Alınan bu kararların gerekçesini anlamakta güçlük çekiyoruz.
Teknik Eğitim Fakültesi (TEF) mezunu bir öğretmenin ortaokulda veya düz lisede görev yapmasında ne gibi bir sakınca olabilir? Aynı şekilde, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (BÖTE) mezunu bir öğretmenin Halk Eğitim Merkezi (HEM) ya da BİLSEM’de çalışmasının ne mahsuru olabilir? Bu branştaki öğretmenlerin ilgili dersleri verebilecek donanıma sahip olmadığı mı düşünülüyor? Elbette hayır.
Bu durum, biz öğretmenleri hiçbir somut gerekçe olmaksızın mağdur etmektedir. Anlamak gerçekten zor. TEF mezunu bir öğretmen bir süre Halk Eğitim’de çalıştıktan sonra ortaokula geçmek istediğinde bu hakkı neden elinden alınıyor? Aynı şekilde, yıllarca ortaokulda görev yapmış bir BÖTE öğretmeninin, evine daha yakın olduğu için HEM’e geçmek istemesi neden engelleniyor?
Neden insanların işini zorlaştıran, hayatını daha karmaşık hale getiren kararlar alınıyor? Bu kararların ne pedagojik ne de idari açıdan mantıklı bir açıklaması bulunmamaktadır.
Bu düzenlemeler hem TEF hem de BÖTE mezunu öğretmenlerin aleyhinedir. Seçeneklerimizi kısıtlayan, yaşam kalitemizi olumsuz etkileyen uygulamalardır. Biz Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri olarak bir araya gelip bu kararların iptali için birlikte hareket etmeliyiz.