumda böyle güzel setlerle çalışma yapmak istiyorum, bence bu yapılan ayrımcılığa giriyor. İsteyen okullara göndermeli MEB.
Geçen sene okullara sordular 55 metrekare pc lab için uygun yeri olanlar kimler diye onun devamı bunlar anlaşılan.

Geçen sene okullara sordular 55 metrekare pc lab için uygun yeri olanlar kimler diye onun devamı bunlar anlaşılan.
Hocam zaten uygun olduğunu belirten cevap verdik, fotoğraflarını da çektik gönderdik sınıfın, hiçbirşey gelmedi ama okula.

Keşke ildeki BTR yöneticisi ile konuşsaydınız. Onlar detaylı bilgi verebilir.
Hocam ilçedeki eğitici zaten aradı, fotoğraf istedi, tüm bilgileri verdik, çok geniş bir sınıf zaten, altyapıda var, kim neye göre nasıl karar veriyor anlamak çok zor, ben şimdi bu setlerden istiyorum çünkü öğrencilerimle çok güzel projeler yapabilirim, veremeyiz mi diyecekler bana, o zaman haksızlık olmaz mı?

İnternetten araştırdım hocam bu setlerin sadece kartı 5K civarı, diğer sensörleri ve ekstraları saymıyorum bile. Bence isteyen okullara verilmesi gerekli, o kadar çok yere gereksiz harcama yapılıyor ama bu güzel çalışmadan biz faydalanamıyoruz çok saçma.

Hocam ilçedeki eğitici zaten aradı, fotoğraf istedi, tüm bilgileri verdik, çok geniş bir sınıf zaten, altyapıda var, kim neye göre nasıl karar veriyor anlamak çok zor, ben şimdi bu setlerden istiyorum çünkü öğrencilerimle çok güzel projeler yapabilirim, veremeyiz mi diyecekler bana, o zaman haksızlık olmaz mı?

İnternetten araştırdım hocam bu setlerin sadece kartı 5K civarı, diğer sensörleri ve ekstraları saymıyorum bile. Bence isteyen okullara verilmesi gerekli, o kadar çok yere gereksiz harcama yapılıyor ama bu güzel çalışmadan biz faydalanamıyoruz çok saçma.
Yok hocam geçen sene biz Veli'nin birine 10 set aldırdık. Anlamıyordum o zamanlar şöyle 10 set geldi.
Direnç ve LED olmadığı için kendim aldım sette ki zaten para eden şeyler değildiler. Klon Arduino para eden bir şey değil. Geçen sene 250 lira civarındaydı. Büyükşehirlerde sadece bunları satan dükkanlar olabiliyor oralardan daha uyguna geliyor.

Lego setleri pahalı

Yok hocam geçen sene biz Veli'nin birine 10 set aldırdık. Anlamıyordum o zamanlar şöyle 10 set geldi.
Direnç ve LED olmadığı için kendim aldım sette ki zaten para eden şeyler değildiler. Klon Arduino para eden bir şey değil. Geçen sene 250 lira civarındaydı. Büyükşehirlerde sadece bunları satan dükkanlar olabiliyor oralardan daha uyguna geliyor.
Hocam doğru sölüyorsunuz haklısınız ama bu kart özel yapım o yüzden demiştim. Yoksa dediğiniz gibi tek tek çok pahalı değil parçalar ama kartı güzel hazırlamışlar. Aşağıdaki linktekine çok benziyor.

Hocam zaten uygun olduğunu belirten cevap verdik, fotoğraflarını da çektik gönderdik sınıfın, hiçbirşey gelmedi ama okula.

O zaman PC'leriniz 2010 model ve üstüdür hocam o yüzden hiçbir Tip kapsamına alınmamıştır ama haklısınız sizinle benzer durumda olan okullara da gönderilmeliydi. 3D yazıcılar için de aynı şey geçerli. Madem Lab var öğretmen de var yeni kurulan lablara gönderilen malzemeleri buralara da gönder.

ben bu sene norm atamasından başka okula geçtim görevlendirme olarak çalştım, okulun normu yok bilgisayarlar yenilendi 3d yazıcı geldi dünde robotik kodlama setleri geldi. Bakalım bu malzemeler ne olacak önümüzdeki senelerde.

• Beğen
Tepkiler: H_M
Yegitek in yenilikçi sınıf(FCL) kapsamında belirlediği okullara gönderdiği mebkit sesidir.Bunun yanında okulunuza 3boyutlu yazıcı da gelecektir. İl koordinatörünzle görüşün.Arduiono uno gibi ama mebkit daha kapsamlı ve birleştirilmiş hali

ders olmadıktan sonra robotik set gönderseler ne fayda?
liselerde 9larda ders 1 saate düşürüldü..
ve bilin bakalım bizden alınan ders, hangi derse verildi?
proje hazırlama dersi iki saat bilişim dersi 1 saat saçmalığa bak..
laboratuar dersi 1 saat olamaz..
ayrıca ortaokullarda 5 6 ve 7 lerde ders kaldırıldı sadece 8lere seçmeli koyuldu..
ama teknoloji çağındayız..
yersen..
biz sesimizi çıkarmadığımız sürece bu teknolojilerin hepsi çöp olacak anlaşılan..

BBNET
Geri