MEB-IMES (Millli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünün İşletmelerde Mesleki Eğitim ve Staj Mobil Uygulaması)

Kodla Büyü
tek derdiniz koordinatörlük mü yani inşallah tek derdiniz bu olur
Hocam derdi koordinatörlük olan yok. Sizde öğrenci az ve koordinatörlük yok gibi olunca, bu yeni uygulamayı desteklemenizdi problem. Zaten bizlerdeki durumda olsanız desteklemezdiniz. Sizin okula özgü bir durumu tüm ülkedeki okullardaki genel durumlar ile kıyaslamak çok yanlış. Tek dert bu oldu yazışmalar boyunca benim açımdan.
Şunu da ekliyeyim gerçekten verilen koordinatörlük görevi ve ücret olarak karşılığı kesinlikle tercih edilecek durumdan çıktı. Üç kuruş ücret ve bir dünya sorumluluk artı görevi yerine getirirken karşılaşılan riskler var. Zorunlu verilmese almayan epeyce kişi çıkar.

Son düzenleme:
Ben 100 öğrencide olsa desteklerim zamanında idarecilik yaptım koordinatör müdür yardımcısı olarak çalıştım ve gayet destekliyorum 1 yıl çalışıp bıraktım olması gereken buydu bence sistemi burdan da ek ders modülüne entegre ederse miss gibi uygulama olacak sistem otomatik gidene ücret öder gitmeyeni keser herşey otomatiklesir. Bu arada birakmamdaki neden evraklar hiç zamanında gelmiyordu 2 ay sonra gelen var ama ücret kesintisi yapmiyorlardi. Okul 55-65 yaş arası öğretmenler sözün geçmiyor genç olunca bende bırakmayı tercih ettim 😀

tek derdiniz koordinatörlük mü yani inşallah tek derdiniz bu olur
Meb te dert bitmez. Ama sizin derdinizin sorumlusu biz mişiz gibi konuşmanız sizi o dertten kurtarmaz. Yapabileceğimiz bişey varsa söyleyin yapalım. Burası bir forum sitesi. Birçok konu açılır konuşulur.

Meb te dert bitmez. Ama sizin derdinizin sorumlusu biz mişiz gibi konuşmanız sizi o dertten kurtarmaz. Yapabileceğimiz bişey varsa söyleyin yapalım. Burası bir forum sitesi. Birçok konu açılır konuşulur.
Sen çok dertlisin galiba biz bilişim öğretmeniyiz bu tür girişimlere karşı çıkmak bana yakışmaz ben desteklerim iyi yada kötü yanı vardır bazılarına iyi gelen bazılarına kötü gelir. Bir ders programı yaparsın kimseyi memnun edemezsin öyle düşünmek lazım birileri memnun olurken birileri itiraz edecek tabi. Bu işin fıtratında var. Bana iyi gelen size iyi gelmek zorunda degil. Test edilen Uygulanan bir sisteme meslek liselerini dahil ettiler sendikalar uğraşıyor iptal ettirebilirlerse kurtulursunuz

Son düzenleme:
Sen çok dertlisin galiba biz bilişim öğretmeniyiz bu tür girişimlere karşı çıkmak bana yakışmaz ben desteklerim iyi yada kötü yanı vardır bazılarına iyi gelen bazılarına kötü gelir. Bir ders programı yaparsın kimseyi memnun edemezsin öyle düşünmek lazım birileri memnun olurken birileri itiraz edecek tabi. Bu işin fıtratında var. Bana iyi gelen size iyi gelmek zorunda degil. Test edilen Uygulanan bir sisteme meslek liselerini dahil ettiler sendikalar uğraşıyor iptal ettirebilirlerse kurtulursunuz
Tek derdimiz bu olsun. Ben düşündüklerimi söyledim siz de söylediniz Uzatmayalım daha fazla. Takdir forum üyelerinin. İyi günler.

Çoğu zaten aldı hocam eylem kararı ve mahkemede. Sadece memur-sen kişinin kendine bağlı isteyen kullanır diyerek eylem kararı almamış.
aldılar da aldıkları kararlar öğretim yılı bazlı olduğu için tekrar almaları gerekiyor. bizim sendikanın kararında 2025-2026 yazıyor. o anlamda söylemiştim.

Peki sendika karar aldığı için öğretmen uygulamayı kullanmazsa (kurmazsa) koordinatörlük görevi verilme verilmeme durumu nasıl olur
aldılar da aldıkları kararlar öğretim yılı bazlı olduğu için tekrar almaları gerekiyor. bizim sendikanın kararında 2025-2026 yazıyor. o anlamda söylemiştim.

Benim sendikam kararı almaz veya yenilmez ise alan kim ise ona geçerim şahsen.

Her koşulda kordinatörük adil dağıtılır sayın hocam. Hiç bir idareci sen kullanmiyorsun sana yok diyemez. Diyorsa da bunu bir mevzuat maddesine dayandırmak zorunda yazılı olarak. Sendika bir karar almış ve yasal hakkinizi kullanıyorsunuz nasıl ki serbest kıyafet kararinda derse girmezsin denmiyor bunda da denilemez.

Her koşulda kordinatörük adil dağıtılır sayın hocam. Hiç bir idareci sen kullanmiyorsun sana yok diyemez. Diyorsa da bunu bir mevzuat maddesine dayandırmak zorunda yazılı olarak. Sendika bir karar almış ve yasal hakkinizi kullanıyorsunuz nasıl ki serbest kıyafet kararinda derse girmezsin denmiyor bunda da denilemez.
Ben de tam olarak böyle düşünüyorum hocam ama kendi okulumuzda ve ilçemizde öyle olaylar yaşadık ki artık kanun, yönetmelik, mevzuat bunların doğru uygulayacağına dair inancım kalmadı.

Ben de tam olarak böyle düşünüyorum hocam ama kendi okulumuzda ve ilçemizde öyle olaylar yaşadık ki artık kanun, yönetmelik, mevzuat bunların doğru uygulayacağına dair inancım kalmadı.
Bu düzende haklısınız ama dik durmak lazım sayın hocam gördüğünüz gibi sustukça yük bizim üstümüze kalıyor. Bunun sonrası sigorta işlerinde bu program üzerinden öğretmene yaptırırlar ve mali ceza yükü okuldan çıkar öğretmenden tahsil edilir. Bakın görün buna da susalım gelecek olan bu dur.

Peki sendika karar aldığı için öğretmen uygulamayı kullanmazsa (kurmazsa) koordinatörlük görevi verilme verilmeme durumu nasıl olur
görev vermeyerek ne yapacaklar. kişi başı alınabilecek koordinatörlük ders saati yönetmelikte belli. o saate karşılık uygulamayı yükleyenler (ki azınlıkta olacaklar) tüm işletmelere gidecekse kendileri bilirler. benim öyle bir durumda da işime gelir. koordinatörlük günü boş gün hesabı takılırım.

bu kısmını da sendikalar bir şekilde çözecektir. kafa yormaya gerek yok.

görev vermeyerek ne yapacaklar. kişi başı alınabilecek koordinatörlük ders saati yönetmelikte belli. o saate karşılık uygulamayı yükleyenler (ki azınlıkta olacaklar) tüm işletmelere gidecekse kendileri bilirler. benim öyle bir durumda da işime gelir. koordinatörlük günü boş gün hesabı takılırım.

bu kısmını da sendikalar bir şekilde çözecektir. kafa yormaya gerek yok.
Kafa yormuyorum hocam. Zaten suyu çıktı bu işlerin daha nereye varır onu kestirmeye çalışıyorum.
Teşekkürler cevap için.

uygulamanın altyapısı eksik en başta. birincisi kişisel telefonumu ve internetimi kullanmak zorunda değilim.
ikincisi telefonuma uygulama yüklemek zorunda değilim ki tüm bunlar kvkk'ye aykırı.

devlet bana uygulama kullanmayı zorunlu tutuyorsa 5 yılda bir yenileyecek şekilde telefon ve her ay internet tahsis etmeli. aksi halde telefonuma bu uygulamayı yüklemek istemiyorum. ne saçma gerçekten. ha devlet telefon internet veya başka bir cihaz (tablet vs.) tahsis edip zorunlu tutarsa o zaman kullanırım.

bu işin sonu sigorta işlemlerini de siz yapın demeye doğru gidiyor. demedi demeyin.

ilksms
Geri