Bilişimcilerin karşılaştığı trajikomik olaylar[tek başlık]

Kodla Büyü
İnternet bağlantısı olmadığını idda eden müdür yardımcımın bilgisayarına baktığımda o güne özel logonun barkot resmi olduğunu gördüm. Ben de internetin olduğunu, bazı özel günlerde farklı Google logosu tasarımlarının olabileceğini anlatırken Müdür yardımcım beklenmedik bir atakla "SİL ÇABUK ONU ORDA GOOGLE YAZSIN" dedi :o :D

Emekliliği gelmiş de geçen sınıf öğretmeni bir ablamız çok da bilgisayar başına oturmazdı normalde birgün oturmuş birşeyler yapıyordu. Beş dakika geçmeden yana yana beni çağırdı gel hocam gel bilgisayarda yazılar çıktı yok edemiyorum. Gittim baktım yok edemediği de fareyi sağ tıklamış, pop up menü çıkmış oymuş :)
Birkeresinde okula müfettiş geliyor, fencinin dersine girmişler adam teftişten çıkmış terlemiş tabi yormuşlar da biraz, öğretmenler odasında başka bir müfettiş masaya flash belleğini koymuş, bizim fenci de çakmak zannetmiş. Müfettişe
"Hocam çakmağınızı kullanabilir miyim" demiş. Müfettiş de al al hocam demiş bozuntuya vermeden. Bizimki basıyo basıyo yanmıyor flash disk, müfettiş de "dur bi de ben bakim hocam ya, yanması lazım" diyormuş. Bizim fenci işi anladı da iyi de alay konusu olmuştu ilçede.

Az önce bir arkadaşımla yaşadığım olay:
Ark: Abi modem çalışmıyor
Ben: Anlıyorum, modemin güç kablosunu taktın mı?
Ark: Evet
Ben: Peki modeme telefon Kablosunu taktın mı?
Ark: Yok abi, biz kablosuz modem kullanıyoruz... :+1:
Ben: :?

genelde durumumuzu anlatır bir karikatür....

Ekli dosyalar

• 155191_10151092175548848_1908717047_n.jpg
    155191_10151092175548848_1908717047_n.jpg
    73.7 KB · Görüntüleme: 713
bugün derste bilişim suçlarını işliyordum. çocuklara pos makinesi nedir? dedim
kızlarımdan biri tost yapar öğretmenim dedi o an sınıfla beraber yıkıldık:)

İçinizde internet üzerinden alışveriş yapan veya ailesinde yapmış olan varmı dedim
kızın biri atladı
eveeetttt annem epilasyon aleti alddıııııııı :D
çocuktan al haberi

labrotuardaki ağ kabolarının hepsini çekmiştim öğrenci bilgisayarlarından. ders işlerken bi öğrencinin internette olduğunu fark ettim.
ben - mahir kalk ayağa. neden taktın o kabolyu ha?
mahir - valla ben kimseye bişey takmadım öğretmenim .....
:) koptum.
meger ben sökmemiişim kabloyu

staj yaptığım okulda müdür yardımcısı beni çağırdı .
"hocam winampım bozuldu gelip bakar mısın" diye. gittim winamp tıkır tıkır çalışıyor.
"hocam bir problem yok gibi görünüyor" dedim.
"olmaz olur mu hocam baksana arada bir kaç şarkı atlaya atlaya çalıyor. şu şarkının altında bu şarkı vardı onu çalmadı başka şarkıya geçti" dedi.
adam winamp da karışık çalma butonuna basmış farketmeden. Sonra şarkılar karışık çalmaya başlayınca da ... :puhaha:

benim hikayem öğretmen olmadan önce,meslek lisesinde bilgisayar bölümünde okurken başıma geldi..
olayımızın kahramanı ücretli 2 yıllık bilgisayar programlama mezunu hocamız.
bizlere office programını anlatıyor, bilgisayar başında bir arkadaş sunuyu yönlendirmek için duruyor..bi problem oldu,hocam bi pencereyi kapatın bakalım dedim..hoca masadan kalktı gitti sınıfın penceresini kapattı.

tüm sınıf bozuntuya vermedik ama çok söylendik,,biz ne yaparız bu hocayla diye :oops: :oops: :oops:

bas_kan' Alıntı:
Hocam bir çok arkadaşımın bilgisayarlarının bakımını yaptım yaparımda bundan gocunmam.. Ama geçenlerde gelen bir teklif baya bi güldürdü beni.. hocam bizim müzik seti çalışmıyo sen bilgisayarcısın anlarsın bi baksan :) :) :)
O da bişey mi hocam bana çift çanak anten kurabilir misin diyen bile oldu :D

caesai' Alıntı:
Az önce bir arkadaşımla yaşadığım olay:
Ark: Abi modem çalışmıyor
Ben: Anlıyorum, modemin güç kablosunu taktın mı?
Ark: Evet
Ben: Peki modeme telefon Kablosunu taktın mı?
Ark: Yok abi, biz kablosuz modem kullanıyoruz... :+1:
Ben: :?
Adı kablosuz modemse eğer kablo olmayacak. Arkadaş haklı :puhaha:

Mesleğimin ilk yılında okulumuza müfettiş gelmişti. Bilgisayarın "B" sinden anlamayan eski kafa bi müfettiş... Geldi bana, "Beni bilgisayardan anlamıyo zannetme. Birazdan gelecem" diyerek pis pis sırtardı. Neyse geldi, sana bir soru soracam bil bakalım dedi. Ben de buyrun dedim. "Söyle bakalım 1 mb kaç sayfa eder" dedi. İçimden ne diyo lan bu dedim :)) 1 sayfa da eder 500 sayfa da eder. içeriğine bağlı hocam dedim. Yine pis pis gülerek. Bilemedin 600 sayfa eder dedi. Meğer elinde bir belge varmış tam 1 mb mış ve 600 sayfaymış. Haklısınız hocam dedim. Lafı uzatmaya gerek yoktu :))

Ders ortasında Bilişim Teknolojileri Öğretmeninin telefonu çalar.Karşıdaki ses müdür yardımcısının sesidir. Hocam güzel "a" yazamıyorum neden ne oldu bilgisayarıma, şimdiye kadar böyle bir sorun yoktu der. Bilgisayar öğretmeni düşünür bu güzel a ne diye kendine kızar ne cahilim güzel a harfini nasıl bilmem acaba şapkalı "a" dan felanmı bahsediyor müdür yardımcısı. ACII kodunu söyleyeyim der. Evet arkadaşlar yanına gittiğimde @ işraretinden bahsettiğini anladım. bana dediği Shift tuşu ile yazardım hep şimdi olmuyor. hocam geçen gün değişti haberiniz yok mu? artık Alt Gr kullanılıyor dedim. gelen cevap hocam çok sağolun kaçırmışım bunu söylediğiniz çok iyi oldu....

hikmet3627' Alıntı:
Ders ortasında Bilişim Teknolojileri Öğretmeninin telefonu çalar.Karşıdaki ses müdür yardımcısının sesidir. Hocam güzel "a" yazamıyorum neden ne oldu bilgisayarıma, şimdiye kadar böyle bir sorun yoktu der. Bilgisayar öğretmeni düşünür bu güzel a ne diye kendine kızar ne cahilim güzel a harfini nasıl bilmem acaba şapkalı "a" dan felanmı bahsediyor müdür yardımcısı. ACII kodunu söyleyeyim der. Evet arkadaşlar yanına gittiğimde @ işraretinden bahsettiğini anladım. bana dediği Shift tuşu ile yazardım hep şimdi olmuyor. hocam geçen gün değişti haberiniz yok mu? artık Alt Gr kullanılıyor dedim. gelen cevap hocam çok sağolun kaçırmışım bunu söylediğiniz çok iyi oldu....
:puhaha: :puhaha: HOCAM ÇOK GÜLDÜM ALLAH DA SENİ GÜLDÜRSÜN :)

Müdür yardımcısının eski öğrencilerinden birisi bir köy okulunda öğretmen olmuş.
Bir gün okula bilgisayar getirmişler formatlansın diye tabi adres benim müdür yrd. aynen şunu dedi.
"Monitörü de getirmişler ona da bir formatt at gardaşşş "

Ben de anlatayım bir tane; meslek lisesinde öğretmen olduğum zamanlarda bir gün dersteyim dersten çağırdılar hocam yetiş sınav yapıcam öğretmenler odasındaki yazıcı çalışmıyo diye koşarak gittim tabi bakıyorum bakıyorum bir aksilik var ama ne nasıl moralim bozuldu dersten çıkmışım dersim kaçmış zaten çok konsantre olamıyosun sonra ışığının yanmadığını görünce düğmesine bastım çalıştı artık ordan sonra bendeki siniri siz düşünün

Okulun mikrofonu bozulmuş, sen bilişimcisin anlarsın dediler :s Her elektronik aletten anlamak zorunda mıyız biz? Şahsen üniversitede böyle şeyler görmedim de :lol:

Bir tanede ben anlatayım;
Taşrada çalışırken köy okullarından birinin müdürü hocam bu modemden duman çıktı dedi.
eeeeee hocam dedim, bi baksana diyor. Bende modemi aldım 3-5 metre uzakta çöpe fırlattım hocam sen napıyorsun diyor. Bende kahkahalarla güldüm. :) hahahahahhahahahahh

Öğretmenliğimin ilk senesi 8 ler dersteydi aşıcılar girdi sınıfa bütün öğrencilere aşıları vurdular. O gün de nasıl olduysa beyaz gömlek gri pantalon ve lacivert ceket giymiştim. Yaşı baya ilerlemiş olan hemşire bana dönüp

-Oğlum sen aşını oldun mu ? Demez mi bana!!!
hemen çaktırmadan ablayı kenara çektim abla dedim ne diyorsun sen ben ÖĞRETMENİM...
Hemşireden Cevap gecikmedi

-Abe Oğlum sen çok küçük gösteriyosun ya :D:D

Az önce arkadaş bir sorun için çağırdı. Görüntü neden gelmiyor diye.

Bilgisayar kapalı ise görüntü gelmez.

gezegen10' Alıntı:
Öğretmenliğimin ilk senesi 8 ler dersteydi aşıcılar girdi sınıfa bütün öğrencilere aşıları vurdular. O gün de nasıl olduysa beyaz gömlek gri pantalon ve lacivert ceket giymiştim. Yaşı baya ilerlemiş olan hemşire bana dönüp

-Oğlum sen aşını oldun mu ? Demez mi bana!!!
hemen çaktırmadan ablayı kenara çektim abla dedim ne diyorsun sen ben ÖĞRETMENİM...
Hemşireden Cevap gecikmedi

-Abe Oğlum sen çok küçük gösteriyosun ya :D:D
hepsine çok güldüm yaaa ama en çok da buna :puhaha:

Öğrencilere yaptıkları çalışmaları kaydetmeleri için flash bellek getirmelerini istedim velhasıl getirdiler de Dersin ortasında bir öğrenci sesleniyor "öğretmenim flash belleğim sandalyenin içine kaçtı(malum kırmızı tekerlekli sandalyelerin siyah plastik arkalığı var onun içine göndermiş) Flash belleği bi şekilde sandalyenin içinden çıkardık :) bunu cdromun içinden bozuk para çıkarma olayları izledi neyseki zaman içinde hepsine alıştık

taşımalı eğitim yapan bir okulda çalışmaya başladım çocuklar merkeze uzak köylerden geliyor şive de biraz değişiyor
öğrenci seslendi "öğretmenim farem tepişmiyor"
:D farenin tepişmediğine ilk o derste şahit oldum

Geçen hafta ;
BTR olarak görevlendirildiğim okulda Müdür Yardımcısı ile oturuyoruz , bir öğretmen arkadaş geldi , "Hocam öğretmenler odasındaki bilgisayarlarda internet yok , bir bakabilir misiniz " dedi. Daha da yeni ayarladık iki bilgisayar için switch bağladım ve bir tane de access point bağladım ağa, laptop ile gelen olur diye.

Meğer switch'in adaptörünü çıkarmış , cep telefonunu bunun yerine şarja bağlamış : :)

Müdürüm haberleşme kodlarını bana havale etmiş :D Bunu dün yaşadım
aslında bizim her günümüz bir olay. Aceba bu gün ne olacak :?:

BBNET
Geri