DOĞUM İZNİ ALTI AY OLSUN (lütfen destek verin)

Kodla Büyü
b0145829' Alıntı:
glimmer' Alıntı:
ne kadar küt insanlar var ya. kardesim seni doğuran da bi anaydı. bize saygın yoksa anana saygından kapa çeneni. açtırma ağzımı küttttttttttttt

Terbiyesizleşme Söylenenler ile yazdıkların arasında ne alaka var? Kendi annelerimizi niye araya katıyosun Benim annem hakkı olmayan bi şeyi hiç birzaman talep etmedi etmezde ama sizin aile yapınızı bilemem

sana ve senin gibi terbiyesizlere yazdım. anneliğe saygınız olsa çalışan annanın halinden anlarsın ama ne gezer... kişisel olarak da kimsenin annesine bırak laf uzatmayı anneliğe laf uzatma o yüzde ağzını topla. sen o ücretin hakedilmediğini söylüosun yani. yazık be. şöyle cevrene bi bak bakalım kim nasıl neyi hak ediyor. senin başına gelmemiş belli. gelince anlarsın

nefbote' Alıntı:
glimmer' Alıntı:
ne kadar küt insanlar var ya. kardesim seni doğuran da bi anaydı. bize saygın yoksa anana saygından kapa çeneni. açtırma ağzımı küttttttttttttt

Nasıl bir cevaptır anlamaya çalışıyorum hala anlamış değilim.Konuyla alakası nedir çözemedim. çoluk çocuk gibi küt müt nedir yani anlayan beri gelsin...

fazla zorlama anlayamıyorsan daha büyümeşşsin o bilişsel zekaya ulaşamamssın hocam. biraz daha zaman tanı kendine

ziyaunal' Alıntı:
b0145829' Alıntı:
Bence de ev hanımı bir bayan doğum yaptığında 6 ay sizin kadar devletten maaş alsın sonuçta bi farkınız olmuyor
Bu iş böyle uzar gider 6 ay verseler 3 ay sonra 12 ay istersiniz
Kardeşim işiniz gücünüz para ya devlet sana hak vermiş niye ücretsiz izin almıyorsun
Tutturmuşunuz yok durumlar sıkışık yok ihtiyaç var ne ihtiyacı ya Türkiye şartlarında 5 milyar para alıyorsun çift maaşla ne ihtiyacı
Git 150 milyarlık evde oturma eski evde otur sıfır arabaya binme 2. el arabaya bin
Tabii çocuğunu bu kadar seviyorsan
Ama ben inanıyorum ki borcu olmayan bi insan çok zor durumda değilse ücretsiz izine ayrılmayıp ta eğer göreve başlıyorsa
Parayı çocuğundan daha çok seviyordur

Belçikada bir akrabam var. orada doğum yaptığında devlet sana psikolojini düzelt diye ekstradan izin bile veriyor istersen sen neden bahsediyorsun arkadaşım. .evlat yetiştirmek sadece emzirmekle olmuyor herşeyin başı para çocuğunun kıçı pişik olduğunda gidip en pahalısını almak zorunda kalıyorsun artık amerikan bezi ile saramazsın. ha bu arada başkabakanımız 3 çocuk isterken bunun altyapısını da hazır etmelidir. doğum yapan her anneye en az 6 ay mali anlamda destek olmalıdır. bu iş öyle sadece istemekle olmuyor. tek maaşla kıt kanaat geçinmek konusunda neden bu kadar ısrarcısınız anlamıyorum. insanların çocuk dünyaya getirmeye korktuğu bir dönemde ücretli izin vermek çalışmadığı yerden para kazanmak olarak algılanamaz. devlet nasılki ekonomik kalkınma için teşvikler veriyorsa bunu da bir teşvik olarak görmek gerekiyor.

Bu tür tartışmalarda anlamadığım bir şey var neden hep kıyaslama yapılırken sosyo-ekonomik durumu bizden çok daha iyi olan ülkeler ile karşılaştırılıyor
Önce ülke olarak o seviyeye ulaş ondan sonra iste
2. Dünya savaşından sonra Almanya da çalışanlar 5 liralık çalıştıysa 3 ünü devlete 2 sini kendisine almışlar kalkınmak için
Bizde de 2 liralık çalışıyoruz devletten 5 lira istiyoruz

glimmer' Alıntı:
nefbote' Alıntı:
glimmer' Alıntı:

Nasıl bir cevaptır anlamaya çalışıyorum hala anlamış değilim.Konuyla alakası nedir çözemedim. çoluk çocuk gibi küt müt nedir yani anlayan beri gelsin...

fazla zorlama anlayamıyorsan daha büyümeşşsin o bilişsel zekaya ulaşamamssın hocam. biraz daha zaman tanı kendine

Hala hakaret içeren cümleler. Senin gibi bir kişilikle tartışmaya bile girmem. Bence daha güzel cümleler kurmak için kendini biraz geliştir.

kişiliğimi nerden biliosun ki? hı eğer anlatmak istediğin gelişmişlik başkalarının haklarına göz koymaksa yok ben cahil kalayım en azından kimsenin sinirini bozzmam...

lolyone' Alıntı:
tanes' Alıntı:
nefbote' Alıntı:
Benim anlamadığım şu bir insan çalışmadığı süreler için devletten nasıl para ister. Önce bunun izahı yapılması lazım.

nurtopu gibi bi çocuğunuz olduğunda anlarsınız, hiç canınızı sıkmayın. hayat idaelistlikle yürümüyor, öyle eş dost akrabadan gördüklerinizle de yaşamış olmuyorsunuz, anne-baba olmadan anlayabileceğiniz bir durum değil bu...

sayın hocam idealistlikle ne ilgisi var. devlet bunu yapmak zorunda zaten.heryerde afişler var reklamlar yayınlanıyor bangır bangır en az 6 ay anne sütü diye... o halde kusura bakmasınlar ama makam odalarını 300 bin tlye yenileyeceklerine bi zahmet maaş vermiosalarda çocuk parası denilen bir para ödemek zorundalar hem ev hanımlarına hem çalışan annelere .böylece anneler de rahat rahat ücretsiz izne ayrılırlar.

hocam ben zaten bunu savunuyorum, nefbote ücretli izine ayrıldığımızda kalan öğrencilerimizin maduriyetinden bahsetmiş, onun idealistliğinden bahsetmiştim :)

ruhen ve fiziken sağlıklı bireyler yetiştirmek de bu ülkeye hizmettir. sizin dediğinizin eşinin yanına gidemiyorsan ücretsiz izne ayrıl demekten bir farkı yok. tamam izin ücretli olmasın ama en azından doğum yapan herkese çalışmayanlar dahil yardım edilmesi gerekiyor sen bunu yata yata para kazanmak olarak algılıyorsan diyeceğim birşey yok. maden ülkenin ekonomisi büyüyor herkes bundan payını almalıdır. herkes kendi çocuğuyla insanca şartlar içinde ilgilenebilseydi bugün okullarda yaşadığımız sorunların çoğu olmazdı sanırım. sadece maddi olarak demiyorum psikolojik olarak da çocuğu hayata hazırlamaktan bahsediyorum ama neyse daha fazla bu konuda yazmayacağım çünkü bazılarının bakış açısı ile benim gibi düşünenlerin açısı çok farklı umarım herkes hakkettiği gibi yaşar.

nefbote' Alıntı:
Benim anlamadığım şu bir insan çalışmadığı süreler için devletten nasıl para ister. Önce bunun izahı yapılması lazım.

Eh olaya bu açıdan bakınca haklısınız. Bence de öğretmenlere 15 tatilde ve yaz tatilinde 2 ay, diğer memurlarada izinde bulundukları bir ay para ödenmesin. Hatta raporlu olunca iş günü hesabına göre çalışmadığımız günler maaştan kesilsin. :++:

b0145829' Alıntı:
Bence de ev hanımı bir bayan doğum yaptığında 6 ay sizin kadar devletten maaş alsın sonuçta bi farkınız olmuyor
Kardeşim işiniz gücünüz para ya devlet sana hak vermiş niye ücretsiz izin almıyorsun
Tutturmuşunuz yok durumlar sıkışık yok ihtiyaç var ne ihtiyacı ya Türkiye şartlarında 5 milyar para alıyorsun çift maaşla ne ihtiyacı
Git 150 milyarlık evde oturma eski evde otur sıfır arabaya binme 2. el arabaya bin
Ama ben inanıyorum ki borcu olmayan bi insan çok zor durumda değilse ücretsiz izine ayrılmayıp ta eğer göreve başlıyorsa
hocam size diyecek hiçbir şey bulamıyorum. Allah yolunuzu açık etsin, elinizi vicdanınıza koyunda öyle konuşun
kimsenin yaşam standartını bilemezsiniz yoksulluk sınırı olmuş 3000 lira ha siz şimdi et yemeyin tavuk yiyin yumurtayı haftada bir yiyin korsan kitap okuyun gibi çözümlerde bulursunuz
kusura bakmayın benim eşim 4000 lira maaş almıyor ve ailemin insan gibi yaşaması için çalışmalıyım. istediğim çok bir şey değil 6 ay evladımın yanında olmak bu arada onunda 1 ayı doğum öncesine gidecek 5 ay kalacak :) en iyisi 7 ay izin isteyelim biz
isteyenin bir yüzü nede olsa
saygılar hocam, siz öyle düşünün biz böyle ama parayı çocuğundan çok sever demekle bir anneyi nasıl kızdırdığınızı tahmin bile edemezsiniz :verymad:
evlat dünyadaki herşeyden önce gelir, anne olamayacağınız için bunu hiçbir zaman yaşayamayacaksınız, anlamaya çalışın bari!

birde hocam sakın bana asgari ücretlşe geç,inenlerin canı yok mu edebiyatına girmeyin, ben onlara olmasın bana olsun demiyorum. keşke o insanların durumunu devlet düşünse, kendilerine ve evlatlarına yaptıkları harcamaları kıssalar hepimize yeter merak etmeyin.

by_rebel' Alıntı:
6 ay bedava maaş biraz saçma bir istek, sonuçta doğum kişinin özel hayatıyla ilgili bir kararı ve devlet buna rağmen mağdur etmiyor, doğumdan önce sonra 16 hafta ücretli izin veriyor, artı sonrasında çocuğunun başından ayrılmamak isteyene de ücretsiz izne ayrılma hakkı veriyor, ayrıca sanırım yanılmıyorsam günde 1,5 saat süt izni veriyor Bunun neresi az. Oldu olacak çocuk okula başlayana kadar aylıklı izin isteyin. Doğum için daha fazla aylıklı izin isteği yersiz olsa da zorunlu olarak kısa dönem askerlik yapan öğretmenlere zorla işten ayırıldıkları için askerlikleri boyunca maaşları ödenmesi gerekir, asıl bunun için uğraşmak gerekir.
Ücretsiz izine tam destek :++:

mevcut izinin 4 aydan 6 aya çıkarılmasına karşı kanuni düzenlemenin hızlanmasına ait bu destek arayışına karşı çıkan ve hatta bunuda DOĞRUCU DAVUT düsturu na bağlayan, fikir üstünü arkadaşlarımı şiddetle kınıyorum.
bir bebeğin anne kucağından inmesi tam 6 ay sürer. ek gıdaya başlaması, oturTULABİLMESİ , annesinden belli bir süre uzak kalabilmesi için en az 6 aylık halle gelmesi şarttır. bunu anlayamamak vicdansızlık ve hatta afedersiniz çapsızlıktır.

ben iki çocuk babasıyım ve eşimde öğretmen. dogum izni ile ilgili pek çok farklı yürütme bizim ülkemizde dahi var. öğretmenlerin bebekleri can değil midir?

yorum yapan arkadaşların farklı şartlarda çalışan anneleri (öğretmen) düşünerek cümle kurması gerekli.

ücretsiz izin ayrıca bir haktır. 6 ay doğum izni kullanan bir anne bebeğinden yine ayrılmak istemeyecektir. böyle bir durumda şartlarını zorlayıp ücretsiz izin düşünebilir. düşünür. bu ayrı mevzu.
kimse bu konuda helal - hak meselesine de girmesin. bu konuları bir tek siz bilmiyorsunuz keza.

kily' Alıntı:
mevcut izinin 4 aydan 6 aya çıkarılmasına karşı kanuni düzenlemenin hızlanmasına ait bu destek arayışına karşı çıkan ve hatta bunuda DOĞRUCU DAVUT düsturu na bağlayan, fikir üstünü arkadaşlarımı şiddetle kınıyorum.
bir bebeğin anne kucağından inmesi tam 6 ay sürer. ek gıdaya başlaması, oturTULABİLMESİ , annesinden belli bir süre uzak kalabilmesi için en az 6 aylık halle gelmesi şarttır. bunu anlayamamak vicdansızlık ve hatta afedersiniz çapsızlıktır.

ben iki çocuk babasıyım ve eşimde öğretmen. dogum izni ile ilgili pek çok farklı yürütme bizim ülkemizde dahi var. öğretmenlerin bebekleri can değil midir?

yorum yapan arkadaşların farklı şartlarda çalışan anneleri (öğretmen) düşünerek cümle kurması gerekli.

ücretsiz izin ayrıca bir haktır. 6 ay doğum izni kullanan bir anne bebeğinden yine ayrılmak istemeyecektir. böyle bir durumda şartlarını zorlayıp ücretsiz izin düşünebilir. düşünür. bu ayrı mevzu.
kimse bu konuda helal - hak meselesine de girmesin. bu konuları bir tek siz bilmiyorsunuz keza.

:++: :alkis:

kesinlikle olmalı... ilk 6 ay sadece anne sütü verin diyorlar ama ne hikmetse 2 ay izin veriyorlar (aktarma yoksa) küçücük cocuk annesiz ne yapacak? Gelişmiş avrupa ülkelerinde 8 ay olanlar var, 12 ay istersen maasının %75ini alıyorsun...

ya arkadaşlar neden bu öğretmen milleti böyle benim işime yaramıyorsa olmasın istenen zaten 4 aylık olan iznin 6 aya çıkarılması aradaki 2 ayda alınan maaş mı bu kadar göze batıyor ki bu keyfi bir istek değil bir gereklilik çalışan annenin çocuğunu bir başkasına emanet edebilmesi için en azından 5 aylık olması gerekiyor. sonrasında zaten alabilecek olan ücretsiz iznini alır. Asker öğretmenlerde alsın maaş biz almasınlar demiyoruz ki siz bize destek verin biz size böyle köstek olarak ne sizin işiniz görülür ne bizim ayrıca bugün bir başkası için istemediğiniz birşey yarın sizin için çok önemli birşey haline gelebilir......

Bende bu sıkıntıları yaşamış bir anne olarak yazıyorum, Ben kızım 8 aylıkkken işe başladım ama normal izin süresine bakarsan 2- 3 aylık bebek, tamamen anneye bağımlı, zorla doktorlardan rapor al, niye bizi bu durumlara sokuyorlar, zaten annelik psikolojisi çok farklı çocuğundan ayrılmak istemiyosun,birde 3 aylık çocukla 5 aylık çocuk arasında dünyalar kadar fark var, o iki ayın çok görülmesi yanlış, bir ülkede birey değerliyse, doğan bebeğine değer vereceksin, (3 çocuk diyorsan altını doldur bu lafın)uzmanlar ilk 3 yıl çocuğun temel ihtiyaçlarını tek kişi (oda anne) karşılamalı diyorlar. Bizim istediğimiz 2 ay fazlası,3 yılda değil, bu temel bir haktır. Çocuklara ilk 6 ay sadece anne sütü diye bağırıyorlar, Anne işte...Kötü bulgaristanda bile 2 yıl ücretli izin veriyorlar doğum yapanlara, bizim ve çocuklarımızın o kadar bile değerimiz yok bu ülkede, Gelelim ücretsiz izine :parayada herkesin ihtiyacı var hocam, hali hazırda borçlar falan olunca ücretsiz izin alamazsın zaten, çocuğunuda 3 aylıkken bırakırsın bakıcı ellerine...

dediğim gibi buna karşı çıkanların hemen hemen hepsinin eşi çalışmadığı için karşı çıkıyorlar. çeşitli çeşitli bahaneler çalışmadan maaş mı alınırmış bilmem ne. rapor aldıklarında bile maaş almaya devam ediyoruz neden bunu bana veriyorsunuz demezler. geçen seneye kadar sevk aldığında ekdersin kesilmiyordu neden ekders verdiniz demezler asker öğretmen olurlar devlet maaş bağlar neden bağlıyorsunuz ben vatan hizmeti yapıyorum demezler. deselerde almayı haketmediklerini düşükleri paraları harcamaya devam ederler. ancak doğum izni denildiğinde yok yatarak paramı alınır.

polemiğe girmeyin böyle insanlarla. gülün geçin.

ogretmen_pc' Alıntı:
beyazgolge' Alıntı:
şahsen ben doğum izni 6 ay olsa bile bir senede ücretsiz almayı düşünürüm. çocuk annesinin yanında ne kadar büyürse o kârdır.

siz bayan mıydınız hocam :D
İlla bayan olmasımı lazım bunu bilmesi için, evladını düşünen bir baba olamaz mı, bu kadar basit düşünmeyin lütfen...

Yazılanların hepsini okuyamadım ama doğum iznini artması fikrine bile bu kadar karşı çıkan öğretmenin varolması beni şaşırttı ve çok üzdü doğrusu.

Aynen öyle htpp hocam bende üzüldüm bu duruma, yazılanlara... Bu zihniyet yüzünden hak mak alamayız biz...

Arkadaş yazmayayım yazmayayım diyorum ama dayanamıyorum. Çalışan anneye 6 ay izin insani bir gerekliliktir. Ama bunu anlamayanlar veya bencilliklerinden dolayı anlamak istemeyenlere söylenecek çok fazla söz kalmamış. Buna itiraz edenler neredeyse çalışan annelerin çocuk yapma sebeplerinin tatil için olduğunu söyleyecekler pes yani. Buna karşı çıkanlara zaman zamanda meslektaşlarınızın yanında olun onların çoğu anadoluda bu topraklarda yetişmiş iyi dürüst insanlar. Yani devleti dolandırmak için çocuk yapmıyorlar üç kağıtçı değiller.

çocuk açısından ne kadar gerekliyse anne açısından da o kadar gereklidir bu izin yeni doğum yapmış bir annenin psikolojisini kimse bilemez bir de üzerine çocuk bakımı ve ev düzeni gelirse o zaman denilecekleri biliyorum ya çalışan kadınlar çocuk yapmasın ya da çocuk yapmak isteyenler çalışmasın günümüzde bu iki seçenekte mümkün değil bununda anlaşılması lazım ücret konusuna gelince çocuğu veren rabbim rızkınıda verir bunuda devlet yoluyla verir ;) neden olmasın :wink:

b0145829' Alıntı:
hakand77' Alıntı:
b0145829' Alıntı:

hocam inşallah başınıza gelir de anlarsınız. dışardan konuşmak kolay.insanların durumlarını bilmeden burda ahkam kesemezsiniz.nerden biliyorsunuz 150 bin liralık evde oturduklarını, sıfır arabaya bindiklerini.kaldıki 2 kişi toplam 4 bin lira bile yapmıyor.herşeyi abartmaya gerek yok.kimse parayı çocuğundan fazla sevmez.belki adamın kredi kartı borcu var geçmişten, belki ailevi durumlar var, babasını emekli yaptırmak için kredi çekmiş...nerden biliyorsunuz da bu kadar emin konuşuyorsunuz anlamıyorum.zaten sadece bir öğretmen meslektaşlarına böyle saldırabilir...

Merak etme hocam benim şuan başımda eşim öğretmen ücretsiz izine ayrıldı 20 gün önce.
"zaten sadece bir öğretmen meslektaşlarına böyle saldırabilir..." demişsinizde bence de zaten sadece bir öğretmen böyle hakkı olmayan isteklerde bulunabilir.

neyin hakkım olup olmadığı ya da birşeyleri hak edip etmediğime kimse karar veremez.o zaman sizde derse girmediğiniz her anın parasını iade edin.hatta kendinizi iyi hissetmediğiniz tam verimli olmadığınızı düşündüğünüz zamanları da katın içerisine.bizde idealist öğretmen görüp duygulanalım...

her_dem' Alıntı:
dediğim gibi buna karşı çıkanların hemen hemen hepsinin eşi çalışmadığı için karşı çıkıyorlar. çeşitli çeşitli bahaneler çalışmadan maaş mı alınırmış bilmem ne. rapor aldıklarında bile maaş almaya devam ediyoruz neden bunu bana veriyorsunuz demezler. geçen seneye kadar sevk aldığında ekdersin kesilmiyordu neden ekders verdiniz demezler asker öğretmen olurlar devlet maaş bağlar neden bağlıyorsunuz ben vatan hizmeti yapıyorum demezler. deselerde almayı haketmediklerini düşükleri paraları harcamaya devam ederler. ancak doğum izni denildiğinde yok yatarak paramı alınır.

polemiğe girmeyin böyle insanlarla. gülün geçin.

++

ben de karşı çıkanların eşinin ev hanımı olduğunu düşünüyorum. Ev hanımı olmak, çocuklarınla ilgilenmek, evin işleri ile ilgilenmekte çok güzel.. Ama bu bi tercih meselesi. Çalışanlara kesinlikle izin uzatılmalı. Arkadaşların da dediği gibi bazı ülkelerde ücretli 2 yıl izin veriliyo.

Konuya girmeyeceğim umarım hakkınızı alırsınız ama üstte asker öğretmenliğe laf atan birisi var ona niye batmış asker öğretmenlik bende onu anlamadım. Asker öğretmenlikte aldığım para haksız yere alınmış bir parada değil onu nerden çıkardın Her Dem.

arkadaşlar kırıcı olmadan tartışalım ve de destek verirsekte iyi olur :D sayfa kendinizin sayfası gibi lütfen sahiplenin yönetici olmak isteyen varsa bana pm atsın yetki vereyim.

BBNET
Geri