LCD PANO (Okullar için Dijital Pano Uygulaması)

Kodla Büyü
bende bir dijital pano yaptım ama arkadaşınki daha profesyonel sanırım :) ancak kendinizde düzenleme yapacağınız şeklinde kodları yakında zamanda paylaşırım.
Benim yaptığım çalışma ise web sayfası olarak yaptım :) ve tarayıcı tam ekran yapınca gayet güzel çalışıyor. ayrıca okul sitenizden de duyuruları çekebilmektedir. bendeki trt haber ve hava durumu, fotoğraflar ve okul sitesi duyuruları var ancak nöbet bölümü eklemedim. şuan sadece tasarım kötü onu düzeltiyorum. dün 55'' tv de denedim gayet güzel oldu :)

hocam bilgisayar yanımda değil..
birazdan bakarım ..
ama dedğim gibi netten yeni indirdim..
son versiyondur..
siz kullandığınız sürümü kaldırıp yeniden kursanız nasıl olur.

öncelikle panoyu hazırlayan arkadaşa teşekkür ederek bir iki noktada yardımınızı istiycem..ben de okulda kullanılmayan bi grundig tv yi panoya çevirmeye çalıştım fakat bağladığım pc ye vga çoklayıcı bağladığımda hem bilg. monitöründe hem de lcd panoda ekran parlaklığı azalıp çözünürlük de düşüyor. ayrıca masaüstü genişletme özelliği de gelmiyor, problem neyden kaynaklanıyor acaba??

BTeach' Alıntı:
öncelikle panoyu hazırlayan arkadaşa teşekkür ederek bir iki noktada yardımınızı istiycem..ben de okulda kullanılmayan bi grundig tv yi panoya çevirmeye çalıştım fakat bağladığım pc ye vga çoklayıcı bağladığımda hem bilg. monitöründe hem de lcd panoda ekran parlaklığı azalıp çözünürlük de düşüyor. ayrıca masaüstü genişletme özelliği de gelmiyor, problem neyden kaynaklanıyor acaba??
tek monitör kullan hocam..

chromiumu kurdum onda denedim kapanıyor...resimleri sildim gene kapanıyor...google ın eski sürümlerini kurup deneyeceğim..eger o da olmazsa pano projesini rafa kaldıracağım...parhelion hocamdan da ses cıkmadı..yoğun herhalde...

hocalarım biz de lcd panoya yeni geçeceğiz. çok yeniyim. kasamızda bir tane vga girişi var. hem monitörü hem lcdyi bağlayıp görüntüyi bu iki donanıma da yansıtma şansım yok mu? nasıl yapabilirim?

Arkadaşlar bu lcd panoyu flaş bellek ile çalıştırabilir miyiz? yani bilgisayarsız flaştan çalışabilecek bir şekilde ayarlaya bilir miyiz? Bu konuda bir fikri olan var mı?

bende şöyle bişey dikkatimi çekti. programdan çıkma olayı sık olmuyor. ara ara oluyor. yanlız ne zaman program kapandıysa sağ alt köşede internet bağlantısında ünlem olduğunu gördüm. tesadüf de olabilir ama inernet bağlantısının koptuğu durumlarda bu problem olabilirmi? ben buna dikkat ettim dediğim gibi tesadüfte olabilir.

tolgahan0010' Alıntı:
bende şöyle bişey dikkatimi çekti. programdan çıkma olayı sık olmuyor. ara ara oluyor. yanlız ne zaman program kapandıysa sağ alt köşede internet bağlantısında ünlem olduğunu gördüm. tesadüf de olabilir ama inernet bağlantısının koptuğu durumlarda bu problem olabilirmi? ben buna dikkat ettim dediğim gibi tesadüfte olabilir.
denk gelmiştir hocam... bende kapanma sürekli oluyor...internetle de bir alakası yok
bende otomatik olarak 15 dk da bir başlayacak şekilde ayarladım...kendi kendine başlıyor,...bir süre sonra kapanıyor sonra yeniden başlıyor.

elrond' Alıntı:
tolgahan0010' Alıntı:
denk gelmiştir hocam... bende kapanma sürekli oluyor...internetle de bir alakası yok
bende otomatik olarak 15 dk da bir başlayacak şekilde ayarladım...kendi kendine başlıyor,...bir süre sonra kapanıyor sonra yeniden başlıyor.
15 dak. Başlayacak şekilde nasıl ayarladiniz?

buradan indir hocam...ftp://ftp.americansys.com/aezs12a.exe
pişman olmazsın...süper program.üstelik ücretsiz...yalnız panoda sunu yap..hava durumunun api sini iptal et...bana uyarı geldi çok fazla kullandığım konusunda wunderground dan...msjı bulamadım simdi bulursam atarım

bazen program kapanmadan tekrar tekrar başladığı için HAVA DURUMU API si bana uyarı mesajı gönderdi...cısss dedi yani

Arkadaşlar çözünürlük ve kapanma problemi nedeniyle bu uygulamayı kullanamıyorum. Bu uygulamaya benzer başka uygulama veya programlar var mı? Varsa Buradan paylaşabilir misiniz. Sağolun... :+1:

kapanma problemini yukarıda bahsettim hocam...çözünürlükten kastını anlamadım

Parhelion Hoca; öncelikle emekleriniz için çok teşekkür ederim. Uzun süredidir takip ediyordum ama lcd tv olmadığı için uygulamaya koyamadığımız projeyi bugün okulumuzda uygulamaya başladık. Ama bir tane bilgisayar kasası bu iş için ayırmak zorunda kaldık.

Biliyorsunuz ki yeni tvler üzerinden internet bağlantısı yapılabiliyor. Aklıma şöyle bir fikir geldi aynı uygulamayı browser üzerinden yapamaz mıyız.

btr olarak gittiğim liseyede lcd ekran almışlar müdür bey bugün pano istedi,buna yemek mönüsü eklenebilir mi aceba?

15-20 dk da bir kapanıyor chrome güncelleyip yeniden yükledim değişen bişi yok bunu sebebi nedendir hocam çözümü yukarıdaki program mı sadece yani. Prgram kurmadan halledemezmiyiz

Çalıştığım Özel Okul okul için hazırladığım LCD Pano' yu beğeninize sunuyorum arkadaşlar.
Okul sitemiz için Joomla İçerik Yönetim Sistemini kullanıyorum. O sebeple panoyuda bir adet ücretli Joomla Temayı editleyerek sizlerin yapmış olduğunuz panolara bakarak elde ettim.

Oluşturdğum sistem hakkında bilgi vermem gerekirse yapacak arkadaşlar için;

* Joomla alt yapısına sahip bir adet site kurunuz Localhost dan da yayın yapabilir, İnternetten de size kalmış.
* Logo ve Saat Özel HTML olarak ekledim saat flash swf bi saat nette bulabileceğiniz türden.
* Nöbetçi Öğretmen - Yemek Listesi - Rehberlik Servisi - Ders programı gibi değişen modüller için ücretsiz olan https://www.gavick.com/news-show-pro kullandım ve editledim biraz.
*Altta yer alan kayan duyurular için de ücretsiz olan https://www.gavick.com/news-highlighter modülünü kullandım. Hepsi makale tabanlı çalıştığı için modüllerin güncellemesi yönetim panelinden kolay oluyor.

* Hava durumu içinde https://www.gavick.com/weather-gk4 modülünü kullandım ve düzenledim.

*Ortada değişen resim galerisi mevcut. Siteye trafik anlamında yük binmemesi için okulumuzun Facebook Sayfası Sayfasında yer alan, yüklenen resimleri ve galerileri Phocanın Facebook Entegre özelliği ile kurup çalıştırdım. Bunun için Facebook Developer da bir adet yönergelere uyarak uygulama oluşturmanız gerekiyor. Açıklaması ; http://www.phoca.cz/documents/2-phoca-g ... ook-albums

Sonra sitede yer alması için Phoca nın SlideShow modüllerinden olan http://www.phoca.cz/phoca-gallery-slideshow-nivo-module kullandım.
*Son olarak sitede doşalan hareketli nesneler için (Noel Baba vb.) Ücretsiz olan http://www.joomlart.com/joomla/extensions/ja-animation modülünü kullandım. Çoğaltıp gerekli ayarlamarı yapıp 3 adet yayınladım.

*Bir adet kasayı bu iş için ayırdık ayrıca içersine zil programıda kurdum amfiyide ona bağlayınca güzel oldu..
Kasada yaptığım işleme gelecek olursak.

*- Chrome anasayfa olarak lcd panonun adresini verdim. Ve açılışta açılmasını sağladım. Tabi TV için olacağından Zum ayarını %67 olarak belirledim.
*- Win 7 yüklü kasada açılışta çalışması için Başlat - Tüm Programlar - Başlangıç klasörüne Chrome simgesini kopyaladım.
*- Birde açılışta Tam Ekran olarak açılması için Chrome Simgesine sağ tık Özellikler - Hedef kısmında chrome.exe -kiosk olarak değiştirmeniz eklemeniz gerek ki sayfa F11 Modda açılsın ve çalışsın

Ve Sonuç umarım güzel bir çalışma yapabilmişizdir;

Geri