4,5 kg ya kadar normal doğum yapan tanıdıklarım var inşallah istediğiniz gibi olurEynelMefer' Alıntı:vikvik' Alıntı:benimki değil ama arkadaşlarımdan ilerde çıkan oluyordu ama belli olmuyor doğduktan sonraki gelişme hızının bir göstergesi değil.en doğrusu doğumda belli olur.cihazdan cihazada değişiyor.bu arada doğum konuşulmuş ben normal doğum yaptım tavsiye ederimEynelMefer' Alıntı:haftasının ilerisinde bir gebelik yaşayanınız oldumu?
31.haftadayken, değerlerin (boy kilo baş büyüklüğü vs) ultrasonda 33-34. hafta değeri çıkması gibi bir durum yaşayanınız varmı hocalarım?
sonraki gelişim tabiki önemli ama değerler büyük olunca, doğumda malesef sezeryan oluyor büyük ihtimal, bunu istemediğimiz için sorayım dedim :S
ölçüde yanlışlık olmasın 56 cm hiç duymadım çok iri yapılı uzun boyluysanız olabilirEynelMefer' Alıntı:@srpkyl hocam teşekkür ederim, değerler yanıltabiliyor evet, sağlıklı olurlar inşallah kızlarımız, bizde aralıkta bekliyoruz 38.haftadayız..dünkü kontrolde ise, değerler baya şaşırttı, kilolu ve uzun görünüyor ( 3750gr, 56 cm(bu kadar uzun olması mümkün mü ki) ) hayırlısı olur inş, bekliyoruz bakalım...
aynen hocam bende illede normal olsun dedim normal sancı, suni sancı ve sezerayn. bende memnun kaldım ameliyatımdan yra izi kayboldu sayılır 3 sene oldu, ikinci gün ayağa kalktım yavaşta olsa her işimi yaptım.şeffaf' Alıntı:etrafımda normal doğum için uğraşıp bunu ısrarla isteyen ne kadar insan varsa hep sezaryen oldu...Normal doğum istiyorsanız bu kadar ısrarcı olmayın da normal olsunbu biiirrr
ikincisi sezaryenide çok büyütmeyin bu defa zorunda kalırsanız zorunuza gider korkarsınız. kestikleri yer altı üstü 10 cm. herşey de çok gelişti artık ben sezaryenden çok memnun kaldım...bir daha olsa yine sez.isterim..
hocam ölçümlerde kilo +-300 gr oluyor. boyuda bu haftada ölçemez çocuk düz durmadığı için ama hangi kemik olduğunu unuttum ama bir kemniğin uzunluğundan tahmini bir hesap yapılıyormuş boy için. onda da yanılma payı var sağlıkla dünyaya gelsinler inşallahEynelMefer' Alıntı:@srpkyl hocam teşekkür ederim, değerler yanıltabiliyor evet, sağlıklı olurlar inşallah kızlarımız, bizde aralıkta bekliyoruz 38.haftadayız..dünkü kontrolde ise, değerler baya şaşırttı, kilolu ve uzun görünüyor ( 3750gr, 56 cm(bu kadar uzun olması mümkün mü ki) ) hayırlısı olur inş, bekliyoruz bakalım...
seldabal' Alıntı:aynen hocam bende illede normal olsun dedim normal sancı, suni sancı ve sezerayn. bende memnun kaldım ameliyatımdan yra izi kayboldu sayılır 3 sene oldu, ikinci gün ayağa kalktım yavaşta olsa her işimi yaptım.şeffaf' Alıntı:etrafımda normal doğum için uğraşıp bunu ısrarla isteyen ne kadar insan varsa hep sezaryen oldu...Normal doğum istiyorsanız bu kadar ısrarcı olmayın da normal olsunbu biiirrr
ikincisi sezaryenide çok büyütmeyin bu defa zorunda kalırsanız zorunuza gider korkarsınız. kestikleri yer altı üstü 10 cm. herşey de çok gelişti artık ben sezaryenden çok memnun kaldım...bir daha olsa yine sez.isterim..
hocam benim bildiğim psikolojik durumunuz da önemli psikolojik olarak sezaryen olmasını istiyorsanız onun için de rapor alınıyor diye biliyorum.mutlak_adeger' Alıntı:seldabal' Alıntı:aynen hocam bende illede normal olsun dedim normal sancı, suni sancı ve sezerayn. bende memnun kaldım ameliyatımdan yra izi kayboldu sayılır 3 sene oldu, ikinci gün ayağa kalktım yavaşta olsa her işimi yaptım.şeffaf' Alıntı:etrafımda normal doğum için uğraşıp bunu ısrarla isteyen ne kadar insan varsa hep sezaryen oldu...Normal doğum istiyorsanız bu kadar ısrarcı olmayın da normal olsunbu biiirrr
Ben sezaryen olmasını çok istiyorum, o zaman normal doğum konusunda ısrar etmeye başlayayımBu arada Eynelmefer hocam takdir ettim sizi normal doğum istemeniz konusunda. Bizim 32. haftamız, umarım doktor yasadan dolayı falan sorun çıkarmaz da sezaryen yapar diye dua ediyorum ben..
gece uykusuz kalırız sorun değil de, neden ağlıyor gece, ve niçin susmuyor?şeffaf' Alıntı:hocam hayırlı olsun..Allah ağız tadıyla büyütmek nasib etsin...bol uykulu geceler diliyorum![]()
saaakııın hocam sakın şekerli su vermeyinEynelMefer' Alıntı:normal ama zor bir doğum, kilo fazla olduğundan...
gece ışığı açık bırakıyorduk (kocakarı yöntemi belki) sarılık için sarı bez falan :?
bırakmamak daha doğru olacak haklısınız...
şekerli su vereniniz oldu mu, sütü istemediği zaman...
yok hocam siz bana inanınEynelMefer' Alıntı:hadiiiii, kime inanacaz bilemedik ki, sütte sıkıntı yok çok şükür ama bebiş almamıştı rengide sarıya çalınca sarılık olmasın diye az biraz bi iki kaşık verdik , tamam vermeyiz artık...
şeffaf' Alıntı:hocam bana kalsa ben kızımı çok rahat büyütürdüm..Ama eşim o kadar pimpiriklendi ki.. Yani inanın her şeyi araştırıp didik didik ettikçe bunalıyorsunuz şartlar çok zorlaşıyor..Kesin doğru bilgi de yok.. her gün biri çıkıp diğerinin dediğinin yalanlıyor.. Şartları zorlaştırınca inanın ikinci çocuğa ne isteğiniz kalır ne gücünüz(ben şidi o durumdayım)...Güzel olduğuna inandığınızı yapın sonra Tevekküll, çok kafa karıştırmaya gerek yok...
şekerli suya gelince, sizin tercihiniz tabi, ben de kızıma vermedim ama annem bize hep vermiş ne oldu? hiiçç
orası şüphehiz hocamseldabal' Alıntı:şeffaf hocam kızmadım
siz beni yanlış anladınız ben doktorları, ananevi yöntemleri ve kendi çocuğumun tarzını ve kişiliğini harmanlayarak yöntemlerimi oluşturuyorum
eski yöntemlerden de doktorlardan ve intenetten de aklıma yatanları uyguluyorum ama çocuğun kişiliğide çok önemli her yöntem herkese sökmez
deneme yanılmayla öğreniliyor yavaş yavaş
ama sağlık ve beslenmeyle ilgili olanlarda doktorumu dinledim özellikle 6-7 aylık olana kadar.
hocam istediğiniz bir bebek olması çok güzel öncelikle tebrik ederim sizi, Allah hayırlısıyla tamamına erdirsin..Ben de ilk zamanlar bu konuda tedirgin olmuştum ama malesef yapacak fazla bişey yok.. dersleri uygulama gerektirmeyecek konularda ben sınıfta işlerdim, bazı sınıflarda bir ders sınıfta bir ders lab.ta olurdu evde az kullanmaya çalışmıştım telefon çok zaruri olmadıkça kullanmamıştım böyelikle hafifletmeye çalışmıştım etkilerini. Çok kafaya takmayın bişi olmaz Allah'ın izniyleinvem' Alıntı:kızlar ben de dün öğrendim 4 haftalık hamileymişim. Eşimle ikimiz çok istemiştik ama şuan kaygı hissediyorum. herşeyi düşünmeye çalışıyorum. Bide Bizim meslek bilgisayarla ilgili olduğu için sabah akşam bilgisayar başında olmak zarar verir mi acaba? :cry: sizler ne düşünüyorsunuz?