Faz2 Etap23 Pardus İmajı V6 (2026-Yeni)

Kodla Büyü

İmajlarımızdan ne kadar memnunsunuz?

• Geliştirilmeli

• İdare eder

• Memnunum

• Çok memnunum

• Mükemmel

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Hocam, bizim okulda gözükmüyor. Muhtemelen güncellenecektir o liste anlık güncellendiğini sanmıyorum. Çünkü kayıt ettik, hala kayıtlı gözüküyor.

Faz 2 ye ve faz 3 e tüm fazlar diye geçen imajı yükledim.(Tüm Fazlar Etap23 İmajı Hasari_v3 (2026-Yeni))

Faz1 olmadı ona da faz1 imajını yükledim.
O imajların güncelleri var onu kullanın kayıt yapmamış tahtaya şu kodları yazıp uygulayın.
Masaüstünde uç birimi açın.
Şunu yazın uygulayın
sudo apt purge ahenk
Sonra şunu yazın uygulayın
sudo apt install ahenk
Tahyayı yeniden başlat kayıt işlemini yap düzelir. İnternetiniz bağlı olsun.

O imajların güncelleri var onu kullanın kayıt yapmamış tahtaya şu kodları yazıp uygulayın.
Şunu yazın uygulayın
sudo apt purge ahenk
sudo apt install ahenk
teşekkür ederim hocam...

Tüm imajlarım (2026)
Pardus İmajları:
Faz1 Etap23.4 Pardus İmajı V6 (2026-Yeni)
Faz2 Etap23.4 Pardus İmajı V6 (2026-Yeni)
Faz3 Etap23.4 Pardus İmajı V5 (2026-Yeni) Arçelik ve Aidata uyumlu

hocam şu birçok kimsede çıkan hata1 ile ilgili olarak , hata2 deki resimdeki gibi sıralama yaparsanız çözülür deniyor fakat bizim bios açılışında böyle bir sıralama yok, nedeni MBR, GPT kurulumu ile ilgili olabilir mi?

Ayrıca gpt değilde MBR kurulum yapıp sıkıntısız bir şekilde kullanabilir miydik bu tahtaları? , GPT olarak kurunca birçok tahtada hata1 deki hatalar geliyor.

Ekli dosyalar

• hata1.webp
    hata1.webp
    80.6 KB · Görüntüleme: 59
  • hata2.webp
    hata2.webp
    310.4 KB · Görüntüleme: 61
hocam şu birçok kimsede çıkan hata1 ile ilgili olarak , hata2 deki resimdeki gibi sıralama yaparsanız çözülür deniyor fakat bizim bios açılışında böyle bir sıralama yok, nedeni MBR, GPT kurulumu ile ilgili olabilir mi?

Ayrıca gpt değilde MBR kurulum yapıp sıkıntısız bir şekilde kullanabilir miydik bu tahtaları? , GPT olarak kurunca birçok tahtada hata1 deki hatalar geliyor.
Bu durumu defalarca açıkladım konularda kaçırmış olmalısınız. Sizin tahtalarınız yüksek ihtimalle AMD tahta. Bios pili bitince böyle oluyor. Ayarları üzerinde tutamıyor. Bios bunlarda otomatik olarak kendini MBR ayarlıyor. Pili biten tahtalarda bu sebeple UEFI kurunca tekrar hataya düşüyor. Varsayılanda MBR olunca çalıştırıyor. Bu şekilde idare edebilirsiniz ama pili mutlaka değiştirmeniz gerekiyor.

Bu durumu defalarca açıkladım konularda kaçırmış olmalısınız. Sizin tahtalarınız yüksek ihtimalle AMD tahta. Bios pili bitince böyle oluyor. Ayarları üzerinde tutamıyor. Bios bunlarda otomatik olarak kendini MBR ayarlıyor. Pili biten tahtalarda bu sebeple UEFI kurunca tekrar hataya düşüyor. Varsayılanda MBR olunca çalıştırıyor. Bu şekilde idare edebilirsiniz ama pili mutlaka değiştirmeniz gerekiyor.
eyvalllah hocam teşekkür ederim.

Hasari hocam merhaba,
Faz2 intel Vestel gri tahtanın birine Milli Eğitimin önerdiği Pardus kurmuştum ve çalışıyordu.
Sonra o tahtada sizin Faz2 pardus V6 imajınızı kurmayı denediğim zaman,
Ventoyla hazırladığım flaş ile boot ederken normal adımlar geliyor,
UEFİ seçeneğini seçiyorum,
sonra sizin imajı seçiyorum,
Boot in normal mode seçiyorum,
ama bu adımdan sonra sizin o beyaz ekran olan GNU GRUB ekranı gelmiyor,
onun yerine siyah ekranda GNU GRUB version 2.14 Minimal BASH-like.....
şeklinde devam eden siyah ekranda kalıyor ve kuruluma devam edemiyorum.
bu hatanın sebebi ve çözümü konusunda bilgilendirme yapabilirseniz çok iyi olur.
Şimdiden teşekkür ederim.

Hasari hocam merhaba,
Faz2 intel Vestel gri tahtanın birine Milli Eğitimin önerdiği Pardus kurmuştum ve çalışıyordu.
Sonra o tahtada sizin Faz2 pardus V6 imajınızı kurmayı denediğim zaman,
Ventoyla hazırladığım flaş ile boot ederken normal adımlar geliyor,
UEFİ seçeneğini seçiyorum,
sonra sizin imajı seçiyorum,
Boot in normal mode seçiyorum,
ama bu adımdan sonra sizin o beyaz ekran olan GNU GRUB ekranı gelmiyor,
onun yerine siyah ekranda GNU GRUB version 2.14 Minimal BASH-like.....
şeklinde devam eden siyah ekranda kalıyor ve kuruluma devam edemiyorum.
bu hatanın sebebi ve çözümü konusunda bilgilendirme yapabilirseniz çok iyi olur.
Şimdiden teşekkür ederim.
Biosu varsayılan yapın boot securty etkin ise disable yapın kaydedin deneyin.

Okulumuzda bu hafta Pardusa geçiş yaptık. Birkaç tahtada dokunmatik sorunu yaşıyoruz. Kalibrasyon yapmama rağmen düzelmedi. Ne yapabilirim?

Ekli dosyalar

• IMG_20260310_141017.webp
    IMG_20260310_141017.webp
    446 KB · Görüntüleme: 9
Şunu yazın uygulayın
sudo apt purge ahenk
sudo apt install ahenk
Sorun çıkanları tarifteki gibi yaptım, oldu.
Teşekkür ederim.

ilksms
Geri