MEB-IMES (Millli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünün İşletmelerde Mesleki Eğitim ve Staj Mobil Uygulaması)

Kodla Büyü
Alıyor zaten. Bizim eski okulda maaş karşılığı derse girmeyen rehberlik kökenli idareci 6 saat koordinatörlük ile 26 saati cebe indiriyor. Geçen yıldan beri tüm idareciler 6 saat alıyor. Tabi şimdilik kültür öğretmenlerine koklatmıyorlar. Ama mecburen teknik öğretmenlere olabilecek azami koordinatörlüğü veriyorlar. Tabi yine işletme/öğrenci sayısı orantısız...
Normalde normu tam olan okulda alamazlar hocam. Çünkü norm hesabında 40 saatin içinde koordinatörlük hesabı yapılıyor. Normu tam olduğunda mevcut bölüm öğretmeni alınca fazlalık olmaz. Dolayısı ile dediğinlz kişiler alamaz, özel bir durum yoksa.
Ama mevzuata uygun olmayan işler yapılıyorsa bilemem. Artık her şey yapılıyor maalesef

Son düzenleme:
Normalde normu tam olan okulda alamazlar hocam. Çünkü norm hesabında 40 saatin içinde koordinatörlük hesabı yapılıyor. Normu tam olduğunda mevcut bölüm öğretmeni alınca fazlalık olmaz. Dolayısı ile dediğinlz kişiler alamaz, özel bir durum yoksa.
Ama mevzuata uygun olmayan işler yapılıyorsa bilemem. Artık her şey yapılıyor maalesef
Biliyorum hocam. Bu da bazı kurumlardaki idarecilerin riyakarlığı diyelim. Bana toplantıda "Hocam ne var koordinatörlükte, çarşıda iki tur atıyorsun yürüyerek yarım saatte bitiyor." diyordu müdür. Ben o okuldan ayrıldım, ama bu sene aynı şeyleri söylediğini sanmıyorum. Bu sene istisnasız tüm idareciler 6 saat almış çünkü.

Bu gibi söylemlerin artmaması, koordinatörlüğün "haftada iki tur atmaktan" fazlası olduğunu görmek için kültürcü idarecilerin ve işi suistimal eden (en az çeyrek asırdır) teknik öğretmenlere bu tür uygulamalar MAALESEF şart.

Ben de böyle baskıcı uygulamaların çok savunucusu değilim ama 10+ tecrübe ve gözlemimin sonucu, öğretmen milletinin azıcık rahatlık gördü mü öğrenciden beter hâle geldiği.

Son düzenleme:
Biliyorum hocam. Bu da bazı kurumlardaki idarecilerin riyakarlığı diyelim. Bana toplantıda "Hocam ne var koordinatörlükte, çarşıda iki tur atıyorsun yürüyerek yarım saatte bitiyor." diyordu müdür. Ben o okuldan ayrıldım, ama bu sene aynı şeyleri söylediğini sanmıyorum. Bu sene istisnasız tüm idareciler 6 saat almış çünkü.

Bu gibi söylemlerin artmaması, koordinatörlüğün "haftada iki tur atmaktan" fazlası olduğunu görmek için kültürcü idarecilerin ve işi suistimal eden (en az çeyrek asırdır) teknik öğretmenlere bu tür uygulamalar MAALESEF şart.

Ben de böyle baskıcı uygulamaların çok savunucusu değilim ama 10+ tecrübe ve gözlemimin sonucu, öğretmen milletinin azıcık rahatlık gördü mü öğrenciden beter hâle geldiği.
Görevini aksatanın ek dersini kesersin ve işlem başlatırsın olur biter. Böyle saçma sapan şeylerle görevini laiki ile yerine getirenleri germeye gerek yok

M.Yardımcıları yıllarca E-İmza için direniyor. O cihazda konum ve sim kartlı. İmza atıyorlar. İMES'e karşı çıkalım, önce QR okuma ve konum bir kişisel veri ihlali olarak yapılamayacak bir şeydi. Geri adım atıldı. Size katılıyorum, iş yerinden bir defaya mahsus alınması gereken el terminali ve okuma karşılığı işyeri bazlı olarak öğretmen harici bir personel tarafından aktif edilir. ( kargocuların kullandığı ). Sonra da öğretmen o cihazları alarak uygulama-rehberlik görevine gider. Ama okul-kurum bu şartları sağladı ile ben evrakla giderim, dijital ile gitmem diyemezsiniz. İMES'i destekliyorum. Kendi telefon zorunluluğunu benimsemiyorum
Eokuldan evraklar haftalık tarih saat bazlı basılıyor. evrağını zamanında teslim etmeyenin ek dersini kesmen yeterli. Tekrarlanması durumunda yasal işlem başlatırsın iş çözülür. Böyle saçma sapan yok konum izni yok karekod falan gibi kişisel veriye giren şeylere gerek yok.tüm devlet memurları o zaman sabah okula gelince uygulamadan karekod okutsun konum paylaşsın falan. Bana göre de imes saçmalık

Son düzenleme:
Ya insanlar neden kendi kişisel telefonları ile kendi internetleri ile kişisel veriye giren bilgiler paylaşıyor sayın hocam. Sendikaların neredeyse tamamı buna karşı. Bişeyi savunmak için savunmak.........
Yazdım sonra sildim dikkat ederseniz. Çünkü tartışma kar topu gibi büyüyor. Hadi mesele şahsi cep telefonu olsun, bir akıllı cihaz ya da telefon verilse de bir şey değişmeyecek, başka bahaneler üretilecek.

Önlük meselesi için de benzer düşünüyorum mesela. Gayet de muhalif biri olduğumu düşünüyorum, siz beni nereden tanıyorsunuz da savunmuş olmak için savunmak diyorsunuz?

KVKK diye tutturanlar çok uzağa gitmesin. İsimleriniz okul web sitesinde, ders programları bile yayınlanıyor okulun sitesinde. Öğrencinin, velinin, garezi olan biri çok rahat bulur vurur öğretmeni. Öğrenci paylaşımları almış yürümüş vs.

Samimi olmak lazım. Mesele konfor alanı. Bu benim görüşüm. Sizinle aynı düşünmek zorunda değilim kusura bakmayın.

Bilişimciler ve meslekçilere en büyük kötülüğü yine kendileri yapıyor, başkası değil. Öğretmen camiası için de genel kanım budur.

Yazdım sonra sildim dikkat ederseniz. Çünkü tartışma kar topu gibi büyüyor. Hadi mesele şahsi cep telefonu olsun, bir akıllı cihaz ya da telefon verilse de bir şey değişmeyecek, başka bahaneler üretilecek.

Önlük meselesi için de benzer düşünüyorum mesela. Gayet de muhalif biri olduğumu düşünüyorum, siz beni nereden tanıyorsunuz da savunmuş olmak için savunmak diyorsunuz?

KVKK diye tutturanlar çok uzağa gitmesin. İsimleriniz okul web sitesinde, ders programları bile yayınlanıyor okulun sitesinde. Öğrencinin, velinin, garezi olan biri çok rahat bulur vurur öğretmeni. Öğrenci paylaşımları almış yürümüş vs.

Samimi olmak lazım. Mesele konfor alanı. Bu benim görüşüm. Sizinle aynı düşünmek zorunda değilim kusura bakmayın.

Bilişimciler ve meslekçilere en büyük kötülüğü yine kendileri yapıyor, başkası değil. Öğretmen camiası için de genel kanım budur.
Tabi ki aynı düşünmek zorunda değilsiniz.
Söylemeye çalıştığım evrakları zamanında verip almak ile gayet iyi bir şekilde takip edilebilecek bir görev için önceki mesajımda yazdığım kişisel durumu içeren bir uygulamayı savunmak. Ve dikkatinizi çekerim sendikaların neredeyse tamamı buna karşı. Bunun bişey ifade etmemesini de ben anlamakta zorlanıyorum
Sendikalar da karşı çıkmak için karşı çıkıyorlar heralde

Son düzenleme:
1000007982.webp
İstagramda karşıma çıktı. Doğruluğunu teyit etmedim.

ilksms
Geri