zik_zak' Alıntı:27 yaşındayım bence vakti geldi de geçiyor, çokta istiyorum ama sizce çocuk bakmak zor mu, ona bakamam yetemem diye korkuyorum, olacaksa herşeyin en iyisi olsun istiyorum, aklımda okadar soru var ki![]()
![]()
ogretmen_pc' Alıntı:zik_zak' Alıntı:27 yaşındayım bence vakti geldi de geçiyor, çokta istiyorum ama sizce çocuk bakmak zor mu, ona bakamam yetemem diye korkuyorum, olacaksa herşeyin en iyisi olsun istiyorum, aklımda okadar soru var ki![]()
![]()
hocam mükemmeli istemek güzel ama mükemmeli ararken elimizdekilerden oluyoruz galiba ben de her şeyin en iysi olsun vakti geldi mi acaba iyi bi anne olur muyum diye düşünürken baktım diğer annelerin bizden çok da bi farkı yok bence hiç ertelememek lazım onları daha uzun seneler görelim hasret giderelim ömrümüz ne kadar bilmiyoruz ki...
sizin için tam zamanıdır hocamogretmen_pc' Alıntı:ben bugün çok özendim öğrenciler annelerine mektup yazmışlar bana da okudular gözlerim doldu şimdiden o moda girdim bile![]()
zik_zak' Alıntı:27 yaşındayım bence vakti geldi de geçiyor, çokta istiyorum ama sizce çocuk bakmak zor mu, ona bakamam yetemem diye korkuyorum, olacaksa herşeyin en iyisi olsun istiyorum, aklımda okadar soru var ki![]()
![]()
şeffaf' Alıntı:sizin için tam zamanıdır hocamogretmen_pc' Alıntı:ben bugün çok özendim öğrenciler annelerine mektup yazmışlar bana da okudular gözlerim doldu şimdiden o moda girdim bile![]()
Allah hayırlısını versin
eveeeet varogretmen_pc' Alıntı:şeffaf' Alıntı:sizin için tam zamanıdır hocamogretmen_pc' Alıntı:ben bugün çok özendim öğrenciler annelerine mektup yazmışlar bana da okudular gözlerim doldu şimdiden o moda girdim bile![]()
Allah hayırlısını versin
amiiin amiiinnn inşallahsizin var mı hocam ?
şeffaf' Alıntı:eveeeet varogretmen_pc' Alıntı:şeffaf' Alıntı:sizin için tam zamanıdır hocamogretmen_pc' Alıntı:ben bugün çok özendim öğrenciler annelerine mektup yazmışlar bana da okudular gözlerim doldu şimdiden o moda girdim bile![]()
Allah hayırlısını versin
amiiin amiiinnn inşallah sizin var mı hocam ?16 aylık kızım var, 28 imde doğurdum, kendimi hazır hissettiğim zamanda Rabbim nasib etti çok şükür.
![]()
satrun_ogr' Alıntı:İnsan kendini nasıl hazır hissederki. Bilemiyorum. Bence butür şeylerde çok fazla hesap kitap yapmak doğru olmuyor. Zaten bebek olduktan sonra kendine baktırıyor. İlk sefer mutlaka acemilik olur. İster 20 yaşında ol ister 28 değişen olmaz bence. Olunca anca öğreniyorsun. yaşamadan kimse anlamaz bence... Sakın ertelemeyin,, Çocuk evin neşesi ve bağlayıcı en temel ögesi.
birde herşey nasip tabi ama gebelite bildiğim kadarıyla 30 yaş sonrası düşürme riski filan daha çok artıyor. araştırırsanız bunun gibi daha birçok etken var. erken gebelik daha salıklı olurmuş. bunu sakın unutmayın arkadaşlar. Tabi bekarlara filan söz yok herşey kısmet. lafım sadece imkanı olupda bekleyenlere..
seldabal' Alıntı:yok hocam vakit geçmez 35 e kadar yolu varben 28imde anne oldum tam vaktiydi benim için
ama bir kadın kesinlikle anne olmalı, kelimelerle anlatılmaz ne demek istediğimi ancak yaşayanlar bilir. böyle bir aşk yok dünyada ona dokunurken sarılırken Alllahım deli oluyorum ya ne diyim işte![]()
hem de yedikçe artan bir şekerlik...özledim kızımı :wink:ogretmen_pc' Alıntı:seldabal' Alıntı:yok hocam vakit geçmez 35 e kadar yolu varben 28imde anne oldum tam vaktiydi benim için
ama bir kadın kesinlikle anne olmalı, kelimelerle anlatılmaz ne demek istediğimi ancak yaşayanlar bilir. böyle bir aşk yok dünyada ona dokunurken sarılırken Alllahım deli oluyorum ya ne diyim işte![]()
tamam tamam iyce özendirmeyin bizi bi gün bizim de olacak o şekerlerden![]()
yani hamile iken diş dolgusu falan yaptırılmaz mı hocam :?:ogretmen_pc' Alıntı:biz de artık bebek istiyoruz inş hayırlı bi vakit de olur.. hamilelik düşünen arkadaşlar için öncesinde diş veya böbrek gibi hamilelik sürecinde sizi rahatsız edecek problemler çıkmasın diye şimdiden muayene olmak da fayda var... vitamin, folik asit flan gebelikten 3 ay önce başlayınca iyi oluyormuş ama bana gereksiz geldii bilmiyorum..
ogretmen_pc' Alıntı:zik_zak' Alıntı:27 yaşındayım bence vakti geldi de geçiyor, çokta istiyorum ama sizce çocuk bakmak zor mu, ona bakamam yetemem diye korkuyorum, olacaksa herşeyin en iyisi olsun istiyorum, aklımda okadar soru var ki![]()
![]()
gelişimci' Alıntı:yani hamile iken diş dolgusu falan yaptırılmaz mı hocam :?:ogretmen_pc' Alıntı:biz de artık bebek istiyoruz inş hayırlı bi vakit de olur.. hamilelik düşünen arkadaşlar için öncesinde diş veya böbrek gibi hamilelik sürecinde sizi rahatsız edecek problemler çıkmasın diye şimdiden muayene olmak da fayda var... vitamin, folik asit flan gebelikten 3 ay önce başlayınca iyi oluyormuş ama bana gereksiz geldii bilmiyorum..
seldabal' Alıntı:yok hocam vakit geçmez 35 e kadar yolu varben 28imde anne oldum tam vaktiydi benim için
haklısın hocam o konuda ne denebilir ki.. bebekle yapılmıyor. yani yapılsada aklın onda kalıyor. Biz babannesine bırakıp tatile gitmiştik. 5 gün filan. Aklım hep çocukta hiç eğlenemedim. Tabi iyice tanımadan evliliğe alışmadan çocuk düşünmek doğru değil. ama en fazla 1 yıl yeter bence.şeffaf' Alıntı:satrun_ogr' Alıntı:İnsan kendini nasıl hazır hissederki. Bilemiyorum. Bence butür şeylerde çok fazla hesap kitap yapmak doğru olmuyor. Zaten bebek olduktan sonra kendine baktırıyor. İlk sefer mutlaka acemilik olur. İster 20 yaşında ol ister 28 değişen olmaz bence. Olunca anca öğreniyorsun. yaşamadan kimse anlamaz bence... Sakın ertelemeyin,, Çocuk evin neşesi ve bağlayıcı en temel ögesi.
birde herşey nasip tabi ama gebelite bildiğim kadarıyla 30 yaş sonrası düşürme riski filan daha çok artıyor. araştırırsanız bunun gibi daha birçok etken var. erken gebelik daha salıklı olurmuş. bunu sakın unutmayın arkadaşlar. Tabi bekarlara filan söz yok herşey kısmet. lafım sadece imkanı olupda bekleyenlere..
hocam benim "hazır olmak" la kasdettiğim şey çocuğa bakmayı onu yetiştirmeyi öğrendikten sonra çocuk düşünme değil de eşinizle kendinize yeterince zaman tanıdığınızdan emin olmaktan başlıyor da içinizden geçen ve evliliğin ilk zamanlarında yapmak istediklerini gerçekleştirmiş olmak ve artık gerçekten bir yuva bir aile havasına tam olark girmeyi istemeye kadar uzanıyor. Bu da sizin meyveniz olan bebişle oluyorevlenmeden önce istediğiniz kadar eşinizle gezin dolaşın görüşün aynı eve girmedikçe emin olamıyorsunuz. iki farklı ailede yetişmiş iki farklı şahsiyet aynı evde ve ne kadar sevseniz sevilseniz de bazı şeyleri içselleştirmek zaman alabiliyor. Bundan kastım evliliğin oturması. bunun yanı sıra evliliğin ilk zamanlarında birlikte yapılacak bir çok şeyi yapmak lazım diye düşünüyorum(çocukla yapılması nerdeyse imkansız olan şeyler). güzel bir veya birkaç tatil, sinema, tiyatro bol bol farklı şehir gezme ve zevke göre değişen bir sürü şey. Kendi adıma konuşuyorum tabi ki: 2 yıl istemedim, eşim de öyle. O 2 yıl istediğimiz ve imkanımızın el verdiği her şeyi yaptık birbirimizi tanıdık güvendik sevgimiz saygımız arttı ve ben kendimi "hazır" hissettim
bebişin sürpriz olmasındansa onu beklemek ve gelişinin mutluluğunu katlıyor . bu tamamen benim görüşüm tabi.. Ha tabi yaş için biraz geciktiğimi düşünüyorum. keşke daha erken çocuk yapsaydım demiyorum keşke daha erken evlenseydim diyorum, ama keşke demek de istemiyorum, hayırlısı böyleymiş..
aynen siz uzanınca hissedersiniz, zaten doktorda herşeyin normal olduğunu söylemiş boşuna endişe edip bebeği de üzmeyinsatrun_ogr' Alıntı:ilk galiba. hocam hayırlı uğurlu olsun. doktor normal dediyse normaldir hocam. endişe etme. Birde bebek hareket etmeye anne tok ve dinlenme halinde ikin başlarmış haberiniz olsun. hareket halinde hissetmeniz zor olur.
EynelMefer' Alıntı:9. haftadayız, kilo kaybı 3-4...56kg..
doktor yemek yemezsen aç kalırsan düşük olabilir dedi ,sonra ultrasona baktı iyi dedi yüzüyor falan
aramızda yada çevresinde düşük yapan var mı? ne gibi tedbirler alabiliriz, sevincimiz kursamığımızda kalmaması adına tavsiyesi olacak olan var mı?
EynelMefer' Alıntı:ben formatörüm evet ama hamile olan eşim, fenci, 30 saat dersi var hergün 1.30 saat yol gidiyor, toplamda 3 saat.. dağın başında virajlar vs...sorun oluyor mu! işte bulantılar var hiç bitmek bilmeyen özellikle sabahları, kokulara karşı hassasiyet, halsizlik vs...bunlar okul hayatından dolayı oluyor değil, çünkü haftasonları sadece evde dinleniyor ama sonuç aynı...ama iyi olan şu ki ilk zamanlar gibi değil azalan bi bulantı , inş ay sonuna kadar tamamen biterde artık yemeye başlar hayırlısıyla, öyle işte hocam...
Allah ikinizin de yardımcısı olsun. sadece hanımlar değil beylerin de zor dönemi...ilk dönemler için normal şeyler eşinizin yaşadığı zorluklar. Bana dr um yolculuğun tek başına düşüğe sebep olacak bi tarafı yok diyordu sürekli. ben şehirler arası epey yolculuk yapmıştım o zaman. frenlerde sağa sola çarpmamaya dikkat etmek lazım. Onun dışında dr unuz risk görürse vereceği ilaçlar olur zaten. Allah tamamına erdirsin...EynelMefer' Alıntı:ben formatörüm evet ama hamile olan eşim, fenci, 30 saat dersi var hergün 1.30 saat yol gidiyor, toplamda 3 saat.. dağın başında virajlar vs...sorun oluyor mu! işte bulantılar var hiç bitmek bilmeyen özellikle sabahları, kokulara karşı hassasiyet, halsizlik vs...bunlar okul hayatından dolayı oluyor değil, çünkü haftasonları sadece evde dinleniyor ama sonuç aynı...ama iyi olan şu ki ilk zamanlar gibi değil azalan bi bulantı , inş ay sonuna kadar tamamen biterde artık yemeye başlar hayırlısıyla, öyle işte hocam...