Hocam, bizim okulda gözükmüyor. Muhtemelen güncellenecektir o liste anlık güncellendiğini sanmıyorum. Çünkü kayıt ettik, hala kayıtlı gözüküyor.
Böyle bir sorunu yok görünür hangi faza hangi sürümleri yükledin?Hasari hocam etap kaydı yapıyor görünüyor ancak ilden 1 2 si hariç görünmediği söylendi. Böyle bir sorundan haberin var mı? 4 farklı okula 3 farklı faza kurdum. (Faz1 için bu imaj olmuyor başka imaj kurdum.)
Faz 2 ye ve faz 3 e tüm fazlar diye geçen imajı yükledim.(Tüm Fazlar Etap23 İmajı Hasari_v3 (2026-Yeni))Böyle bir sorunu yok görünür hangi faza hangi sürümleri yükledin?
O imajların güncelleri var onu kullanın kayıt yapmamış tahtaya şu kodları yazıp uygulayın.Faz 2 ye ve faz 3 e tüm fazlar diye geçen imajı yükledim.(Tüm Fazlar Etap23 İmajı Hasari_v3 (2026-Yeni))
Faz1 olmadı ona da faz1 imajını yükledim.
teşekkür ederim hocam...O imajların güncelleri var onu kullanın kayıt yapmamış tahtaya şu kodları yazıp uygulayın.
Masaüstünde uç birimi açın.
Şunu yazın uygulayın
sudo apt purge ahenk
Sonra şunu yazın uygulayın
sudo apt install ahenk
Tahyayı yeniden başlat kayıt işlemini yap düzelir. İnternetiniz bağlı olsun.
Bu durumu defalarca açıkladım konularda kaçırmış olmalısınız. Sizin tahtalarınız yüksek ihtimalle AMD tahta. Bios pili bitince böyle oluyor. Ayarları üzerinde tutamıyor. Bios bunlarda otomatik olarak kendini MBR ayarlıyor. Pili biten tahtalarda bu sebeple UEFI kurunca tekrar hataya düşüyor. Varsayılanda MBR olunca çalıştırıyor. Bu şekilde idare edebilirsiniz ama pili mutlaka değiştirmeniz gerekiyor.hocam şu birçok kimsede çıkan hata1 ile ilgili olarak , hata2 deki resimdeki gibi sıralama yaparsanız çözülür deniyor fakat bizim bios açılışında böyle bir sıralama yok, nedeni MBR, GPT kurulumu ile ilgili olabilir mi?
Ayrıca gpt değilde MBR kurulum yapıp sıkıntısız bir şekilde kullanabilir miydik bu tahtaları? , GPT olarak kurunca birçok tahtada hata1 deki hatalar geliyor.
eyvalllah hocam teşekkür ederim.Bu durumu defalarca açıkladım konularda kaçırmış olmalısınız. Sizin tahtalarınız yüksek ihtimalle AMD tahta. Bios pili bitince böyle oluyor. Ayarları üzerinde tutamıyor. Bios bunlarda otomatik olarak kendini MBR ayarlıyor. Pili biten tahtalarda bu sebeple UEFI kurunca tekrar hataya düşüyor. Varsayılanda MBR olunca çalıştırıyor. Bu şekilde idare edebilirsiniz ama pili mutlaka değiştirmeniz gerekiyor.
Biosu varsayılan yapın boot securty etkin ise disable yapın kaydedin deneyin.Hasari hocam merhaba,
Faz2 intel Vestel gri tahtanın birine Milli Eğitimin önerdiği Pardus kurmuştum ve çalışıyordu.
Sonra o tahtada sizin Faz2 pardus V6 imajınızı kurmayı denediğim zaman,
Ventoyla hazırladığım flaş ile boot ederken normal adımlar geliyor,
UEFİ seçeneğini seçiyorum,
sonra sizin imajı seçiyorum,
Boot in normal mode seçiyorum,
ama bu adımdan sonra sizin o beyaz ekran olan GNU GRUB ekranı gelmiyor,
onun yerine siyah ekranda GNU GRUB version 2.14 Minimal BASH-like.....
şeklinde devam eden siyah ekranda kalıyor ve kuruluma devam edemiyorum.
bu hatanın sebebi ve çözümü konusunda bilgilendirme yapabilirseniz çok iyi olur.
Şimdiden teşekkür ederim.
Sorun çıkanları tarifteki gibi yaptım, oldu.O imajların güncelleri var onu kullanın kayıt yapmamış tahtaya şu kodları yazıp uygulayın.
Masaüstünde uç birimi açın.
Şunu yazın uygulayın
sudo apt purge ahenk
Sonra şunu yazın uygulayın
sudo apt install ahenk
Tahyayı yeniden başlat kayıt işlemini yap düzelir. İnternetiniz bağlı olsun.