BT Sohbetleri (Seçmeli BT Dersinin Yaygınlaşması)

Kodla Büyü
ist_koord' Alıntı:
Sayın Hocam;

Bilge Bey sizler adına birşeyler yapabilmek için uğraşan bir arkadaşımızdır. Organizasyondaki kişilerle irtibata geçip talepte bulunmuştur, bu sizi neden rahatsız etti anlamadım.
Kendisi yayın ekibinde yada içeriği belirleme ekibinde değil ancak malesef niyeti iyi birşeyleri ifade etmek için enerji harcayan birkaç meczuptan birisi.
Benimde bilgim dahilinde grup başkanımızla görüşerek bilgilere ulaşabilmektedir.
Amann ne olursa olsun diyen 12000- 200 = 11800 öğretmenimizden birisi değilseniz sizinde genel müdürlükteki idarecilerimizle irtiabata geçmenizi Bilge Bey veya ben sağlayabiliriz ki zaten Bakanlıkta öğretmenlerle en sıcak ilişkiler içinde olan genel müdürlük YEGİTEK'tir, sizde birazcık enerji harcarsanız aynı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Sorumda bir rahatsızlık ifadesi yoktur sayın hocam. Eğer yayın ekibi veya içerik belirleme ekibinde ise ona göre taleplerimizi ciddiye alıp biz de bir iki önerimizi iletelim, ve de bu önerilerimiz ilgili birimlere kişilere gitsin istedik. Yoksa dost sohbetlerinden zevk alsak da burada konuşulan burada kalmasın istedik. Niyetimiz bağcıyı dövmek değil, hep beraber üzüm yemek sayın hocam.
 
Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin bilimsel verilere dayalı sorunları, Bilişim Teknolojileri dersini alan öğrencilerin teknoloji kullanım yeterliklerinin, bu dersi almayanlara göre daha yüksek olduğunu. Bu sonuçla Fatih projesinin başarıya ulaşmasında teknolojiyi doğru amaçlar için kullanacak yetliklere sahip öğrenciler yetiştirilmesinin gerekliliğini ifade eden elimde bir kaç bilimsel çalışma var sonuçlanmış, nihai şekli verilmiş kendi ürettiğim. Öyle herkesin söylediği gibi öğrencilerin pek de herşeyi bildikleri çok da iyi kullandıkları görüşünü çürütecek bilimsel veriler var elimde. Biz bilimsel verilerle konuşuyoruz sayın hocam, laf değil veri üretiyoruz. Bakanlıkla da verilerle konuşulması gerektiğini savunan bir eğitim neferiyim sadece. Dernekteki arkadaşlarımla irtibata geçmenizi ve dernek başkanlarının da bulundauğu bir tartışma platformunun programda yer almasının gerekliiğini savunuyorum.
 
Değerli öğretmenlerim

Bilişim Teknolojileri öğretmenleri olarak bizlerin görev ve sorumluluklarımızın belirlenmesini; Fatih projesi kapsamında öğrencilerimizin durumu ve dersimizin önemi hakkındaki görüş ve önerilerinizin bilimsel verilere dayanılarak ilgili birimlere ulaştırılmasını sağlamak amacı ile bir çalışma yapılmak istenmektedir.

Çalışma kapsamında sizlerden, eğer mail adreslerinizi bana iletirseniz, mail ile ekte size gönderilecek anket maddelerinde yer alan sorulara yanıtlar vermeniz istenecektir. Cevaplarınız sadece bilimsel amaçlı kullanılacak, kesinlikle kişisel değerlendirme yapılmayacaktır. Bu nedenle, ad ve soyadınızı yazmanız istenmeyecektir.

Not: Bu çalışma bir tez çalışması veya bir makale çalışması değildir.
 
Ben bu programın şu mantığını anlayamdım. Esas problemlerimizi bu bir politik karardır biz karışamayız, ilgili birimlere ileteceğiz denilip daha sonra bu bir bilişim sohbetleri programıdır demesi ne ironi bir durumdur! Bir bilişim öğretmenine programı nasıl kulanacaksınız, program nasıl kurulur bilgisini vermek ne abes iştir, ne ayıp şeydir! O programı anlatan meslektaşım nasıl haya etmedi de anlattı öyle. Ben izlerken yüzüm kızardı. Bir bilişim öğretmenine bilgisayar programı öğretmek ne acıdır. Programın ismini ver, örnek uygulama göster ama öğretmek de ne demek! Hem yapılandırmacı yaklaşım diyeceksin hem etkinlik tabanlı diyeceksin sonra da eleştirdiğin noktada öğretmenine kullanım bilgisini ver. Biz hani öğrencilerimize kullanmayı öğretmeyecektik? Siz neyi ne amaçla öğretiyorsunuz yahu? Ayıptır, bu kadar da aşağılanmaz BT öğretmeni. Ayıp!
 
vex_alex' Alıntı:
Ben bu programın şu mantığını anlayamdım. Esas problemlerimizi bu bir politik karardır biz karışamayız, ilgili birimlere ileteceğiz denilip daha sonra bu bir bilişim sohbetleri programıdır demesi ne ironi bir durumdur! Bir bilişim öğretmenine programı nasıl kulanacaksınız, program nasıl kurulur bilgisini vermek ne abes iştir, ne ayıp şeydir! O programı anlatan meslektaşım nasıl haya etmedi de anlattı öyle. Ben izlerken yüzüm kızardı. Bir bilişim öğretmenine bilgisayar programı öğretmek ne acıdır. Programın ismini ver, örnek uygulama göster ama öğretmek de ne demek! Hem yapılandırmacı yaklaşım diyeceksin hem etkinlik tabanlı diyeceksin sonra da eleştirdiğin noktada öğretmenine kullanım bilgisini ver. Biz hani öğrencilerimize kullanmayı öğretmeyecektik? Siz neyi ne amaçla öğretiyorsunuz yahu? Ayıptır, bu kadar da aşağılanmaz BT öğretmeni. Ayıp!


Sayın hocam, keşke programı daha dikkatli seyretseydiniz de, o anlatılan yazılımın BT öğretmenleri için değil,diğer branş öğretmenlerinin teknolojiyi derslerine nasıl entegre edeceklerine yardımcı olmak için anlatıldığını anlasaydınız... Kaldıki bizlere bile anlatılsa, bu nasıl alınmadır böyle... Abes, hayasızlık, ayıp, yüz kızarması birilerine detaylı bilgi vermenin neresindedir. BT öğretmenlerimizin her şeyi bilip kullandıklarını (?) biliyoruz zaten. Biz çıkıp Media Wiki diye bir program var, işbirlikçi öğrenmeye dayalı içerik oluşturup paylaşılıyor, alın bu programı kullanın, üstelik ücretsiz desek kaç branş öğretmeni, BT öğretmenleri de dahil, indirip, kurup uğraşırdı. Yahu, birileri çıkıp "öğrencilerimiz bilgisayarı zaten biliyor" diyor ayıp olmuyor, "derslerde oyundan başka birşey öğretmiyorsunuz" diyor ayıp olmuyor, okullarda "şu cep telefonuma bir program atsana" diye geliyor ayıp olmuyor da; bir arkadaşımızın detaylıca bir programı anlatması mı ayıp oluyor? Yanlış politika takip ediyorsunuz! Programdaki bizler BT öğretmeniyiz, yani branştaşız. Farkımız şu, bizler sizin gibi söylenmiyoruz, bir platform bulduk kendimize, direk söylüyoruz. Sizden de aynı çabayı görsek, biz yersiz eleştiri vaya alınganlık yapmaz, takdir ederiz.
 
Yağız hocam, akademionline@yahoo.com adresine mail adresinizi gönderirseniz, bir çalışmamıza desteklerinizi istemiş olacağım. Bu çalışma nedir? Bilişim Teknolojileri öğretmenleri olarak bizlerin görev ve sorumluluklarımızın belirlenmesini; Fatih projesi kapsamında öğrencilerimizin durumu ve dersimizin önemi hakkındaki görüş ve önerilerinizin bilimsel verilere dayanılarak ilgili birimlere ulaştırılmasını sağlamak amacı ile bir çalışma yapılmak istenmektedir. Bu çalışma sonuçları önce bilişim sohbetleri yayın ekibine daha sonra YEĞİTEK'e sonra diğer bakanlık birimlerine rapor olarak sunulacaktır. Program süresince devamlı bizlerden görüş ve öneriler isteniyor ya işte biz de bu görüş ve önerileri temalandırarak türkçe'si ile sınıflandırarak ve temsil gücü de vererek öğretmenlerimizin bu kadarı şu görüşü savunuyor ve biz bunu istiyoruz diyebileceğiz. Sayın hocam bu çalışmayı bilişm sohbetleri programında da duyurusunu yaparsanız ve belki de sizin elinizle de tüm branşdaşlarımıza yayılmasına ve projeyi sahiplenmelerini sağlayabilirsiniz. Ben elimden geldiğince yaymaya çalışıyorum. 20000 meslektaşımızdan en azından 2000 öğretmene ulaşsak büyük çalışma olur.

Eleştirilerimi ve duygularımı bir kenara bırakarak ki bu konuyu özel olarak tartışabiliriz. Haklı olmak değil hakkımızı savunmak ve haklılığımızı ilgili birimlere iletmek ise hepimizin amacı desteklerinizi hem bu çalışmam adına hem de dernek faaliyetlerimiz adına sizi Bilişim Eğitimcileri Derneğine üye olmaya davet ediyorum. Dernek faaliyetlerimizde bizimle beraber çalışın.
 
Değerli meslektaşlarım, çalışmamıza destek olmanız adına sizlere daha önce yaptığımız bir araştırmadan ve bu araştırma sonuçlarından ve önerilerimizden bahsedeceğim. Değerli arkadaşlar, öğrenciler bilgisayar kullanmayı biliyor o nedenle bilgissayar kullanmayı öğretmeyi bırakmalıyız diyen bir yaklaşımın doğruluğunu test etek amacıyla başlanmış bir çalışma sonucunda öğrencilerimizin verdiği yanıtlar öyle sanıldığı gibi öğrencilerin bilişim teknolojiilerini çok da iyi kullanamadıklarını göstermekte. Araştırmanın tam metni eba yetkililerine mail ile iletilmesine rağmen bu konuda biz böyle bir mail aldık açıklamasının yapılmaması da manidar diye düşünüyorum.

Araştırma sonnuçlarından dikkat çeken bazı sonuçlar şu ki öğrenciler gerekli teknoloji kullanım yeterliklerine sahip değiller, bilişim teknolojileri dersini alan öğrencilerin bu dersi almayan öğrencilere göre daha fazla yeterliklere sahip olduğu bilimsel verilerle ispatlandı. Daha doğrusu dersin önemi ispatlanmış oldu. Soner hocamızın bizden istediği de bu değil miydi? Dersin önemini bizler gösler önüne sermeyecek miydik? İşte serdik. Mail ile eba yetkililerine bu araştırmanın tam metnini gönderdim. Yağız hocam sana da göndermek ve programda bu sonuçlar paylaşmanı istiyorum. Araştırma sonucunda aşağıdaki önerileri de ilgili birimlere ilettik.

Öneriler

Öğretim programlarında öğrencilerin günlük yaşamda karşılaştıkları problemlerin çözümünde, proje ve performans ödev konularının araştırılmasında erişilen bilgilerin analiz edilip yorumlanması, raporlama ve sunum aşamalarında bilişim teknolojilerinden nasıl yararlanacağı ile ilgili etkinliklere yer verilebilir.

Öğrencilerin bilişim teknolojilerini işbirlikli öğrenme etkinliklerinde en düşük beceriye sahip oldukları göz önüne alınarak öğrencilerin internet ortamında işbirlikli öğrenme süreçlerine ilköğretim seviyesinde başlamaları öğretim programlarına eklenecek etkinliklerle sağlanabilir.

Öğrencilerin bilişim teknolojilerini sürekli kullanabilme imkânının teknoloji kullanım becerilerini geliştirdiği sonucu dikkate alınarak öğrencilerin mümkün olduğunca bilgisayar ve Internet’le iç içe olmaları sağlanabilir.

Öğrencilerin sadece bilişim teknolojileri derslerinde değil diğer derslerde de bilgisayar kullanabilmelerini ve derslerin teknolojiyle içi içe işlenmesi sağlayan Fatih projesinin ilkokul 4. Sınıf düzeyinden başlanarak uygulanmaya başlanması sağlanabilir.

Bilişim teknolojileri dersini alan öğrencilerin teknoloji kullanım yeterlik düzeyleri daha yüksek olduğu sonucuna dayanarak bilişim teknolojileri dersinin ilkokul 4. Sınıf düzeyinden başlanarak tüm sınıflarda zorunlu ders olarak okutulması sağlanabilir.

Saygılarımla, Yusuf.
 
Değerli Öğretmenlerim

Bilişim Teknolojileri öğretmenleri olarak bizlerin görev ve sorumluluklarımızın belirlenmesini; Fatih projesi kapsamında öğrencilerimizin durumu ve dersimizin önemi hakkındaki görüş ve önerilerinizin bilimsel verilere dayanılarak ilgili birimlere ulaştırılmasını sağlamak amacı ile bir çalışma yapılmak istenmektedir.

Çalışma kapsamında sizlerden, eğer mail adreslerinizi bana iletirseniz, mail ile ekte size gönderilecek anket maddelerinde yer alan sorulara yanıtlar vermeniz istenecektir. Cevaplarınız sadece bilimsel amaçlı kullanılacak, kesinlikle kişisel değerlendirme yapılmayacaktır. Bu nedenle, ad ve soyadınızı yazmanız istenmeyecektir.

Not: Bu çalışma bir tez çalışması veya bir makale çalışması değildir.
 
Ben şunu anlamıyorum bu dersin neden klavuz kitabı yok.facebook gibi meb internetin den ulaşılmayan siteleri neden anlatmamız istenir.Bu programı kim yazdı.neden ismi yok.Programı illa öğretim üyeleri mi yazmak zorunda mebde bu programı ve klavuz kitabı yazacak hiç öğretmen yok mu.
 
Değerli Öğretmenlerimiz.

EBA UZEM tarafından A N K E T – BT Öğretmen görüşleri anketi düzenleniyor.
BT Öğretmenlerinin rolü ve görevleri, bilişim alanındaki diğer konulara ilişkin görüş
ve önerilerinizi almak için 25 Ocak 2012 Cuma mesai bitimine kadar Bilişim Teknolojileri
öğretmenlerince doldurulmasını rica ederiz şeklinde duyurulmuş olup,
Anket hâlâ yayındadır. Vakti olan tüm BT öğretmenlerimizin doldurması işe yarayacaktır.

http://uzem.eba.gov.tr/
https://docs.google.com/spreadsheet/vie ... YUdqY1E6MQ
 
ankete katıldım. Umarım bu anket de birilerini görevde yükseltmek için yapılan saçma sapan anketlerden biri değildir.
 
Anketlere verdiğiniz cevapları burada bizlerle de paylaşabilir misiniz? Bazen cevapları genel olarak aklımıza gelmeyebiliyor. Sizlerden ilham alarak daha faydalı daha yararlı daha ayrıntılı yanıtlar verebiliriz. Ve tema bakımından da ortak konular doğrultusunda yeni öneri ve çözüm önerileri de geliştirebiliriz.
 
Görüşme verileri gibi açık uçlu anket verilerinde çözümleme işleminde ister içerik analizi isterse de betimsel analiz uygulayın temalandırma işlemi uygulanır. Frekanas dediğimiz ortak konular, ortak veriler çözüm için geliştirilebilecek çözüm önerilerinin önemini belirtir ve ilk sıralarda açıklanmasını sağlar. Frekans dediğimiz temanın herkes tarafından ifade edilmiş olması o önerinin güçlülüğünü ve önemini artırır. Bu açıdan lütfen önerimi dikklate alalım.
 
Yavuz hocamıza görüşlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum... İlkokullarda, ortaokullarda ve liselerde herkes bilgisayar biliyor diye dersi kaldıran bakanlık, üniversiteler aracılığı ile yüksek kredili derslerle temek bilgisayar kullanımı dersleri veriyor dedi. Çok güzel bir tespit.
 
Gülbahar hocam ve Yavuz hocam çok yerinde tesiptlerde bulundu.. Program şu an biraz daha amacına hizmet etmiş gibi görünüyor..
 
s_handan' Alıntı:
programa bağlanıp yaz tatilinde çalışalım diyen arkadaşımı tebrik ediyorum..
her hafta ısrarla gelen yazılara inat programı takip etmeme kararımı uyguladığım için bilmiyorum durumu fakat bu dilekte bulanan "akıllı" meslektaşımızı neden ben de alkışlamayayım ki :alkis:
 
Hep İlköğretim, ortaokul Bilişim dersi muhabbeti var hiç liselerdeki saçma müfredattan konuşulmuyor...
E-posta attım o kadar bahsettim ama nafile...
 
Değerli Öğretmenlerimiz.


http://uzem.eba.gov.tr/< Bu haftaki programın konusu; Sosyal Ağlar 24.01.2013,
Bu haftanın canlı yayın konuğu ise Dokuz Eylül Ünv.den Yrd. Doç. Dr. Bahar YILDIRIM

Programın son haftaki konusu ise,
Canlı Yayın Programı, BT Öğretmen görüşleri konulu düzenlenen anketin sonuçları,
BT dersleri ve BT öğretmenlerinin konumu ile rolü şeklindeki bir konu olacak ve son yayın
31 Ocak 2013 tarihinde yapılacak. Özellikle son iki yayını izlemenizi tavsiye ederiz.
 
Değerli Öğretmenlerimiz.

31 Ocak 2013 tarihinde yapılacak olan canlı yayında
BT Dersleri, BT Öğretmenleri ve Norm konusu ele alınacak.
 
Geri
Üst